Cum să se ocupe de transfobia

Indiferent dacă sunteți transgender sau sunteți un aliat transgender, tratarea transfobiei este o problemă reală în viața de zi cu zi. Comentarii nevinovate, hărțuire intenționată și complimente bine sensibile pot fi toate dureroase, indiferent cine le spune. Dacă tu sau cineva pe care știi, se ocupă de Transfobia, utilizați aceste metode pentru a vorbi despre nevoile dvs. și pentru a vorbi când cineva spune ceva rău. Dacă vă simțiți vreodată amenințați sau că vă aflați în pericol, apelați imediat serviciile de urgență.

Pași

Metoda 1 din 11:
Asigurați-vă că sunteți în siguranță.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 1
1. Dacă vă simțiți amenințați, obțineți ajutor imediat. Du-te pe cineva în care ai încredere, se îndreaptă spre un centru comunitar LGBT sau să suni poliția. Nu vă confruntați cu cineva care este transfobic dacă sunteți singur, deoarece ați putea fi răniți.
  • Dacă sunteți singuri atunci când aveți de-a face cu transfobia, încercați să vă îndreptați într-o zonă aglomerată. Oamenii sunt mai puțin probabil să vă hărțuiască când există alți oameni în jur.
Metoda 2 din 11:
Cereți oamenilor să vă respecte numele și pronumele.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 2
1. Începeți prin introducerea dvs. cu numele dvs. și pronumele preferate. Dacă oamenii se luptă să vă sune prin numele ales, reamintiți-le ușor că ați schimbat-o. Poate necesita timp ca oamenii să se adapteze la apelarea la ceva diferit. Fiți răbdători, dar nu vă fie frică să le corectați.
  • Spune: "Aș aprecia că mă suni Danny acum," sau "Vă rugăm să schimbați agenda dvs. pentru a arăta numele ales."
Metoda 3 din 11:
Explicați modul în care vă rănesc anumite comentarii.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 3
1. Dacă vă simțiți în siguranță, încercați să explicați de ce un comentariu este nepoliticos. Oamenii nu pot să-și dea seama cum vă rănesc comentariile lor sau vă vor afecta. Poate fi util doar pentru a fi cinstit și spuneți ce vă deranjează sau vă face să vă simțiți diferit sau mic.
  • De exemplu, ai putea spune: "Știu că sună-mă Dana ar putea fi greu de obișnuit, dar chiar am nevoie de tine să faci un efort. Când mă suni după numele meu vechi, mă face să mă simt rănit."
  • Sau "Nu sunt sigur dacă știți acest lucru, dar gluma pe care tocmai ați făcut-o este destul de rău față de oamenii transgender. Probabil că nu ai reușit așa, dar m-am gândit că te-aș anunța."
Metoda 4 din 11:
Închideți întrebările invazive.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 4
1. Nu trebuie să răspundeți niciodată la întrebările pe care nu le doriți. Dacă cineva vă întreabă o întrebare personală care te face să te simți inconfortabil, să știi că nu le vei răspunde. Spune-le că nu este ceva ce discutați ocazional sau vorbiți cu oamenii pe care nu-l cunoașteți bine.
  • Spune ceva de genul: "Asta e informația privată" sau "" Nu cred că este potrivit să vorbim despre asta acum."
  • Dacă vedeți o persoană transgender care a primit întrebări ca acestea, simțiți-vă liber să intrați și să spuneți ceva de genul: "Nu cred că vor să vorbească despre asta cu tine," sau, aceasta este o întrebare cu adevărat ciudată de a întreba pe cineva Nu știu foarte bine."
Metoda 5 din 11:
Subliniază complimentele backhanded.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 5
1. Unii oameni ar putea să nu știe că ceea ce spun ei este rău. Dacă cineva vă dă un "compliment" ca ", arăți exact ca o fată adevărată!"Sau," N-aș fi ghicit niciodată că sunteți transgender ", indicați cât de dăunător este într-adevăr comentariul. Dacă nu vă simțiți în siguranță acest lucru, cu siguranță nu trebuie, dar se poate simți împuternicirea să închidă pe cineva în jos.
  • Spune ceva de genul: "Știi că nu este un compliment, corect?"Sau," Nu sunt sigur dacă știți acest lucru, dar asta e de fapt super-rău pentru a auzi. Doar pentru că sunt transgender nu înseamnă că nu sunt o adevărată fată."
  • De asemenea, puteți să indicați aceste informații dacă nu sunteți transgender. Spune ceva de genul: "Hei, știu că ai vrut să spui că, ca un compliment, dar auziți că probabil rănește sentimentele lui Tiffany. Nu trebuie să spui așa ceva."
Metoda 6 din 11:
Client glume și remarci ciudate.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 6
1. Oamenii își pot masca transfobia în umor. Dacă vă simțiți confortabil, puteți folosi câteva reveniri pentru a face acea persoană să regândească ceea ce tocmai au spus. Nu este responsabilitatea ta de a avea încrederea pentru a face glume ca aceasta, dar dacă o faci, ele pot fi o modalitate de a combate insultele.
  • De exemplu, dacă cineva vă pune la îndoială identitatea de gen, ați putea spune "Deci, când ți-ai dat seama că erai bărbat / femeie / băiat / fată?"
  • Dacă cineva face un comentariu despre "control" Genitalia voastră, ați putea răspunde uscat, "Pot verifica a ta?"
Metoda 7 din 11:
Iartă oamenii pentru greșeli mici.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 7
1. Prietenii buni și membrii familiei ar putea să se încurce uneori. Dacă se alunecă pe utilizarea unui pronume sau fac o glumă brută, spuneți-o calm și apoi treceți mai departe. Dacă își cer scuze sincer și lucrează pe să nu o facă din nou, știi că sunt o persoană bună care să aibă în viața ta.
  • Nu totul dureros poate (sau ar trebui) să fie iertat. Dacă un prieten vă spune ceva care într-adevăr se învârte, ar putea să ia câteva scuze pentru tine să-i ierți.
Metoda 8 din 11:
Tăiați contactul cu persoane intenționat dureroase.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 8
1. Nu toată lumea din viața ta va fi de susținere și este bine să le tăiați. Dacă aveți un prieten care este nepoliticos sau transfobos față de dvs. sau pe alții, luați în considerare sfârșitul prieteniei. Puteți să vă opriți ocazional cu persoana cât mai mult sau le puteți lăsa să știe motivul pentru care nu mai doriți să mai petreceți.
  • Țineți minte că nu toată lumea va fi deschisă oamenilor din situația dvs. Vor fi întotdeauna unii oameni care nu au empatie și înțelegere. Tratați-vă bine și uitați de oameni care nu vă tratează bine.
Sfat de experți
Shahpar Mirza

Shahpar Mirza

Comunitatea Transgender Experthahpar Mirza este un expert comunitar transgender, care a început tranziția sa de la femelă la bărbați (FTM) începând cu 2016. El a avut terapie de substituție hormonală începând din 2017 și a suferit o dublă mastectomie (Chirurgie de top) în aprilie 2018. Prin experiențe, cum ar fi lucrul pentru Centrul de Resurse pentru Student Queer de la Universitatea Stanford, el este pasionat de răspândirea mai multă conștientizare cu privire la comunitatea transgenderului și să clarifică concepții greșite pe care le pot avea oamenii. El a primit BS în designul de produse de la Universitatea Stanford în 2019.
Shahpar Mirza
Shahpar Mirza
Expert comunitar transgender

Expertul nostru este de acord: Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ignori pe cineva care este transfobic. Scopul lor este de a încerca să-ți iau capul și să-ți scuture încrederea, așa că păstrați atitudinea opusă, care este, "Opinia ta nu contează pentru mine sau nu-mi afectează viața și voi fi încrezător indiferent." Cu toate acestea, dacă este cineva pe care doriți să-l păstrați în viața voastră, încurajați-i să se educă despre experiența trans, și dacă sunteți dispuși, să fiți deschisi și cinstiți cu ei despre experiențele dvs.

Metoda 9 din 11:
Obțineți sprijin de la alții.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 9
1. Înclinați prietenii și membrii familiei pentru ajutor. Este crucial să aveți oameni de susținere în viața voastră căruia vă puteți întoarce când lucrurile devin dure. Fie că este vorba de un grup de sprijin formal sau o cină lunară cu un grup de prieteni, găsirea acestor oameni poate fi un lifesaver când aveți nevoie de prieteni că aveți încredere. Știți cine vă va sprijini și vă voi iubiți indiferent de ce.
  • Dacă aveți probleme cu găsirea unei rețele de asistență, ajungeți la un grup LGBT local în apropierea dvs. Acolo, puteți găsi oameni asemănători care vă pot ajuta prin vremurile grele.
Metoda 10 din 11:
Spune-i pe cineva responsabil.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 10
1. Un șef sau un director vă poate ajuta să vă ocupați de oamenii transfobici. De fapt, hărțuirea transfozată la școală sau la locul de muncă este ilegală în unele zone. Dacă vă simțiți confortabil, spuneți persoanei care se ocupă de ceea ce treceți, astfel încât să vă ajute.
  • S-ar putea ajuta dacă aveți înregistrări ale hărțuirii, cum ar fi videoclipuri sau înregistrări vocale.
  • Un director sau un sef vă poate ajuta, de asemenea, să escaladați cazul poliției dacă aveți nevoie.
Metoda 11 din 11:
Obțineți ajutor de sănătate mintală dacă aveți nevoie de ea.
  1. Imagine intitulată Deal cu Transfobia Pasul 11
1. Transfobia poate fi dificilă de a face față și poate face o taxă pe tine. Dacă vă simțiți ca și cum ați putea face rău, obțineți ajutor imediat. Discutați cu cineva din viața voastră pe care aveți încredere sau apelați o linie telefonică de prevenire a sinuciderii.
  • TRANS LIFELINE este angajat de Trans Oameni pentru Trans oameni în criză. Dacă locuiți în SUA, sunați (877) 565-8860 sau în Canada, sunați (877) 330-6366.

sfaturi

Ori de câte ori este posibil, evitați îngrijirea medicală de la un medic sau alt profesionist de îngrijire a sănătății care are probleme de acceptare a companiei.
  • Întotdeauna amintiți-vă că sănătatea dvs. mintală are prioritate față de viziunile transfobice ale altor persoane.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar