Cum să cereți o referință de la un angajator

Ca un solicitant de locuri de muncă, unul dintre cele mai importante active ale dvs. este o scrisoare solidă de recomandare de la un anterior (sau actual) angajator. Asigurarea unei referințe excelente nu trebuie să fie stresantă. Începeți să depășiți oamenii potriviți și să le dați mult timp. Lucrați cu ei să se gândească la ceea ce ar trebui să meargă în scrisoare pentru a face unul puternic. În acest fel, puteți controla procesul de scriere și obțineți referința de care aveți nevoie pentru a găsi lucrarea viselor dvs!

Pași

Scrisori de solicitare de referință de probă

Exemplu de scrisoare de referință

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Exemplu de scrisoare de cerere la supraveghetor

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Scrisoarea de trimitere a cererii de referință la CEO

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 3:
Cerând persoana potrivită
  1. Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 1
1. Cereți pe cineva care va cânta laudele voastre. Scrisorile de referință ar trebui să fie strălucitoare, referințele călduroase nu sunt de ajutor. Gândiți-vă la un angajator pe care l-ați lucrat îndeaproape cu cine vă cunoaște stilul, abilitățile și punctele forte. Cel mai important lucru este să întrebi oameni care vor avea lucruri bune de spus despre tine.
  • Reflectă asupra a ceea ce ar spune o referință potențială despre fundalul și performanța dvs. înainte de a vă întreba.
  • Imagine intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 2
    2. Alegeți un angajator care vă cunoaște bine. Teoretic, o scrisoare de referință poate veni de la orice angajator, trecut sau curent. Cu toate acestea, este de multe ori cel mai bine să întrebi unul care te-a cunoscut de mult timp. Acestea vor avea mai multe șanse de a avea complimente specifice pentru a face față performanței dvs. Arătând că dezvoltați relații pe termen lung cu angajatorii dvs. poate fi, de asemenea, un plus.
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al unui angajator 3
    3. Nu vă limitați la o singură referință. Potențialii angajatori solicită adesea mai multe referințe, astfel încât este o idee bună să aveți mai mulți oameni în minte care pot scrie scrisori pentru dvs. Trei sunt un număr tipic, dar vi se poate cere mai mult.
  • Dacă aveți doar câțiva angajatori, atunci căutați alți oameni care ar putea să scrie o scrisoare de sprijin, cum ar fi foști profesori sau lideri comunitari care vă cunosc bine.
  • Dacă aveți mai multe litere, puteți adapta, de asemenea, cele pe care le trimiteți la fiecare loc de muncă, alegerea și alegerea celor care sunt cele mai relevante.
  • Partea 2 din 3:
    Întrebându-se politicos
    1. Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 4
    1. Oferiți-vă angajatorilor un heads-up. Ar trebui să întrebați întotdeauna înainte de a pune numele angajatorului ca referință. Dacă acestea sunt contactate fără să știe că solicitați un loc de muncă, ei ar putea fi prinși de gardă și dau o referință mai mică decât cea mare. Acest lucru nu va face o impresie bună. Este politicos și inteligent să ceară înainte de timp.
    • Dacă este posibil, permiteți angajatorului dvs. să știe când începeți să căutați locuri de muncă pe care le puteți solicita în curând o scrisoare.
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 5
    2. Nu așteptați până în ultimul minut să întrebați. Angajatorul dvs. va aprecia că are o mulțime de timp pentru a scrie scrisoarea. Oferindu-le o mulțime de notificare înseamnă, de asemenea, că vor avea mai mult timp să lucică scrisoarea și să o facă foarte puternică. Acest lucru vă va îmbunătăți perspectivele!
  • De exemplu, dacă este luni și vi se cere să trimiteți scrisori până la sfârșitul săptămânii, nu amânați și întrebați numai miercuri. Adresați-vă angajatorului imediat luni.
  • Imaginea intitulată cere o referință din partea unui angajator Pasul 6
    3. Asigurați-vă solicitarea printr-o metodă indirectă. Solicitarea pe cineva pentru o scrisoare de referință în persoană îi poate face să se simtă presați. S-ar putea să-l găsească mai greu de spus nu dacă trebuie. În schimb, scrieți un e-mail care solicită o scrisoare de referință sau să utilizeze o altă metodă indirectă. Acest lucru evită punerea în funcțiune a arbitrului potențial și le permite să scadă politicos.
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 7
    4. Unt-le în sus. Chiar dacă știți că angajatorul sunt bine, vor aprecia câteva comentarii despre motivul pentru care le cereți o scrisoare. Spuneți-le cât de mult apreciați opinia lor cu privire la performanța dvs. de locuri de muncă. De asemenea, ați putea spune că nimeni altcineva nu este la fel de calificat să comenteze în mod specific abilitățile și calitățile dvs.
  • Încercați să scrieți ceva de genul: "Ioan, în cei doi ani care lucrează împreună, ați avut șansa de a vedea succesele pe care le-am avut în mai multe proiecte de marketing. Anii dvs. de experiență și mentorat de-a lungul drumului au fost de neprețuit. Cred că sunteți calificat în mod unic pentru a discuta despre performanța mea și aș aprecia profund comentariile dvs."
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 8
    5. Dați-le o ieșire. Asigurați-vă că vă spuneți un scriitor de scrisori potențiali că este în regulă dacă nu pot scrie scrisoarea pentru dvs. Acest lucru îi face mai ușor pentru ei să spună că nu au timp sau nu simt că sunt cea mai bună persoană pentru sarcină.
  • De exemplu, în loc de a întreba "John, îmi vei scrie o scrisoare de referință?"Încercați ceva de genul" John, aș aprecia cu adevărat că scrieți o scrisoare de referință în numele meu dacă sunteți dispus și capabil să."
  • Asigurați-vă că includeți și ceva de genul "Înțeleg complet dacă nu puteți scrie o scrisoare pentru mine în acest moment."
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 9
    6. Răspundeți în mod corespunzător dacă declin. Rețineți că o scrisoare de referință este o favoare pentru dvs. și că angajatorii nu sunt de obicei obligați să le scrie. Dacă angajatorul dvs. răspunde la solicitarea dvs. spunând că nu pot scrie o scrisoare pentru dvs., mulțumiți-le pentru timpul și luarea în considerare oricum.
  • De asemenea, vă puteți gândi la asta în acest fel: dacă cineva este grăbit sau nu entuziasmat de tine, atunci nu vor scrie o scrisoare bună pentru dvs.
  • Dacă spun că nu, vă fac o favoare, oferindu-vă posibilitatea de a întreba pe altcineva care va fi mai susținător.
  • Partea 3 din 3:
    Ajutând angajatorul dvs. să scrie o scrisoare puternică
    1. Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al unui angajator
    1. Umpleți-vă angajatorul în baza de bază a slujbei pe care o solicitați. Este adesea utilă pentru scriitorii scrisori să vadă o copie a postării locului de muncă, precum și scrisoarea dvs. de intenție dacă aveți unul. Acest lucru îi ajută să adapteze scrisoarea la locul de muncă și la aplicarea specifică. Probabil vor aprecia, de asemenea, să vadă o copie a CV-ului, CV-ului, a portofoliului sau a altor dovezi ale istoricului dvs. de lucru ca o reîmprospătare.
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 11
    2. Dați-le sfaturi despre ce să spun. Puteți să vă ghidați scriitorul scrisorii. Să le furnizeze puncte de bullet sau chiar propoziții care le pot oferi evidențiere pentru a include în scrisoare. Acest lucru îi ajută să scrie un puternic.
  • De exemplu, dacă ați avut un interviu de angajare care a menționat cât de repede este lucrarea, oferiți-vă angajatorului o listă marcată de dovezi care arată productivitatea dvs., cum ar fi "finalizat 19 vânzări în două săptămâni. Au prezentat în mod constant rapoarte înainte de program."
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 12
    3. Trece peste o schiță a scrisorii. Cele mai multe scrisori de referință au o structură destul de standard, dar depășind acest lucru poate fi util atât pentru dvs. cât și pentru angajatorul dvs. Furnizați scriitorul scrisor cu o schiță brută sau întâlniți cu ei pentru a veni împreună cu unul împreună.
  • Primul paragraf ar trebui să introducă angajatorul dvs. și să explice cum vă cunosc. De asemenea, ar trebui să descrie cât timp au lucrat cu dvs. și să vă verifice titlul postului.
  • Al doilea paragraf poate discuta despre abilitățile și calificările relevante pentru locul de muncă specific. Dacă angajatorul dvs. are o mulțime de spus, aceștia pot include mai multe paragrafe.
  • Paragraful de închidere al literelor ar trebui să rezume cu entuziasm sprijinul acestora și să indice dacă sunt dispuși să urmeze în cazul în care compania aplicați are întrebări suplimentare.
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 13
    4. Verificați dublu că angajatorul dvs. știe cum să trimită scrisoarea. Uneori, literele sunt trimise prin e-mail, uneori sunt trimise printr-o formă web și uneori sunt trimise prin poștă. Asigurați-vă că angajatorul dvs. cunoaște metoda corectă și are adresa corespunzătoare, precum și termenul limită pentru depunerea.
  • Imaginea intitulată cere o referință de la un pas al angajatorului 14
    5. Mulțumim ei extensiv. După terminarea scriitorului dvs., este politicos să trimiteți un e-mail sau o carte de mulțumire sau să le mulțumim personal. Spuneți-le cât de mult apreciați luarea timpului pentru a scrie o scrisoare în numele dvs. De asemenea, le puteți spune că apreciați suportul carierei dvs.
  • Păstrați-le postate pe modul în care căutarea dvs. de locuri de muncă merge și ea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar