Cum să curățați pipi de pe o canapea

Indiferent dacă a fost locul umed sau mirosul care te-a arătat, probabil că te tem că încerci să scoți urina din canapea ta. Din fericire, puteți elimina cu ușurință pata și mirosul, de la canapeaua dvs., folosind câteva ingrediente de bază pe care probabil le aveți deja. Pentru urină proaspătă, utilizați un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Dacă urina sa uscat sau setată, încercați o combinație de săpunuri de mâncare, sodă de copt și peroxid de hidrogen. Dacă era o pisică, câine sau un alt animal care a făcut mizeria - sau dacă canapeaua dvs. este făcută din microfibră - cel mai bun pariu este să utilizați un enzimă mai curat. Nu numai că acest lucru împiedică animalul dvs. de companie să poată din nou în același loc, dar se evaporă rapid și este mai puțin probabil să pata microfibra.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea pipiului cu oțet și sodă de coacere
  1. Imagine intitulată Clean pipi de pe o canapea Pasul 1
1. Ștergeți pata cu un prosop de hârtie. Nu frecați pata, pentru că o veți răspândi mai departe în material. Păstrați locul umed cu un prosop de hârtie până când locul este uscat în cea mai mare parte și folosiți prosoape de hârtie noi după cum este necesar.
  • actioneaza rapid! Nu vrei ca pipi să se așeze pe canapea prea mult sau altfel va fi mai greu de curățat.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe o canapea Pasul 2
    2. Curățați fața cu un amestec de oțet și apă. Puneți 1 parte oțet albă distilată și 4 părți apă într-o sticlă de pulverizare sau bazin. Înmuiați țesătura cu soluția pentru a îndepărta pata și mirosul.
  • Oțetul și soluția de apă neutralizează amoniacul în urină, care la rândul său sparge mirosul. De asemenea, re-wets pete pentru a vă asigura că este curățată complet de canapeaua dvs.
  • Nu utilizați această soluție pe microfibră, deoarece apa pete. Utilizați în loc să frecați alcool, deoarece se usucă repede și nu părăsește petele de apă.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe un canapea Pasul 3
    3. Curățați pata cu un burete. Utilizați un burete pe care nu-l deranjează aruncarea când ați terminat. Curățați din greu din zona interioară a patei spre exterior pentru a scoate toate pipele din fibrele și suprafața canapelei, astfel încât nu există nici un miros sau pete lăsate în urmă.
  • Dacă patul dvs. miroase foarte rău, folosind oțet 100% va neutraliza mirosul.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe un canapea Pasul 4
    4. Presărați soda de copt pe țesătură în timp ce este încă umed. Utilizați suficientă sodiu de copt pentru a acoperi cu atenție spotul umed. Aproximativ 1 cană (520 g) ar trebui să fie suficientă.
  • Simțiți-vă libertatea de a adăuga 10 picături de uleiul preferat esențial în bicicleta Soda înainte de ao aplica dacă doriți să adăugați un miros plăcut la țesătură.
  • Imagine intitulată Clean pipi de pe o canapea Pasul 5
    5. Lăsați-l pe soda de coacere să stea peste noapte. Cel mai bine este să lăsați sifonul de copt să stea timp de 12 ore pentru a se asigura că țesătura de dedesubt este uscată.
  • Dacă vă grăbiți, puteți aștepta 4-6 ore înainte de a verifica dacă zona este uscată.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe o canapea Pasul 6
    6. Aspirați sifonul de copt. Rulați un aspirator de peste loc pentru a îndepărta sifonul de copt după ce țesătura este complet uscată. Pata și mirosul ar trebui să plece!
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cu un săpun de vase, sodă de copt și soluție de peroxid de hidrogen
    1. Imagine intitulată curat pipi de pe un canapea Pasul 7
    1. Pat pete cu o cârpă pentru a înmuia excesul de pipi. Nu apăsați din greu, pentru că veți răspândi urina în canapea. După cum doriți cu orice lichid vărsat, apăsați doar cârpa în fața umedă pentru a absorbi lichidul suplimentar.
    • Dacă aveți un vid umed / uscat la îndemână, care ar funcționa și bine pe o pată proaspătă.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe o canapea Pasul 8
    2. Se amestecă săpunul de mâncare, soda de copt și peroxidul de hidrogen împreună. Puneți 2-3 picături de săpun de vase, 3 linguri (44.4 ml) (42 de grame) de bicarbonat de sodiu și 1.25c (300 ml) de peroxid de hidrogen 3% într-o sticlă de pulverizare. Înlocuiți capacul și agitați sticla pentru a amesteca ingredientele.
  • Peroxidul de hidrogen dezinfectează țesătura și descompune acidul în pipi, făcând pata mai ușor de îndepărtat.
  • Puteți înlocui oțetul dacă nu aveți peroxid de hidrogen.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe o canapea Pasul 9
    3. Pulverizați soluția pe canapea și lăsați-o să stea o oră. Asigurați-vă că ați saturați complet toate părțile din pata. Nu-l ștergeți imediat - dă-i ceva timp pentru a lucra!
  • Dacă canapeaua este făcută din microfibră, optați pentru un enzimă mai curat în schimb.
  • Imagine intitulată Clean pipi de pe un canapea Pasul 10
    4. Clătiți reziduul de detergent cu o cârpă umedă. Blot ușor pete cu o cârpă umedă pentru a clăti săpunul afară, apoi o ștergeți cu o cârpă curată și uscată. Ar trebui să dureze doar câteva ore pentru a se usca, iar canapeaua dvs. va fi bună ca nouă.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind un enzime mai curat
    1. Imagine intitulată Clean pipi de pe un canapea Pasul 11
    1. Achiziționați un enzimă de curățare proiectată pentru utilizarea pe tapițerie. Vizitați un magazin big-box sau un magazin de animale de companie și sărutați secțiunea de curățare pentru un enzimă mai curat. Asigurați-vă că produsul este formulat pentru utilizare pe oricare dintre țesăturile pe care le-a făcut canapeaua.
    • Este în interesul dvs. cel mai bun pentru a achiziționa un enzimă de înaltă calitate. În timp ce poate fi mai scump, probabil funcționează mai bine - ceea ce înseamnă că nu va trebui să-l reaplicați.
  • Imagine intitulată Clean pipi de pe un canapea Pasul 12
    2. Apăsați o cârpă veche în țesătură pentru a absorbi excesul de urină. Utilizați o cârpă pe care nu o deranjați aruncarea sau una pe care intenționați să o spălați, dar nu mai folosiți pentru feluri de mâncare. Blot ușor canapeaua pentru a îndepărta pipi. Evitați frecarea patei, deoarece acest lucru poate împinge urina mai adânc în material.
  • Imagine intitulată Clean pipi de pe un canapea Pasul 13
    3. Saturați pata cu enzime mai curat. Nu este suficient să spritz spotul - trebuie să-l înmuiați bine. Asigurați-vă că faceți întreaga zonă, inclusiv marginile și orice picături sau dribbles.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe o canapea Pasul 14
    4. Lăsați curățătorul să stea timp de 15 minute. Lăsați produsul să se înmoaie în țesătură și să se umfle și să descompune acidul uric în urină.
  • Imagine intitulată Clean pipi de pe o canapea Pasul 15
    5. Blot Spot pentru a elimina umezeala. Apăsați o cârpă curată, dar veche, în țesături pentru a absorbi cât mai mult de curățător și urină enzimă posibil. Repetați până când nu mai există transferuri de umiditate la cârpă.
  • Este posibil să aveți nevoie de mai multe cârpe dacă locul este mare.
  • Imagine intitulată curat pipi de pe o canapea Pasul 16
    6. Lăsați materialul să se usuce complet complet. Nu este nevoie să clătiți zona. Pe măsură ce curățătorul se evaporă, deci acidul uric care a fost împărțit în amoniac și dioxid de carbon.
  • Pentru a împiedica așezarea animalelor de companie sau a familiei dvs. pe locul umed, îl puteți acoperi cu folie de aluminiu.
  • sfaturi

    Testați produsul pe care intenționați să îl utilizați pe un loc neobișnuit pe țesătură. Dacă observați decolorare sau deteriorare, încercați o metodă diferită.
  • Dacă canapeaua dvs. are tapițerie de epocă, cel mai bun pariu este să contactați un serviciu de curățenie profesională pentru a preveni deteriorarea țesăturii.
  • Încercați să turnați sarea de masă pe o pată proaspătă pentru a ridica umiditatea. Lăsați-l pentru câteva ore înainte de ao curăța cu produsele standard de curățare.
  • Avertizări

    Evitați să utilizați Bleach pentru a curăța urina de pisică, deoarece amoniacul din pipi combinat cu înălbitor poate crea un gaz toxic.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar