Cum de a construi active

Activele de construcție sunt cheia finanțării personale sănătoase. Activele sunt în primul rând banii pe care îi aveți la numele dvs. și lucrurile pe care le aveți care vă ajută să câștigați mai mulți bani în viitor, cum ar fi stocurile și bunurile imobiliare. Activele de construcție pot părea intimidante, dar făcând planuri pentru modul de utilizare a tuturor banilor pe care îi câștigi, puteți să vă măriți bogăția și să vă controlați finanțele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Salvarea banilor
  1. Imagine intitulată Build Active Pasul 1
1. Face un buget. Primul pas spre construirea activelor este stabilirea unui plan pentru banii dvs. Decideți exact cum veți aloca fiecare dolar pe care îl câștigați. Ca obiectiv inițial, buget 50% din banii dvs. pentru nevoile de hrană, adăpost și transport. Apoi bugetul 30% față de economii și 20% la dorințe și achiziții diverse.
  • În mod ideal, bugetul dvs. ar trebui să vă ajute să maximizați economiile. Dacă puteți obține suma pe care o cheltuiți la nevoi sub 50%, iar suma pe care o salvați aproape sau peste 50%, veți avea un buget foarte puternic.
  • Încercați să reduceți costul de a trăi făcând mese ieftine la domiciliu.
  • Trecerea într-o casă mai mică sau un apartament mai mic de închiriere vă poate ajuta, de asemenea, să economisiți o mulțime de bani în fiecare an.
  • Imagine intitulată Build Active Pasul 2
    2. Urmăriți-vă cheltuielile. După ce ați făcut un buget, trebuie să vă asigurați că vă lipiți. Cumpărați numai lucruri dacă aveți bani în bugetul dvs. pentru ei. Păstrați o foaie de calcul care afișează toate achizițiile dvs., astfel încât știți exact ce cheltuiți. Știți întotdeauna câți bani ați lăsat să cheltuiți pentru orice săptămână, lună sau an.
  • Descărcați o aplicație bugetară, cum ar fi menta sau buzunarul pentru a vă ajuta să urmăriți cheltuielile. Aceste aplicații pot ajuta oamenii să-și urmeze bugetele fără a fi nevoie să mențină foi de calcul sau să salveze chitanțe.
  • Imagine intitulată Build Active Pasul 3
    3. Costurile lunare mai mici ale energiei. Schimbați toate bebelușurile din casa dvs. la LED-uri sau CFL Lightbulbs, deoarece acestea pot reduce foarte mult facturile de energie electrică. De asemenea, puteți deconecta dispozitivele electrice pe care nu le folosiți adesea, ca orice, care este conectat la o anumită energie electrică. Pentru a reduce facturile de încălzire și răcire, instalați un termostat programabil, care vă poate ajuta să utilizați mai eficient energia.
  • Imagine intitulată Build Active Pasul 4
    4. Reduceți suma pe care o cheltuiți pentru divertisment. Gândiți-vă foarte mult despre scăderea articolelor care au facturi lunare ridicate, cum ar fi cablul. Dacă aveți abonamente sau apartenensiuni pe care le utilizați rar, anulați-le. Acest lucru vă va ajuta să economisiți bani în fiecare lună.
  • Imagine intitulată Build Active Pasul 5
    5. Evitați să luați datoria, în special pe cardurile de credit. Datoria mai mică pe care o aveți, cu atât veți putea construi active. Unele tipuri de datorii, cum ar fi credite ipotecare sau studențe, vă pot ajuta să construiți active sau să vă măriți potențialul de câștig. Dar chiar și în aceste cazuri se uită atent la numere și asigurați-vă că vă puteți permite această cantitate de datorie înainte de a le lua.
  • Dacă utilizați carduri de credit, plătiți soldul lunar, astfel încât nu trebuie să plătiți dobândă.
  • Dacă aveți deja o sumă considerabilă că aveți probleme să plătiți, încercați să vă consolidați sau să o refinanzi. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți o rată a dobânzii mai mică sau să rămâneți în plus față de plățile lunare.
  • Metoda 2 din 3:
    Maximizarea venitului dvs
    1. Imagine intitulată Build Active Pasul 6
    1. Luați mai multe locuri de muncă dacă nu câștigați suficient de la doar 1. În plus față de alocarea banilor cu înțelepciune, veți dori, de asemenea, să câștigați cât de mult puteți construi active. Luând mai mult de 1 loc de muncă poate să nu fie posibilă pentru situația dvs., dar vă poate ajuta să vă măriți venitul, chiar dacă locul de muncă este doar cu normă întreagă.
  • Imagine intitulată Construirea activelor Pasul 7
    2. Lucrați ore suplimentare în cazul în care munca dvs. le oferă. Orele suplimentare plătesc adesea la o rată mai mare. Adresați-vă șefului dacă sunt disponibile la locul de muncă și voluntar pentru a le lucra pentru a adăuga veniturile dvs.
  • Imagine intitulată Build Active Pasul 8
    3. Începe o afacere laterală. Dacă aveți o abilitate sau un hobby pe care nu îl utilizați la locul de muncă, încercați să faceți bani din ea în timpul seara și în weekend-uri. De exemplu, dacă vă place fotografia, puteți încerca să ridicați munca ca un portret sau un fotograf de nuntă. Dacă faceți meșteșuguri sau îmbrăcăminte, încercați să le vindeți online pe site-uri precum Etsy.
  • Imagine intitulată Build Active Pasul 9
    4. Du-te înapoi la școală dacă trebuie să te muți într-o carieră mai profitabilă. Dacă pur și simplu nu puteți face destui bani în situația actuală pentru a vă îndeplini obiectivele financiare, este posibil să fie necesar să luați în considerare schimbarea carierelor.
  • Cercetați câmpuri de carieră relativ stabile și profitabile, cum ar fi asistența medicală și tehnologia, și aflați ce fel de educație ar trebui să treceți într-o carieră mai bună de plată care arată atrăgătoare pentru dvs.
  • Dacă vă întoarceți la școală, totuși, amintiți-vă să fiți precauți în legătură cu preluarea datoriilor. Uită-te la burse, granturi și oportunități de studiu de lucru. De asemenea, puteți încerca să mergeți la școală parțială, astfel încât să puteți lucra și să utilizați venitul dvs. spre școlarizare.
  • Metoda 3 din 3:
    Investiți banii cu înțelepciune
    1. Imagine intitulată Build active Pasul 10
    1. Investiți banii Veți avea nevoie de 5 ani în active sigure precum obligațiuni. În afară de câștig, investiția este cea mai importantă parte a activelor de construcție. Salonari de economii, certificatul de depozit (CD-uri) și trezoreriile sunt constante, investiții cu risc scăzut.
    • Utilizați aceste forme de investiții dacă economisiți pentru ceva ce va trebui să plătiți în termen de 5 ani, ca o mașină, o nuntă sau cheltuieli de educație.
    • Nu veți face cât mai mulți bani de la ei, după cum ați cumpăra stocuri, dar nu sunteți, de asemenea, probabil să pierdeți bani. Acest lucru nu înseamnă că sunt fără riscuri, totuși!
  • Imagine intitulată Build active Pasul 11
    2. Deschideți conturile de pensionare și contribuiți la acestea în mod obișnuit. Există o varietate de conturi de pensionare, cum ar fi 401K și IRA. Aflați despre diferitele opțiuni și deschideți conturile care corespund nevoilor dvs. Mulți oameni dețin mai multe tipuri diferite de conturi de pensionare, deci nu vă limitați la doar una.
  • Puneți deoparte un procent din fiecare salariu pentru conturile dvs. de pensionare. Cu cât contribuie mai frecvent la acestea, cu atât este mai probabil ca să vă atingeți obiectivele de pensionare.
  • Stabilirea de la 10-15% din fiecare salariu pentru pensionare este de obicei un obiectiv bun, deși ar trebui să faceți un plan care funcționează pentru nevoile dvs. financiare.
  • Conturile de pensionare au adesea limite de contribuție anuale. Asigurați-vă că înțelegeți restricțiile din contul dvs. de pensionare și faceți bugetul în consecință.
  • Angajatorul dvs. poate avea beneficii de pensionare Puteți profita de, cum ar fi potrivirea contribuțiilor la un cont de pensionare. Adresați-vă șefului la locul de muncă pentru a afla.
  • Imagine intitulată Construirea activelor Pasul 12
    3. Investiți banii Nu veți avea nevoie de peste 5 ani pe piața de valori. Piața bursieră poate fi riscantă pe o perioadă scurtă de timp, dar dacă dețineți stocuri timp de 5 ani sau mai mult, puteți vedea adesea o rentabilitate semnificativă a investiției dvs. Fondurile Index sunt, de obicei, cele mai sigure portofolii de pe piața bursieră pentru a ține o perioadă lungă de timp.
  • Imagine intitulată Construirea activelor Pasul 13
    4. Cumpărați imobiliare dacă vă puteți permite. Cercetați piețele imobiliare cu atenție înainte de a decide dacă doriți să investiți în proprietate. În afara cumpărării propriei dvs. case, ar trebui să cumpărați imobiliare numai dacă nu va trebui să luați o datorie considerabilă. Ca stocurile, imobiliare pot aprecia de-a lungul timpului, dar ar trebui să planificați să vă mențineți investiția timp de peste 5 ani.
  • Puteți crea un alt flux de venit prin achiziționarea de proprietăți de închiriere. Țineți minte, totuși, că va trebui să plătiți pentru întreținerea proprietății.
  • Fiți întotdeauna precauți la achiziționarea de bunuri imobiliare, deoarece costă bani pentru a menține și poate fi uneori o investiție riscantă. Nu cumpărați niciodată imobiliare dacă nu credeți că aveți suficient venit pentru a acoperi toate costurile, cum ar fi reparațiile, asigurarea și impozitele pe proprietate.
  • Evitați achiziționarea de bunuri imobiliare în zonele în care proprietatea nu vinde cu ușurință. Doriți să vă puteți obține banii din proprietățile investițiilor, dacă este necesar.
  • Zonele în care casele vinde rapid și se ridică semnificativ în valoare în timp, de obicei, pentru cele mai bune investiții.
  • Imagine intitulată Construirea activelor Pasul 14
    5. Consultați un consilier financiar dacă aveți nevoie de îndrumări speciale. Multe bănci au consilieri dedicați Cu care puteți vorbi cu dvs. pentru a vă ajuta să învățați cum să vă construiți activele și să vă îndeplinim obiectivele financiare. Uită-te pe site-ul web al băncii dvs. pentru a vedea dacă oferă acest serviciu și pentru a face o întâlnire. Dacă banca dvs. nu oferă consiliere financiară, instituții de cercetare care fac.
  • Consilierii financiari percep taxe, dar aceste taxe variază în funcție de instituție. Unii consilieri percep un procent din activele pe care le ajută să le gestionați, o taxă de oră, iar alții vă fac să le plătiți un dispozitiv de reținere pentru serviciile continue. Întrebați consilierii despre ce taxe vor percepe înainte de a face afaceri cu ei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar