Cum se calculează indicele de masă corporală (bmi)

Cunoașterea indicelui de masă corporală sau IMC, poate fi utilă pentru evaluarea și ajustarea greutății. Nu este cea mai exactă măsură a numărului de grăsimi corporale pe care le aveți, dar este cel mai simplu și cel mai puțin costisitor mod de ao măsura.Există diferite modalități de calculare a IMC în funcție de tipul de măsurători pe care le-ați luat. Asigurați-vă că cunoașteți înălțimea și greutatea curentă înainte de a începe și apoi încercați să calculați IMC.

Vedea Când ar trebui să încerci asta? Pentru a afla mai multe despre cine calculează BMI-ul dvs. ar putea fi un mod bun de acțiune.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind măsurători metrice
  1. Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 1
1. Luați înălțimea în metri și pătrați numărul. Va trebui să vă multiplicați înălțimea în metri de ea însăși. De exemplu, dacă sunteți 1.75 de metri înălțime, atunci vei multiplica 1.75 de către 1.75 și obțineți un rezultat de aproximativ 3.06.
  • Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 2
    2. Împărțiți-vă greutatea în kilograme de metri pătrați. Apoi, va trebui să vă împărțiți greutatea în kilograme de înălțimea dvs. în metri pătrați. De exemplu, dacă greutatea dvs. este de 75 de kilograme, iar înălțimea dvs. în metri pătrat este 3.06, atunci vă împărțiți 75 de 3.06 pentru un răspuns de 24.5 ca IMC dvs.
  • Ecuația completă este kg / m în care kg este egal cu greutatea ta în kilograme și m este egal cu înălțimea dvs. în metri.
  • Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 3
    3. Utilizați o ecuație extinsă dacă înălțimea dvs. este în centimetri. Puteți să calculați în continuare IMC dacă înălțimea dvs. este în centimetri, dar va trebui să utilizați o ecuație ușor diferită de a face acest lucru. Această ecuație este greutatea dvs. în kilograme împărțite la înălțimea dvs. în centimetri, apoi împărțită din nou după înălțimea dvs. în centimetri și apoi înmulțită cu 10.000.
  • De exemplu, dacă greutatea dvs. în kilograme este 60 și înălțimea dvs. în centimetri este de 152, atunci vă împărțiți 60 cu 152, cu 152 (60/152/152) pentru un răspuns de la 0.002596. Înmulțiți acest număr cu 10.000 și veți obține 25.96 sau aproximativ 26. BMI aproximativ pentru această persoană ar fi 26.
  • O altă opțiune este să vă schimbați înălțimea în centimetri până la metri prin mutarea zecimalelor două locuri spre stânga. De exemplu, 152 de centimetri este egală cu 1.52 de metri. Apoi, găsiți-vă IMC-ul, văzându-vă înălțimea în metri și apoi împărțiți-vă greutatea după înălțimea dvs. în metri pătrați. De exemplu, 1.52 multiplicate cu 1.52 este egal cu 2 ani.31. Dacă cântăriți 80 de kilograme, atunci vă împărțiți 80 de la 2.31 Rezultatul dvs. ar fi un IMC de 34.6.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind măsurători imperiale
    1. Imaginea intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 4
    1. Pătrați înălțimea în inci. Pentru a vă pătrați înălțimea, înmulțiți înălțimea în inci de la sine. De exemplu, dacă aveți 70 de centimetri înălțime, apoi multiplicați 70 de 70. Răspunsul dvs. pentru acest exemplu ar fi de 4.900.
  • Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 5
    2. Împărțiți greutatea după înălțime. Apoi, va trebui să vă împărțiți greutatea de înălțimea dvs. pătrată. De exemplu, dacă greutatea dvs. în lire sterline este de 180, apoi împărțiți 180 cu 4.900. Ai primit un răspuns de 0.03673.
  • Ecuația este greutatea / înălțimea.
  • Imaginea intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 6
    3. Înmulțiți acest răspuns cu 703. Pentru a obține IMC-ul dvs., atunci va trebui să vă multiplicați ultimul răspuns cu 703. De exemplu, 0.03673 multiplicat cu 703 este egal cu 25.82, astfel încât IMC-ul dvs. aproximativ în acest exemplu ar fi 25.8.
  • Metoda 3 din 3:
    Când ar trebui să încerci asta?
    1. Imaginea intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 11
    1. Calculați-vă IMC pentru a determina dacă sunteți la o greutate sănătoasă. IMC-ul dvs. este important deoarece vă poate ajuta să determinați dacă sunteți subponderali, greutatea normală, supraponderali sau obezi.
    • Un IMC sub 18 ani.5 înseamnă că sunteți subponderali.
    • Un IMC de 18 ani.6 până la 24.9 este sănătoasă.
    • Un IMC de 25-29.9 înseamnă că sunteți supraponderal.
    • Un IMC de 30 sau mai mare indică obezitatea.
  • Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 12
    2. Utilizați-vă IMC pentru a vedea dacă sunteți un candidat pentru chirurgie bariatrică. În unele situații, poate fi necesar ca BMI-ul dvs. să fie mai presus de un anumit număr dacă doriți să aveți o intervenție chirurgicală bariatrică. De exemplu, pentru a se califica pentru chirurgie bariatrică în Marea Britanie, ar trebui să aveți un IMC de cel puțin 35 dacă nu aveți diabet zaharat și un IMC de cel puțin 30 dacă aveți diabet zaharat.
  • Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 13
    3. Urmăriți modificările din IMC în timp. De asemenea, puteți utiliza BMI pentru a vă ajuta să urmăriți modificările în greutate în timp. De exemplu, dacă doriți să vă reprezentați pierderea în greutate, apoi calculați IMC-ul dvs. în mod regulat ar putea fi de ajutor. Sau, dacă doriți să urmăriți creșterea în tine sau într-un copil, atunci calcularea și urmărirea BMI este o altă modalitate de a face acest lucru.
  • Imagine intitulată Calculați indicele de masă corporală (IMC) Pasul 14
    4. Calculați IMC înainte de a examina opțiunile mai scumpe și invazive. O persoană cu BMI sub 25 de ani este considerată a avea o greutate corporală sănătoasă. Cu toate acestea, dacă aveți un procent de mușchi mai mare decât normal, IMC dvs. ar putea fi mai mare. În acest caz, un IMC mai mare de 25 poate să nu indice neapărat că sunteți supraponderal. Dacă sunteți musculați, luați în considerare obținerea testelor de piele pentru a determina dacă aveți prea multă grăsime.
  • Împreună cu testele de plițe ale pielii, cântărirea subacvatică, absorbția cu raze X cu raze X (DXA) și impedanța bioelectrică sunt unele dintre celelalte opțiuni disponibile pentru determinarea conținutului de grăsime al corpului. Țineți cont doar că aceste metode sunt mai scumpe și mai invazive decât calcularea IMC.
  • Calculatoare BMI

    BMI Calculator

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Metric Calculator IMC

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Gama de greutate BMI

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Există, de asemenea, calculatoare online disponibile dacă aveți probleme cu calcularea manuală a IMC.
  • O altă modalitate ușoară de a determina dacă sunteți la o greutate sănătoasă calculați raportul taliei la șold, care indică proporția de grăsime corpul dvs. în jurul taliei dvs. sau cât de mult grăsime este viscerală. Prea multă grăsime în jurul organelor interne sau "viscere" este un risc grav de sănătate.
  • Menținerea unei greutăți sănătoase este probabil cea mai importantă etapă pe care o puteți lua spre o sănătate optimă și o durată lungă de viață. Cunoașterea IMC-ului vă poate ajuta să determinați dacă va fi recomandată pierderea în greutate pentru dvs. Amintiți-vă că un IMC de peste 25 indică faptul că sunteți peste greutate și un IMC de 30 indică obezitatea, care este un risc grav de sănătate.
  • Avertizări

    Rețineți că IMC nu ia în considerare masa musculară. De asemenea, nu ia în considerare tipul general al corpului.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Scala de baie
    • Bandă de măsurare sau de măsurare
    • Creion și hârtie
    • Calculator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar