Cum să găsiți un obiect direct

Învățarea diferitelor părți ale unei propoziții pot fi confuze. Cu toate acestea, este posibil să fie nevoie să învățați cum să faceți acest lucru pentru a trece o clasă engleză. Una dintre părțile unei propoziții este obiectul direct. Obiectul direct ne spune cine sau ce sa făcut ceva. Practicarea modului de identificare a acestei părți a unei propoziții nu numai că vă va ajuta să utilizați bine limba dvs., aceasta vă poate ajuta, de asemenea, dacă vă decideți să învățați o limbă străină.

Pași

Metoda 1 din 2:
Identificarea obiectului direct
  1. Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 1
1. Luați în considerare scopul obiectului direct. Un obiect direct ar putea fi un substantiv sau un pronume și întotdeauna urmează un verb de acțiune. Un verb de acțiune este un verb care necesită ceva sau cineva care să primească acea acțiune. Fără un obiect direct, o propoziție care conține un verb de acțiune poate să nu aibă sens.
  • De exemplu, ia în considerare propoziția "Dennis și Johanna a mâncat omelete pentru micul dejun."Dacă ați fi eliminat obiectul direct din propoziție, acțiunea verbului nu mai are prea multă sens (" Dennis și Johanna Ate pentru micul dejun."
  • Obiectul direct ne oferă informații despre acțiunea care a fost efectuată prin a ne spune pentru cine sau pentru ce a fost efectuată acțiunea. În exemplul lui Dennis și Johanna, mâncarea a fost efectuată pentru omelete.
  • Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 2
    2. Găsiți subiectul propoziției. Subiectul sentinței este persoana / lucrul care face ceva într-o propoziție. Puteți determina acest lucru, întrebându-vă "cine" sau "ceea ce" efectuează acțiunea într-o propoziție.
  • De exemplu, "Sam și-a arătat mamei noul muzeu."Cine a efectuat o acțiune în această propoziție? Sam a făcut-o. Ce a facut el? El și-a arătat mamei noul muzeu.
  • În acest exemplu, obiectul direct este "noul muzeu."Dacă vă întrebați:" Ce sau cine a fost arătat?"Puteți vedea că muzeul este ceea ce a fost arătat și este obiectul direct.
  • Imaginea intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 3
    3. Căutați obiectul direct în propoziții cu verbe de acțiune "tranzitive". Dacă o propoziție conține un verb de acțiune (bucătar, îmbrățișare, arată) există o șansă mai mare ca un obiect direct să existe pentru a primi acțiunea acelui verb.
  • Verbele de acțiune care necesită un obiect direct sunt adesea numite "verbe tranzitive", în timp ce verbele de acțiune care nu necesită un obiect direct sunt adesea denumite "verbe intransitive."
  • Un exemplu de verb de acțiune tranzit: "L-au dat lui Jeremy banii."În această propoziție, verbul este" a dat.Întrebați-vă ce subiect ("ei") făcut. Subiectul "a dat."Acesta este un verb tranzitiv. Puteți spune că este tranzit, pentru că dacă ați lăsat sentința la "L-au dat lui Jeremy", sentința nu mai avea sens. Acest verb are nevoie de un obiect direct. În acest caz, obiectul direct este "bani," Deoarece banii sunt ceea ce a fost dat. ("Jeremy" este obiectul indirect, căruia i sa dat banii.)
  • Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 4
    4. Rețineți că pot exista mai mult de un obiect direct. În unele cazuri, o propoziție poate avea mai mult de un obiect direct sau obiectul direct poate fi o clauză. Clauzele pot fi deosebit de înșelătoare, deci gândiți-vă cu atenție despre cine sau ce primește acțiunea verbului.
  • De exemplu, "John și-a luat rucsacul și cărțile la școală."În acest caz, ambele" rucsac "și" cărți "sunt obiecte directe.
  • Un exemplu de clauză de obiect direct există în această propoziție: "John iubește prăjiturile de coacere."În acest caz, verbul de acțiune este" iubește ", iar obiectul direct este" prăjituri de copt."Dacă vă întrebați:" Ce iubește John?", Veți vedea că răspunsul este:" Coacerea prăjiturilor."
  • Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 5
    5. Recunoașteți că unele propoziții nu vor avea un obiect direct. Nu toate propozițiile vor conține un obiect direct. De exemplu, dacă propoziția conține un verb "legat" (e.G. am, sunt, sunt), "starea de a fi" verbul (pare, rămâne, simțire) sau un verb de acțiune intransitiv (e.G. strănimea, a dansat, a strigat), atunci este posibil să nu conțină un obiect direct.
  • Un exemplu de verb de legare este inclus în următoarea propoziție: "Sunt copii încăpățânați."Verbul de legare aici (" sunt ") leagă subiectul (copiii) cu adjectivul (" încăpățânat ").
  • Un exemplu de stare de a fi verb: "Sarah sa simțit bolnav."În această propoziție, verbul" se simte "pur și simplu explică starea subiectului (Sarah).
  • Un exemplu de verb de acțiune intransitivă: "Hannah străpuns în mod repetat."Verbul aici este," strănened ", dar dacă vă întrebați:" Cine sau ce a străin Hannah?"Veți găsi că nu există nici un răspuns în propoziția care explică acest lucru.
  • Metoda 2 din 2:
    Verificați-vă munca
    1. Imagine intitulată Găsiți un obiect direct pasul 6
    1. Întrebați-vă "pe cine" sau "ceea ce" primește acțiunea. Încercați să vă amintiți că obiectul direct într-o propoziție este întotdeauna un lucru sau o persoană care a primit acțiunea verbului.
    • De exemplu, în sentința ", Alice își coace mama un tort."Puteți identifica rapid subiectul care a efectuat verbul (Alice) și verbul (coapte). Acum întrebați-vă: "Ce sau cine a fost cuplat?"A fost mama ei coaptă? Nu, asta nu spune sentința. Sentința spune că a copac un tort. Ce a fost coaptă? Un tort! Ați identificat acum obiectul direct.
  • Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 7
    2. Evitați greșit obiectul direct pentru un complement de subiect. Un subiect complement este o clauză care urmează verbului de acțiune și descrie subiectul. Poate fi ușor de confundat, deoarece complementele de subiect pot urma doar un verb de legare, dar unele verbe de legătură pot fi, de asemenea, utilizate ca verbe de acțiune.
  • De exemplu, "apare", "cresc", "rămâne", "miros" și "întoarcerea."Sunt toate exemple de legare a verbelor care pot fi folosite și ca verbe de acțiune. În sentința ", a simțit Michelle bolnav."Verbul," simțit "este un verb de legătură, deoarece nu necesită nicio explicație despre cine sau ce. Cu toate acestea, în sentința ", Michelle a simțit fruntea ei."Verbul," simțit "este un verb de acțiune pentru că este nevoie de o explicație despre cine / ce sa simțit, în acest caz, fruntea ei. Dacă ați fi eliminat aceste informații, propoziția nu ar avea sens.
  • Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 8
    3. Amintiți-vă că obiectele directe sunt întotdeauna substantive sau pronume. Dacă încercați să identificați obiectul direct într-o propoziție, poate fi util să vă amintiți că obiectul direct va fi fie un substantiv, fie va fi un pronume.
  • Dacă cuvântul pe care l-ați identificat ca obiect direct este un verb, adjectiv sau un adverb, încercați să citiți din nou propoziția din nou. Întrebați-vă din nou: "Cui sau care a fost acțiunea făcută?"Sperăm că vă întrebam acest lucru și arătați cu atenție un substantiv sau un pronume vă va ajuta să identificați obiectul direct.
  • Imagine intitulată Găsiți un obiect direct Pasul 9
    4. Păstrați ordinea cuvântului în minte. Obiectul direct va veni întotdeauna după verbul într-o propoziție, astfel încât poate fi util să identificați mai întâi verbul. În acest fel, veți ști că cuvântul pe care îl căutați va fi după verb.
  • Țineți minte, totuși, că, dacă încercați să identificați un obiect direct într-o limbă străină, cum ar fi limba germană, acest lucru nu poate fi întotdeauna cazul ca ordinul de cuvânt poate varia dramatic între limbi.
  • sfaturi

    În timp ce identificarea obiectului direct poate părea provocatoare și plictisitoare la început, cu atât mai mult o faceți, cu atât este mai ușor să identificați toate părțile diferite ale unei propoziții. Poate părea prost atunci când învățați-o în clasa dvs. de engleză, dar înțelegerea modului de a face acest lucru vă va ajuta cu adevărat dacă doriți să învățați o nouă limbă într-o zi.
  • Dacă aveți probleme cu evidențiarea dacă este un obiect indirect sau direct, încercați să luați o parte sau alta. De exemplu, "Alice a coace un tort."Sau" Alice și-a făcut mama."Întrebați-vă ce versiune are mai mult sens. Bineînțeles că a prăjit tortul, nu mama ei (putem spera).
  • Aveți grijă să nu amestecați obiectul direct al propoziției cu obiectul indirect! În exemplul, "Alice își coace mama un tort."Ar putea fi tentant să credem că mama lui Alice este obiectul direct, dar ea este de fapt obiectul indirect. Acest lucru se datorează faptului că ea nu a primit acțiunea verbului (coapte), ci mai degrabă, ea a primit rezultatul acestei acțiuni (obiectul direct, tortul). Obiectele indirecte nu apar în fiecare propoziție, dar dacă o fac, trebuie să existe un obiect direct.
  • Avertizări

    Dacă încercați să identificați obiectul direct al unei propoziții într-o altă limbă decât limba engleză, pașii furnizați sunt încă relevanți. Cu toate acestea, deoarece ordinea de cuvânt poate diferi între anumite limbi, nu este întotdeauna sigur să presupunem că obiectul direct va urma verbul de acțiune. De exemplu, în limba germană, în propoziții mai complexe, verbul de acțiune ar putea fi la sfârșitul sentinței, chiar dacă obiectul direct apare în mijlocul propoziției.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar