Cum să fii un adolescent rece

Când sunteți adolescent, fiți răcoros poate părea cel mai important lucru din lume. Cu toate acestea, știind cum să fie cool și ce înseamnă asta pentru a putea fi greu, mai ales dacă vă imaginați încă. În loc să se concentreze asupra a ceea ce este popular și cine are cei mai mulți prieteni, încercați să vă răcoriți prin acceptarea pentru cine sunteți și aveți încrederea pentru a vă exprima indiferent de ce. Înainte de a ști, veți simți ca cel mai tare copil din școală, tot în timp ce vă aflați adevărat pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Acceptare de sine
  1. Imagine intitulată Fii un adolescent rece Pasul 1
1. Creați o listă a punctelor forte personale pentru a vă reaminti că sunteți minunat. Găsiți un punct confortabil și liniștit, luați un notebook și stilou și scrieți o listă cu toate lucrurile minunate pe care le-ați realizat deja în viața voastră. S-ar putea să scrieți premii pe care le-ați obținut, prietenii pe care le-ați făcut sau nu ați făcut asta care te-a făcut să te simți inteligent. Utilizați lista ca o memento că ați făcut deja multe lucruri uimitoare în viața voastră și că sunteți deja o persoană minunată.
  • Dacă aveți dificultăți în a face lista dvs. imediat, faceți angajamentul de a adăuga un element în listă (poate în fiecare dimineață când vă treziți sau în fiecare seară înainte de a vă culca).
  • Continuați să actualizați lista după crearea. De fiecare dată când vă gândiți la ceva nou, adăugați-l în listă!
  • Aceste realizări ar putea să vă îmbunătățească gradele într-un anumit subiect, completând toate temele la timp, babysitting frații dvs., audiția pentru jocul școlii, chiar dacă nu obțineți o piesă, obțineți un concert pentru trupa dvs. sau mâncați ceva sănătos Masa de pranz.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 2
    2. Să notați obstacolele pe care le-ați depășit deja. Aceste obstacole ar putea fi la fel de simple ca obținerea unui grad de trecere pe un test de matematică atunci când ați crezut că ați putea eșua. Aceste obstacole ar putea fi, de asemenea, la fel de complexe ca și a supraviețuirii divorțului părinților sau gestionării problemelor dvs. de sănătate mintală. Este important să vă amintiți ce ați reușit deja să faceți în viață și să sărbătoriți acele obstacole depășite.
  • Probabil că ați depășit multe lucruri mici pe care le gândiți rar. Toate aceste lucruri fac parte din cine sunteți astăzi și ar trebui să fie sărbătorită.
  • Păstrați lista dvs. actualizată pe măsură ce întâmpinați noi obstacole în viața voastră.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 3
    3. Practicați dezinteresul pentru a beneficia de alte persoane. Acest lucru poate include lucruri la fel de simple ca spălarea mâncărurilor fără a fi întrebat, păstrarea camerei dvs. ordonată sau oferirea de a face cina într-o noapte. Când faci lucruri frumoase pentru alții, te va face să te simți mai bine.
  • De asemenea, puteți formaliza această generozitate prin voluntariat pentru o organizație nonprofit sau caritabil.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 4
    4. Tratați-vă cu bunătate și implicați-vă îngrijire auto Activități. Auto-îngrijire sau auto-compasiune vă oferă prioritate în locul altora, dar nu este egoistă. Când sunteți suprasolicitat sau prea obosit, este posibil să aveți nevoie să vă dați o pauză făcând ceva relaxant și plăcut, indiferent de ceea ce înseamnă pentru dvs.
  • Fiind un adolescent nu este ușor. Nu puteți fi de așteptat să rulați la viteză maximă pe o perioadă nedeterminată fără a experimenta Burnout. Admițând că aveți nevoie de o pauză pentru reîncărcare vă ajută să înțelegeți limitele dvs.
  • Ați putea încerca să stați liniștit pentru a citi cartea dvs. preferată, luându-vă câinele pentru o plimbare, călătoresc cu bicicleta, jucând jocurile video preferate, dormind în weekend sau va viziona sport cu tatăl tău.
  • Metoda 2 din 4:
    Încredere în sine
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 5
    1. Acționați încrezător, chiar dacă nu simțiți 100% încrezător. Încrederea în sine include atât sentimente, cât și acțiuni. Uneori este posibil să nu simțiți 100% încrezător, dar asta nu înseamnă că nu puteți acționa 100% încrezător. Cu cât practici mai mult acționați încrezător, cu atât mai încrezători începeți să vă simțiți în mod regulat.
    • Oamenii nu se nasc cu o atitudine specifica, este dezvoltat de-a lungul timpului. Ca orice alt fel de atitudine, încrederea în sine poate fi învățată și îmbunătățită în timp.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 6
    2. Luați mândria în apariția dvs. pentru a vă demonstra încrederea în sine. Având grijă de tine și de a gândi la igiena dvs. personală și aspectul vă vor ajuta să câștigați încredere. Aceasta include chestii de zi cu zi, cum ar fi un duș, periajul părului, purtând haine curate și punerea pe deodorant.
  • Grijă despre aspectul dvs. nu înseamnă că vă gândiți la ceea ce vor gândi alți oameni la felul în care arăți, înseamnă să vă îngrijiți și să vă respectați.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 7
    3. Purtați haine care vă fac să vă simțiți bine. Nu aveți nevoie de o pereche de pantofi noi sau de cei mai trenci blugi să fie răciți - tot ce trebuie să purtați este ceva care vă face să vă simțiți ca voi înșivă. Să vă distrați experimentarea cu stiluri noi până când veți găsi costumele care vă plac.
  • Dacă doriți să vă schimbați garderoba pentru ieftine, consultați magazinele locale.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 8
    4. Evitați să cădeți în capcana presiunii de la egal la egal. Poate fi ușor să faci ceva ce fac colegii sau colegii tăi doar pentru că pare rău - totuși, mergând împreună cu mulțimea chiar și atunci când știi că e greșit nu este foarte cool deloc. Dacă doriți să vă respectați pentru tine, păstrați-vă propriile valori în minte și stați departe de situațiile care vă fac să vă simțiți incomod.
  • Presiunea de la egal la egal nu trebuie să fie nimic mare - poate fi la fel de simplu ca și prietenii tăi să vă presați să vă petreceți când știți că trebuie să studiați. Lipiți de valorile dvs. și aveți încrederea de spus nu, chiar și atunci când este greu.
  • În picioare până la presiunea de la egal la egal poate fi greu, și s-ar putea să nu fiți capabili să o faceți de fiecare dată. Este în regulă! Dacă vă supuneți presiunii de la egal la egal, tratați-o ca o lecție învățată pentru data viitoare.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 9
    5. Creați provocări regulate pentru dvs. care sunt realiste. Nimic nu vă va face să vă simțiți mai încrezători decât să completați cu succes ceva provocator. Provocarea nu trebuie să fie imensă, dar ar trebui să fie realistă pentru dvs. și pentru situația dvs. actuală. De exemplu, ați putea să vă provocați să vă măriți semnul cu un nivel de clasă în știință sau să vă provocați să învățați să jucați o anumită piesă de muzică.
  • De asemenea, este important să vă amintiți că călătoria pe care o luați pentru a vă aborda provocarea dvs. este la fel de importantă ca rezultatul. Dacă nu aveți succes cu provocarea dvs., concentrați-vă asupra lucrurilor pe care le-ați realizat și / sau învățați în acest proces.
  • Ați putea încerca să creșteți gradele într-un anumit subiect, finalizând mai devreme o misiune de acasă, ajungând la nivelul următor în jocul video preferat, încercând o echipă sportivă, audiție pentru o piesă sau pentru a aplica un loc de muncă cu fracțiune de normă.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 10
    6. Să participe la un sport sau la un exercițiu în mod regulat pentru a vă stimula încrederea. Exercițiu, în general, produce substanțe chimice din corpul tău care te fac să te simți bine. Sportul nu trebuie să fie prin școală sau chiar un sport de echipă. De exemplu, ați putea lua lecții de înot sau clase de arte marțiale. Selectați un sport sau un exercițiu pe care sunteți încântat și că veți găsi interesant.
  • Fiind implicat în sport în afara școlii, de asemenea, vă permite să întâlniți mai mulți oameni cu care ați putea deveni prieteni.
  • Metoda 3 din 4:
    Prietenii
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 11
    1. Fă-ți prieteni făcând activități pe care le iubești. Dacă doriți să găsiți prieteni care au aceleași interese ca și dvs., căutați cluburi sau grupuri din școala dvs. care vă interesează. Când mergeți la aceste întâlniri de club, vă puteți întâlni cu oameni asemănători care au cel puțin un interes similar cu tine. Pe măsură ce le cunoașteți, puteți decide dacă doriți să deveniți prieteni sau nu.
    • Dacă școala dvs. nu are cluburi care vă interesează, luați în considerare pornirea dvs. vorbind cu directorul sau consilierul dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 12
    2. Fii tu să lași adevărata dvs. personalitate să strălucească. Făcând prieteni cu oamenii pot fi greu și ar putea părea mai ușor să vă schimbați personalitatea pentru a se potrivi. Cu toate acestea, acest lucru poate obține obositor după o lungă perioadă de timp și probabil că nu veți face nicio prietenie semnificativă în acest fel. Când începeți să cunoașteți pe cineva, să rămâneți adevărat la interesele dvs. și cu hobby-urile dvs., astfel încât să se cunoască adevăratul dvs.
  • Când sunteți adevărat pentru tine, puteți încuraja și alți oameni să fie adevărați pentru ei înșiși. S-ar putea afla că aveți interese similare!
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 13
    3. Stai cu oamenii pentru că îi placi, nu pentru că sunt "răi."Dacă alegeți prietenii dvs. pe baza statutului lor social, șansele nu sunteți prieteni din motive corecte. Încercați să rămâneți cu prietenii care sunt făcute pe baza intereselor dvs. reciproce sau a hobby-urilor în loc să caute oameni care sunt populari. Veți face mai mult prietenii de durată în acest fel și probabil că veți avea mai multă distracție!
  • Pe de altă parte, nu ar trebui să te uiți în jos pe oameni care sunt "popular" în școala ta. Dacă sunt populare din motive corecte (fiind fel, personalizate sau fermecătoare), probabil că sunt probabil un prieten distractiv să aibă!
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 14
    4. Percepeți-vă și lucrurile care vă place într-o lumină pozitivă. Fiind popular sau cool nu este despre ceea ce gândesc alții despre tine, e vorba de modul în care te percep. Dacă vă simțiți confortabil cu cine sunteți, cum arăți, cu cine vă petreceți și ce activități doriți să faceți, veți fi fericiți.
  • Nu trebuie să fii acceptat de toată lumea din jurul tău - trebuie doar să te simți acceptat de oamenii pe care îi pasă.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 15
    5. Tratați pe alții ca și cum ați dori să fiți tratați. Dacă nu doriți să fiți strigați la, ați jurat, agresați sau împins în jur, șansele nu sunt nimeni altcineva nu vrea să fie tratat astfel. Tratați pe toți pe care îi întâlniți cu respect. Acest lucru înseamnă a fi întotdeauna politicos, ascultați ce spun ceilalți (nu întrerupeți), nu faceți scuze când faceți o greșeală și nu țineți o greșeală.
  • Tratarea altora cu respect înseamnă, de asemenea, să vă gândiți înainte de a vorbi. Nu presupuneți că comentariul sarcastic din capul dvs. nu va fi ofensator când este spus cu voce tare.
  • Metoda 4 din 4:
    Imagine online
    1. Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 16
    1. Faceți posturi care sunt adevărate pentru personalitatea dvs. Dacă aveți o prezență socială a mass-mediei, nu vă simțiți presați să postați despre lucruri pe care nu vă interesează. În schimb, utilizați-vă mass-media socială pentru a vă documenta activitățile distractive, hobby-urile și prieteniile, astfel încât să puteți privi înapoi mai târziu.
    • Gândiți-vă la media socială ca o extensie a dvs.
    • Dacă nu sunteți pe social media, și asta e bine! Nu există reguli care să spună că aveți nevoie de o pagină Twitter sau Instagram pentru a fi răcoroasă.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 17
    2. Evitați să faceți postări care să vă poată vopsa într-o lumină negativă. Expresia "Internetul este pentru totdeauna" este încă adevărată, și chiar și atunci când ștergeți ceva, niciodată nu dispare. Înainte de a face un post, încercați să vă gândiți cum vă va afecta viitorul. Dacă credeți că ați putea fi văzută într-o lumină proastă, nu o postați.
  • Fotografii de băuturi minore, limbă derogatorie sau fotografii provocatoare pot să nu fie cel mai bun conținut pentru mass-media socială.
  • Înainte de a posta ceva, întrebați-vă dacă este ceva ce părinții dvs. vor posta online. Dacă părinții dvs. nu l-au postat, nu o postați.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 18
    3. Utilizați numai Internetul pentru motivele pozitive. Internetul poate fi uimitor, deprimant, util, enervant, util și supărător. Limitați-vă să utilizați numai Internetul pentru motive pozitive și evitați utilizarea internetului pentru activități care vor ajunge doar la rănirea dvs. sau a altor persoane.
  • Internetul poate fi utilizat din motive pozitive, cum ar fi cercetarea pentru școală, comparând colegii de care vă interesează, conectați-vă cu prietenii, căutați idei interesante de proiecte de artizanat, găsirea de instrucțiuni despre cum să utilizați ceva și participarea la o comunitate online care ajută lucrați prin ceva.
  • Internetul poate fi, de asemenea, utilizat din motive foarte negative, cum ar fi: comparativ cu alți oameni, agresiv sau intimidarea altor persoane, obținându-vă răzbunarea pe cineva, reducerea capacității dvs. de a comunica offline și de a conecta cu oameni care doresc să vă rănească sau să vă rănească.
  • Imaginea intitulată Fii un adolescent rece Pasul 19
    4. Deconectați-vă dacă sunteți copleșită. Social media poate fi o mulțime de a gestiona uneori, mai ales când tu și prietenii tăi o folosesc 24/7. Dacă vă simțiți că vă aflați bummed sau obsedat de prezența dvs. online, faceți o mică pauză și faceți altceva. Puteți face o excursie, faceți un exercițiu sau petreceți cu prietenii dvs. IRL în loc să derulați prin paginile dvs. de social media.
  • Cele mai multe smartphone-uri au o caracteristică pentru a urmări timpul ecranului pe tot parcursul zilei. Dacă vă aflați folosind telefonul pentru mai mult decât doriți, încercați să stabiliți un obiectiv de deconectare o dată pe zi și să ieșiți din afară sau să citiți o carte.
  • sfaturi

    Fiind "Cool" este diferită pentru toată lumea, și niciodată nu trebuie să se conformeze standardelor altcuiva.

    Avertizări

    Dacă vă aflați să vă supuneți presiunii de la egal la egal sau să fiți agresați, discutați cu un adult de încredere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar