Cum să obțineți compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate

Când o companie aeriană anulează zborul, poate fi mai mult decât pur și simplu inconvenient - mai ales dacă călătoriți din alte motive decât petrecerea timpului liber. Din păcate, u.S. Legea nu solicită companiilor aeriene să compenseze pasagerii pentru anularea zborurilor interne. Dacă zburați la nivel internațional, este posibil să fiți drept legal la despăgubiri, dar nu fără a naviga o rețea complexă de drept străin și internațional. Indiferent, există încă modalități de a obține compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate, dacă sunteți persistenți și faceți o mică planificare înainte de a vă cumpăra biletele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Negocierea cu compania aeriană
  1. Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 1
1. Determinați dacă se aplică legi internaționale. Deși U.S. Legea nu necesită companii aeriene să compenseze călătorii pentru zboruri interne, este posibil să aveți dreptul la despăgubiri pentru zboruri internaționale.
  • De exemplu, articolul 19 al unui tratat internațional numit Convenția de la Varșovia cere companiilor aeriene să compenseze pasagerii pentru orice costuri directe cauzate de o întârziere sau o anulare, cum ar fi transportul, alimentele și cazările.
  • Uniunea Europeană are, de asemenea, reglementări privind compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate, cu condiția ca anularea să se datoreze ceva în interiorul zborului transportatorului, cum ar fi suprasolicitarea.
  • Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 2
    2. Verificați regulile și politicile companiei aeriene. Chiar dacă compensarea nu este cerută de lege, multe companii aeriene au propriile politici corporative care să permită o anumită compensație pentru zborurile anulate.
  • Rețineți că companiile aeriene cu servicii complete sunt mai predispuse să ofere despăgubiri pentru zborurile anulate decât cu bandele lor, omologii bugetului.
  • În mod obișnuit, compania aeriană va oferi să vă redirecționeze în următorul zbor disponibil. Cu toate acestea, acest lucru poate provoca complicații dacă zborul nu pleacă timp de câteva ore sau chiar zile după zborul pe care ați fost programat inițial - în special dacă aveți o întâlnire la destinație sau trebuie să prindeți un zbor de legătură.
  • Unele companii aeriene au o politică de rambursare a cheltuielilor pe care le-ați efectuat pentru alimente sau cazare ca urmare a unei anulări de zbor, dar trebuie să trimiteți chitanțe și alte informații companiei aeriene după fapt.
  • Image denumită Compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate Pasul 3
    3. Contactați departamentul de relații cu clienții al companiei aeriene. Ar trebui să puteți găsi un număr de telefon sau un site web pentru aspecte legate de serviciul de relații cu clienții cu privire la confirmarea dvs. de achiziție, biletul sau pasa de îmbarcare.
  • Puteți obține un răspuns mai favorabil din partea liniei de servicii pentru clienți decât de la angajat la contorul de bilete de la aeroport. Acel angajat trebuie să se ocupe de orice persoană cu privire la zborul dvs., în timp ce reprezentantul serviciului clienți este probabil să lucreze în condiții mai puțin stresante.
  • Utilizați fapte pentru a vă susține argumentul că zborul anulați este mai mult decât un simplu inconvenient pentru dvs., dar evitați exagerarea sau făcând ceva în sus pentru a face situația dvs. sunet mai mare.
  • Rețineți că, dacă compania aeriană este de acord să vă compenseze, probabil că va cere dovada oricărei pierderi pe care o pretindeți că ați suferit.
  • Luați note detaliate în timpul apelului dvs., inclusiv data și ora apelului dvs. și numele oricăror reprezentanți cu care vorbiți.
  • Image denumită Compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate Pasul 4
    4. Puneți solicitarea dvs. în scris. Realizarea negocierilor dvs. în scris vă oferă dovada oricăror promisiuni care sunt făcute în numele companiei aeriene.
  • Dacă vi se oferă despăgubiri de către un reprezentant de telefonie, scrieți o scrisoare cât mai curând posibil, detaliind conversația și compensația oferită. Includeți copii ale oricăror documente, chitanțe sau alte informații despre care vi sa spus să furnizeze.
  • Multe companii aeriene, cum ar fi Unite, vor oferi, de asemenea, o scrisoare de verificare la solicitarea dvs., pe care o puteți folosi ca dovadă că zborul dvs. a fost anulat. Această scrisoare vă poate ajuta să reduceți daunele suferite ca urmare a oricăror întâlniri sau rezervări pe care trebuie să le amânați sau să le schimbați ca rezultat al zborului dvs. anulat.
  • Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 5
    5. Urmăriți-vă solicitarea. Chiar dacă compania aeriană nu are o politică corporativă sau o cerință legală de a vă compensa pentru un zbor anulat, persistența poate plăti.
  • Dacă a trecut o perioadă rezonabilă de timp și compania aeriană a refuzat cererea dvs. de despăgubire sau nu a răspuns, căutați numele unui director sau a unui manager căruia îi puteți direcționa corespondența viitoare.
  • De asemenea, puteți lua în considerare depunerea unei plângeri la U.S. Departamentul de Transport (DOT). De la U.S. Legea nu necesită compensații aeriene pentru zborurile anulate, acest lucru nu vă va face mult mai mult, dar plângerea va fi transmisă companiei aeriene.
  • Pentru a înregistra o plângere cu privire la serviciul aerian cu punctul, puteți apela 202-366-2220. Un agent Dot vă va returna apelul în timpul programului de lucru obișnuit. De asemenea, puteți utiliza formularul web al punctului sau scrieți o scrisoare și trimiteți-l la divizia de protecție a consumatorilor de aviație, C-75, U.S. Departamentul de Transport, 1200 New Jersey Ave, S.E., Washington, DC 20590.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea beneficiilor cărților de credit
    1. Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 6
    1. Verificați acordul privind cardurile dvs. de credit. Multe carduri de credit oferă asigurare de călătorie în calitate de deținători de carduri care achiziționează bilete de avion folosind acel card.
    • În timp ce multe produse de credit orientate spre călătorii oferă o asigurare de călătorie care oferă despăgubiri pentru cheltuielile direct suportate ca urmare a unui zbor anulat, cantitățile de acoperire și restricțiile variază semnificativ. De exemplu, unele dintre aceste politici oferă protecție numai deținătorului cardului, nu membri ai familiei dvs. care ar putea călători cu dvs.
    • În mod ideal, ar trebui să verificați protecția oferită de cardurile dvs. de credit înainte de a vă rezerva călătoria, astfel încât să puteți utiliza cardul care oferă cel mai mare nivel de protecție în cazul în care ceva nu merge bine.
    • În timp ce câteva companii de cărți de credit oferă compensații pentru zborurile anulate, aceste politici acoperă cel mai frecvent accidente și pierderi sau daune la bagaje.
  • Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 7
    2. Contactați serviciul clienți. De obicei, puteți profita de orice beneficii de călătorie oferite de compania dvs. de carduri de credit prin apelarea numărului de servicii pentru clienți din partea din spate a cardului dvs. de credit.
  • Dacă ar fi trebuit să vă înscrieți separat pentru beneficiile de asigurare de călătorie de la compania dvs. de card de credit, poate exista un număr de telefon separat pentru a vă apela.
  • Rețineți că unele dintre carduri necesită un proces suplimentar de înscriere sau taxe pentru a activa aceste beneficii. Acest lucru trebuie făcut de obicei înainte de a achiziționa biletele sau pentru a merge în călătorie.
  • Image denumită Compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate Pasul 8
    3. Explicați-vă situația. Spuneți reprezentantului Serviciului Clienți ce sa întâmplat cu dvs. și confirmați că situația este acoperită de beneficiile dvs. deținătorului dvs. de card.
  • Companiile de carduri de credit care acoperă costurile unei întârzieri, anulare sau întreruperi de călătorie, în mod obișnuit, în anumite circumstanțe, cum ar fi eșecul vremii sau echipamentelor. Dacă zborul dvs. a fost anulat din alte motive decât cele acoperite de politica cardului dvs. de credit, nu vă așteptați la nicio compensare.
  • Este posibil să trebuiască să trimiteți o scrisoare de verificare din partea companiilor aeriene care să precizeze motivul pentru care zborul dvs. a fost anulat.
  • Aflați de la reprezentantul Serviciului Clienți Ce informații și documentație este necesară pentru pretinsul dvs. care urmează să fie procesat, precum și orice termen limită poate avea ca firma de card de credit pentru depunerea unei reclamații.
  • Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 9
    4. Trimiteți-vă revendicarea. Urmați instrucțiunile companiei dvs. de credit pentru a solicita rambursarea sau altă compensație pentru zborul dvs. anulat.
  • De obicei, compania de carduri de credit va rambursa doar cheltuielile pe care le-ați plătit utilizând cardul de credit și veți avea în continuare să furnizați o documentație semnificativă a necesității acestor cheltuieli și relația lor cu anularea zborului dvs.
  • Cele mai multe companii de cărți de credit au o cantitate maximă de cheltuieli pe care le vor rambursa și nu toate cheltuielile vor fi calificate chiar dacă totalul dvs. este sub pragul respectiv.
  • De exemplu, compania dvs. de carduri de credit poate fi dispusă să ramburseze cheltuielile de alimente pentru mese pe care trebuia să le mănânci la aeroport ca urmare a unui anulare sau întârziere a zborului, dar poate să se oprească la acoperirea unei cină la un restaurant de cinci stele din centrul orașului După ce ați învățat zborul, a fost anulat.
  • Metoda 3 din 3:
    Cumpărarea de asigurare de călătorie
    1. Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 10
    1. Comparați politicile în avans. Uită-te la prețurile și nivelurile de acoperire a mai multor politici de asigurare de călătorie diferite înainte de a vă angaja la unul.
    • Dacă intenționați să cumpărați asigurare de călătorie, ar trebui să îl cumpărați fie în aceeași zi vă rezervați călătoria, fie cât mai curând posibil.
    • Dacă călătoriți frecvent, este posibil să doriți să luați în considerare o politică multi-călătorie sau anuală, care vă poate economisi atât timp cât și bani în comparație cu achiziționarea de asigurare de călătorie pentru fiecare călătorie separată.
    • Politici diferite acoperă călătoria pentru diferite perioade de timp și acoperă diferite tipuri de riscuri. De obicei, sunt acoperite mai multe riscuri, cu atât este mai scumpă politica.
    • Poate doriți să verificați cu o terță parte, cum ar fi un agent de călătorie sau un site de călătorie dacă nu sunteți sigur de diferite tipuri de politici.
    • De asemenea, ar trebui să luați în considerare vorbirea cu prietenii, în special dacă știți pe cineva care este un călător frecvent sau care tocmai sa întors dintr-o călătorie similară cu cea pe care doriți să o luați. În plus față de recomandările lor, poveștile lor vă pot ajuta să evaluați riscurile pe care le-ați putea întâlni în călătoria dvs.
  • Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 11
    2. Alegeți politica care îndeplinește cel mai bine nevoile dvs. Ce politică este cea mai bună potrivire pentru dvs. va depinde de locul în care mergeți, cât timp veți fi plecați și motivele călătoriei dvs.
  • Politica care va funcționa cel mai bine pentru dvs. depinde, de asemenea, de cât de mult risc sunteți dispus să luați. Care pot fluctua în funcție de locul în care intenționați să călătoriți. De exemplu, poate doriți o acoperire mai cuprinzătoare dacă vă planificați un safari în Africa decât doriți, dacă vizitați Toronto timp de o săptămână pentru a rămâne cu prietenii.
  • Asigurarea de călătorie poate depăși compensarea zborurilor anulate pentru a include cheltuieli medicale sau juridice, precum și acoperire pentru răspunderea personală în timp ce sunteți în călătoria dvs.
  • Imagine intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 12
    3. Păstrați legătura cu transportatorul dvs. Odată ce ați achiziționat polița de asigurare de călătorie, asigurați-vă că vă actualizați transportatorul dacă există vreun plan sau detalii care ar putea afecta acoperirea dvs.
  • În mod obișnuit, trebuie să notificați transportatorul dvs. dacă schimbați planurile de călătorie, în special data plecării sau locațiilor dvs. pe care intenționați să o vizitați.
  • De asemenea, trebuie să notificați transportatorul dvs. Dacă vă extindeți călătoria, determinând cheltuielile dvs. de călătorie să crească semnificativ, deoarece costul călătoriei dvs. afectează în mod obișnuit suma maximă a politicii dvs.
  • În plus, politica dvs. este concepută pentru a vă acoperi călătoria pe baza costurilor pe care le furnizați. Orice diferență dintre costul real și cifrele pe care le-ați dat societății dvs. de asigurări poate duce la o revenire a respinsării.
  • Image denumită Compensarea companiilor aeriene pentru zborurile anulate Pasul 13
    4. Conservați chitanțele și documentația. Examinați formularele de revendicare și informațiile înainte de începerea călătoriei dvs., astfel încât să aveți un sentiment de tipuri de informații pe care transportatorul dvs. o cere pentru a procesa o reclamație.
  • De obicei, veți avea nevoie de informații despre călătoria dvs., inclusiv datele de călătorie, precum și copii ale încasărilor pentru orice cheltuieli pe care le-ați suportat ca rezultat al anulării.
  • Dacă zborul dvs. este întârziat sau anulată, contactați compania aeriană și solicitați o scrisoare de verificare. Compania de asigurări poate solicita să-și proceseze cererea.
  • Imaginea intitulată Obține compensații aeriene pentru zborurile anulate Pasul 14
    5. Fișierați cererea dvs. cât mai curând posibil. Cererea dvs. este mai puțin probabil să fie refuzată dacă îl depuneți curând după ce zborul dvs. este anulat, mai degrabă decât rafarea cheltuielilor suplimentare.
  • Companiile de asigurări de călătorie acoperă, de obicei, o anumită cantitate de cheltuieli conexe pe zi, deci este în interesul dvs. cel mai bun pentru a atenua daunele dvs. în măsura posibilului.
  • Când vă depuneți cererea, asigurați-vă că ați inclus toate informațiile și documentația solicitată.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar