Cum să învingeți xenofobia

Xenofobia este A frică și stigmatizarea străinilor.Oamenii care arată diferit, vorbesc o limbă diferită sau pot să apară diferite obiceiuri care sunt obținute la doar un anumit grup etnic, stil de viață sau un set de comportamente.Dar xenofobia poate fi depășită, și puteți să o luați direct sau prin implicare comunitară și acțiuni politice.

Pași

Metoda 1 din 2:
Găsirea de soluții personale la xenofobia
  1. Imaginea intitulată să-ți cunoști prietenul mai bine pasul 14
1. Confruntați xenofobii în propria voastră viață.Este posibil să aveți o rudă sau un prieten care are idealuri naționaliste sau rasiste.Petreceți timp vorbind cu ei despre punctul lor de vedere.Când sunteți în conversație cu un rasist, naționalist sau xenofob, evitați să le atacați direct.În schimb, subliniați faptul că ideile lor sunt greșite și le reamintesc că sunt o persoană bună care poate și ar trebui să renunțe la intoleranța lor.
  • Utilizați argumente calme, motivate pentru a ilustra că nu trebuie să se teamă de un grup doar pentru că sunt diferite.
  • Surprinde-le cu noi informații care ar putea schimba perspectiva lor.De exemplu, dacă un catolic este frică de musulmani, ați putea menționa acest lucru Musulmani într-adevăr revede Maria, sau că îl recunosc pe Isus ca un mare învățător.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre un părinte
    2. Întrebați de ce un grup este perceput ca o amenințare.Xenofobia este adesea nu mai mult decât un sentiment de suspiciune sau de neîncredere a "alta."Apăsând pe oameni cu privire la motivul pentru care consideră că diferențele în cultură, religie sau îmbrăcăminte de îmbrăcăminte este primul pas spre a le pune la îndoială propriile credințe bigotate. Este culoarea pielii? Accent? Practica religioasă? Stereotipuri despre comportamente?Acestea sunt printre cele mai frecvente cauze ale xenofobiei.
  • Imagine intitulată apăra într-un proces de discriminare a genului atletic Pasul 13
    3. Demonstrează modul în care xenofobia este problematică.Xenofobia are ca rezultat discriminarea, rasismul și naționalismul, care, la rândul său, inspiră violența, ostilitatea și exploatarea.Multe dintre cele mai grave atrocități din lume - de la Holocaustul la genocidul Rwandan - au fost inspirate de sentimente xenofobe.Educarea oamenilor despre aceste fapte istorice va ajuta la prevenirea viitoarelor izbucniri ale xenofobiei.Alte exemple de xenofobie care au fost ulterior acceptate ca dezastre sau jenă includ:
  • Cazul Sacco și Vanzetti
  • Internul americanilor japonezi în timpul celui de-al doilea război mondial
  • Revoltele Alexandra din 2008 din Africa de Sud
  • Imagine intitulată Scrieți o schiță de comedie Pasul 4
    4. Faceți distracție de xenofobie.Comedia poate dezvălui absurditatea care stă la baza retoricii xenofobe.Utilizați glume și satiră pentru a ilustra cât de prost este să nu respectați și să refuzați ajutorul altora doar pentru că sunt diferite.De exemplu, un grup popular de parodie din Ungaria a criticat propunerea guvernului lor de a construi un zid lung de-a lungul graniței pentru a menține imigranții prin exprimarea emoționării pentru întoarcerea perdelei de fier.
  • Ați putea, de asemenea, să trageți o desen animat lambastând politici xenofobe și demagogi.
  • Chiar dacă Xenofobia este o problemă serioasă, comedia este un instrument bun pentru a-și exprima dezacordul cu noțiunile xenofobe și provocarea credințelor xenofobe.
  • Imagine intitulată depășește diferențele de limbă și cultură într-o relație Pasul 10
    5. Trăiți idealurile.Fiți un exemplu altora despre cum să creați o lume mai unită, acceptivă.Construiți coaliții cu grupuri marginalizate pe probleme sociale și politice.Alternativ, să se alăture unei echipe sportive, clubului sau unui grup de hobby care are un membru diversificat din punct de vedere etnic.Grupurile de studiu de limbă străină sunt o alegere bună, la fel ca și clasele de gătit care promovează preparate din bucătăria globală.Standarea în solidaritate vizibilă cu oamenii din grupurile marginalizate în viața de zi cu zi este o modalitate simplă, dar importantă de a învinge xenofobia.
  • Sărbători diversitatea.Dacă locuiți într-un oraș mare ca New York sau San Francisco, vizitați enclave străine, cum ar fi Chinatown sau Little Italy.Vorbește cu oamenii din aceste cartiere și patronează afacerile lor.
  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea de ajutor (soluții sociopolitice)
    1. Imaginea intitulată se implică în politica locală Pasul 13
    1. Votați pentru politicieni progresivi. Xenofobia în politică se manifestă ca jingoism, un naționalism extrem de clar și neîndepliniri, cuplat cu politica externă Hawkish.Politicienii progresivi sunt opuși: ei stau pentru rezoluții pașnice, valoarea multiculturalismului și cred în egalitatea tuturor oamenilor, indiferent de națiunea, religia sau crezul lor.Evitați votarea pentru politicienii care susțin sancțiuni de război sau punitive împotriva unei culturi sau etnice diferite, pur și simplu pentru că sunt diferite.
  • Imagine intitulată Apără-te într-un proces de discriminare a genului atletic Pasul 11
    2. Încurajați legislația care combate xenofobia.Legi care reglează cu strictețe discursul de ură și crimele de ură sunt descurajări puternice împotriva xenofobiei.Xenofobii tind să susțină politici stricte de imigrare și refugiați care limitează fluxul solicitanților de azil.
  • Urmărirea crimelor de ură și discursul de ură.
  • Când străinii sunt amenințați, atacați sau au întreprinse întreprinderile lor, cineva trebuie să fie tras la răspundere.Pedepsirea făptuitorilor trimite un mesaj clar că xenofobia este inacceptabilă.
  • Obținerea asistenței și susținerea aplicării legii este esențială.Poliția este adesea neinstrită în modul de abordare a crimelor de ură sau, mai rău, printre exploatatorii principali ai refugiaților, migranților și străinilor.
  • Imagine intitulată Apelați o întâlnire la comanda Pasul 1
    3. Insistă asupra egalității instituționale.Craft Curriculum educațional care sărbătorește diversitatea și încurajează toleranța pentru culturi diferite decât cele ale tale.În mod similar, Institutul de Orientări la locul de muncă în angajare, ardere, beneficii și despăgubiri care asigură că toți lucrătorii sunt tratați echitabil.În școli, guvern și industrie, promovarea imaginilor pozitive ale minorităților, străinilor, solicitanților de azil și altor popoare marginalizate la risc de a fi obiectivele atacurilor xenofobe.
  • Imaginea intitulată se pregătește mental pentru un discurs Pasul 11
    4. Organizați împotriva xenofobiei.Formează sau se alătură unei organizații nonprofit care luptă pentru egalitatea și incluziunea socială.Țineți mitingurile și marșurile împotriva incidentelor xenofobe și a legislației.
  • Marșul trimite un semnal puternic la xenofobi că comportamentul lor este inacceptabil.
  • Utilizați social media pentru a vă promova mesajul și acțiunile.
  • Lansați campanii de educație și conștientizare publică pentru a insista ca străinii și refugiații merit respect și empatie.
  • Includeți popoarele marginalizate în procesul de luare a deciziilor.
  • Utilizați sărbătorile relevante, cum ar fi Ziua Mondială a Refugiaților (20 iunie) și Ziua internațională pentru eliminarea discriminării rasiale (21 martie) pentru a atrage atenția asupra problemei xenofobiei.
  • Imaginea intitulată recunoaște părtinirea într-un articol de ziar Pasul 4
    5. Aduceți presa la bord.Jurnaliștii pot fi o sursă importantă de informare și educație în lupta împotriva xenofobiei.Scrieți ziarului dvs. local, site-ul dvs. de știri de alegere sau revista dvs. de știri preferate solicitând mai multe povestiri despre modul în care xenofobia îi rănește pe oameni atât în ​​străinătate, cât și în statul sau națiunea dvs.Povestirile repost pe care le vedeți online prin intermediul social media.Face xenofobia o problemă vizibilă.
  • Începeți un blog pentru a critica și documenta sentimentele xenofobe pe care le auziți de la figuri publice, celebrități sau doar oameni din jurul tău.
  • Imaginea intitulată Găsiți oameni pentru a face prieteni Pasul 18
    6. Includeți victimele xenofobiei în luptă. Persoanele care au experimentat Xenofobia ar trebui incluse în procesul de luare a deciziilor pentru a afla cum aceștia experimentează xenofobia și cum cred că ar putea fi combate cel mai bine.Încurajați migranții, refugiații și victimele rasismului și discriminării să vorbească despre experiențele lor și cum au fost făcute să se simtă.
  • Dați victimelor xenofobiei o platformă de la care să-și denunțe atacatorii.Calitatea și scopul documentației în cazurile de hărțuire xenofobă și violența este, în general, săracă.
  • Oferă ajutor victimelor atacurilor xenofobe. Acest lucru poate include alimente, adăpost, îmbrăcăminte sau ajutor non-material, cum ar fi consilierea.
  • Lăsați victimele xenofobiei să știe că au drepturi și nu trebuie să sufere în tăcere.
  • sfaturi

    Dacă sunteți xenofobi, cereți altor persoane să vă ajute să vă reconsiderați punctul de vedere.
  • Lupta pentru înfrângerea xenofobiei este un scop nobil, dar înțelegeți că va dura generații pentru a realiza.Multe dintre motivele din spatele xenofobiei au rădăcini psihologice profund istoricorice.În ciuda acestui fapt, nu renunta. Chiar și schimbarea punctului de vedere al unei persoane poate fi un impact mare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar