Cum se calculează costul total

În lumea finanțelor, când cineva se referă la "cost total," ea poate vorbi despre mai multe lucruri. Ea se poate referi la costurile de desfășurare a unei afaceri, costurile incluse în bugetul personal al unui individ sau chiar costurile ceva propus (Ca o investiție pe piața bursieră.) Din fericire, indiferent de ce calculați "cost total" pentru că abordarea dvs. de bază va fi similară - adăugați pur și simplu costuri fixe (Costurile minime necesare pentru a funcționa) la costuri variabile (costurile care se ridică și cad la discreția dvs.).

Pași

Partea 1 din 3:
Calculul costului total pentru un buget personal
  1. Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 01
1. Calculați costurile fixe. Începeți să găsiți costul total de a trăi prin tratarea tuturor costurilor dvs. fixe pentru perioada de timp pe care o priviți. Rețineți că majoritatea (dar nu toate) bugetele personale sunt calculate lunar.
  • În acest caz, costurile fixe sunt cheltuieli trebuie sa să fie plătită în fiecare lună. Acestea includ chirie, utilități, facturi de telefon, benzină pentru mașină, alimente și așa mai departe. Costurile fixe nu se schimbă foarte mult (dacă sunt deloc) de la o lună la lună.Acestea sunt costurile care nu cresc sau scade în funcție de cantitatea de cheltuieli personale pe care le faceți într-o lună - de exemplu, dacă mergeți la un sindrom de cumpărături la magazinul de îmbrăcăminte preferat, chiria dvs. nu va merge în sus.
  • De exemplu, să spunem că trebuie să punem împreună un buget personal pentru a economisi bani. În cazul nostru, costurile noastre fixe sunt: ​​chirie = 800 $, utilități = $ 250, factura de telefon = $ 25, Bill Internet = 35 USD, benzină pentru navetă la locul de muncă = $ 200, și alimente = 900 $. Adăugând acest lucru, constatăm că costurile totale fixe sunt $ 2210.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 02
    2. Adăugați costurile variabile timp de o lună. Spre deosebire de costurile fixe, costurile variabile depind de stilul dvs. de viață și includ toate cheltuielile care nu sunt strict necesare, dar care îmbunătățesc calitatea vieții.
  • Costurile variabile includ cheltuieli precum călătorii de cumpărături, nopți, îmbrăcăminte (dincolo de ceea ce aveți nevoie), vacanțe, petreceri, alimente gourmet etc. Rețineți că, deși cheltuieli precum facturile de utilitate pot varia ușor de la o lună la alta, ele nu sunt costuri variabile deoarece Nu sunt opționale.
  • În situația noastră de exemplu, să spunem că costurile noastre variabile includ: Bani pentru bilete de teatru = $ 25, vacanță de weekend = 500 de dolari, cină petrecere pentru ziua de naștere a unui prieten = 100 $, și o nouă pereche de pantofi = $ 75. Acest lucru ar aduce costurile noastre variabile totale $ 700.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 03
    3. Adăugați costurile fixe la costurile dvs. variabile pentru a obține costul dvs. total. Costul dvs. total de a trăi din bugetul dvs. este suma totală de bani pe care ați cheltuit-o pe o perioadă de o lună. Formula pentru găsirea acestui lucru este pur și simplu Costuri fixe + costuri variabile = costul total.
  • Folosind exemplele de costuri fixe și costurile variabile date mai sus, vom calcula costul nostru total după cum urmează: $ 2210 (costuri fixe) + $ 700 (costuri variabile) = $ 2910 (cost total).
  • Imaginea intitulată Calculați costul total Pasul 04
    4. Urmăriți cheltuielile pentru a vă determina cheltuielile lunare. Dacă nu practici deja obiceiuri financiare foarte bune, este posibil să nu urmăriți fiecare cheltuială într-o anumită lună. Aceasta înseamnă că puteți intra în probleme atunci când trebuie să totalți toate cheltuielile la sfârșitul lunii. Pentru a elimina presupunerile de la ecuație, încercați să urmăriți în mod activ cheltuielile pentru o lună completă. După aceasta, veți avea o idee bună despre costurile dvs. fixe, deci va trebui doar să urmăriți costurile variabile în viitor.
  • Urmărirea costurilor fixe este ușoară - pur și simplu urmăriți cheltuielile dvs. de locuințe (chirie etc.) și salvați fiecare factură lunară majoră pe care o primiți pentru acea lună și veți avea o afacere bună de lucru. Alimentele pot fi un pic mai messter pentru a urmări, dar dacă vă păstrați încasările sau monitorizați-vă tranzacțiile de cont de verificare online, nu ar trebui să fie greu să obțineți un total precis.
  • Urmărirea costurilor variabile poate fi puțin mai dificilă. Dacă utilizați carduri de credit sau de debit pentru a face toate achizițiile dvs., puteți adăuga pur și simplu cheltuielile dvs. la sfârșitul lunii utilizând profilul dvs. bancar online (aproape toate conturile de verificare și conturile cardului de credit vă oferă acum această opțiune gratuită.) Pe de altă parte, dacă faceți o mulțime de bani sau verificați achizițiile, veți dori să salvați chitanțele sau să scrieți suma de bani pe care o cheltuiți cu fiecare achiziție.
  • Partea 2 din 3:
    Calculul costului total pentru o afacere
    1. Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 05
    1. Adăugați costurile fixe ale afacerii dvs. În lumea afacerilor, costurile fixe sunt adesea denumite costuri generale. Aceasta este banii pe care afacerea trebuie să o petreacă pur și simplu pentru a continua să funcționeze. Mai precis, putem spune că costurile fixe sunt costurile care nu cresc sau scade, deoarece afacerea produce mai mult sau mai puține bunuri și servicii.
    • Costurile fixe pentru o afacere sunt similare (dar nu exact la fel ca) cele pentru un buget personal. Costurile fixe ale afacerii includ chirie, utilități, leasinguri de construcții, echipamente, mașini, primele de asigurare și Munca care nu este implicată în producția de bunuri și servicii.
    • De exemplu, să spunem că deținem o fabrică de baschet. Costurile noastre lunare fixe includ: construirea de închiriere = 4.000 de dolari, primii de asigurare = 1.500 $, plăți de împrumut = 3.000 $, și echipamente = 2.500 $. În plus, plătim 7.000 de dolari pe lună pentru lucrătorii care nu afectează în mod direct producția de baschets - Panitorii, gardienii de securitate și așa mai departe. Adăugând acest lucru, obținem o valoare pentru costurile noastre fixe 18.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 06
    2. Aflați costurile variabile. În afaceri, costurile variabile sunt puțin diferite decât acestea sunt pentru bugetele personale. Costurile variabile ale unei afaceri sunt cheltuielile care sunt direct afectate de cantitatea de bunuri sau servicii produse. Cu alte cuvinte, cu cât creează mai mult o afacere (în ceea ce privește produsele produse, serviciile prestate și așa mai departe), cu atât mai mare vor fi costurile variabile.
  • Costurile variabile pentru o afacere includ lucruri cum ar fi materiile prime, cheltuielile de transport, munca care este implicată în procesul de producție și așa mai departe. în plus, Utilitățile pot fi o cheltuială variabilă dacă fluctuează cu ieșirea afacerii dvs. De exemplu, deoarece o fabrică de automobile robotice utilizează o cantitate mare de energie electrică și, deoarece cantitatea de energie electrică necesară va crește, pe măsură ce sunt produse mai multe mașini, utilitățile pot fi clasificate ca un cost variabil.
  • În exemplul de fabrică de baschet, să spunem că costurile noastre variabile includ: cauciuc = 1.000 de dolari, transport maritim = 2.000 de dolari, salariile lucrătorilor din fabrică = 10.000 $. În plus, fabrica noastră utilizează o cantitate mare de gaze naturale pentru procesul de vulcanizare din cauciuc și acest cost crește ca rampă de producție - factura de utilități din această lună a fost de 3.000 de dolari. Adăugând cheltuielile noastre, obținem costuri variabile totale $ 16,000.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 07
    3. Adăugați costurile fixe și variabile pentru a determina costul total. Ca și în cazul bugetelor personale, formula pentru calcularea costurilor totale a unei afaceri este destul de simplă: Costuri fixe + costuri variabile = costul total.
  • În exemplul nostru, deoarece costurile noastre fixe sunt de 18.000 de dolari, iar costurile noastre variabile sunt de 16.000 de dolari, costul nostru total lunar pentru fabrică este 34.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 08
    4. Găsiți costurile afacerii dvs. pe declarația sa de venit. Majoritatea costurilor fixe și variabile ale întreprinderilor pot fi găsite pe documentele financiare. Mai exact, cu adeverinta de venit ar trebui să conțină toate costurile variabile legate de producția bunurilor și serviciilor afacerii, în plus față de costurile fixe cruciale, cum ar fi chirie, utilități și așa mai departe. Declarația de profit și pierdere este un document financiar standard - aproape toate întreprinderile cu un fel de operațiune contabilă ar trebui să aibă unul.
  • În plus, poate doriți să consultați un alt document numit a bilanț Pentru a determina cât de mulți bani afacerea trebuie să plătească înapoi în viitor. Bilanțul conține (în plus față de alte cifre importante) pasivele de afaceri - banii îi datorează altora. Acest lucru vă poate ajuta să determinați sănătatea financiară a afacerii dvs.: dacă abia faceți destui bani pentru a vă satisface costul total și aveți datorii majore, afacerea dvs. poate fi într-o poziție nefavorabilă.
  • Partea 3 din 3:
    Calculul costului total al unei investiții
    1. Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 09
    1. Găsiți prețul inițial al investiției. Când vine vorba de a determina costul unei investiții, cheltuielile dvs., de obicei, nu încep și se termină cu banii pe care i-ați introdus în stoc, fondul mutual etc. Pentru persoanele fără acces direct la piața bursieră (i.E., Majoritatea oamenilor obișnuiți), este necesar să se utilizeze un consilier de investiții sau un broker pentru a ajuta la construirea unui portofoliu și, deoarece acești experți nu lucrează gratuit, costul va fi puțin mai mare decât banii rezervați pentru investiție pentru investiție. Începeți să determinați costul investiției prin identificarea suma de bani pe care intenționați să o utilizați pur și simplu pentru investiție.
    • De exemplu, să spunem că am moștenit recent 20.000 de dolari dintr-o rudă obscură și că, mai degrabă decât să-l risipim pe toți într-o vacanță de lux, dorim să investim jumătate din ea pe piața de valori pentru a obține un potențial pe termen lung aceasta. În acest caz, vom spune că investim 10.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 10
    2. Reprezintă orice taxe. După cum sa menționat mai sus, consilierii de investiții nu lucrează de obicei pro bono. În general, un consilier va trebui să fie plătit în una din cele două moduri: printr-o taxă fixă ​​(de obicei orară) sau printr-o comisie (de obicei un procent din investiție). În ambele cazuri, determinarea impactului asupra costului total este simplă. Pentru serviciile de investiții bazate pe taxe, se multiplică rata orară a consilierului cu durata de timp petrecută în portofoliul dvs. și include orice taxe minore asociate.
  • În scopul exemplului nostru, să spunem că consilierul nostru ales acuză 250 $ / oră (nu este rău - prețurile pot varia cu ușurință la 500 USD / oră). Dacă ea este de acord că va dura două ore de muncă pentru a-și pune împreună portofoliul, taxa ei va fi de 500 de dolari. Să presupunem că trebuie să adăugăm 100 de dolari la aceasta sub formă de diferite taxe minore și avem un total de $ 600.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 11
    3. Dacă este necesar, adăugați Comisia. O altă modalitate de a plăti consilierul dvs. pentru manipularea investițiilor dvs. este sub forma unei comisioane. Acesta este, în general, un procent mic de ceea ce cumpărați prin consilier. Cu cât mai mulți bani investiți, cu atât este mai mică procentul.
  • În exemplul nostru, să spunem că, în plus, consilierul nostru, consilierul nostru acuză, de asemenea, o comisie de 1%. Acest lucru este doar de exemplu scopuri - În lumea reală, este de obicei o formă de plată, fie de cealaltă, nu ambele. În acest caz, deoarece 2% din cele 10.000 de dolari dorim să investim este $ 200, Vom adăuga acest lucru la costul nostru total.
  • Un cuvânt de precauție: Deoarece salariul lor este determinat de cât de mult cumpărați și să vindeți, unii consilieri de investiții comandați au fost cunoscuți că acționează netetic, convingători clienților pentru a șterge stocurile vechi și a cumpăra noi frecvent într-un efort de a-și linia propriile buzunare. Utilizați numai serviciile consilierilor pe care le cunoașteți și aveți încredere. Dacă toate celelalte nu reușesc, consilierii plătiți cu taxă, tind să aibă mai puțin un stimulent pentru conflictele de interese.
  • Imagine intitulată Calculați costul total Pasul 12
    4. Contul impozitelor. În cele din urmă, adăugați costul oricăror impozite guvernamentale suportate ca parte a procesului de investiții. În U.S., Impozitele pot fi (și sunt) percepute asupra veniturilor din investiții după Ați investit deja banii, dar, atunci când determinați costul total al unei investiții, sunteți, în general, mai îngrijorat de impozitele care sunt percepute în față. Acestea pot varia de la localitate la localitate, deci discutați cu un consilier de investiții de încredere despre sarcina dvs. fiscală înainte de a fi de acord să investiți.
  • În exemplul nostru, să spunem că există o taxă de 1% asupra tuturor investițiilor majore (în lumea reală, din nou, acest lucru sau nu poate fi cazul în care locuiți.) În acest caz, de la 1% din 10.000 de dolari este $ 100, Vom adăuga acest lucru la costul nostru total.
  • Imaginea intitulată Calculați costul total Pasul 13
    5. Adăugați totul. Odată ce știți investiția inițială, orice taxe și comisii asociate și orice taxe așteptate, sunteți gata să găsiți costul total - pur și simplu adăugați fiecare cost individual împreună.
  • Să rezolvăm problema noastră de exemplu:
  • Investiții inițiale: 10.000 $
  • Taxe: 600 $
  • Comisia: 200 de dolari
  • Impozite: 100 $
  • Total: $ 10.900
  • sfaturi

    Puteți utiliza costul dvs. total pentru a determina dacă faceți sau nu bani. De exemplu, în exemplul de fabrică de mai sus, dacă vindem de baschet de 39.000 de dolari, am fi făcut 5.000 de dolari - un venit net modest.
  • Rețineți, totuși, că, în exemplul de mai sus, impozitele trebuie să fie încă deduse din venitul net pentru a obține profitul total.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar