Cum să sărbătorim ziua internațională pentru biodiversitate



Ziua internațională pentru biodiversitate (IBD pe scurt) se desfășoară în fiecare an la 22 mai. În fiecare an, oamenii tineri și bătrâni din întreaga lume participă la sărbătorirea acestui eveniment pentru a-și arăta sprijinul pentru conservarea biodiversității Pământului.Acest articol arată câteva modalități prin care vă puteți alătura și sărbători această ocazie importantă.

Pași

  1. Imagine intitulată Celebrează Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 1
1. Aflați mai multe despre biodiversitate. Înțelegerea importanței biodiversității la viața dvs. de zi cu zi, întreaga funcționare a comunității dvs., a regiunii și a țării și a beneficiilor pentru întreaga lume este o parte esențială a sărbătorii biodiversității. Există multe modalități pe care le puteți afla mai multe despre valoarea biodiversității:
  • Începeți cu articolele de biodiversitate ale lui WikiHow, cum ar fi Ajuta la protejarea biodiversității, Înțelegeți conceptul de biodiversitate și aflați despre biodiversitate și bretele alimentare.
  • Vizitați secretariatul pentru Convenția privind diversitatea biologică pentru a afla mai multe despre Convenție, despre biodiversitate și resurse suplimentare privind biodiversitatea.
  • Vizitați biblioteca dvs. locală sau muzeul pentru a citi cărți despre natură, animale, plante, ecosisteme etc. - Toate acestea sunt bucăți ale jigsaw de biodiversitate.
  • Vizitați o zonă de conservare locală. Ar putea fi un grădină zoologică, un parc natural, o rezervă, o pădure protejată, un centru natural, un acvariu, un muzeu etc. Există multe locuri pe care le puteți găsi pentru a afla mai multe și de a experimenta prima dată biodiversitate.Imagine intitulată Celebrează Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 1Bullet4
  • Imagine intitulată sărbătorește Ziua internațională pentru biodiversitatea Pasul 2
    2. Cunoașteți fundalul IBD. IBD a început prima dată când a intrat în vigoare Convenția pentru diversitatea biologică la 29 decembrie 1993. Organizația Națiunilor Unite a proclamat 22 mai în ziua internațională pentru diversitatea biologică (IBD) pentru a spori înțelegerea și conștientizarea problemelor legate de biodiversitate. Schimbarea datei din decembrie la poate ajuta să se asigure că sărbătorile țării nu au coincident cu numeroase evenimente de sezon de vacanță organizate în decembrie.
  • Imaginea intitulată Celebrează Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 3
    3. Verificați tema IBD pentru fiecare an. În fiecare an, sărbătorile IBD se concentrează pe o anumită temă. Puteți găsi tema pentru acest an și pentru ultimii ani la Ziua internațională pentru diversitatea biologică - 22 mai Website.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 4
    4. Check out activități locale de biodiversitate online. Multe grupuri locale participă la sărbătorile IBD în fiecare an, de la grupurile și municipalitățile comunității locale la școli, companii și guverne.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 5
    5. Participa la valul verde. Dacă sunteți student sau un profesor, puteți obține școala dvs. implicată în valul verde. Aceasta implică plantarea unui copac și udarea acestuia la ora 10:00 dimineața locală pentru a crea o "Verde val" în întreaga lume și înregistrarea evenimentului pentru a urmări online.
  • Imaginea intitulată sărbătorește Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 6
    6. Organizați-vă propriile sărbători comunitare IBD. Dacă sunteți entuziasmați de organizarea unui eveniment pentru a sărbători IBD în comunitatea locală, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a evidenția problemele de conservare a biodiversității, inclusiv:
  • Competiția fotografie a copacilor - au membri ai comunității să trimită fotografii ale copacului lor preferat de cartier sau de arbori de copaci, împreună cu o scurtă explicație a motivului pentru care acest copac contează pentru ei. Dacă doriți să restrângeți parametrii concurenței și să evidențiem importanța biodiversității, cereți concurenților să selecteze numai copacii nativi sau copacii care oferă beneficii ecosistemice, cum ar fi alimentele, adăpostul animalelor sau umbrele.Imagine intitulată Celebrează Ziua Internațională pentru Biodiversitatea Pasul 6Bullet1
  • Dețineți o sărbătoare a lucrării făcute de agricultorii locali pentru a conserva biodiversitatea. Organizați un eveniment pentru ca fermierii locali să vină și să vorbească cu comunitatea cu privire la eforturile lor de conservare a biodiversității, de la păstrarea culturilor de heirloom pentru a menține standuri de tufișuri native și copaci pentru a ajuta animalele native și plantele să prospere în mijlocul agriculturii. Oferiți premii agricultorilor de la membrii comunității să le mulțumească pentru timpul și eforturile lor de conservare a biodiversității.
  • Țineți o competiție poster. La școală, îngrijirea post-școală sau în comunitatea locală, ați putea lua în considerare organizarea unui concurs pentru cele mai bune postere care descriu importanța biodiversității în zona dvs. locală.
  • Aranjați un tur de grup al biodiversității locale. E-mail și renunță la fluturașii (pe hârtie reciclată) membri ai cartierului dvs. pentru a le avertiza la acest eveniment viitoare și pentru a le invita să vină și să învețe mai multe despre biodiversitatea în zona lor locală.Dacă va fi o plimbare lungă, cereți-i să-și aducă propriul prânz de hârtie de hârtie și să ia în considerare ambalarea cu alimente produse la nivel local.
  • Țineți o noapte de quiz pentru a strânge fonduri pentru proiectele de restaurare a biodiversității locale. Alegeți o zonă a mediului dvs. local care are nevoie de restaurare, cum ar fi un stand de copaci locali, o zonă de râu, un lac, o zonă care găzduiește o specie rară și o țintă pentru restaurare și conservare.Faceți publicitate la noaptea de chestionare în comunitatea dvs. și lăsați oamenii să cunoască motivul din spatele ei. Vindem bilete la eveniment pentru a strânge fonduri și pentru a cere donații de premii considerabile din punct de vedere ecologic. Creați întrebări legate de biodiversitate pentru Noaptea Quiz, cum ar fi întrebări despre sălbăticie locală, copaci, plante, ecosisteme etc. Serviți alimente provenite la nivel local pentru gustări sau cereți oamenilor să aducă o placă de alimente gătite la domiciliu.
  • Țineți un eveniment de plantare a copacilor. Adresați-vă parlamentului local sau reprezentanților legislativi să participe și să ajute la sursa copacilor locali pentru eveniment.
  • sfaturi

    Atunci când se acordă premii pentru concursuri de biodiversitate, luați în considerare premii care reflectă biodiversitatea, cum ar fi semințele de moștenire, crescute durabil și create, articole comerciale echitabile, cărți despre conservarea biodiversității sau eroi care au arătat deja calea de protecție a biodiversității și a altor astfel de articole.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Resurse de cercetare
    • Cunoașterea problemelor legate de biodiversitatea locală
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar