Cum de a crea o limbă

Din limba Klingon în Star Trek Universul la limba Na`vi de la James Cameron Avatar, Limbile fictive pot merge mult spre a face o lucrare de ficțiune să se simtă reală. Efectuarea unei limbi fictive poate fi o întreprindere intensă, deoarece procesul este complex și necesită o mulțime de gândire. Cu toate acestea, cu unele practici și angajamente, oricine își poate crea propria limbă pentru distracție sau ca parte a unei lumi fictive.

Pași

Expresii de eșantionare

Exemple de fraze Dothraki

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemple de fraze Klingon

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Eșantion de fraze Na`vi

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Construirea unui vocabular
  1. Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 4
1. Identificați cuvintele simple pe care le puteți utiliza pentru a forma propoziții de bază. Atribuiți sunete la pronumele ca "Eu, "" My "," "el," "- "Ea", "ea", "ei" și "noi". Apoi, decideți cum veți spune verbe ca "a fi", "a avea", "a place", "a merge", și "a face."Puteți include, de asemenea, cuvinte simple precum" A "," și "" "" "" Dar "și" sau "."
  • De asemenea, puteți alcătui cuvintele pentru numere de până la 10 și apoi decideți cum doriți ca limba dvs. să contorizeze până la 100.
  • De exemplu, în limba sindriană fictivă, "el" este tradus la "Hon."În Dothraki," ea "este tradusă la" Anna."În Valyrian," a merge "este tradusă la" Naejot Jikagon."
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 2
    2. Veniți cu cuvinte pentru lucruri comune pe care le întâlniți în viața de zi cu zi. Pe măsură ce vocabularul dvs. crește, începeți să numiți tot ce vă puteți gândi. Pe măsură ce întâlniți ceva, gândiți-vă la un cuvânt pentru acel element sau concept și scrieți cum sună când spuneți cuvântul cu voce tare. Acest lucru vă va ajuta să începeți să vă gândiți în noua dvs. limbă.
  • Uită-te la listele de cuvinte utilizate în mod obișnuit pentru a obține o idee despre ce cuvinte ar trebui să adăugați mai întâi. Gândiți-vă la cuvintele pentru articolele din jurul casei, animalelor, zilele săptămânii, timpului, părților corpului, alimentelor, oamenilor, locurilor de muncă, locații, îmbrăcăminte și multe altele.
  • Dacă sunteți stumped, amintiți-vă că puteți împrumuta cuvinte din alte limbi. Puteți modifica chiar cuvântul. De exemplu, cuvântul francez pentru om este Homme. Cuvântul spaniol-Hombre- aproape la fel, cu doar câteva litere / pronunția sa schimbat.
  • Cuvintele de bază pentru traducere

    Animale: câine, pisică, pește, păsări, vacă, porc, mouse, cal, aripă, animal

    Transport: Tren, avion, masina, camion, bicicleta, autobuz, barca, nava, pneu, benzina, motor, bilet

    Locații: Oraș, Casă, Apartament, Stradă, Aeroport, Gara, Bridge, Hotel, Restaurant, Farm, Curte, Școală, Birou, Cameră, Oraș, University, Club, Bar, Park, Camp, Magazin, Teatru, Bibliotecă, Spital, Biserică , piață, țări, clădiri, sol, spațiu exterior, bancă

    Îmbrăcăminte: pălărie, rochie, costume, fustă, cămașă, tricou, pantaloni, pantofi, buzunar, haina, pată, haine

    Culori: roșu, verde, albastru, galben, maro, roz, portocaliu, negru, alb, gri

  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 5
    3. Creați-vă propria dicționarul dvs. prin traducerea din limba dvs. maternă. Deschideți dicționarul și începeți să traduceți cuvinte aleatorii din limba dvs. maternă în limba dvs. formată. Nu numai că va fi utilă acest lucru dacă uitați cum să spuneți ceva, dar vă va asigura că nu pierdeți un cuvânt. De asemenea, puteți utiliza dicționarele de traducere, cum ar fi limba engleză în franceză sau germană la dicționare engleză pentru a obține o idee despre modul în care cuvintele sunt pronunțate în diferite limbi.
  • Încercați să faceți cuvinte ușor pronunțate și citite pentru a evita twistrele limbii care fac dificilă învățarea limbii.
  • În general, cuvintele simple, comune ar trebui să fie mai scurte. De exemplu, un cuvânt lung cum ar fi "Kesolainotokos" ar însemna"cenușă vulcanică ", în timp ce un cuvânt scurt, cum ar fi" giob ", ar însemna" tu "și un cuvânt mediu cum ar fi "Umevo" ar putea însemna "film."
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 20
    4. Combinați cuvinte simple pentru a face cuvintele compuse. Cuvintele compuse sunt o modalitate excelentă de a vă dezvolta rapid limba fără a fi nevoie să veniți cu cuvinte complet noi, iar această metodă funcționează excelent pentru substantive. Pur și simplu luați primul substantiv care descrie funcția de ceva, apoi adăugați-l într-un alt substantiv care descrie ce este substantivul. Limbi moderne, cum ar fi limba germană și engleză, folosesc această tehnică pentru a face cuvinte noi în fiecare zi.
  • De exemplu, dacă cuvântul "Khinssa" înseamnă "China" și cuvântul "Bever" înseamnă "băutură", puteți face cuvântul "Khinsabvery", ceea ce înseamnă "ceai."Acest lucru funcționează deoarece ceaiul de băuturi provine din China antică, astfel încât poate fi considerată o băutură chineză.
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 1
    5. Denumiți limba dvs. utilizând noile sunete și vocabular. Utilizați limba dvs. nouă pentru a veni cu un nume pentru limba. Încercați să veniți cu un cuvânt scurt, unic care cuprinde originea limbii sau identifică cursa persoanelor care vorbesc limba.
  • Numele limbajului dvs. nu trebuie să fie legat de o rasă sau o țară, dar poate fi dacă doriți să fie.
  • De exemplu, în spectacolul Star Trek, Klingonienii vorbesc Klingon, iar în filmul Avatar, poporul Na`vi vorbesc Na`vi. În jocul de spectacole de tronuri, poporul Dothraki, care trăiesc de Marea Dothraki, vorbesc Dothraki.
  • Partea 2 din 3:
    Scrierea cuvintelor și a propozițiilor
    1. Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 6
    1. Creați propriul dvs. alfabet dacă doriți să scrieți în limba dvs. Desenați propriile scrisori pentru a reprezenta sunetele care alcătuiesc limba dvs. Apoi, organizați-le într-un model pentru a crea alfabetul. Puteți chiar să-l cântați cu voce tare pentru a practica face sunetele.
    • Rețineți că acest lucru poate fi un proces lung, iar fiecare literă sau silabă ar trebui să facă cel puțin 1 sunet în limba dvs.
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 7
    2. Împrumutați scrisori dintr-un alfabet existent pentru o cale mai ușoară. Consultați alfabetele latine, chirilice, grecești, georgiene și coptice, care sunt încă folosite în lume astăzi de vorbitori nativi. Dacă unul dintre aceste alfabete conține toate sunetele de care aveți nevoie, nu va trebui să creați unul nou. Puteți atribui noi pronunții la litere dacă trebuie să faceți acest lucru. Acest lucru va face, de asemenea, mai ușor pentru persoanele care folosesc deja aceste alfabete pentru a vă învăța limba.
  • Puteți combina alfabete prin utilizarea literelor din latină și chirilică, de exemplu. În acest caz, ați putea folosi "Я" Pentru / j / (("Y") sunet și litere latine pentru alte sunete.
  • Ați putea dori, de asemenea, să utilizați romanizări, care sunt traduceri ale altor cuvinte care utilizează alfabete diferite. De exemplu, cuvântul rus знаю este romanizat în engleză ca "Znayu". Acest lucru poate fi foarte util dacă limba dvs. nu utilizează alfabetul latin.
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 3
    3. Utilizați pictograme sau simboluri pentru a reprezenta vizual cuvintele. Desenați ce înseamnă fiecare cuvânt folosind linii simple pentru a face o pictură sau un simbol. Apoi, veniți cu o pronunție pentru fiecare simbol bazat pe diferitele părți ale desenului. Asigurați-vă că fiecare simbol sau marcaj are propriul sunet unic.
  • Multe limbi, cum ar fi chinezii, folosesc pictograme sau simboluri pentru a-și reprezenta limba vorbită.
  • În limbile engleză și în alte limbi, numerele sunt considerate pictograme sau simboluri, deoarece nu fac parte din alfabet.
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 9
    4. Adăugați accente la literele existente pentru a crea litere sau sunete noi. Pentru a vă menține alfabetul scurt, includeți accente, care sunt mici marcaje deasupra și sub unele dintre litere pentru a schimba pronunția. În general, accentele pot merge pe vocale, cum ar fi A, E, I, O, U și Y, și niște consoane, cum ar fi C, L, N, R, S, T și Z.
  • De exemplu, E poate fi pronunțat / ɛ /, cum ar fi "E" în "rochie", în timp ce é este pronunțat / ə /, cum ar fi "o" în "de."
  • Partea 3 din 3:
    Formând propoziții care au sens
    1. Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 7
    1. Alegeți cea mai bună comandă de cuvinte pentru propoziții și întrebări. Decideți dacă doriți ca subiectul să vină mai întâi urmat de verb când faceți o propoziție, așa cum ați face o propoziție în limba engleză. Apoi, decideți ce ordine ar trebui să pună cuvintele pentru a pune o întrebare. Puteți utiliza limba maternă pentru a decide asupra structurii sentinței sau vă puteți crea propriile reguli.
    • De exemplu, în limba engleză, ordinea cuvântului este subiect-verb-obiect (SVO). În japoneză, ordinea cuvântului este supus-obiect-verb (SOV).
    • Odată ce decideți această comandă, puteți face reguli generale despre unde să puneți adjective, posesori, adverbe și mai mult în propozițiile dvs.
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 8
    2. Decideți dacă doriți să aveți substantive plural în noua dvs. limbă. Alegeți un prefix sau un sufix pentru substantive dacă doriți să afișați o distincție între una și mai multe. Unele limbi construite utilizează cuvintele "dublu", ceea ce înseamnă că cuvântul este repetat de 2 ori pentru a indica faptul că există mai mult de unul. Rețineți că puteți construi o limbă fără substantive plural, dar poate deveni confuz pentru cursanți și vorbitori.
  • Pluralizarea poate fi la fel de simplă ca adăugarea sunetului "A;" înainte de un cuvânt sau chiar punerea sunetului "-s" la sfârșitul lumii, așa cum ați fi în limba engleză.
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 11
    3. Aflați cum să utilizați verbe pentru a construi propoziții. În cele mai multe limbi, verbele se schimbă în funcție de subiect și de tensionarea propoziției. Decideți dacă doriți să modificați verbele din limba dvs. prin adăugarea de sunete, cum ar fi prefixele sau sufixele, pentru a indica cine vorbește și când a avut loc acțiunea pedepsei.
  • De exemplu, dacă ați vrut să spuneți că o persoană sau un lucru îi place ceva în timpul prezent în limba engleză, ați spune "Îmi place: "" Îți place ", "El / ea îi place," "Îi place:" Ne place "sau" le place."În acest exemplu, puteți vedea că verbul" pentru a vă place "este modificat prin adăugarea unui" S "la sfârșitul pronumelor care sunt singurele persoane, cum ar fi el, ea și ea.
  • De asemenea, este posibil să doriți să adăugați un cuvânt pentru a distinge între cuvinte cum ar fi "înot" și "înot."Cu toate acestea, unele limbi, cum ar fi limba franceză, nu face asta. In franceza, "Jena" poate însemna "Eu înot" sau "eu inot."
  • De asemenea, puteți alege să schimbați în întregime cuvântul pentru a se potrivi cu subiectul și acțiunea propoziției. Acestea sunt denumite în mod normal verbe "neregulate".
  • Imaginea intitulată Creați o limbă Pasul 12
    4. Practicați-vă și scrieți în noua dvs. limbă. Începeți cu o propoziție simplă ca "eu am o pisică." Apoi puteți trece la propoziții mai complexe, cum ar fi "Îmi place să mă uit la televizor, dar prefer să merg la filme." Dacă vă aflați în cuvinte pe care nu le-ați creat încă, faceți-le și asigurați-vă că se încadrează în regulile gramatice ale sentinței dvs.

    Modalități de a vă practica limba

    Păstrați un jurnal în noua dvs. limbă. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă practica noua limbă în fiecare zi. Începeți un jurnal doar pentru scrierea în limba dvs. și vă rog să vă rețineți ziua.

    Învățați-vă prietenilor cum să vă vorbească limba. Odată ce o învăț, încercați să țineți o întreagă conversație cu ei. Păstrați un "dicționar" al cuvintelor dvs. în apropiere, astfel încât să puteți face referire când vorbiți.

    Recitați poezii în limba dvs. S-ar putea să nu sune la fel de frumos, dar acest lucru vă va oferi o bună practică pentru a vă vorbi cu voce tare.

    Traduceți Babel text sau o altă piesă de scriere în limba dvs. Alegeți o carte preferată, articol sau un roman pentru a traduce sau a utiliza textul Babel, care este o bucată de text utilizate în mod obișnuit de persoanele care își construiesc limbile. Acesta conține cuvinte și fraze care ar trebui să testeze limitele limbii tale.

  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Când vă începeți limba, urmați-vă îndeaproape normele gramaticale. Odată ce vă veți obține mai bine, puteți începe să încorporați argou și alte comenzi rapide.
  • Încercați să creați un font pentru limba dvs. utilizând un editor foto sau un software de fabricare a fontului dacă ați făcut un alfabet nou. Acest lucru este deosebit de distractiv pentru limbile cu simboluri sau pictograme.
  • Scrieți o carte de propoziții pe baza limbii dvs.
  • Ca și în orice limbă, va trebui să vă exersați frecvent limba, astfel încât să nu uitați.
  • Nu uitați să identificați semnele de punctuație dacă doriți să utilizați cele diferite pentru limba dvs.
  • Listele de cuvinte de bază, cum ar fi listele lui Swadesh sau lista de engleză a lui Ogden, vă poate ajuta să vă amintiți ce cuvinte aveți nevoie în noua dvs. limbă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar