Cum să te înțelegi cu sora ta

Dacă tu și sora ta poți lupta foarte mult, această problemă poate fi rezolvată. Obținerea împreună cu sora dvs. este o parte importantă a dezvoltării unei relații puternice și a vieții. Străduiți-vă pentru interacțiunile pozitive cu sora dvs. Lucrați la a fi politicos și amabil cu ea. Tratați-o mai mult ca un prieten. Apreciați calitățile sale bune. Încercați să luați în considerare ceea ce face ca sora dvs. să fie plăcută și interesantă. În cazul unui conflict, discutați lucrurile în loc de luptă sau argumentare. Cu o muncă grea, puteți favoriza o relație mare cu sora ta. Dacă sora ta este supărată pe tine, dă-i ceva timp. Spune "Îmi pare rău".Încercați să le calmezi. Cumpărați-le un cadou rău. Aduceți-i la mall. Sau, dacă sunteți supărat pe ele, încercați să le spuneți cum vă simțiți despre ei. Și asigurați-vă că sunteți liniștiți în timp ce vorbiți cu ei.Încercați să interacționați cu ei. Dacă asta nu funcționează, întreabă pe cineva într-adevăr încredere pentru sfaturi.Încercați să vă întâlniți cu sora dvs. la orice preț. Fac parte din familia ta. Și adânc în jos te iubesc la fel de mult cum le iubești.

Pași

Partea 1 din 3:
Interacționând pozitiv cu sora ta
  1. Imaginea intitulată ajunge împreună cu sora ta Pasul 1
1. Sprijiniți realizările surorii dvs. Dacă vrei o relație bună cu sora ta, fă-o să se simtă sprijinită. În loc să devină gelos asupra realizărilor surorii tale, fii majoreta ei personală. Acest lucru va face ca sora ta să se simtă apreciată și să vă întărească legătura.
  • Dacă sora ta realizează ceva, oferă-i o felicitare sinceră. De exemplu, spune ceva, "Loc de muncă bun! Sunt atât de mândră!" Dacă primește un semestru al unui semestru. Dacă vă susțineți sora dvs., este mai probabil să vă susțineți în schimbul dvs.
  • Amintiți-vă, este normal să fii gelos uneori. Uneori, vă recomandăm că ați realizat ceva. Cu toate acestea, doar pentru că simțiți că o emoție negativă nu înseamnă că trebuie să acționați pe ea. Încercați să vă puneți o negativitate proprie și să încercați să vă felicitați cu adevărat sora dvs.
  • Imaginea intitulată se întâlnește cu sora ta Pasul 2
    2. Setați limitele cu respect. Limitele sunt importante pentru orice relație sănătoasă. Fără limite solide, relațiile pozitive sunt dificile. Aveți dreptul la propriul spațiu fizic și emoțional. Când sora ta invadează spațiul tău, lasă-o să știe politicos în loc să răspundă cu furie.
  • Dacă sora ta vă supără, aveți dreptul să o întrebați să se oprească. Frațiile uneori durează un timp pentru a înțelege granițele altora, iar sora dvs. vă poate face ocazional din greșeală inconfortabilă. În aceste situații, răspundeți în consecință.
  • Cereți-vă sora să oprească comportamentul, dar faceți acest lucru într-un mod matur. Nu spune, "Ieși din camera mea! Nu vreau aici!" În schimb, spuneți ceva asemănător, "Am nevoie de un spațiu uneori și nu-mi place când ești în camera mea când încerc să citesc". Dacă sora dvs. continuă să vă deranjeze și tinde să vă trateze fără respect, puteți discuta despre acest sincer cu părinții dvs. Alternativ, puteți înceta să comunicați cu sora dvs., rămânând departe de ea pentru o vreme, până când ea învață să te trateze cu respect din nou.
  • Uneori, fratele tău nu poate înțelege că încerci să stabilești limite. Nu ezitați să întrebați un părinte pentru ajutor dacă fratele dvs. nu respectă limitele dvs.
  • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 3
    3. Faceți treburile împreună. O modalitate excelentă de a vă îmbunătăți relația este să lucrați împreună. Încercați să vă ajutați sora cu unele dintre treburile ei și să o întrebați pentru ajutor în schimb. Dacă voi doi lucrați împreună, spuneți, vasele, acest lucru va încuraja munca în echipă și un sentiment de comunitate.
  • Efectuarea de distracție a treburilor vă poate ajuta să vă întăriți relația. Dacă mâncărurile de spălare pare plictisitoare, cei doi puteți încerca să faceți melodii pentru a trece timpul.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta Pasul 4
    4. Tratați-vă sora mai mult ca un prieten. Mulți oameni au tendința de a lua frații de la sine. Este posibil să nu reușiți să vă vedeți sora ca persoană dacă sunteți obișnuiți să o vizualizați ca fiind doar un alt membru al familiei. Încercați să tratați sora ca prieten. Mulți frați devin în cele din urmă prieteni buni.
  • Gândiți-vă cum vă tratați prietenii de la școală. Șansele sunt, nu faceți lucruri cum ar fi tachinarea și chinurile pe care le puteți face sora voastră. Încercați să oferiți sora dvs. aceeași bunătate.
  • Stai cu sora ta uneori. Doar pentru că familia nu înseamnă că voi doi nu puteți să vă petreceți ca prieteni. A merge la cumparaturi. Invitați-o pe o plimbare cu bicicleta. Joacă un joc de bord împreună. Acest lucru ar permite o relație pozitivă între dvs. și sora dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Schimbarea atitudinii față de sora dvs
    1. Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 5
    1. Nu fi gelos de talentele surorii tale. Gelozia este foarte frecventă în relațiile de frate și poate fi o cauză majoră de tensiune. Dacă sora dvs. este, de exemplu, un vierme, ea poate obține o atenție deosebită de la rude. În loc să fie gelos de acest lucru, admirați talentele surorii tale.
    • Amintiți-vă de propriile talente și abilități. Sora ta poate să citească toate lucrările lui Jane austen, dar poate că ești un excelent jucător de baschet. Sora ta poate fi minunată la patinajul Figura, dar vă excelezi la călărie.
    • Amintiți-vă, toată lumea este unică. Nu există nici un sens comparându-vă de sora ta, deoarece cei doi sunteți oameni diferiți. Este bine că aveți abilități diferite.
  • Imaginea intitulată înțelege cu sora ta Pasul 6
    2. Apreciați calitățile bune ale surorii dvs. Dacă sunteți uneori supărat pe sora ta, păstrați-i în minte calitățile sale bune, pot ajuta. În loc să se concentreze asupra lucrurilor pe care le face asta te irită, gândiți-vă la motivele pe care o apreciați.
  • Pe parcursul zilei, pauze și exprimă aprecierea pentru sora ta. Când face ceva ce vă place, faceți un punct de a spune acest lucru.
  • De exemplu, "Chloe, apreciez cu adevărat că m-ai ajutat cu temele mele de matematică în seara asta."
  • Dacă sunteți în măsură să vă apreciați în mod regulat sora, veți fi mai puțin frustrați cu ea când apar conflicte. Vă veți aminti de ce calitățile bune ale surorii dvs. depășesc cele rele.
  • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 7
    3. Ține mintea pe viitor. Poate fi dificil să se înțeleagă cu un frate când sunteți încă acasă, mai ales dacă cei doi împărtășesc spațiu și articole personale. S-ar putea să vă găsiți frecvent frustrați. În aceste momente, gândiți-vă la viitor. Amintiți-vă că nu veți ajunge întotdeauna să vă vedeți sora în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să apreciați mai mult.
  • Mulți frați se dovedesc a fi prieteni buni ca adulți. Chiar dacă situația este tensionată acum, într-o bună zi vă gândiți la sora ta ca cel mai bun prieten al tău.
  • Țineți cont de acest lucru când vă simțiți frustrați. Amintiți-vă, un singur moment nu definește o întreagă relație. Având perspectivă vă va ajuta să lăsați anumite frustrări să meargă.
  • Imaginea intitulată se înțeleg cu sora ta Pasul 8
    4. Evitați etichetarea sorei dvs. Dacă trăiți cu cineva, uneori este greu să le vedeți ca pe un individ. S-ar putea să vă gândiți la sora dvs. în ceea ce privește un rol familial. De exemplu, vă puteți gândi, "Sora mea este cea inteligentă" sau "Sora mea este bună-pantofii." Încercați să priviți dincolo de aceste definiții. Apăsați pentru a vedea sora dvs. ca mai mult de un individ.
  • Întrerupeți când vă aflați etichetarea sora. Luați o secundă pentru a pune la îndoială validitatea acestei etichete. Sora ta se va vedea în acest fel? Există ceva despre sora ta care nu se potrivește cu această etichetă?
  • Concentrați-vă pe aspectele personalității surorii dvs. care nu se potrivesc cu eticheta pe care o aveți. Poate că te gândești la sora ta ca un jock mai mult decât un intelectual. Întrerupeți și luați în considerare faptul că tocmai a atins finală de chimie.
  • Imaginea intitulată ajunge împreună cu sora ta Pasul 9
    5. Găsiți ceva timp pentru a petrece cu sora ta. Petrecerea timpului cu sora ta este vitală pentru a învăța să o apreciezi. Cei doi vă vor obliga dacă împărțiți activități. Lucrați la petrecerea de ceva timp cu sora dvs. în fiecare săptămână.
  • Participați la jocul de baschet al surorii dvs. după școală. Însoțesc-o la următoarea ei lecție de pian. Cereți-i să vă alăture la rândul său. Ați putea, de exemplu, să o invitați la spectacolul de artă viitoare.
  • Ieșiți în timpul zilei. Urmăriți un film cu sora ta după școală. Joacă un joc împreună. Vorbește despre lucruri precum filme, cărți și muzică.
  • Partea 3 din 3:
    Gestionarea conflictului cu sora ta
    1. Imaginea intitulată se înțeleg cu sora ta Pasul 10
    1. Gândiți-vă înainte de a reacționa. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face într-un conflict reacționează imediat. Dacă sora ta ți-a rănit sentimentele, pauză înainte de a reacționa. Luați câteva respirații adânci și încercați să faceți ceva de genul numărați la cinci. Acest lucru vă va împiedica să vă suflați la sora voastră, potențial, făcând situația mai rău.
  • Imaginea intitulată se întâlnește cu sora ta Pasul 11
    2. Exprimați-vă cu cuvintele. Utilizați cuvintele pentru a gestiona conflictul. Nu țipa și țipă, așa cum nu îți comunicați cu adevărat. Nu recurge niciodată la violență fizică, deoarece acest lucru va face doar lucrurile mai rău. De asemenea, nu doriți să vă rănești accidental sora în timpul unui argument.
  • Lăsați-vă sora să știe că te-a rănit sau te-a supărat. Utilizați limbajul simplu pentru a explica comportamentul inacceptabil în loc să se înfurie în schimb.
  • De exemplu, spune ceva, "Ella, nu mă strânge. Ciupitoare doare." Acest lucru este mai eficient decât strigând sau prinderea înapoi.
  • Imaginea intitulată se întâlnește cu sora ta Pasul 12
    3. Evitați subiectele care duc la conflict. Anumite subiecte pot provoca pur și simplu argumente. Poate că sora ta nu-i place să discute ceva la școală. Poate că există o problemă pur și simplu nu sunteți de acord. Dacă anumite subiecte tind să conducă doar la conflicte, este posibil să fiți mai bine evitarea acestora. Nimeni nu vede ochiul la ochi pe tot timpul.
  • Imaginea intitulată se întâlnește cu sora ta Pasul 13
    4. Vorbiți lucrurile cu un părinte. Dacă aveți probleme cu gestionarea unei probleme cu fratele dvs., discutați cu un părinte. Părinții voștri vor și pe sora ta să se înțeleagă. Ei vor fi bucuroși să medieze dacă cei doi aveți o problemă.
  • Nu o aduceți într-un mod negativ. Nu vrei ca părinții tăi să creadă că ești argumentativ sau rău. Prezentați-vă că doriți să rezolvați problema, mai degrabă decât să vă aduceți părinții de partea voastră.
  • De exemplu, spune ceva, "Tată, am probleme cu Sophie în ultima vreme. Poți să-mi dai niște sfaturi despre cum să vorbesc cu ea despre cum mi-a citit jurnalul?"
  • sfaturi

    Găsiți lucruri pe care le place amândoi faceți acest lucru, astfel încât să le puteți face împreună. Întoarceți-vă împreună în timpul dvs. special.
  • Încercați să o faceți râde! Umorul poate ajuta la aducerea oamenilor împreună și poate diminua tensiunea în anumite situații.
  • Dacă sora ta arată supărată, întreabă-o ce sa întâmplat. Afișarea îngrijorării vă va consolida relația.
  • Când voi doi luptați, pleci. Voi doi aveți nevoie de o mică distanță unul de celălalt pentru puțin timp.
  • Încercați să coaceți cupcakes împreună pentru că care nu-i plac cupcakes? Veți avea, de asemenea, un timp distractiv în bucătărie! Dacă spune că nu, nu se simt în jos - ar putea să nu fie în starea de spirit. Faceți-le cu altcineva și încercați din nou la un moment diferit.
  • Întreabă-i ce îi place să facă și să facă o listă cu ea. Apoi le puteți face împreună.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar