Cum se adresează unei scrisori unui oficial guvernamental

Scrierea unei scrisori către un oficial guvernamental poate fi o modalitate excelentă de a cântări în ceea ce se întâmplă în națiunea, starea sau localitate. Căutare online pentru adresa oficială de corespondență a liderului pe care doriți să o contactați. Eticheta adecvată de adresare variază de la oficial la oficial, deci asigurați-vă că căutați standardul pentru persoana specifică căreia trimiteți scrisoarea!

Pași

Eșantion de scrisori

Scrisoarea de eșantionare către un primar

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scrisoarea de eșantionare către președintele Statelor Unite

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scrisoarea de probă către șeful unui departament

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 3:
Abordând scrisoarea
  1. Imagine intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 1
1. Aflați numele oficialului. Asigurați-vă că știți exact cine este această persoană și că el sau ea este persoana potrivită pentru a contacta cazul dvs. Clarificați de ce scrieți o scrisoare către acest funcționar special.
  • Imagine intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 2
    2. Găsiți adresa poștală a funcționarului. Rulați o căutare pe web pentru "[oficial guvernamental] adresa de corespondență." Dacă o căutare pe web nu va afișa răspunsul, vizitați site-ul web al Departamentului relevant al guvernului local, de stat sau național.
  • Dacă sunteți în SUA, puteți găsi o listă completă de informații de contact pentru administratorii naționali, de stat și locali la https: // Statele Unite ale Americii.Gov /.
  • Dacă nu sunteți sigur cine să se adreseze, căutați adresa departamentului relevant. De exemplu, ați putea scrie biroul local DMV sau Departamentul de Securitate Internă.
  • Imagine intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 3
    3
    Adresați-vă scrisoarea. Include includerea
    titlul oficialului și numele complet
    (E.G. Președintele Barack Obama) împreună cu el sau cu ea
    Adresa oficială de corespondență.
    Scrieți cuvintele clar și lizibil în centrul unui plic și apoi sigilați litera în interiorul plicului. Lipiți o ștampilă în colțul din dreapta sus al plicului. Dacă sperați pentru un răspuns din partea acestui oficial guvernamental, asigurați-vă că vă scrieți numele dvs. complet și adresa de returnare în colțul din stânga sus al plicului!
  • Metoda 2 din 3:
    După o etichetă adecvată
    1. Imaginea intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 4
    1. Arată respect în mod corespunzător. Deschideți scrisoarea cu o salutare formală și încheiați-o cu o declarație de închidere corespunzătoare. În funcție de nivelul de guvernare, acest funcționar poate angaja o echipă de secretari să citească prin căsuța poștală pentru scrisori importante. A
    Scrisoare politicoasă, grijuliu și bine scrisă
    va fi aproape întotdeauna mai probabil să o facă prin acest sistem de filtrare.
  • Imagine intitulată Adresa unei scrisori către un pas oficial guvernamental
    2. Utilizați titlul corespunzător. Dacă există doar o singură persoană într-un anumit post (E, G, președintele, primarul sau vorbitorul casei), atunci puteți adresa persoanei prin titlul său numai: MR. Președinte sau doamnă. Primar. Dacă mai mulți oameni dețin un birou dat la un moment dat (e.G. Senatorul, justiția, reprezentantul), atunci trebuie să utilizați numele de familie pentru a clarifica cine, exact, vă adresați.
  • Nu doare niciodată
    Includeți numele oficialului,
    Chiar dacă el sau ea este singura persoană care deține poziția. O scrisoare adresată personal dă un anumit grad de umanitate la mesajul dvs.
  • Imagine intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 6
    3. Citiți literele de eșantionare sau trimiteți o scrisoare de formular. Faceți cercetarea dvs. pentru a afla cum alte persoane au adresat scrisori acestui oficial guvernamental. Unele grupuri de activități și site-urile petiționale vor furniza de fapt informații specifice despre contactarea funcționarilor relevanți pentru o anumită cauză. Puteți, de asemenea, să puteți trimite prin e-mail oficialul.
  • Dacă nu sunteți sigur de ce să scrieți, încercați să căutați o scrisoare de formular și o linie clară a subiectului care vă împiedică. Unii oficiali aleși primesc sute de scrisori pe zi, iar de multe ori nu le citesc pe toți îndeaproape.
  • Metoda 3 din 3:
    Scrierea unei scrisori de acțiune
    1. Imagine intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 7
    1. Cereți ceva posibil. Înainte de a trimite scrisoarea, ia în considerare dacă acest oficial guvernamental va putea să acționeze în mod semnificativ în scrisoarea dvs.
    Evitați să cereți lucruri nerealiste.
    Nu cereți oficial guvernamental să facă mai mult decât munca lui / ei permite. Faceți un pas înapoi și luați în considerare dacă există un canal mai bun pentru plângerea dvs.
    • Petițiile și scrisorile formale sunt, de obicei, bine scrise și acționabile. Asigurați-vă că acțiunile solicitate intră în domeniul de aplicare al atribuțiilor unui funcționar.
  • Imagine intitulată Adresa o scrisoare către un pas oficial guvernamental 8
    2. Obțineți scrisoarea în partea de sus a stivei. În funcție de rang, oficialii guvernamentali pot primi zeci de sute de scrisori în fiecare zi. El sau ea poate folosi chiar și scrisorii profesioniști pentru a determina care selectează câteva mesaje de fapt în mâinile funcționarului. Faceți-vă scrisoarea politicoasă, concisă și topică. În prima teză sau subiect, trimiteți o problemă care se află în partea de sus a agendei oficialului.
  • Scrisorile care se termină în partea de sus a stivei vor fi citite, relevante și ușor de înțeles oficialul.
  • Asigurați-vă că ați inclus calificările dvs. și explicați de ce oficialul ar trebui să vă asculte. De exemplu, dacă sunteți un pH.D., Locuiți în orașul care a fost în știri în ultima vreme sau ați întâlnit recent oficialul, ei pot lua notă de părerea dvs.
  • Image denumită adresa unei scrisori către un pas oficial guvernamental 9
    3. Asigurați-vă că scrisoarea dvs. este potrivită. Este necesar sau sunteți doar ventilați? Trimiteți o cerere care este politicoasă, concisă și realistă. Nu jurați sau aruncați insulte.
    Respectul de respect.
  • Nu amenință un oficial guvernamental. Scrisoarea poate fi urmărită înapoi la dvs. Dincolo de orice risc, amenințările dvs. nu vor inspira neapărat o acțiune productivă.
  • sfaturi

    Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor, u.S. Cetățenii pot contacta Departamentul de Stat al Protocolului la 202-647-2663. Reprezentanții sunt disponibili să răspundă la întrebările etichetei prin intermediul telefonului.
  • Dacă doriți să scrieți prima doamnă actuală a Statelor Unite, ea ar trebui să fie adresată pur și simplu ca doamna. [Nume de familie] atât pe plic cât și în salutare.
  • Când scrieți o scrisoare către o femeie, adresați-vă destinatarului folosind numele său complet, nu numele soțului ei. În timp ce își poate împărtăși numele de familie cu partenerul ei, ea rămâne propria persoană și merită să fie abordată ca atare.
  • Fi politicos. Nu includeți amenințări sau comentarii inflamatorii.
  • Asigurați-vă că scrisoarea dvs. este insightful și bine scris.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar