Cum să evaluați calitatea unei băuturi sportive

Pentru antrenamente sau sporturi de anduranță care durează mai mult de 60 de minute, știința demonstrează un beneficiu de performanță dovedită pentru consumul de băuturi sportive. Există multe băuturi sportive pentru a alege de pe piață. Poate fi confuz să știți care se va potrivi nevoilor dvs. Există, de asemenea, o varietate de tipuri de băuturi sportive. Acestea includ băuturi pre-antrenament pentru a recupera băuturile. Pentru a găsi cele mai bune băuturi sportive, este important să înțelegem cum să evaluăm calitatea acestora. Prin evaluarea calității, veți putea determina ce băutură sportivă satisface nevoile dvs. specifice.

Pași

Metoda 1 din 2:
Verificați carbohidrații
1. Înțelegeți machiajul acestor băuturi. Principalele componente ale unei băuturi sportive sunt apă și carbohidrați. Carbohidrații sunt importanți pentru sportivi, deoarece ajută la restabilirea glicogenului muscular care poate oferi o atâta energie suficientă pentru a continua un sport de anduranță.
  • 2. Cunoașteți cantitatea de carbohidrați care sunt în băutură. Veți avea nevoie de cantități diferite de carbohidrați, în funcție de când și de ce veți consuma băutura sportivă. O băutură pre-antrenament poate avea mai mulți carbohidrați decât o băutură necesară în timpul antrenamentului, sau, o băutură pre-antrenament poate avea mai puțini carbohidrați și să servească numai pentru a vă menține hidratat și ajutați-vă cu retenția apei.
  • Să înțeleagă băuturile sportive izotonice. Băuturile sportive izotonice au 6 până la 8% carbohidrați, apă și electroliți. O băutură sportivă izotonică este o băutură optimă pentru un antrenament. Are cea mai bună cantitate de carbohidrați pentru a ajuta la menținerea energiei. Dacă nu sunteți sigur ce beți aveți nevoie, o băutură izotonică este cea mai bună modalitate de a merge, deoarece este versatilă și benefică.
  • Înțelegeți băuturi sportive hipotonice. Acest tip are mai puțin de 6% carbohidrați și electroliți. Nu conține suficienți carbohidrați pentru a umple glicogenul muscular. Aceste tipuri de băuturi sportive sunt cele mai bune pentru hidratare. Ele pot fi consumate în timpul unui antrenament care durează mai puțin de 60 de minute, înainte de antrenament sau după un antrenament. Electroliții vor ajuta la reținerea fluidului.Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 1Bullet2
  • Înțelegeți băuturile sport hipertonice. Acestea conțin electroliți și mai mult de 8% carbohidrați. Fluidele hipertonice nu sunt bune pentru un antrenament sau după un antrenament din cauza încărcăturii mari de carbohidrați. Ele pot provoca digestie la încetinire și rehidratare pentru a încetini din cauza cantității de carbohidrați pe care corpul încearcă să le digeră. Fluidele hipertonice sunt consumate cel mai bine atunci când carbohidrați se încarcă cu cel puțin o oră înainte de antrenament. Acestea vor ajuta la magazinele de glicogen musculare pre-antrenament.Imagine intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 1Bullet3
  • Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 2
    3. Calculați procentajul de carbohidrați într-o băutură sportivă. Verificați cantitatea de carbohidrați de pe eticheta nutriției. Băuturile sportive nu etichetează de obicei procentul de carbohidrați în băuturi, astfel încât va trebui să o calculați pentru dvs.
  • Convertiți dimensiunea de servire de la uncie fluidă (OZ) sau ml la grame (g). Pentru lichid OZ, împărțiți cantitatea de oz cu 0.03527 pentru a obține suma în g. Pentru a converti ml la g, împărțiți cantitatea în ml cu 1.
  • Calculați procentajul de carbohidrați într-o dimensiune de servire prin împărțirea cantității de carbohidrați în băutură de dimensiunea de servire în grame și înmulțirea cu 100.
  • Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 3
    4. Verificați tipurile de carbohidrați în declarația ingredientului. Diferite carbohidrați absorb la rate diferite. Pentru băuturi sportive, veți dori carbohidrați digerabili rapid cu un indice glicemic ridicat.
  • Alegeți băuturi sportive cu glucoză, maltodextrină, dextroză, sirop de porumb cu glucoză mare și amestec de glucoză și fructoză. Acestea au o sarcină glicemică mai mare și vor digera mai rapid.
  • Evitați băuturile sport cu sirop de porumb cu fructoză mare sau fructoză ca ingredient principal pentru energie. Singur, fructoza încetinește digestia și nu va absorbi cât mai repede posibil pentru a restabili glicogenul muscular. Majoritatea băuturilor sportive folosesc sirop de fructoză mare pentru aromă, astfel încât este important să citiți declarația ingredientului pentru a determina ce sunt alți carbohidrați utilizați.
  • Metoda 2 din 2:
    Verificați alte ingrediente funcționale
    1. Au o înțelegere a tuturor ingredientelor. Băuturile sportive au, de asemenea, alte ingrediente funcționale adăugate. O băutură sportivă de bază va avea apă, carbohidrați și electroliți. Unele dintre băuturile sportive specifice țintă pot avea, de asemenea, proteine, vitamine și minerale, cofeină sau aminoacizi. Poate doriți ca unele dintre aceste ingrediente suplimentare, în funcție de ceea ce este băutura sportivă.
  • Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 4
    2. Verificați pentru electroliți. Electrolitul acționează ca tampoane în fluxul de sânge pentru a asigura că celulele mențin funcția corectă și ajută la mișcarea și reținerea apei în organism. Cele mai multe băuturi sportive adaugă sodiu și potasiu pentru acest lucru. Potrivit Institutului de Medicină Spory, sodiul joacă un rol foarte important în a ajuta la reținerea apei pentru a preveni deshidratarea, astfel încât sodiul este important. Efectul potasiului ca ajutor de hidratare în băuturile sportive a fost considerat minim.
  • Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 5
    3. Alegeți o băutură cu vitamine și minerale. Adăugat calciu și potasiul ar fi exemple bune de minerale care sunt importante pentru funcția musculară. Ei pot ajuta oamenii să prevadă crampe musculare în timpul exercițiilor fizice. Zincul sa dovedit a ajuta organismul să utilizeze mai eficient energia. Magneziul poate promova relaxarea după un antrenament.
  • Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 6
    4. Alegeți o băutură cu cafeină adăugată. Acestea pot fi importante dacă participați la un sport de anduranță și doriți să îmbunătățiți performanța. Studiile au arătat că cofeina poate spori vigilența mentală și, atunci când este combinată cu carbohidrați, poate ajuta mușchii să rețină glicogenul. Acest lucru este recomandat numai pentru sportivii care fac mai mult de 60 de minute de exercițiu. De asemenea, asigurați-vă că ați ales o băutură cu conținut minim de cofeină, deoarece prea multă cofeină poate provoca efecte adverse. O băutură energetică comună ar avea mult mai multă cofeină decât ceea ce este necesar. Cel mai bine nu depășește 200 mg cofeină într-o zi.
  • 5. Alegeți o băutură cu proteină adăugată pentru o băutură de recuperare după antrenament. Studiile au arătat că proteina și carbohidrații consumați în termen de o oră după exercițiu crește sinteza musculară și scade oboseala. Laptele, zerul și proteinele de soia au fost toate demonstrat a fi un antrenament foarte eficient.
  • Imaginea intitulată Evaluați calitatea unei băuturi sportive Pasul 8
    6. Alegeți o băutură cu aminoacizi adăugați. Acest lucru ajută la scăderea daunelor mușchilor și reducerea oboselii. Aminoacizii la cantități la fel de scăzute ca 1% s-au dovedit a avea un efect asupra performanței și a oboselii. Aceasta ar fi o adăugare ideală pentru o băutură sportivă care ar fi consumată în timpul exercițiului de anduranță, cum ar fi un maraton sau triatlon.
  • sfaturi

    Laptele a fost considerat a fi o excelentă băutură de recuperare de recuperare care conține proteine, carbohidrați, vitamine și minerale care sunt necesare în combaterea oboselii musculare și în noua sinteză musculară.
  • Sucul de fructe funcționează bine ca o băutură naturală de pre-antrenament datorită conținutului ridicat de carbohidrați și a zaharurilor digerate rapid. Atunci când consumă pre-antrenament de suc de fructe, consumul de apă și pentru a asigura hidratarea corespunzătoare.
  • Apa de nucă de cocos a fost găsită a fi o băutură izotonică excelentă, cu electroliți naturali. Poate fi folosit ca înlocuitor pentru băuturile sportive tradiționale în timpul exercițiilor fizice.
  • Avertizări

    Multe băuturi sportive nu sunt formulate pentru copii. Atenție ar trebui să fie exercitată înainte de a da băuturi sportive unei persoane sub vârsta de 18 ani, mai ales dacă băutura sport conține orice ingrediente funcționale, altele decât apă, carbohidrați, sodiu și potasiu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar