Cum să te înțelegi cu sora ta mai mică

Fiind un frate mai în vârstă poate fi greu. S-ar putea să vă simțiți ca și cum trebuie să fiți întotdeauna pe cel mai bun comportament, în timp ce sora ta mică se îndepărtează cu totul. Dacă voi doi sunteți întotdeauna în gâtul celuilalt, este posibil să fie timp să faceți unele modificări. Începeți prin a învăța cum să rezolvăm conflictele calm și gânditor. Susțineți-vă sora fără a fi prea bossy și nu uitați să vă distrați! Cu noroc, veți începe să realizați cât de minunat poate fi o sora mai mică.

Pași

Partea 1 din 3:
Rezolvarea conflictelor
  1. Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 1
1. Opriți și respirați adânc când vă simțiți supărați. Acest lucru vă va ajuta să vă liniștiți și să vă gândiți la situație. Gândiți-vă la ceea ce veți spune. Ești supărat pe ea, sau doar frustrat în general? De asemenea, amintiți-vă că ceea ce vă face supărat poate să nu fie vina surorii dvs.
  • Dacă sora ta îmbătrânită a vărsat accidental sucul ei, încercați să nu explodați. În schimb, respirați adânc și amintiți-vă că încă își dezvoltă abilitățile motorii.
  • Poate reacția dvs. la cântatul enervant al surorii dvs. are mai multe de-a face cu ziua voastră grea la școală decât cu ea. Ia o respirație mare, profundă și încercați să o lăsați să plece. Dacă cântatul ei devine într-adevăr sub piele, întreabă-o frumos să se oprească.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 2
    2. Explicați de ce sunteți supărat. Strigând sau lovirea nu face nimic bun. În schimb, spuneți calm sora dvs. de ce vă face supărat. Concentrați-vă pe descrierea sentimentelor dvs.
  • S-ar putea să spuneți: "Jenna, nu-mi place când îmi folosiți lucrurile fără să întrebați. Mă face să mă simt ca și cum nu mă respectați."
  • Dacă sora ta mică este foarte tânără, faceți tot ce este mai bun pentru a explica situația într-un mod în care ea poate înțelege. Dacă este un copil sau un copil, este posibil să fie nevoie să obțineți un părinte pentru a aborda situația.
  • Imaginea intitulată ajunge împreună cu sora ta mai mică 3
    3. Ascultați-vă sora. Dă-i șansa de a explica de ce este supărată și ea. Încercați să nu o întrerupeți sau să obțineți defensivă. Lăsați-o să ia totul afară și să acorde atenție cum descrie sentimentele ei.
  • Dacă spune: "Mi-ai rănit sentimentele", nu întrerupe furios spunând: "Ei bine, și tu rănești a mea!"Așteaptă până când își termină gândul înainte de a răspunde calm.
  • Imaginea intitulată se înțeleg cu sora ta mai mică 4
    4. Nu încercați să "câștigați" argumentul. Aceasta nu este o competiție, astfel încât să fie "drept" sau "câștigarea" nu ar trebui să conteze. În schimb, ar trebui să vă concentrați asupra apropierii și întăririi relației dvs. cu sora dvs. Asta e cel mai important aici.
  • Imaginea intitulată se înțeleg cu sora ta mai mică 5
    5. Încercați să găsiți o soluție care funcționează pentru amândoi. Lucrați împreună pentru a veni cu o soluție pe care o puteți fi de acord. Nu trebuie să fiți peste lună, dar ar trebui să fie o soluție care vă lasă pe amândoi mulțumiți.
  • Dacă nu puteți decide cine ajunge să joace pianul, încercați să faceți o altă activitate împreună, cum ar fi să jucați un joc de bord.
  • Dacă o anumită posesie provoacă întotdeauna conflicte, luați în considerare efectuarea unui program. De exemplu, s-ar putea să utilizați iPad după școală miercuri, în timp ce sora dvs. ajunge să o folosească joi.
  • Când lucrați la compromisuri cu sora ta, gândiți-vă să faceți amintiri fericite, nu pe obținerea a ceea ce doriți. Spune, "Vreau să fim fel de surori care sunt prieteni pentru totdeauna. Credeți că putem găsi o modalitate de a pune capăt acestei lupte care ne face pe amândoi fericiți?"
  • Imaginea intitulată ajunge împreună cu sora ta mai mică 6
    6. Deplasați-vă dacă nu găsiți o soluție care funcționează pentru amândoi. Uneori, nu veți putea ajunge la un acord și asta e în regulă. Aceasta înseamnă că este timpul să lăsați conflictul să meargă și să avanseze. Locuința pe un conflict și holdges nu este o distracție pentru tine sau pentru sora ta.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 7
    7. Obțineți un părinte implicat dacă lucrurile sunt prea încălzite. Cel mai bine este să lucrați la un conflict pe cont propriu. Cu toate acestea, dacă aceasta este o problemă care nu poate fi rezolvată, obțineți un părinte pentru a ajuta la mediația situației. Încercați să nu vă dați vina sau acuzați-vă sora mică atunci când explicați situația. Rămâneți calm și dați părintele faptele.
  • Spune, "Angela și cu mine amândoi vreau să citesc această carte și nu putem decide cine o primește mai întâi. Ne poti ajuta?"
  • Încercați să mergeți numai la părinții dvs. dacă aveți cu adevărat. Este important ca tu și sora ta să înveți cum să elaborezi probleme de tine.
  • 8. Tratați-vă sora cum doriți să fiți tratați. Când nu sunteți de acord, este tentant să vă loviți în mânie, mai ales dacă sora dvs. vă împinge toate butoanele. În schimb, a stabilit exemplul modului în care ea ar trebui să vă trateze prin modelarea unui comportament bun. Probabil că vă privește, așa că dacă sunteți drăguț cu ea și încercați să compromiți, va începe probabil să copieze acel comportament.
  • Nu vă așteptați la rezultate imediate. Continuați să vă tratați bine sora, astfel încât ea va vedea că aceasta este o schimbare permanentă a comportamentului dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind de susținere
    1. Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 8
    1. Sărbătoriți realizările surorii dvs. Când sora ta face ceva bun, fie că este mare sau mic, îl felicit pentru ea. Încercați să fiți fericiți pentru ea în loc să vă simțiți gelos sau amenințat. Există o șansă mai bună că va face același lucru pentru dvs.
    • Poate tocmai a câștigat un premiu la școală. Asta-i grozav! Dă-i o îmbrățișare mare și spune-i că ești mândru de ea.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 9
    2. Du-te la evenimentele și activitățile surorii tale. Dacă sora dvs. se află într-o echipă de fotbal, mergeți la jocul ei și fiți cea mai tare majoretă. Dacă este într-o piesă, asigurați-vă că ați etichetat de-a lungul. Va arăta că vă pasă de ea și o susțineți.
  • Nu uitați să oferiți câteva cuvinte de încurajare! De exemplu, ați putea spune: "Ai fost minunat în acel joc. Buna treaba!"
  • Imaginea intitulată se înțeleg cu sora ta mai mică 10
    3. Ajutați-vă sora mică cu sarcini sau probleme dificile. Unul dintre lucrurile minunate despre a avea o sora mai mică este că poți să-i înveți lucrurile noi. Poate sora ta de 4 ani nu este atât de mare la legarea pantofilor ei. Dacă vedeți că o luptă, oferă ajutor. Învățarea lucrurilor noi pot fi dure pentru copiii mai tineri, așa că nu uitați să fiți mereu răbdători.
  • S-ar putea să spui: "Hei Lexie. Am avut o mulțime de practici care leagă pantofii. Aveți nevoie de ajutor cu dvs?"
  • Dacă ea este puțin mai în vârstă, împărtășiți înțelepciunea dvs. oferind sfaturi de școală sau relație.
  • Partea 3 din 3:
    Dezvoltarea unei relații pozitive cu sora dvs
    1. Imaginea intitulată ajunge împreună cu sora ta mai mică 11
    1. Faceți lucrurile împreună. Indiferent cât de mare este diferența de vârstă, puteți găsi întotdeauna ceva ce vă puteți bucura. Încercați să vizionați un film de familie, jucând afară sau lucrați la un proiect de artizanat. Având o distracție cu sora ta mică vă poate ajuta pe cei doi obligați.
    • Nu uitați să alegeți activități adecvate de vârstă. De exemplu, este posibil să nu fie o idee bună să urmăriți o lovitură de groază înfricoșătoare cu sora ta de șase ani.
    • Relația dvs. cu sora dvs. va crește și va consolida în timp dacă vă petreceți o mulțime de timp împreună. Discutați cu ea despre școală, fiecare dintre hobby-urile dvs. și amintirile familiei fericite pe care le împărțiți. Puteți să vă oferiți sfatul cu privire la problemele sale și să o învățați cum să faceți lucruri pe care le cunoașteți deja cum să faceți.
    • Evitați să jucați pe telefonul dvs. în timp ce petreceți timp cu sora dvs. Arătați-i că este importantă pentru dvs.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 12
    2. Fi o echipă. Tu și sora ta mică ar putea fi oameni foarte diferiți, dar ca frați, ești o echipă. Lucrați împreună pentru a îndeplini sarcinile. Dacă mama ta îți spune și sora ta să-ți ridice jucăriile din camera de zi, să dezvolte un plan pentru ao face împreună.
  • S-ar putea spune: "Curățați acea parte a camerei și voi curăța această parte a camerei. În felul acesta, o vom face mai repede!"
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 13
    3. Amintiți-vă că nu sunteți șeful. În timp ce ar trebui să stați un exemplu bun pentru sora ta mică, fiind mai în vârstă nu înseamnă că o să-i faci să o faci în jur. Simțiți-vă liber să o ajutați, să ofere sugestii și să îi spuneți cum vă simțiți, dar evitați să o ordonați să facă lucruri.
  • Evitați să spuneți lucruri precum "Curățați această mizerie chiar acum."În schimb, spuneți:" Hei, ai făcut camera noastră destul de dezordonată. Vă rog să vă ridicați câteva lucruri?"
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 14
    4. Obțineți un spațiu dacă vă simțiți iritat. Uneori, tu și sora ta ai nevoie de puțin timp. Alegeți un loc special în care puteți merge când aveți nevoie numai de ceva timp. Lăsați părinții și sora dvs. să știe că nu doriți să fiți deranjați când sunteți acolo. De asemenea, când vrea spațiu, respectă acest lucru.
  • S-ar putea să stați sub copac în curte sau să vă scufundați într-un scaun de beanbag confortabil.
  • Mergând la casa unui prieten vă poate ajuta să obțineți și un spațiu.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta mai mică 15
    5. Recunoașteți punctele forte. Încercați să nu vă comparați cu sora ta mică - acest lucru poate duce la rivalitate, care vă poate răni relația. Toată lumea are puncte forte diferite, și asta face lumea un astfel de loc interesant. Notați o listă a tuturor lucrurilor pe care le aveți bune. S-ar putea să găsiți că aveți mai multe talente decât credeai!
  • Poate sora ta mai tineră este un student grozav, dar ești un dansator incredibil. Sărbătoresc talentele celorlalți.
  • Imaginea intitulată se întâlnește cu sora ta mai mică 16
    6. Fii răbdător. Fiind un frate mai în vârstă poate fi greu uneori. S-ar putea simți că trebuie să stați întotdeauna un exemplu și să fiți persoana mai mare. Cu toate acestea, a fi un model de rol este un privilegiu și poate fi una dintre cele mai pline de satisfacții de a avea o sora mai mică. Încercați să fiți răbdători cu sora dvs. și să setați un exemplu pozitiv.
  • Amintiți-vă, sora ta mică vă privește până la tine. Fă-ți cel mai bine să fii bun, îngrijire și înțelegere.
  • Dați-vă sora timpul să crească și să se maturizeze. Nimeni nu este perfect, așa că iertați-o când vă supără. Să o dau o altă șansă și să o folosească ca o oportunitate de ao ghida ca pe un frate mai mare.
  • sfaturi

    Când aveți îndoieli, amintiți-vă că cel mai important lucru este să fiți amabili și atenți la sora mai mică.

    Avertizări

    Țineți minte că nu sunteți părintele ei. Nu este treaba ta să o cerți sau să o pedepsiți.
  • Ești modelul ei de rol, așa că a stabilit un bun exemplu. Nu blestemați sau nu fiți lipsiți de respect părinților dvs. sau pentru ea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar