Cum să evitați cultele care pot încerca să vă convertească

Un cult este un grup de oameni care urmează o ideologie similară, de obicei condusă de un lider carismatic. Mulți, dar nu toți, cultele pot fi periculoase, controlul minții și potențial violente. Cel mai bine este să identificați și să rămâneți departe de culte pentru a începe cu. Evitați să răspundeți la sondajele de la ușă la ușă și să fiți atenți la grupurile pe care vă alăturați. Dacă vă aflați implicați în cult, puteți păstra o anumită distanță, ajungând la prieteni și la familie. Autoritățile de poliție și de aplicare a legii vă pot ajuta, de asemenea, dacă vă simțiți nesigure.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea unui cult
  1. Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 1
1. Cercetați grupul online. Dacă vi se cere să vă alăturați unei organizații, nu spuneți imediat: "Da!"În schimb, petreceți un pic de timp online, cercetarea fundalului grupului, istoria și orice mențiune recentă. Acordați atenție modului în care grupul determină apartenența și dacă ele par sau nu mai incluzive sau exclusive. Să fie atenți la grupuri care sunt relativ necunoscute sau cele care se mândresc cu statutul lor secret.
  • Site-urile de știri locale, în special, pot oferi conductori solizi pe care cultele sunt active în prezent în zona dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 2
    2. Căutați o persoană care este în control complet. Majoritatea cultelor sunt organizate în jurul capriciilor și conducerii a 1 sau 2 lideri centrali. Acești lideri sunt adesea carismatici și mândri înșiși pe capacitatea lor de ao atrage pe alții în cult. Ai grijă de liderii care au stabilit reguli inflexibile pentru grup și dau și pedepsele severe, de asemenea.
  • Un lider ar putea, de asemenea, să pretindă că este liderul organizației cultului.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 3
    3. Să fie atenți la organizațiile mici și mari. Majoritatea oamenilor presupun că un cult trebuie să fie o organizație mare cu mulți membri, de obicei lucrează sub 1 lider. Cu toate acestea, multe culte sunt mai mici și cresc doar încet în timp. Acest lucru face ca autoritățile de aplicare a legii să fie mai puțin susceptibile de a le observa.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 4
    4. Căutați asemănări în rochie și aspect general. Culturile se dezvoltă pe uniformitate și care se extinde la modul în care membrii cultului privesc zilnic. Feriți-vă dacă un grup cere ca toți membrii să poarte anumite haine. Ei pot, de asemenea, să preseze membrii să-și taie sau să-și vleze părul, astfel încât toată lumea să pară la fel.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 5
    5. Stai departe de grupurile care predică despre pericolele lui "Outsiders."Membrii cultului și liderii lor vor acționa adesea ca și cum ar deține adevărul și toți ceilalți sunt mai puțin demni. Dacă obțineți sentimentul că un grup pe care vă place să îl excludeți pe alții, atunci este posibil să fie nevoie să vă dați o anumită distanță. Unele culte chiar și membrii potențiali de presiune pentru a tăia toate legăturile cu prietenii apropiați și membrii familiei.
  • De exemplu, membrii cultului vă pot spune că "numai ei îi pasă de tine."Aceasta poate fi o modalitate de a vă conduce departe de rețeaua de asistență apropiată.
  • Imagine intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 6
    6. Împingeți înapoi împotriva presiunilor pentru a vă schimba credințele. Cultele se dezvoltă pe conformități și se așteaptă ca membrii săi să se gândească în aceleași linii. Dacă vă exprimați gândurile despre un subiect și sunteți întâlnit cu ostilitate sau presați să vă schimbați mintea, atunci s-ar putea să aveți de-a face cu un cult.
  • De exemplu, un lider de cult ar putea spune: "S-ar putea să aveți un viitor în organizația noastră dacă vă decideți să credeți ..."
  • Partea 2 din 3:
    Rămânând departe de culte
    1. Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 7
    1. Fiți precauți atunci când răspundeți la sondaje sau solicitări de donație. Multe culte vor primi membrii lor să vă abordeze pe stradă pentru a vă cere să completați un sondaj rapid sau să solicitați donații în numerar sau de bunuri. Ei pot merge, de asemenea, la ușă. Dacă alegeți să participați, aveți grijă în ce informații furnizați.
    • Dacă sunteți interesat, solicitați informațiile de contact, astfel încât să puteți face unele cercetări înainte de a ajunge la out.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 8
    2. Căutați culte care prezintă grupuri sau cluburi care nu sunt amenințătoare. Pentru a evita sperierea potențialului membru nou, multe culte se vor ascunde efectiv într-o organizație mare sau vor funcționa ca o organizație destul de comună. Cheia aici este de a urmări dacă așteptările grupului încep să se schimbe în timp sau dacă anumiți membri mai radicali încep să preia controlul.
  • De exemplu, unele culte reprezintă ca grupuri de studiu biblic sau chiar organizații de voluntariat. Ei pot aștepta un timp extins înainte de a-și dezvălui natura adevărată membrilor individuali.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 9
    3. Recunoașteți dacă sunteți o țintă de "bombardarea dragostei."Acesta este momentul în care un cult își concentrează toată atenția și resursele pe convingerea unei anumite persoane să se alăture. S-ar putea să vă bombardați cu gesturi afectuoase până când vă simțiți presați să renunțați la cererile sau cererile lor. Ei ar putea, de asemenea, să acționeze ca și cum sunteți central pentru grup, chiar dacă abia le cunoașteți.
  • De exemplu, ei vă pot oferi cadouri generoase și scumpe pentru a arăta recompensele pe care le puteți obține de la grupul lor. Aceste cadouri, de obicei, nu vor dura după ce v-ați dat.
  • Partea 3 din 3:
    Fiind în siguranță atunci când interacționați cu culte potențiale
    1. Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 10
    1. Întrebați o mulțime de întrebări. Dacă vă privește ceva despre o organizație, ajungeți la un lider sau membru și să vă exprimați preocupările. Urmăriți pentru a vedea cum sunt tratate întrebările dvs. În majoritatea cultelor, întrebările sunt înfundate sau ignorate, așa cum se crede că subminează autoritatea liderului cultului.
    • De exemplu, ați putea întreba despre structura de conducere a Grupului și dacă au luat în considerare vreodată în urma unui sistem de vot sau democratic.
  • Imagine intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 11
    2. Împingeți înapoi împotriva controlului în creștere. Cultele se dezvoltă pe a fi capabile să micro-gestioneze chiar și cele mai mici aspecte ale vieții membrilor. Ei ar putea dori să vă spună ce să mâncați, cum să îmbrăcați, sau chiar unde să trăiți. Dacă recunoașteți aceste semne, atunci vă recomandăm să părăsiți grupul. Sau, puteți încerca să mergeți împotriva acestor reguli pentru a vedea cum reacționează grupul.
  • Un lider de cult ar putea cere să vă îmbrăcați numai în culori supuse, cum ar fi pastelurile."Sau, ei pot sugera cu tărie să crești părul la o anumită lungime.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 12
    3. Căutați sprijin emoțional și mental din partea familiei și a prietenilor dvs. Cultele adesea pradă asupra celor vulnerabili. Ei caută oameni care suferă tranziții majore în viața lor, cum ar fi plecarea la colegiu. Apoi, ei oferă iluzia stabilității și a sprijinului. Când vă simțiți vulnerabili, ajungeți și mențineți contactul strâns cu familia și prietenii dvs.
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 13
    4. Urmăriți abuzul de droguri. Unele culte folosesc medicamente halucinogene, cum ar fi LSD, pentru a se presupune că a ajuns într-un nivel mai înalt de ființă sau de conștiință. Această utilizare a drogurilor poate fi limitată la liderul cultului sau al membrilor eșaloanei superioare. Accesul ușor la medicamente poate fi un alt mod în care un cult poate atrage în membri.
  • Pentru a vă convinge să folosiți un droguri, un membru de cult ar putea spune: "Dacă luați această pastilă, atunci veți putea să vă relaxați și să fiți un membru mai bun al grupului."
  • Imaginea intitulată Evitați cultele care pot încerca să vă convertească pasul 14
    5. Contactați poliția dacă sunteți hărțuit de un cult. Odată ce și-au pus ochii pe te-ai alăturat, un cult ar putea să nu te ia cu bunăvoință pentru a-ți respinge ofertele. Dacă vă simțiți ca și cum ați fi în pericol dacă sunteți doar preocupați de bunăstarea dvs., este mai bine să ajungeți la autoritățile locale de aplicare a legii. Le puteți spune preocupările dvs. și cereți sfaturile și asistența lor.
  • sfaturi

    Când aveți îndoieli, aveți încredere în instinctele dvs. atunci când întâmpinați un potențial cult sau membrii săi.

    Avertizări

    Unele, dar nu toate, cultele promovează auto-rău. Dacă cineva vă cere să vă faceți rău sau pe alții, să ajungeți la aplicarea legii și să vă ajutați imediat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar