Cum să ai grijă de un dalmatian

Dalmații sunt câini care au provenit din Dalmația (o provincie a Croației). Ele sunt celebre pentru a fi asociate cu pompieri, romane Dodie Smith și Filme Disney. Dalmații sunt, de asemenea, câini atletici, de înaltă energie care iubesc fiind în jurul oamenilor și sunt potriviți pentru familii. Dacă vă gândiți să dețineți un dalmant, luați ceva timp pentru a afla despre cum să aveți grijă de unul, astfel încât să puteți fi cel mai bun proprietar de câine pe care îl puteți face pentru câinele dvs.

Pași

Partea 1 din 5:
Hrănirea dalmată
  1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas dalmatic 1
1. Hrăniți dalmația dvs. o dietă cu purină redusă. Purinele sunt o substanță care, atunci când nu este metabolizată în mod corespunzător, contribuie la formarea cristalelor urate în tractul urinar al lui Dalmația. Evitați carnea de carne de vită și de organe, cum ar fi ficatul și rinichii, care sunt ridicate în purine. În schimb, hrăniți dalmatia dvs. o dietă de bună calitate care include miel, păsări de curte și ouă, care sunt mai mici în purină.
  • Dacă câinele dvs. dezvoltă pietre vezicii urinare, poate avea nevoie de restricții de proteine ​​chiar mai stricte pentru a reduce riscul.
  • Adresați-vă medicului veterinar ce dietă recomandă pentru dalmația dvs. Ei vă pot recomanda să vă hrăniți dalitatea dalmatică cu proteine ​​reduse numai Dacă începe să dezvolte probleme urinare.
  • Dalmatienii sunt, de asemenea, predispuși la alergii. Evitați alimentele multi-colorate, deoarece au aditivi care ar putea provoca sau agrava alergiile dalmatice.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 2
    2. Stabiliți un program de hrănire pentru dalmația dvs. Dacă aveți un catelus dalmat, hrăniți-l de 3 ori pe zi. Permiteți câteva ore între ultima sa masă și de culcare pentru a-i da timp să-și digeră mâncarea înainte de a dormi noaptea. Amintiți-vă că va trebui să meargă la baie 45 de minute după ce mănâncă.
  • Când catelul tău are între 14 și 16 săptămâni, începe să-l hrănești de două ori pe zi - o dată dimineața și o dată seara.
  • Urmați instrucțiunile de hrănire de pe eticheta alimentară pentru a determina cât de mult ar trebui să vă hrăniți catelul pe zi.
  • Adult Dalmatian trebuie să mănânce 1.5 până la 2 cești de alimente de câine de înaltă calitate pe zi, împărțiți între două mese.
  • Dalmații tind să mănânce rapid, și, dacă ar fi dat ocazia, ar mânca în conținutul inimii lor. Este mai bine ca dalmatienii să aibă vremuri de hrană desemnate, mai degrabă decât să fie permise să mănânce o alegere liberă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas 3 dalmat
    3. Dați accesul tău dalmatian nelimitat la apa proaspătă. Din moment ce dalmatienii sunt predispuși la dezvoltarea pietrelor urinare, ei trebuie să bea apă în mod constant pentru a-și spăla sistemul urinar. Indiferent dacă dalmatianul dvs. este într-o cutie sau poate să vă plimbați în mod liber casa, asigurați-vă că are o mulțime de apă pentru a bea.
  • Având în vedere cât de multă apă trebuie să bea dalmatian, poate că ar trebui să urine mai frecvent.
  • Partea 2 din 5:
    Exercitarea dalmată
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 4
    1. Programați exercițiile zilnice cu dalmatia. Dalmații sunt atletici și plini de energie. Fără o priză pentru toată energia, dalmatienii pot deveni plictisiți și distructivi. Faceți timp în fiecare zi pentru a-ți exercita și a juca cu dalmatia. Nu numai că va fi capabil să elibereze toată energia pentrată, dar va avea, de asemenea, o atenție deosebită de la tine.
    • Alot cel puțin 30 de minute de exerciții zilnice cu dalmatia ta.
    • Pentru pui, rupeți timpul total de exercițiu în segmente mai mici pentru a permite odihnă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatian 5
    2. Să se angajeze în activități de înaltă energie cu dalmatenii tăi. Dalmația voastră nu este slăbită - el ar plăcea să meargă pe o alergare pe distanțe lungi, o plimbare prin pădure, sau chiar să ia o înot lung. Dacă vă bucurați de o activitate viguroasă, atunci un dalmant este un câine grozav pentru dvs!
  • Dacă aveți un catelus, așteptați până când are aproximativ 18 luni înainte de a-l duce la o alergare. O articulații ale cățelului au nevoie de timp pentru a se dezvolta și de a-i angaja în activități viguroase înainte ca corpul său să fie pe deplin dezvoltat, poate duce la răniri și probleme ortopedice.
  • Dalmații fac, de asemenea, bine în evenimente de performanță pentru câini, cum ar fi agilitatea, cursa și urmărirea. Instruirea pentru aceste evenimente ar fi un exercițiu excelent pentru dalmatia voastră.
  • Dalmația voastră nu ar deranja și unele activități mai mici de energie, cum ar fi o plimbare ocazională.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 6
    3. Joacă cu dalmatia ta. Există multe activități jucăușoase pentru a vă menține dalmațiană fizic activă. Indiferent de activitatea pe care o alegeți, asigurați-vă că vă permite să aveți o calitate de o singură dată cu el. De exemplu, Joacă Fetch cu dalmatia ta.
  • Predarea trucurilor tale dalmatenice este o altă modalitate excelentă de a juca cu el. Învățați-l trucuri ca joacă mort, apucarea labei, și se rostogolesc.
  • Dacă aveți o curte înconjurătoare, luați în considerare crearea unui curs de obstacol pentru el să sară și să treacă prin lucruri.
  • Dalmația ta are un simț al umorului, așa că nu fi surprins dacă vine cu lucruri pentru a te face să râzi. El poate veni cu un truc pe cont propriu, doar pentru a vă vedea râzi!
  • Nu uitați să vă dați dalmaticii dvs. o mulțime de jucării pentru a juca cu.
  • Partea 3 din 5:
    Monitorizarea sănătății dalmației
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 7
    1. Programați vizitele veterinare regulate. Când Dalmația ta este un cățeluș, va trebui să-l duci la medicul veterinar în mod regulat pentru vaccinare și dezworming (îndepărtarea paraziților intestinali). Catelul tău ar trebui să înceapă vaccinările sale la vârsta de 6 săptămâni. Deworming începe la vârsta de 2 săptămâni și continuă la fiecare 2 săptămâni până când are 12 săptămâni.
    • Deși există vaccinări de bază, catelul dvs. ar trebui să primească (e.G., rabies, parvovirus), medicul veterinar poate recomanda alte vaccinari pe baza locului unde locuiesti.
    • Dacă dalmatianul dvs. are probleme urinare, va trebui să-l duceți la medicul veterinar în mod regulat pentru a-și verifica urina pentru cristale.
    • Dacă dalmatianul dvs. este în stare bună de sănătate, o dată sau de două ori mai mult vizite veterinare, ar trebui să fie suficiente.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 8
    2. Gestionați problemele urinare ale lui Dalmația. Ca proprietar dalmatian, va trebui să acordați o atenție deosebită sănătății sale urinare. Dacă observați dalmatianul dvs. având dificultăți în urinare, sau dacă vedeți sânge în urină, duceți-l la medicul veterinar pentru o examinare ulterioară. În plus față de hrănirea dalmației dvs. o dietă cu conținut scăzut de proteine ​​și dându-i o mulțime de apă proaspătă pentru a bea, este posibil să fi nevoie să-i dați un medicament numit Alopurinol.
  • Alopurinolul poate reduce acumularea de urat, împiedicând astfel formarea cristalelor urate. Eficacitatea lui Allopurinol este variabilă, astfel încât medicul veterinar va trebui să verifice periodic urina dalmației pentru cristalele urat.
  • Pietrele urinare sunt mai frecvente la bărbați.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 9
    3. Monitorizați pielea Dalmației. Dalmații pot dezvolta diferite tipuri de alergii cutanate (e.G., Alimente, contact, inhalator). De multe ori, eliminarea sursei alergiei este un tratament suficient. De exemplu, o alergie alimentară poate fi tratată prin eliminarea ingredientului care provoacă alergia. Dacă un anumit tip de medicamente topice de purici au provocat o alergie la contact, atunci ați încerca un medicament diferit.
  • Dacă dalmatianul dvs. dezvoltă o alergie la piele, pielea lui va arăta roșu și poate avea niște lovituri roșii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 10
    4. Aflați despre surditate în dalmateni. Geneticii dalmației îi fac susceptibili la surditate, fie în ambele urechi, fie într-o ureche. Aproximativ 8% dintre dalmateni sunt născuți complet surzi, iar 22 până la 24% sunt surzi într-o ureche la naștere. Chiar dacă suspectați surditatea în dalmatianul vostru, ar fi o idee bună să îl testați profesional folosind testul AUXTORY AUXTOKED RESEM (BAER).
  • Acest test se efectuează în puii dalmați care au cel puțin 5 săptămâni.
  • Dacă medicul veterinar nu efectuează acest test, el sau ea poate recomanda o unitate în care o puteți face. Dacă ați achiziționat catelul dvs. dalmactian de la un crescător, întrebați crescătorul dacă catelul a fost testat Baer.
  • Nu vă stompați picioarele sau bang pe ceva pentru a testa auzul dalmatianului. Chiar dacă nu ar fi putut să audă zgomotul puternic, el ar putea să simtă vibrațiile.
  • Partea 4 din 5:
    Îngrijindu-ți dalmatia
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas dalmatic 11
    1. Periați dalmatia în fiecare săptămână. Cu pete negre pe o haină albă, dalmatienii au un aspect distinctiv care este ușor de iubit. Nu fi prea lovit de aspectul bun al lui Dalmată, deși. Dalmația voastră va vărsa mult. De fapt, dalmații vărsați pe tot parcursul anului. Pentru a gestiona vărsarea, periați dalmatia o dată pe săptămână.
    • Există câteva instrumente diferite de îngrijire pe care le puteți utiliza. Curry Combs și Perii Slicker funcționează bine la îndepărtarea părului mort. O perie de curry de cauciuc mediu-moale este un alt instrument bun de îngrijire. Mănuși de îngrijire sunt de asemenea disponibile.
    • Periajul hainei Dalmatiei este o modalitate bună de a se lega cu el.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru un pas dalmatic 12
    2. Efectuați alte activități de îngrijire. În plus față de spălarea dalmată, va trebui, de asemenea, să aveți nevoie tăiați unghiile, Perie dinții lui, și curățați urechile. Unghiile dalmatice să tind să fie foarte puternice, astfel încât să aveți nevoie să utilizați o mică forță suplimentară pentru a tăia unghiile fără să le împărțiți.
  • Clippers de unghii în stil Ghilotine sunt bune pentru tăierea câinelui.
  • Îndepărtați unghiile dalmatice o dată sau de două ori pe lună. Duceți-l la medicul veterinar sau groomer dacă nu puteți să tăiați unghiile pe cont propriu.
  • Puneți dinții cu pastă de dinți specifică pentru câini de 2 până la 3 ori pe săptămână. Cel mai bine este să începeți să vă spălați dinții atunci când este un cățeluș, astfel încât să se poată simți confortabil cu procesul.
  • Dacă urechile dalmației tale sunt mirositoare sau au o acumulare de ceară sau resturi, este timpul să le curățați. Folosind o soluție de curățare a urechii recomandată de medicul veterinar, puneți niște picături de soluție în ureche, țineți urechea închisă și masați urechea. Apoi, câinele tău scutură capul și folosește o bucată de țesut curat pentru a-și șterge urechea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 13
    3
    Scălda Dalmația ta. Din fericire, nu va trebui să vă scăldați dalmateni aproape la fel de des cum îl spălați. Dalmatienii sunt câini foarte curați și au un miros foarte mic "Doggy". Trei până la patru băi pe an ar trebui să fie suficientă pentru dalmația dvs.
  • Deoarece dalmatienii pot dezvolta alergii cutanate, baieți dalmateni cu un șampon specific de câine pentru pielea sensibilă.
  • Un balsam nu este necesar, dar poate fi de ajutor dacă dalmatianul dvs. are pielea uscată.
  • Dalmația dvs. ar putea dezvolta o reacție cutanată cu un nou șampon. Fiți precauți la comutarea șampoanelor.
  • Partea 5 din 5:
    Formarea unui dalmatian
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 14
    1. Începeți să vă antrenați dalmatian cât mai curând posibil. Cu cât începeți mai devreme să vă antrenați dalmanii cu atât mai bine, chiar dacă nu este o pregătire formală a ascultării. Dalmatienii sunt foarte dornici să vă mulțumească, iar ca puii vor începe să se uite la proprietarii lor pentru aprobare sau dezaprobare. De exemplu, dacă dalmatianul tău mestecă pantofii, redirecționați-l spre mestecarea unui oase pentru a-l spune că mestecarea pantofilor dvs. nu este acceptabilă.
    • Din moment ce dalticiienii le place să vadă cât de mult pot scăpa, începe să-ți înveți dalmatianul de la o vârstă fragedă despre ceea ce este potrivit și ce nu este.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas 15 dalmatic 15
    2
    Casa de tren Dalmația ta. Când îți aduci prima oară casele dalmate, dați-l afară o dată la 1.5 ore, astfel încât el se poate scuti. De asemenea, ar contribui la stabilirea unui program consistent pentru luarea câinelui tău afară. De exemplu, scoateți-l la 15 minute după ce bea apă și 45 de minute după ce mănâncă.
  • Cu un program stabilit de a ieși afară, catelul dvs. dalmatian va fi mai puțin probabil să meargă în interiorul băii din interior.
  • Catelul tău ar trebui să fie strâns cu aproximativ 16 până la 18 săptămâni de vârstă.
  • Deși ar putea fi tentant să se bazeze pe Puppy Pee Pads pentru HouseTraining, catelul tău ar trebui să învețe să se elibereze afară.
  • Recompensați-vă catelul dvs. pentru a merge la baie afară, dar nu-l pedepsiți sau nu-l certați dacă are un accident înăuntru. Pedeapsa îl va încuraja doar să meargă la baie în casă când nu te uiți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de dalmat 16
    3
    Trenul de crate Dalmația ta. Dalmații nu se bucură de petrecerea timpului de câte ori singuri, și ar putea deveni distructive dacă sunt lăsate la dispozitive proprii pentru perioade lungi de timp. Dacă lucrați în afara casei, și nu doriți să arate ca o zonă de dezastru atunci când vă întoarceți, luați în considerare formarea cutiei dalmației. Când se face în mod corespunzător, antrenamentul cu cratează îl va ajuta să-și vadă cutia ca un loc de refugiu și siguranță, mai degrabă decât de îngrășare sau pedeapsă.
  • Adulții dalmateni pot rămâne în cutia lor timp de până la 6-8 ore, dar evitați să faceți acest lucru în mod regulat.
  • Dalmaienii se pot plictisi, de asemenea, ușor de plictisit, astfel încât să nu doriți ca dalmanii să aibă o zi liberă a casei dvs. pentru a scuti această plictiseală.
  • Cu antrenament cu crate, veți face cutia confortabilă cu tratamente, jucării și pături și încurajați-vă dalmaten-ul să petreacă perioade mai lungi și mai lungi în cutie. În cele din urmă, el va merge în cutie de bună voie și se va bucura de timpul său în interiorul ei.
  • Din moment ce puii nu-și pot controla vesele foarte bine, limitați timpul cutiei de catelus la 2 până la 3 ore la un moment dat până la vârsta de 6 luni. Dincolo de 6 luni, el poate rămâne în cutie timp de 6 până la 8 ore.
  • Adulții Dalmateni pot rămâne tăiați timp de 8 până la 10 ore.
  • Din moment ce dalmatienii sunt predispuși la dezvoltarea pietrelor urinare, oferiți dalmaten-ului cu o mulțime de apă proaspătă în timp ce el este în cutie.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o etapă dalmată 17
    4. Înscrieți-vă catelul dalmatian în grădinița de catelus. O clasă de grădiniță de catelus este o modalitate excelentă de a-ți învăța abilitățile de socializare a puppsihologului dalmatic care îl vor ajuta să se maturizeze într-un câine adult bine rotunjit. Odată cu socializarea timpurie, dalmația dvs. va învăța cum să interacționeze în mod corespunzător cu alți câini, ceea ce va fi de ajutor dacă aveți alți câini.
  • Grădinița de catelus va expune, de asemenea, dalmată la noi situații și experiențe. Dalmatienii nu se adaptează întotdeauna la noi situații, astfel încât grădinița catelului vă va învăța dalmatia cum să se ocupe de ceva nou în mediul său.
  • În afara grădiniței catelului, puteți să vă prezentați cățelușul la noi oameni și experiențe la domiciliu și când îl scoateți pe plimbări.
  • Fără socializare timpurie, dalticianul tău ar putea deveni foarte posesiv față de tine și de gospodăria ta, făcându-l neprietenos față de străini.
  • Când catelul tău devine mai în vârstă, îl înscrieți în antrenament de ascultare, unde poate învăța astfel de abilități de bază, ca și starea, șederea și mers pe jos pe o lesa.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de dalmactian 18
    5. Antrenează-ți dalmatia să fie un câine de protecție. Din punct de vedere istoric, dalmații au fost instruiți să fie câini de protecție. În plus, dalmatienii tind să fie foarte protejați gospodăriile lor. Dacă vrei să te simți mai protejat în casa ta, să-ți antrenezi dalmatia să fie un câine de protecție.
  • Asigurați-vă că înțelegeți diferența dintre un câine de gardă și un câine de atac. Un scop principal al unui câine de gardă este de a vă avertiza la pericol. Este un câine de atac care va ataca și mușca de fapt intrusul.
  • Ca câine de gardă, dalmatianul vostru va învăța cum să dea o "coajă de alertă" care vă va informa când pericolul este în apropiere.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un dalmatian Pasul 19
    6. Utilizați armarea pozitivă atunci când vă antrenați dalmatia. În plus față de a fi dornici de a vă mulțumi, dalmației iubesc atenția și vor răspunde bine la o atenție pozitivă de la dvs. (e.G., tratează, în plus, laudă verbală). De fapt, armarea pozitivă ar putea fi considerată unul dintre cele mai bune instrumente de instruire pe care le puteți utiliza pentru un dalmatian.
  • Nu abuziți niciodată la dalmatia voastră. Dalmații sunt câini foarte perceptivi și nu pot uita cu ușurință să fie maltratați. Maltratarea ar putea duce la probleme comportamentale viitoare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas dalmatic 20
    7. Fiți ferm și consecvenți atunci când vă antrenați dalmatia. În ciuda faptului că este dornic să vă rog, dalmatenii pot fi foarte capi când vine vorba de instruire. Împreună cu armarea pozitivă, va trebui să fiți foarte fermi și consecvenți atunci când vă dați comenzile dalmatice. Dacă nu crede că vrei să spui afaceri, el va continua să împingă limitele pentru a vedea cât de mult poate scăpa.
  • Cu cât sunteți mai fermi și mai consistenți cu antrenamentul dvs., cu atât mai mult vă va respecta și încredere în tine ca lider.
  • sfaturi

    LIFEPANUL unui dalmant este de 10 până la 13 ani.
  • Locurile caracteristice ale lui Dalmată vor apărea în timp ce se maturizează de la un catel la un adult.
  • Când te-ai înscris pe Dalmația, verificați corpul pentru bucăți, lovituri sau orice altceva care arată neobișnuit. Cu cât mai devreme puteți detecta o problemă, cu atât mai devreme poate fi tratată.
  • Dalmatienii sunt cel mai potriviți pentru proprietarii cu experiență câinilor.
  • Deși dalmatienii fac câini de familie mari, dimensiunea și nivelul de energie pot fi prea mult pentru copiii mici.
  • Ia-ți dalmatianul folosit oamenilor și alte animale cât mai curând posibil, astfel încât ei nu le vor ataca.
  • Avertizări

    Un câine surd poate fi dificil de antrenat. Dacă dalmația dvs. este surdă, discutați cu medicul veterinar despre modalități de a comunica cu el.
  • Dalmații pot fi foarte sensibili la vremea rece. Puneți un pulover pe dalmatian în timpul iernii.
  • În plus față de cristalele de urină, surzenie și alergii, dalmații pot dezvolta, de asemenea, displazie de șold, probleme oculare și paralizie laringiană.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar