Cum se calculează cu precizie procentul de grăsime corporală

Procentul de grăsime corporală este masa de grăsime pe care corpul dvs. îl ține împărțită la masa sa totală, care include greutatea oricărui altceva (mușchi, os, apă etc.). Procentul de grăsime corporală poate fi un indicator destul de bun al riscului bolii. De exemplu, cu atât este mai mare procentul de grăsime corporală (mai ales dacă este concentrat în jurul abdomenului), cu atât este mai mare riscul de boală cardiovasculară, diabet, osteoartrită și anumite tipuri de cancer. Există multe modalități diferite de măsurare a procentului de grăsime corporală, variind de la metode vechi (cum ar fi etrierele) la scanarea corpului de înaltă tehnologie. Calculul de grăsime corporală la domiciliu vă poate oferi o aproximare foarte bună, dar cele mai exacte metode se bazează pe echipamente scumpe operate de profesioniștii din domeniul sănătății.

Pași

Partea 1 din 2:
Calculul grăsimii corporale și IMC la domiciliu
  1. Imagine intitulată Calculați procentul de grăsimi corporale cu precizie Pasul 1
1. Măsurați talia cu o măsură de bandă. Măsurarea circumferinței taliei cu o măsură de bandă ajută, de asemenea, ecranul pentru posibilele riscuri pentru sănătate (menționate mai sus) care vin cu supraponderali sau obezi. Mai precis, dacă majoritatea grăsimilor dvs. sunt în jurul taliei dvs. (numită grăsime de burtă), mai degrabă decât la nivelul șoldurilor, atunci sunteți la un risc mai mare pentru cardiovasculare și alte boli. Pentru a măsura corect talia, ridicați-vă purtați doar lenjeria dvs. și plasați o bandă în jurul abdomenului inferior, sub Bellybutton și chiar deasupra oaselor de șold. Respirați și apoi măsurați talia imediat după ce ați respira pe deplin.
  • La măsurarea circumferinței taliei, aplicați banda astfel încât să facă legătura cu pielea și să se conformeze corpului, dar nu comprimă țesuturile moi subiacente.
  • Dimensiunile taliei mai mari de 35 de centimetri pentru femei și mai mari de 40 de centimetri pentru bărbați reprezintă un risc mai mare de boală.
  • U.S. Metoda Marinei încorporează circumferința taliei, șoldului și gâtului, împreună cu înălțimea și greutatea pentru a determina o estimare a densității corpului și a procentului de grăsime.
  • Imaginea intitulată calculează procentul de grăsimi corporale cu precizie Pasul 2
    2. Utilizați etrierele pentru a măsura grăsimea corporală. Metoda de etriere (denumită și testul de piele de piele sau de pinch) implică trageți grăsimea subcutanată departe de mușchii dvs. la anumite puncte și ridicându-l cu etrierele de măsurare. Aceste măsurători sunt apoi transformate într-un procent estimat de grăsimi corporale printr-o ecuație - unele formule necesită doar trei măsurători ale corpului, altele necesită până la șapte. Deși metoda de etrier nu oferă o citire precisă a procentului real de grăsimi corporale, este o măsură fiabilă a schimbării compoziției corporale în timp dacă testul este realizat de aceeași persoană și tehnică (doar o eroare de 3%). Deși eroarea de măsurare este mai mare pentru persoanele foarte slabe și obezi. Puteți cumpăra etriere și aveți un membru prieten sau membru al familiei dvs. sau obțineți testul efectuat la un club de fitness, clinică de sănătate sau spital.
  • Este foarte important atunci când faceți testul de etrier pentru a utiliza presiunea fixă ​​pe toate punctele pe care le măsurați.
  • În mod ideal, aveți un profesionist instruit, efectuați măsurătorile de șaibă a pielii pentru a asigura acuratețea.
  • Estimările de grăsime corporale pe bază de piele depind oarecum pe tipul de etrier utilizat și de tehnică. De asemenea, măsoară doar un tip de grăsime: țesutul adipos subcutanat (grăsime sub piele).
  • Imagine intitulată Calculați procentul de grăsimi corporale cu precizie Pasul 3
    3. Măsurați impedanța dvs. bioelectrică. Impedanța bioelectrică este o metodă de măsurare a compoziției de grăsime a corpului dvs., în comparație cu alte țesuturi, prin rezistența la electricitate. Țesutul de grăsime nu conduce electricitate, în timp ce mușchiul și țesutul osos fac (deși slab). Ca atare, măsurați modul în care nivelurile scăzute de energie electrică curg prin țesutul dvs. de grăsime față de celelalte țesuturi din corpul dvs. Impedanța bioelectrică este de aproximativ 95% exactă, în funcție de conținutul de apă al corpului, care fluctuează cu exerciții, dietă, transpirație, hidratare și utilizare a alcoolului sau a drogurilor. Această metodă nu necesită personal specializat, iar echipamentul nu este costisitor pentru a cumpăra - cele mai multe căi de sport și birourile de terapie fizică le-au folosit gratuit.
  • Puteți sta desculț pe plăcile metalice care trimit un curent electric prin corpul dvs. (arată similar cu o scară regulată de greutate) sau să prindă un dispozitiv de mână (cu ambele mâini) care face același lucru.
  • Pentru a obține cele mai exacte rezultate, nu mâncați sau nu beți timp de 4 ore înainte de testare - nu exersați viguros în decurs de 12 ore și fără consum de alcool sau diuretic (cofeină) în 48 de ore.
  • Imagine intitulată Calculați procentul de grăsimi corporale cu precizie Pasul 4
    4. Calculați indicele de masă corporală (BMI). IMC este o măsură utilă pentru a determina dacă sunteți supraponderal sau obez și cu risc pentru boli de inimă, tensiune arterială ridicată, diabetul de tip 2 și alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, IMC nu este același cu procentul de grăsimi corporale. Se calculează de la înălțimea și greutatea corporală totală, deci este doar o estimare generală a riscului bolii. Pentru a obține numărul dvs. IMC, împărțiți greutatea (convertită în kilograme) cu înălțimea dvs. (convertită la metri). Numerele mai mari reprezintă un risc mai mare de boală. Măsurătorile normale ale IMC variază de la 18.5 - 24.9- Un IMC între 25 și 29 de ani.9 este considerată supraponderală, în timp ce 30 și mai sus este considerată obeză și cu risc crescut.
  • De asemenea, puteți utiliza un calculator IMC pentru a obține IMC-ul dvs .: https: // Nhlbi.NIH.Gov / Sănătate / Educațional / Los_Wt / BMI / BMICICC.HTM
  • Partea 2 din 2:
    Calculul procentului de grăsime corporală mai precis
    1. Imaginea intitulată Calculați procentul de grăsimi corporale cu precizie Pasul 5
    1. Obțineți o scanare dexa. Pentru o determinare foarte precisă a procentului de grăsime corporală, vizitați o unitate care are un scaner Dual-Energy Energy Absomptionometry (DEXA). O scanare DEXA implică tehnologia cu raze X care este utilizată pentru a estima țesutul muscular, densitatea minerală osoasă și țesutul de grăsime în toate regiunile corpului cu un grad ridicat de precizie. Utilizează o combinație de două raze X pentru a calcula compoziția corpului în diferite segmente ale corpului, astfel încât să puteți vedea care parte din corpul dvs. deține cel mai mare procent de grăsime (sau mușchi). Scanarea conferă la fel de multă radiație corpului dumneavoastră ca dispozitivele de imagistică a corpului TSA la aeroporturi, ceea ce nu este foarte mult. O scanare DEXA este considerată standardul de aur de determinare a procentului de grăsime în corpul dumneavoastră ca întreg, precum și părțile regionale, cum ar fi brațele și picioarele.
    • Spre deosebire de scanările RMN sau CT, o scanare dexa nu implică situația în interiorul unui tunel sau incinte claustrofob. În schimb, vă aflați pe spate pe o masă deschisă și un scaner cu raze X trece încet peste corpul dvs. - procedura durează de obicei aproximativ cinci minute, deși depinde ce parte din corpul dvs. este scanat.
    • Cele mai importante universități (laboratoare de fiziologie a exercițiilor) și multe facilități de asistență medicală au scanere dexa. Adresați-vă medicului dvs. o trimitere la una din zona dvs. Ei au fost inițial dezvoltați pentru a măsura densitatea minerală osoasă. Costul variază de la 100-200 USD în afara buzunarului dacă planul dvs. de asigurări de sănătate nu o acoperă.
  • Imaginea intitulată Calculați procentul de grăsimi corporale Pasul 6
    2. Ia cântărit sub apă. Deoarece țesutul muscular și osul este mult mai dens decât țesutul gras, determinarea densității corpului este utilă pentru înțelegerea compoziției corpului. Cu o cântărire subacvatică, sunteți scufundat într-un rezervor de apă și cantitatea de apă deplasată, care este utilizată pentru a calcula densitatea țesutului și compoziția totală a grăsimii. Cu cât mai multă apă pe care o deplasați, cu atât țesutul osos și muscular se presupune că aveți, deci reducerea procentajului de grăsimi. Cântărirea subacvatică (sau hidrostatică) este o măsură foarte precisă a procentului de grăsime corporală - eroarea sa este de numai 1.5% dacă testul este efectuat în conformitate cu orientările.
  • Principalul dezavantaj la această metodă de măsurare a procentului de grăsime este că trebuie să vă udați și să fiți submarin sub apă timp de câteva secunde după ce vă expirați complet respirația.
  • Sportivii au adesea osos osos și țesut muscular decât non-sportivii, astfel încât măsurătorile lor pot subestima procentul de grăsimi corporale utilizând această metodă.
  • Adresați-vă medicului dumneavoastră sau faceți o căutare pe Internet despre care facilități medicale sau de cercetare din zona dvs. de cântărire hidrostatică - poate să nu fie mulți. Este posibil să trebuiască să călătoriți din zona dvs. Costul ar trebui să fie comparabil cu obținerea unei scanări DEXA.
  • Imaginea intitulată Calculați procentul de grăsimi corporale cu precizie Pasul 7
    3. Obțineți o lectură de interacțiune în infraroșu (NRI). Această metodă de măsurare a grăsimii corporale se bazează pe principiile absorbției, reflexiei și spectroscopiei cu infraroșu apropiată. Pentru a estima compoziția de grăsime corporală, se utilizează un spectrofotometru computerizat cu o sondă optică de fibră optică manuală. Sonda este împinsă de o parte a corpului (adesea mușchiul biceps) și emite o lumină infraroșie, care trece prin țesuturi grase și musculare spre os și este apoi reflectată înapoi la sonda. Măsurătorile densității sunt obținute și încorporate în ecuațiile predictive (luând în considerare și înălțimea, greutatea și tipul corpului) pentru a da o estimare pentru procentajul global de grăsimi corporale. Această metodă nu este la fel de precisă ca scanarea Dexa sau cântărirea hidrostatică, dar este probabil o evaluare mai precisă a procentului de grăsime corporală decât puteți ajunge acasă cu calicer sau scale de impedanță bioelectrice.
  • Nri tinde să fie mai puțin precis cu persoanele care sunt fie extrem de slabe (<8% grăsimi corporale) sau obezi (>30% grăsime corporală).
  • Cantitatea de presiune aplicată sondei de fibră optică, a culorii pielii și a nivelurilor de hidratare poate determina rezultatele să difere și să fie inexacte.
  • Dispozitivele NRI sunt disponibile pe scară largă la multe săli de sport, cluburi de sănătate și centre de pierdere în greutate pentru o taxă minimă sau uneori liberă. Biroul medicului sau fizioterapeut poate avea, de asemenea, un dispozitiv NRI.
  • sfaturi

    Unele laboratoare de cercetare și facilități sportive profesionale utilizează Bod Pods pentru a evalua compoziția corpului prin măsurarea deplasării aerului. Similar cu cântărirea hidrostatică (dar fără apă) această metodă este destul de precisă și poate fi cea mai bună pentru măsurarea compoziției de grăsime corporală a persoanelor în vârstă și a obezilor și a persoanelor cu handicap, dar facilitățile care utilizează poduri BOD sunt greu de întâlnit.
  • Dacă IMC dvs. este mai mult de 25 Adresați-vă medicului dumneavoastră despre idei și strategii de pierdere în greutate, astfel încât să puteți minimiza riscul de probleme cardiovasculare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar