Cum se formează o scrisoare de solicitare a donării

O scrisoare de donație este o cerere formală și scrisă pentru donații de la persoane fizice, companii sau organizații. Această scrisoare oferă potențialului donator informații despre organizația solicitantă și detaliile despre proiectul pentru care se solicită o donație. Trebuie să faceți formatul și conținutul scrisorii ca fiind cât mai atrăgător pentru a solicita donațiile pe care organizația dvs. are nevoie.

Pași

Partea 1 din 3:
Formatarea scrisorii
  1. Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 1
1. Începeți cu numele și adresa organizației. În colțul din stânga sus, plasați numele organizației dvs., dacă nu utilizați deja antetul. Sub numele, adăugați adresa organizației dvs. De asemenea, este bine să aveți un număr de telefon și un e-mail pentru ca oamenii să vă contacteze.
  • Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 2
    2. Adăugați data. Săriți o linie sub adresa de sus. În acel spațiu, adăugați data. Ar trebui să scrieți luna, urmată de data, o virgulă și anul. Exprimați numele lunii.
  • Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 3
    3. Adăugați adresa clientului. Săriți o linie între data și această parte. Apoi, ați pus numele persoanei pe care o trimiteți scrisoarea. Dedesubt, adăugați adresa persoanei. Mai jos, adăugați numărul de telefon și e-mailul.
  • Imagine intitulată format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 4
    4. Creați salutul. Treceți la o altă linie. Dacă știți sexul persoanei, trimiteți scrisoarea, este mai bine să utilizați "Dor," "D-na.," sau "Domnul." Poți să folosești "Domnișoară." Dacă nu sunteți sigur dacă o femeie este căsătorită sau nu. Dacă nu sunteți sigur de genul persoanei, lăsați doar onorificul ( "Domnul." sau "D-na."). Oricum, începeți cu "dragă."
  • De exemplu, ați putea scrie "Draga domnule. Smith," "Dragă doamnă. Jane George," sau "Dragă Pat Gray."
  • Imagine intitulată Format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 5
    5. Porniți corpul textului. Apoi, veți avea corpul textului. Adesea, scrisorile de afaceri nu sunt indentate, adică începutul unui paragraf nu are o indenție și ați pus o linie între fiecare paragraf. Cu toate acestea, puteți, de asemenea, să indentați dacă preferați, caz în care nu aveți nevoie de linii între paragrafe, deși le puteți adăuga dacă vă place spațiul.
  • Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 6
    6. Alegeți o închidere. Sări peste linie. Alegeți cât de formal sau informal doriți să fiți. De obicei, faceți această alegere în funcție de modul în care organizația dvs. este ea însăși. Dacă aveți tendința de a fi mai informală în activitatea dvs., puteți utiliza "Ai grijă" sau "Toate cele bune" Pentru a închide scrisoarea. Pentru o închidere mai formală, încercați "Cu sinceritate."
  • Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 7
    7. Semnați scrisoarea. Lăsați câteva linii necompletate sub închiderea în care veți semna scrisoarea. De mai jos, care vă adaugă numele și titlul dvs. Mai jos, puneți numele organizației dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Crearea conținutului
    1. Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 8
    1. Faceți primul paragraf despre organizația dvs. Trebuie să introduceți cititorul la cine sunteți. Includeți misiunea dvs. de bază. De asemenea, ați putea include o mică anecdote despre modul în care organizația dvs. a ajutat pe cineva din trecut. Practic, trebuie să lăsați cititorul să știe ce este organizarea dvs. și o face.
    • De exemplu, ați putea scrie "Scriem în numele organizației noastre, ochelari de vedere pentru copii. Suntem un nonprofit care funcționează pentru a aduce ochelari la copii în țările în curs de dezvoltare. Mulți dintre copii pe care îi ajutăm nu au reușit să participe la școală din cauza vederii slabe, așa că oferindu-le darul de vedere, de asemenea, oferim darul educației."
  • Imagine intitulată format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 9
    2. Stabiliți ceea ce doriți în al doilea paragraf. Al doilea paragraf ar trebui să-i spună cititorului exact ceea ce doriți. Aceasta poate fi o anumită sumă de donație sau puteți lăsa cât de mult până la cititor.
  • De exemplu, ați putea scrie, "Suntem scrieți astăzi pentru că avem nevoie de ajutorul dvs. Am renunțat la obiectivele noastre de strângere de fonduri în acest an și nu putem servi cât mai mulți copii, așa cum ne-ar plăcea. Cu ajutorul dvs., putem ajunge la aproximativ 1000 de copii în acest an. V-ați gândi să faceți o donație organizației noastre? Cât de puțin de $ 5 ajută la punerea unei perechi de ochelari în mâinile unui copil care are nevoie de ele. Ce puteți contribui?"
  • Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 10
    3. Scrieți concis. Nimeni nu vrea o nouă despre banii de care aveți nevoie. O scurtă anecdote este bine, dar păstrați scrisoarea scurtă și la punct. Desigur, nu doriți să treceți peste o pagină.
  • Imagine intitulată format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 11
    4. Mulțumim persoanei. Concluzia scrisorii ar trebui să vă mulțumesc persoanei. Indiferent dacă donează sau nu, acea persoană a făcut timp să vă citească scrisoarea, așa că ar trebui să le mulțumiți pentru că petreceți acel timp.
  • Puteți spune ceva cum ar fi "Vă mulțumim că ați făcut timp pentru a citi această scrisoare."
  • Imagine intitulată format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 12
    5. Adăugați o cerere la sfârșit. În timp ce mulțumiți persoana, puteți repeta cererea dvs. Practic, doriți ca cititorul dvs. să știe exact ce vă aflați după ce a făcut citirea scrisorii.
  • De exemplu, ați putea să terminați "Vă mulțumim că ați făcut timp pentru a citi această scrisoare și sperăm că veți lua în considerare donarea timpului sau a banilor pentru cauza noastră. Copiii au nevoie de tine."
  • Partea 3 din 3:
    Folosind sfaturi pentru a fi mai eficiente
    1. Imagine intitulată format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 13
    1. Personalizați-vă scrisoarea. Dacă este posibil, faceți fiecare literă personală persoanei pe care o cereți să o dați. Utilizați numele persoanei, iar dacă puteți adăuga anecdote sau detalii personale despre persoana pentru a-l atrage în el sau ea.
  • Imagine intitulată Format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 14
    2. Simplificați procesul de donație. Un mod pe care îl puteți obține pe oameni să doneze este de a oferi o modalitate ușoară de a dona. Indiferent dacă includeți un plic (ștampilat) pentru donare sau oferiți o modalitate de a scrie în donație, făcându-l cât mai simplu posibil va dura o cale lungă de a obține oamenii să doneze.
  • Imagine intitulată format o scrisoare de solicitare a donării Pasul 15
    3. Încercați să vă conectați cu cititorul dvs. Dacă faceți cercetarea dvs., puteți utiliza scrisoarea dvs. pentru a face o conexiune. Utilizați ceea ce știți despre ce valorile cititorului dvs. pentru a vă conduce scrisoarea, conectați-le cu organizația dvs.
  • De exemplu, dacă știți că cititorul dvs. Valorile copiilor și familiei, ați putea spune ceva cum ar fi, "Copiii din întreaga lume au nevoie de ochelari că familiile lor nu își pot permite. Cum te-ai simți dacă ar fi copilul tău? Nu vrei ca cineva să ajute?"
  • Imagine intitulată Format O scrisoare de solicitare a donării Pasul 16
    4. Nu uitați să vă mulțumesc donatorilor dvs. Când primiți o donație, este important să găsiți o modalitate de a vă mulțumi donatorilor dvs. Care poate fi la fel de ușor ca și punerea numelor pe site-ul dvs. sau le trimiteți un simplu card mulțumesc. Doar donatorii tăi știu că sunt apreciați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar