Cum să sărbătoriți ziua de așteptare



Ziua de așteptare este o zi națională din Noua Zeelandă sărbătorită în fiecare an pe 6 februarie. Se marchează ocazia pe care șefii Maori au semnat Tratatul de la Willangi cu reprezentanții britanici în 1840. Tratatul de așteptare este cunoscut sub numele de document fondator al Noua Zeelandă, care acoperă chestiuni de suveranitate și cetățenie. Ziua de așteptare este o zi în care Noua Zeelanders se pot reflecta asupra trecutului lor și se gândesc la viitor. Pregătiți-vă să spuneți Kia Ora tuturor în ziua de așteptare și, probabil, sărbătoriți într-unul din următoarele moduri.

Pași

  1. Imagine intitulată Celebrează Ziua WaitanGi Pasul 1
1. Planificați o sărbătoare în comunitatea locală. Există un fond special de finanțare guvernamentală disponibilă dacă aveți o idee minunată care va contribui la îmbunătățirea înțelegerii rolului pivotal al tratatului în istoria Noua Zeelandă. Detaliile pot fi găsite pe site-ul guvernamental relevant.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua WaitanGi Pasul 2
    2. Creați o temă Kiwi. Așezați steagul Noua Zeelandă și creați o temă Kiwi în casa sau locul de muncă. Purtați elemente care reflectă culorile Noua Zeelandă. Ascultați muzica Kiwi toată ziua.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua WaitanGi Pasul 3
    3. Au o petrecere. Organizați o petrecere, un cârnați sizzle sau un grătar la domiciliu pentru a obține prieteni împreună pentru această zi. Dacă sunteți la locul de muncă, cereți tuturor să aducă un fel de mâncare pentru un prânz de lucru. Asigurați-vă că obțineți o varietate de feluri de mâncare care reflectă diferitele culturi care formează Noua Zeelandă. Dacă vă decideți să aveți o petrecere de cină, Cook Lamb, Kumara și Kiwi Pavlova Ca reprezentant al bucătăriei din Noua Zeelandă. Au un handi probabil.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua WaitanGi Pasul 4
    4. Participă la evenimente oficiale. Comunitatea dvs. locală poate desfășura evenimente oficiale în timpul zilei, inclusiv Kapa Haka și Handi, Drumming, Concerte, Parade, Dans, Alimente, Art și Divertisment live. Uită-te în ziarele dvs. locale sau online pentru a afla ce se întâmplă în zona dvs.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua WaitanGi Pasul 5
    5. Viziteaza un muzeu. Aflați mai multe despre istoria Noua Zeelandă și a Tratatului de așteptare. De asemenea, puteți afla mai multe istorici prin verificarea site-urilor Guvernului, Consiliului și Muzeului Online - Găsirea site-urilor și învățarea mai mult despre istoria Noua Zeelandă poate face un mare proiect pentru copiii din plumb până la zi.
  • Imagine intitulată Celebrează Ziua WaitanGi Pasul 6
    6. Faceți ceva pentru a ajuta la mediul din Noua Zeelandă. Vizitați zonele umede locale și rezervele naturale pentru a afla mai multe despre problemele de mediu. Planteaza un copac. Ridica niște gunoi și aruncați-o în mod corespunzător. Plimbați-vă bicicleta la muncă sau sărbători în loc să luați mașina.
  • sfaturi

    Purtați o pălărie și protecție solară dacă petreceți ziua în aer liber.
  • Aflați despre motivele pentru care unii oameni nu sunt de acord cu celebrarea zilei de așteptare și de ce protestează ziua.Este important să înțelegeți istoria și să vedeți perspectivele tuturor atunci când vă faceți propria minte despre valorile încorporate în sărbătorile istorice.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Steaguri
    • Alimente și băuturi (cum ar fi Pavlova)
    • Muzica Kiwi
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar