Cum să-ți schimbi numele în new york

Toți locuitorii din New York, cu excepția copiilor sub vârsta de 18 ani și deținuții deținuți, au dreptul să adopte orice nume pe care doresc.Pentru a vă asigura că agențiile guvernamentale acceptă schimbarea dvs. de nume, veți avea nevoie, în general, o hotărâre judecătorească care vă dovedește că ați schimbat numele dvs.Cu toate acestea, dacă vă schimbați numele prin căsătorie sau divorț, puteți oferi dovezi ale modificării numelui dvs. prin certificatul de căsătorie sau Decretul de divorț.

Pași

Metoda 1 din 3:
Schimbarea numelui dvs. printr-o hotărâre judecătorească
  1. Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 1 din New York
1. Completați o petiție de schimbare a numelui.Pentru a schimba legal numele sau numele copilului dvs., va trebui să finalizați și să depuneți o petiție de schimbare a numelui și o comandă propusă.Petiția de schimbare a numelui poate fi completată fie online, fie prin completarea unei copie a formularului.În ambele cazuri, țineți cont de faptul că veți mai fi nevoie să strângeți documentele rămase și să depuneți petiția în instanță.
  • Pentru a finaliza petiția de schimbare a numelui online, vizitați următorul link: http: // Nycourts.GOV / CURTELE / NYC / CIVIL / INT_ADULTNAMECHANGE.Shtml.Click pe "Mergeți la programul de petiție al numelui pentru adulți."Programul vă va ghida printr-o serie de întrebări.
  • Pentru a completa petiția de schimbare a numelui, ridicați o copie tară a petiției de schimbare a numelui și comanda propusă la cea mai apropiată tribunal sau imprimați online la https: // Nycourts.Gov / Curte / NYC / Civil / Formulare.Shtml # Namechange.
  • Dacă vă depuneți cazul în Curtea Supremă, va trebui, de asemenea, să pregătiți și să depuneți o cerere de intervenție judiciară pentru a avea un judecător alocat cazul dvs.
  • Răspundeți la toate întrebările privind petiția de schimbare a numelui, inclusiv motivul pentru care doriți să vă schimbați numele sau numele copilului dvs.Veți primi întrebări suplimentare și pentru a justifica documentația, dacă dvs. sau copilul dvs. a fost vreodată condamnat pentru o infracțiune sau faliment, implicat într-un proces sau dacă plătiți un sprijin copil sau soț.
  • Imprimați formularul finalizat dacă utilizați programul online.
  • Conectați-vă în fața unui notar public.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 2 din New York
    2. Adunați documentele rămase.În plus față de obținerea unei comenzi de schimbare a numelui, comandă propusă și, dacă este necesar, o cerere de intervenție judiciară, va trebui să aduni următoarele documente:
  • Original sau certificat Copie a certificatului de naștere pentru dvs. sau copilul dvs.
  • Dacă sunteți un părinte sau un tutore legal care încearcă să schimbe numele copilului dvs., veți avea nevoie de un formular de consimțământ notarizat semnat de orice alt părinte sau tutore legal și un formular de consimțământ separat semnat de copilul dvs. dacă are 14 ani sau mai mult.
  • Dacă tu sau copilul tău aveți o istorie penală, veți avea nevoie de un certificat de dispoziție pentru fiecare condamnare.
  • Dacă tu sau copilul tău este o victimă a violenței domestice și doriți să evitați cerința ca schimbarea numelui dvs. să fie publicată într-un ziar, veți avea nevoie de o ordine de protecție sau de altă dovadă că ați suferit violența domestică.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 3 din New York
    3. Formulare și taxe de fișiere.Când aveți documentele de judecată și alte documente gata, va trebui să mergeți la instanța județeană sau la Curtea Supremă a Județului unde locuiți pentru a le depune.De asemenea, va trebui să plătiți o taxă de depunere.Dacă locuiți în New York City, depuneți documentele și comisioanele cu Curtea Civilă din New York.
  • Localizați curtea județene sau Curtea Supremă cea mai apropiată de utilizarea funcției Locatorului Curții la http: // Nycourts.Gov / CourtHelhelp / NameChange / Bazele.Shtml.
  • Plătiți taxa de depunere corectă: $ 210 pentru tribunalele supreme și județene, $ 65 pentru Curtea Civilă din New York City.
  • Dacă nu vă puteți permite taxa de depunere, depuneți o scutire de taxe pentru a cere să se renunțe.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 4 din New York
    4. Obține o fotocopie a ordinului Curții.Odată ce ați depus documentele necesare cu Curtea, un judecător va decide dacă va aproba petiția dvs.Dacă petiția dvs. este aprobată, vi se va da o fotocopie a unei comenzi de schimbare a numelui semnat de judecător.
  • În unele cazuri, este necesară o audiere pentru a determina dacă o solicitare de modificare a numelui ar trebui acordată sau nu.Dacă acesta este cazul dvs., instanța va notifica când trebuie să apară în instanță.
  • Dacă nu există nici o audiere în cazul dvs., comanda vă va fi trimisă în poștă.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 5 din New York
    5. Publicați-vă noul nume în ziarul local.Dacă instanța aprobă petiția dvs., trebuie să notificați publicului publicându-vă noul nume într-un ziar local.
  • Contactați ziarul local pentru a organiza publicarea noului dvs. nume în termen de 60 de zile de la emiterea comenzii.Va trebui să trimiteți fotocopia ordinului instanței ca dovadă a schimbării dvs. de nume.
  • Obțineți dovada publicării (declarația publicării) din ziarul care a publicat numele dvs. de schimbare și fișierul cu grefierul județului sau cu grefierul (în funcție de locul în care ați depus petiția de schimbare a numelui dvs.) în termen de 90 de zile de la emiterea ordinului.
  • Dacă pierdeți fie termenul de 60 de zile sau 90 de zile, dosar a "nunc pro tunc" formează cu instanța, cerând judecătorului să accepte dovada publicării, în ciuda eșecului dvs. de a se conforma termenului limită. Includeți o explicație pentru motivul pentru care ați pierdut termenul limită.
  • Dacă doriți să evitați cerința de publicare deoarece credeți că publicarea noului dvs. nume ar putea pune în pericol fie dvs. sau copilul dvs., explicați motivele dvs. în petiția de schimbare a numelui depusă la Curte și solicitați Curții "sigiliu" Înregistrarea schimbării numelui dvs.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în Pasul 6 din New York
    6. Obțineți o copie certificată a ordinului Curții.Odată ce ați prezentat o dovadă de publicare cu instanța, schimbarea numelui dvs. este completă.În acest moment, ar trebui să solicitați o copie certificată a ordinului de schimbare a numelui de la Curte.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 7 din New York
    7. Prezentați ordinea instanței dvs. ca dovadă a modificării numelui.O copie certificată a hotărârii judecătorești va servi ca dovadă că ați schimbat legal numele.Cu toate acestea, pentru a se asigura că agențiile guvernamentale recunosc schimbarea dvs. de nume, va trebui să prezentați ordinea la fiecare agenție și să solicitați modificarea numelui dvs.
  • Vizitați administrația locală de securitate socială pentru a le notifica despre schimbarea numelui dvs.Acest lucru vă va permite să utilizați noul nume la locul de muncă, astfel încât să puteți continua să primiți credit pentru toate câștigurile dvs.Luați o copie certificată a ordinului dvs. instanței dvs. și a certificatului de naștere.
  • Vizitați biroul local DMV pentru a vă schimba numele în permisul de conducere.Luați permisul de conducere actual și o copie certificată a ordinului dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Schimbarea numelui dvs. prin căsătorie
    1. Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în Pasul 8 din New York
    1. Selectați numele potrivit.În New York, o persoană poate schimba numai numele său de familie prin căsătorie.Pentru a schimba primul sau mijlocul dvs. trebuie să obțineți o comandă instanței.Noul nume trebuie să fie fie:
    • Numele de familie al celuilalt soț sau orice prim nume al fiecărui soț / soție,
    • Un nume care se combină într-un nume de familie sau un segment al prenumeului de preparație sau a oricărui fost prenume al fiecărui soț sau
    • Un nume de combinație separat de o cratimă, cu condiția ca fiecare parte a acestui nume de familie să fie numele de familie, sau orice prenume de familie, al fiecăruia dintre soți.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 9 din New York
    2. Scrieți noul nume la cererea dvs. pentru o licență de căsătorie.Un cuplu care se căsătorește în New York trebuie să solicite și să obțină o licență de căsătorie înainte de ceremonia de căsătorie.
  • Obțineți o aplicație la cel mai apropiat birou sau online.Dacă vă aflați în New York City, puteți completa aplicația online vizitând site-ul web al biroului City Glerk (HTTPS: // www1.NYC.gov / cityclerkformsonline /).
  • În secțiunea cererii intitulată "Informații personale," Indicați că doriți să vă schimbați numele.Apoi, scrieți noul nume în caseta de mai jos.
  • Trimiteți aplicația în persoană la cel mai apropiat Office sau City Clerk.Ambii solicitanți trebuie să semneze cererea în prezența funcționarului.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 10 din New York
    3. Obțineți o copie certificată a certificatului de căsătorie.Odată ce ceremonia dvs. de căsătorie este completă, iar oficiația a returnat licența completă pentru Oficiul Orașului sau City, veți primi certificatul de căsătorie în poștă.
  • Certificatul ar trebui să sosească în termen de 15 zile calendaristice de la data la care oficiația returnează licența de căsătorie către biroul funcționarului.
  • Dacă nu ați primit certificatul în termen de 4 săptămâni de la ceremonia de căsătorie, contactați biroul funcționarului local.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 11 ​​din New York
    4. Prezentați certificatul de căsătorie ca dovadă a schimbării numelui dvs.Certificatul de căsătorie va servi ca dovadă că ați schimbat numele dvs.Cu toate acestea, pentru a se asigura că agențiile guvernamentale recunosc schimbarea numelui dvs., va trebui să prezentați certificatul la fiecare agenție și să solicitați modificarea numelui dvs.
  • Vizitați administrația locală de securitate socială pentru a le notifica despre schimbarea numelui dvs. Acest lucru vă va permite să utilizați noul nume la locul de muncă, astfel încât să puteți continua să primiți credit pentru toate câștigurile dvs.Luați certificatul de căsătorie și orice document de identitate care arată dovada vechii dvs. nume.
  • Vizitați biroul local DMV pentru a vă schimba numele în permisul de conducere.Luați permisul de conducere actual și certificatul dvs. de căsătorie.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea numelui dvs. prin divorț
    1. Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 12 din New York
    1. Finalizați divorțul.Pentru a vă schimba numele înapoi la numele dvs. anterior sau numele de fată, o judecată de divorț trebuie introdusă în cazul dvs.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 13 din New York
    2. Includeți o prevedere în hotărârea Divorțului care autorizează schimbarea numelui.
  • Este standard pentru un decret de divorț pentru a include limba care vă acordă dreptul de a utiliza numele dvs. anterior sau de fată.Adresați-vă avocatului dvs. să includă această limbă în documentele dvs. de divorț sau dacă nu sunteți reprezentat, asigurați-vă că indiferent de formularele pe care le depuneți pentru a obține decretul divorțului includ o anumită limbă care vă va permite să vă schimbați numele înapoi la numele dvs. de fată după divorțul dvs.
  • Dacă această prevedere a fost lăsată din decretul divorțului, contactați instanța care a tratat cazul dvs. pentru a întreba dacă este posibil să modificați documentul.Dacă cererea dvs. este refuzată, singura dvs. opțiune pentru schimbarea legală a numelui dvs. va fi să depuneți o petiție de schimbare a numelui.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 14 din New York
    3. Dosar hotărârea divorțului cu biroul grefierului județului.Acest lucru asigură că judecata divorțului devine parte a înregistrării publice.
  • În timp ce la biroul grefierului județului, cereți trei copii certificate ale judecății Divorțului.Păstrați unul pentru înregistrările dvs. și salvați celelalte două pentru a lua la biroul de securitate socială și DMV.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 15 din New York
    4. Prezentați judecata dvs. de divorț ca dovadă a schimbării dvs. de nume.Decretul dvs. de divorț va servi ca dovadă că v-ați schimbat legal numele.Cu toate acestea, pentru a se asigura că agențiile guvernamentale recunosc schimbarea dvs. de nume, va trebui să prezentați decretul la fiecare agenție și să solicitați modificarea numelui dvs.
  • Vizitați administrația locală de securitate socială pentru a le notifica despre schimbarea numelui dvs.Acest lucru vă va permite să utilizați noul nume la locul de muncă, astfel încât să puteți continua să primiți credit pentru toate câștigurile dvs.Luați o copie certificată a decretului dvs. de divorț și a certificatului de naștere.
  • Vizitați biroul local DMV pentru a vă schimba numele în permisul de conducere.Luați permisul de conducere actual și o copie certificată a decretului Divorț.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar