Cum să facem față cu a fi intersex

Fiind Intersex sau având DSD (diferențe în dezvoltarea sexului, eu.E. Condițiile în care anatomia reproducerii sau sexuală nu pare să se potrivească cu definiții tipice ale bărbaților și femeilor) este în mod obișnuit înțeleasă greșit. Aproximativ 1 la 1.500 până la 2000 de copii se naște Intersex - este mai frecvent decât având fibroză chistică și aproape la fel de obișnuită ca și părul roșu. Poate că există atât de multe condiții diferite care pot duce la DSD, comunitatea Intersex a început doar recent să câștige vocea proprie în sfera publică. Pentru a face față oricăror dificultăți pe care le aveți cu identitatea dvs. de sex, primul pas este să vă conectați cu alte persoane intersex. De asemenea, ar trebui să aveți grijă de tine, să cereți un tratament bun de la prietenii și familia dvs. și să obțineți informațiile de care aveți nevoie de la medicii dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Participarea la comunitatea dvs
1. Știți că ar putea fi greu. Fiind Intersex - sau obținerea unui diagnostic ca intersex - poate fi greu să se confrunte cu psihologic și social. Mulți oameni nu sunt conștienți de DSD sau dețin concepții greșite despre condițiile și oamenii intersexi. Vă puteți confrunta cu ignoranță și puteți vedea și prejudecățile. Indiferent de ce, totuși, amintiți-vă că nu sunteți singuri.
  • S-ar putea să întâlniți concepții greșite despre a fi intersex, de exemplu. Unii oameni pot presupune că este Intersex afectează orientarea sexuală sau poate că nu știu că majoritatea oamenilor care sunt intersex sunt mulțumiți de genul lor atribuit lor. Mai rău, s-ar putea să vă confruntați și cu forme de discriminare sau hărțuire.
  • Unii oameni cu condiții intersex au provocări medicale specifice. Mulți se luptă și cu sentimente de izolare, rușine, furie sau depresie.
  • Dacă alegeți să vă împărtășiți DSD cu prietenii și cei dragi, nu fiți surprinși dacă sunt curioși sau doresc să pună întrebări. Cât de mult dezvălui, desigur, depinde de tine.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 1
    2. Faceți cunoștință cu alți oameni intersex.Cea mai utilă și vindecătoare de a face față și înfrângerea - ca o persoană intersex este de a vorbi cu alți oameni intersex. Puteți împărtăși o experiență comună, obțineți sfaturi și bucurați-vă de simțul camaraderiei. Mulți oameni intersexi găsesc cei mai buni prieteni și chiar parteneri prin grupuri de întâlniri și convenții intersex.
  • Alăturați-vă unui grup local. Contactați spitalele și grupurile de advocacy pentru grupurile de întâlniri din zona dvs. Căutați numele orașului dvs. și "întâlnirile intersex," Sau cereți locații de întâlnire pe un forum intersex.
  • Discuta online. Există multe forumuri pentru a vă conecta cu alte persoane intersex.
  • Dacă sunteți sub 30 de ani, Alăturați-vă unui grup de tineri.
  • Găsiți grupuri de asistență pentru persoanele cu forma dvs. specifică de DSD.
  • Găsiți o comunitate spirituală care vă susține. Biserica Universalistă Unitariană, de exemplu, are o bună istorie cu constituenții intersexi. Uită-te la agendele de diferite comunități de credință locală și vizitați cele care au întâlniri pentru oamenii LGBTQI.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 2
    3. Alăturați-vă comunităților LGBTQI. Deși grupurile LGBTQ sunt menite să abordeze identitatea de gen și orientarea sexuală, mai degrabă decât identitatea sexuală, există adesea o suprapunere în nevoile LGBTQ și de intersex. Este posibil să găsiți aliați în comunitatea queer și puteți chiar să vă întâlniți cu alți oameni intersex.
  • Multe tranziții intersexe de oameni din cauza atribuirii genului greșit la naștere.
  • Mulți oameni intersexi sunt homosexuali, lesbieni, bi sau queer.
  • Unii oameni intersexi se identifică ca al treilea gen, genderqueer sau agendi.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 3
    4. Avocați alții. Implicați-vă cu organizații mai mari, astfel încât să puteți conecta cu mișcările sociale care promovează vizibilitatea, îngrijirea centrată pe pacient și justiția pentru persoanele intersex. Alăturați-vă unui grup pentru tineri, cum ar fi interacțiunea sau un grup mare, cum ar fi ACCORD Alliance sau Campania Intersex pentru egalitate.
  • Grupuri de contact care se specializează la persoanele cu formularul dvs. de DSD, astfel încât să puteți oferi mentorat și sprijin pentru colegii dvs.
  • Să fie deschise și nemulțumiți de sexul tău dacă poți. Acesta este un mod de bază pentru a crește vizibilitatea intersexului.
  • Vorbeste. Când auziți că nonsens au fost condamnați despre sex, sex și intersex, vorbiți. Odată ce ați aflat faptele, învățați faptele.
  • Condițiile intersex sunt "invizibil." Adică majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de faptul că oricine din jurul lor este Intersex. Dacă vă simțiți în siguranță, menționați că sunteți Intersex.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 4
    5. Bucurați-vă de lucrarea artiștilor și gânditorilor intersex. Sprijiniți comunitatea dvs. și inspirați de toate lucrările strălucitoare Intersex oamenii fac în lume. Citiți scrisul de oameni cum ar fi memoirist și poet Thea Hillman sau Poet experimental Aaron Apps. Du-te la o petrecere găzduită de Brilliant DJ Juliana HuXtable sau bucurați-vă de arta ei vizuală. Verificați animațiile fermecătoare ale Emily Quinn.
  • Partea 2 din 4:
    Trăind o viață bună
    1. Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 5
    1. Definiți-vă propriul sex. Poate fi greu să știți cum să vă definiți sexul atunci când majoritatea definițiilor identității de gen au luat identitatea sexuală. Chiar dacă ați avea norocul de a fi atribuit genului corect la naștere, sau dacă părinții și medicii voștri vă permit să vă definiți propriul sex atunci când ați fost un copil, puteți găsi că merită să vă gândiți la ceea ce înseamnă genul pentru dvs. Mulți oameni intersexi nu se identifică cu genul pe care l-au fost alocați și alegeți să tranziți.
    • Puteți identifica ca o persoană intersex transgender, ceea ce înseamnă că vă identificați cu un alt sex decât cel pe care l-ați repartizat la naștere.
    • Vă puteți defini ca pe iPso sex, adică sunteți o persoană intersex a cărei sex a fost repartizat corect la naștere.
    • Unii oameni intersex preferă să spună pur și simplu "cisgender," care este cuvântul tuturor persoanelor care se identifică cu genul lor atribuit pot folosi.
    • Vă recomandăm să vă gândiți la Agendă, Gherenqueer, Genderfluid, Bi-sex, Androgyne sau nonbinary.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 6
    2. Utilizați pronumele pe care vă place. Afirmă că doriți să fiți numiți de pronumele pe care le identificați și să corectați oamenii care folosesc cele greșite. De exemplu, puteți spune "- Ea, mulțumesc. Sunt o femeie," sau "Mă duc cu "ei," de fapt, nu "el.""
  • Dacă sunteți trans, poate fi necesar să reamintiți membrilor familiei de câteva ori pe care doriți să le numiți numele și pronumele pe care ați ales-o. Fi blând, dar ferm. Lăsați-i să știe că recunoașterea identității dvs. nu este o opțiune, este o parte necesară a ființei în viața voastră.
  • Cele mai multe persoane intersex folosesc pronumele binare de gen pe care au fost alocate în copilărie. Cu toate acestea, ratele de tranziție sunt mai mari în rândul persoanelor intersexe decât în ​​populația generală.
  • Unele persoane intersex folosesc pronumele neutre de gen, cum ar fi acestea / le.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 7
    3. Data oamenilor minunați. Indiferent dacă sunteți gay, drept, bisexual, ciudat, demisexual sau asexual, meritați un partener care vă iubește exact cine sunteți. Majoritatea oamenilor își întâlnesc partenerii prin prieteni, astfel încât să investească în viața voastră socială. Ieșiți și mergeți la spații publice, cum ar fi galerii, concerte, adunări ale bisericii și lecturi de poezie. Lucrați într-un mediu pe care îl găsiți primiți și prietenoși - puteți întâlni, de asemenea, pe cineva prin muncă sau o conexiune de lucru. Alăturați-vă site-urilor de dating.
  • Data cuiva care este dispus să învețe ceea ce este nevoie Data unei persoane intersexe.
  • Chiar dacă sunteți direct, ați putea fi interesat să căutați în comunitatea LGBTQI atunci când vă întâlniți. S-ar putea să găsiți oameni care sunt ciudați, bisexuali sau intersex cu cine sunteți compatibili.
  • Nu vă întâlniți. Dacă cineva vă aduce sexul, vă tratează că vă fac o favoare pentru că vă întâlniți, vă sună numele sau vă pune în jos, sau dacă nu sunt atenți la durerea voastră sau plăcerea în pat, aruncați-le imediat.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 8
    4. Dezvăluie partenerilor potențiali. Puteți alege când doriți să dezvăluiți starea intersex. Dacă este intersex este vital pentru identitatea dvs., anuntați-o cu mândrie la prima dată: "Sunt intersex," și apoi explicați ce înseamnă asta pentru dvs. Dacă este ceva ce vă gândiți mai rar și că nu este vizibil în aspectul dvs., puteți să-l aduceți ori de câte ori doriți.
  • Puteți alege să vă spuneți diagnosticul exact dacă doriți mai degrabă: "Am o afecțiune numită tulburare de insensibilitate a androgenului," de exemplu. Acest lucru ar putea fi util pentru datele anterioare cu cineva care nu știe prea multe despre cultura intersex.
  • Dacă sunteți infertil și lucrurile devin serioase cu un partener care dorește copii, asigurați-vă că le-ați informat.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 9
    5. Au viața sexuală pe care o doriți. Dacă aveți dureri în timpul sexului sau dacă organele genitale au nevoi și preferințe deosebite, asigurați-vă că discutați cu partenerul dvs. înainte de orice experiență sexuală. Vorbind în lumina zilei este adesea mai bună decât să vorbească corect când sexul este pe cale să se întâmple.
  • Lăsați partenerul dvs. să știe dacă aveți dismorfia sau rușinea în timpul întâlnirilor sexuale. Explicați viteza la care ați prefera să mergeți și să cereți partenerului dvs. să vă opriți dacă vă simțiți copleșiți sau incomod.
  • Vă poate ajuta pentru dvs. și partenerul dvs. să fie de acord cu un cuvânt sigur memorabil, cum ar fi "gogoși!" asta inseamna "Stop!"
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 10
    6. Iubeste-te. Tu esti tu. Sănătatea, fericirea și bunăstarea. Viața ta este prețioasă. Acceptați-vă în întregime. Istoria ta te-a ajutat să crești. Greșelile voastre v-au ajutat să învățați. Nu sunteți un accident și nu sunteți o greșeală. Sunteți un om care contează la fel de mult ca orice alt om, și meritați propria iubire și îngrijire.
  • Partea 3 din 4:
    Obținerea unei îngrijiri medicale bune
    1. Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 11
    1. Obțineți înregistrările medicale. Dacă ați fost diagnosticat ca un copil sau copil, este posibil să nu fiți niciodată informații complete despre diagnosticul și tratamentul dvs. la acel moment. Părinții sau tutorii tăi nu au nici una sau ar fi putut uita. Aflați-vă diagnosticul și tratamentele vă va ajuta să aveți grijă de dvs. în prezent și vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți istoria.
    • Aveți dreptul legal la înregistrările dvs. medicale, indiferent cât de vechi.
    • Chiar dacă spitalul crede că au fost aruncați, ați putea găsi un funcționar de înregistrări care vă poate ajuta. Arătând la spital în persoană ar putea ajuta.
    • Cereți unui medic să solicite înregistrările dvs. pentru dvs.
    • Dacă puteți, discutați cu medicii care v-au tratat ca un copil.
    • Acest lucru este deosebit de important de făcut înainte de a deveni activ sexual, deoarece unele condiții necesită tratament înainte ca sexul să fie posibil sau în siguranță.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 12
    2. Obțineți tratamentul pentru care vă solicită condiția. Diferitele forme de DSD pot necesita diferite tipuri de tratament continuu. De exemplu, unele femei cu AIS au nevoie de tratament hormonal. Alți oameni intersexi pot avea nevoie de îngrijire de durere, incontinență sau alte complicații care au rezultat din intervențiile medicale anterioare.
  • Dacă nu identificați cu genul pe care l-ați atribuit, puteți opta pentru a lua tratamente hormonale sau puteți obține intervenția chirurgicală a întreprinderii de gen.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 13
    3. Asamblați o echipă de îngrijire mare. Găsiți un medic care este specializat în tratarea stării dvs., dacă puteți. Sunați-vă compania de asigurări și cereți un specialist în endocrinologia reproductivă sau, lipsită de faptul că ginecologia sau urologia.
  • Endocrinologia de reproducere nu are neapărat de a face cu fertilitatea, doar cu hormoni sexuali.
  • Grupurile de sprijin pentru persoanele cu starea dvs. vă pot îndrepta adesea la medici buni.
  • Dacă aveți deja un doctor bun, le puteți cere, de asemenea, să vă cerceteze starea și să deveniți ceva de specialist pentru dvs.
  • Adresați-vă medicului dvs. să organizeze un reprezentant al Alianței Accord să vină la instituția dvs. medicală și să facă o prezentare.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 14
    4
    Găsiți un psiholog tu iubesti. Mulți oameni intersex consideră că terapia este o parte vitală a bunăstării lor. Indiferent dacă doriți să vă ajutați corpul, sau trebuie să lucrați la înțelegerea părinților care au fost secreți sau chiar și pe medicii care nu au dezvăluit informații importante, vorbind cu un profesionist poate ajuta. Căutați un medic care a lucrat cu Intersex sau cu oameni LGBTQ înainte.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 15
    5. Afirmați drepturile medicale. Mulți oameni intersexi sunt făcuți inconfortabil prin faptul că sunt tratați ca un instrument didactic atunci când sunt supuși unei intervenții chirurgicale sau alte îngrijiri spitalicești. Dacă vă aflați într-un spital de predare, decideți dacă sunteți sau nu în regulă cu medicii și studenții medicali care vin doar pentru a afla cum arată forma dvs. de DSD. Dacă nu sunteți, fiți foarte clar.
  • Afirmați că doriți doar medicii necesari pentru procedura dvs. de a vizita camera dvs.
  • Partea 4 din 4:
    În picioare pentru tine
    1. Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 16
    1. Dezvăluie când doriți. Unii oameni intersexi sunt presați să-și ascundă identitatea sexuală, în timp ce alții nu li se acordă opțiunea de confidențialitate. Tu ești cel care ar trebui să fie responsabil de deciziile despre cine știe sexul tău. Puteți alege să-l aduceți în mod obișnuit în conversație, puteți spune doar oamenilor cei mai apropiați de dvs. sau puteți să-l păstrați singur. Este total de la tine.
    • Dacă sunteți privat despre sexul dvs., adresați-vă familiei și prietenilor dvs. să nu-i spună altor persoane fără a vă întreba mai întâi.
    • Dacă doriți să fiți un avocat pentru comunitatea Intersex, vorbind despre sexul dvs. public poate fi o modalitate de creștere a vizibilității intersexului.
    • Dacă DSD-ul dvs. a fost ascuns de dvs. ca un copil sau dacă părinții dvs. au tratat-o ​​ca un secret, atunci ați putea considera că împuternicirea de a vorbi fără secret.
  • Imaginea intitulată face ca fiind Intersex Pasul 17
    2. Adresați-vă celor dragi să vă susțină. Dacă sunteți ca mulți alți oameni intersex, părinții dvs. au primit informații minime sau înșelătoare despre sexul dvs. când v-ați născut. Ei pot fi chiar împinși în semnându-vă pentru o intervenție chirurgicală inutilă în timpul copilariei. Adresați-vă părinților, partenerilor dvs. romantic și alți iubiți pentru a fi informați în mod corespunzător acum.
  • În mod informat înseamnă că ar trebui să cunoască toți termenii adecvați pentru forma DSD, precum și termenii pe care îi identificați.
  • Dacă identificați ca un alt gen decât cel pe care l-ați repartizat la naștere, insistați că familia dvs. vă sună la pronumele și numele pe care îl preferați. Cereți-i să nu folosească limbajul care vă descurgă în vreun fel, cum ar fi poreclele din copilărie ("prinţesă" sau "cowboy") și denominatorii de familie ("fiica," "fiu").
  • Explicați membrilor familiei dvs. că sprijinul lor înseamnă lumea pentru dvs. și că într-un fel pot să vă sprijine învățați despre DSD și starea dvs. specială.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 18
    3. Cereți respectul la locul de muncă. Adresa hărțuirii la locul de muncă direct, explicând că ceea ce sa întâmplat este inacceptabil. De exemplu, ați putea spune "Nu mă simt confortabil cu să faci glume despre sexul meu sau sexul meu. Vreau să se oprească imediat. Intelegi?"
  • Spune-i supraveghetorului ce sa întâmplat și cum ați adresat-o.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil adresându-l, mergeți direct la departamentul HR al companiei dvs. și spuneți-le ce sa întâmplat și de ce nu v-ați simțit în siguranță.
  • Păstrați o evidență a tuturor instanțelor de comportament inadecvat. Notați toate detaliile, inclusiv data și ora, precum și martorii și exact ceea ce sa spus sau făcut.
  • Dacă vor continua glumele, comentariile sau comportamentul inadecvat după ce le-ați cerut să se oprească, să le raporteze la HR și să ia în considerare depunerea unei plângeri oficiale.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 19
    4. Raportați discriminarea la locul de muncă. Dacă sunteți vorbit de la locul de muncă, raportați-l. Multe state consideră discriminarea împotriva persoanelor intersexe pentru a fi discriminarea de gen. În Statele Unite, unele instanțe au interpretat titlul VII ca protecția indivizilor intersex de la discriminarea la locul de muncă. O muncă ostilă sau un mediu școlar bazat pe hărțuire sexuală ar trebui să fie raportată, de asemenea.
  • Dacă compania dvs. încearcă să vă tragă sau să nu vă promoveze ca urmare a depunerii cererii dvs. sau dacă superiorii dvs. nu reușesc să vă adreseze rapoartele, să depună o cerere de titlu VII. Sunteți protejați legal de represalii dacă faceți acest lucru.
  • Verificați protecția statului, deoarece unele dintre ele ar putea fi și mai utile decât titlul VII.
  • Imagine intitulată face ca fiind Intersex Pasul 20
    5. Raportați hărțuirea la școală. Dacă sunteți agresați, tanduși, tachinați sau excluși la școală din cauza sexului sau genului dvs., raportați aceste incidențe imediat tutorelui dvs., profesorilor dvs. și directorului școlii dvs. Dacă școala dvs. are un coordonator de titlu IX, vorbiți și cu ei. Dacă sunteți la școală, raportați imediat hărțuirea la școala dvs. Dacă nu acționează, ia în considerare depunerea unei plângeri la Departamentul de Educație.
  • Hărțuirea poate veni de la prieteni și profesori, precum și copii pe care nu le cunoașteți. Dacă cineva face comentarii negative despre sexul, genul, aspectul sau sexualitatea dvs., sunt în greșeală.
  • Obțineți reprezentare juridică ca minor. Dacă sunteți un minor (sau părintele unui copil) cu trăsături intersex, există o organizație numită interacțiune care vă poate oferi consultanță juridică.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar