Cum să aplicați crema vaginală

La un moment dat, este posibil să aveți nevoie să introduceți o cremă vaginală. Doctorii prescriu creme vaginale pentru a trata o serie de condiții cum ar fi infecțiile bacteriene sau de drojdie. Cremele vaginale sunt de asemenea utilizate în timpul menopauzei și post-menopauzei pentru a oferi hormoni și a trata simptomele. Sau, medicul dumneavoastră poate recomanda creme vaginale pentru a lubrifia și hidrata vaginul. Din fericire, aplicarea unei creme vaginale este simplă, indiferent de ce aveți nevoie de ea.

Pași

Partea 1 din 2:
Introducerea cremă vaginală
  1. Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 1
1. Curățați vaginul. Alegeți un săpun ușor și spălați ușor zona vaginală. Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt spălate în acest proces. Clătiți complet săpunul. Pat pe pielea mâinilor și vaginului uscat folosind o cârpă de bumbac curată.
  • Utilizați întotdeauna unelte sanitare și spălați-vă mâinile înainte de a aplica crema. Acest lucru poate împiedica răspândirea bacteriilor în vagin.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 2
    2. Pregătiți crema. Tubul de cremă ar trebui să vină cu un aplicator pe care îl puteți înșurubați. Strângeți ușor tubul din partea inferioară, astfel încât aplicatorul să fie umplut cu doza corectă. Căutați un semn de umplere pe aplicator sau completați complet aplicatorul, dacă este instruit. Nu depășiți aplicatorul, deoarece va trebui să deșurubați aplicatorul de la tub. Țineți aplicatorul în poziție verticală, astfel încât niciunul dintre cremă să scape.
  • Evitați înșurubarea aplicatorului și tubul prea strâns. Va trebui să puteți obține tubul de cremă din aplicator pentru utilizare ulterioară.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 3
    3. Poziționați corpul. Stați cu picioarele și genunchii în afară. Puneți un picior pe un scaun, marginea toaletei, cadă sau scaun. Sau, ai putea să te așezi pe spate cu genunchii îndoiți și picioarele voastre despre lățimea umărului.
  • Ar trebui să fii oarecum confortabil și să ai acces ușor la deschiderea vaginală.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 4
    4. Introduceți aplicatorul. Luați mâna non-dominantă și separați buzele vulvei tale (labia), astfel încât vaginul dvs. să fie expus. Mâna dvs. dominantă ar trebui să dețină aplicatorul umplut cu cremă. Relaxați-vă și plasați aplicatorul în deschiderea vaginală. Introduceți-l în vagin și apăsați pistonul aplicatorului utilizând degetul arătător. Apăsați complet pistonul astfel încât să se oprească în mișcare și toată crema este introdusă.
  • Poate ajuta la punctul de a indica aplicatorul spre micul spate atunci când îl plasați în deschiderea vaginală.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 5
    5. Aruncați aplicatorul. Scoateți aplicatorul și aruncați-o dacă nu aveți nevoie de ea din nou. Dacă ați folosit un aplicator reutilizabil, spălați-l cu apă caldă cu săpun. Clătiți bine și lăsați-l să se usuce complet complet. Amintiți-vă să vă spălați și să vă uscați mâinile.
  • Deoarece o parte din cremă pot scurge, ați putea dori să purtați un tampon sanitar (nu un tampon) pentru a colecta orice descărcare.
  • Partea 2 din 2:
    Folosind creme vaginale eficient
    1. Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 6
    1. Utilizați crema, chiar dacă începeți menstruația. Ar trebui să utilizați crema vaginală pentru numărul complet de zile prescrise la doza corectă. Nu opriți utilizarea cremei vaginale dacă începeți menstruația. Crema vaginală va fi în continuare eficientă - poate fi puțin mai mesier de a se introduce. Doar asigurați-vă că utilizați tampoane sanitare, deoarece tampoanele ar putea absorbi crema.
    • Dacă pierdeți o doză sau pierdeți din crema vaginală înainte ca tratamentul dvs. să fie complet, apelați la medic sau farmacistul pentru o reîncărcare.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 7
    2. Depozitați corect crema vaginală. Cele mai multe creme vaginale sunt proiectate pentru a fi depozitate la temperatura camerei. Verificați informațiile din casetă sau întrebați-vă farmacistul să fie sigur. Stocarea cremei la o temperatură prea caldă sau rece ar putea să o deterioreze.
  • Cel mai bine este să stocați cele mai multe medicamente într-un loc răcoros și uscat. Evitați depozitarea medicamentelor într-un cabinet de medicamente, deoarece căldura și umiditatea de la baie ar putea determina să fie mai puțin eficientă sau să expire devreme.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 8
    3. Aplicați crema noaptea. Căldura corpului tău va determina cele mai multe creme să scape puțin după ce le aplici la vagin. Dacă puteți, încercați să utilizați crema vaginală pe timp de noapte. Stabilirea după ce aplicați crema, puteți să o păstrați mai mult în vagin și să reduceți cantitatea care se scurge.
  • Dacă aveți nevoie să utilizați creme vaginale în timpul zilei, purtați un tampon sanitar pentru a evita colorarea lenjeriei de corp și pentru a vă așeza imediat câteva minute după ce aplicați crema, dacă puteți.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 9
    4. Urmăriți efectele secundare. Efectele secundare vor varia în funcție de ceea ce medicamentul este în crema vaginală. În general, efectele secundare pot include disconfort vaginal, uscăciunea vaginală, arderea sau mâncărimea și descărcarea potențial dezordonată din vagin.
  • Asigurați-vă că ați citit informațiile livrate împreună cu crema vaginală. Acest lucru vă va oferi informații mai detaliate despre efectele secundare specifice pe care le puteți aștepta.
  • Imagine intitulată Aplicați crema vaginală Pasul 10
    5. Obțineți atenția medicală dacă vă simțiți disconfort. Dacă vreun efect secundar vă provoacă disconfort sau vă simțiți durerea, adresați-vă medicului dumneavoastră. Dacă întâmpinați umflarea vaginului și a zonei vulvei, mâncărime, stupi sau etanșeitate a pieptului, este posibil să aveți o reacție alergică, astfel încât este important să obțineți atenția medicației.
  • Întrebați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări cu privire la utilizarea cremei vaginale. De asemenea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre faptul dacă trebuie sau nu aveți nevoie să vă abțineți de la relații sexuale în timp ce utilizați crema vaginală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar