Cum să ieșiți ca un adolescent homosexual sau lesbian

Orientarea sexuală este o parte importantă a cine sunteți. Dacă sunteți gata să împărtășiți acest lucru cu ceilalți, este minunat! Ieșirea se poate simți înfricoșătoare și într-adevăr emoțională, dar asta e normal. De asemenea, vă poate face să vă simțiți mai încrezători și vă puteți ajuta să vă întăriți relațiile. Petreceți ceva timp gândindu-vă de ce doriți să ieșiți și planificați cine doriți să spuneți. Apoi, scrieți ceea ce doriți să spuneți, astfel încât să vă simțiți pregătiți și să aveți o conversație constructivă. Este, de asemenea, o idee minunată de a găsi un sistem de asistență înainte de a ieși la școală.

Pași

Metoda 1 din 3:
Se pregateste
  1. Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 1
1. Te simți confortabil cu dvs Orientarea sexuală. S-ar putea să fi fost identificat ca LGBTQ pentru un timp sau doar recent începeți să vă explorați orientarea. Asigurați-vă că vă puteți spune cu încredere, "Eu sunt gay" sau "Sunt o lesbiană."Dacă aveți probleme cu recunoașterea faptului că ați putea să nu fiți gata să împărtășiți acest lucru cu alți oameni.
  • Nu vă faceți griji că sunteți prea tineri să știți ce sex sau gen pe care doriți să îl implicați romantic. Indiferent de vârsta dvs., puteți ști cum vă simțiți.
  • Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas cu 2
    2. Citiți povestiri despre experiențele altor persoane. Ieșind este un proces cu adevărat personal, dar poate fi util să înveți cum au tratat-o ​​alți oameni. Petreceți ceva timp online citit despre experiențele altor oameni LGBTQ. Există o mulțime de resurse excelente pentru a se uita la Proiectul Trevor (https: // Thetrevorproject.Org /) și mândria.
  • Dacă aveți vreun prieten sau membri de familie care identifică ca LGBTQ, le puteți cere, de asemenea, să vă spună despre ce a fost ca pentru ei să iasă.
  • Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 3
    3. Faceți o listă de motive pe care doriți să le ieșiți. Ori de câte ori și totuși doriți să ieșiți, este o decizie cu adevărat personală. Este important să o faceți pentru că doriți, nu pentru că vă simțiți presiune de la altcineva. Poate că doriți să începeți să întâlniți sau sunteți gata să fiți mai deschisi în relațiile dvs. actuale. Acestea sunt motive teribile de a ieși!
  • Uneori oamenii ar putea face ipoteze despre orientarea dvs. sexuală. Nu simți că trebuie să ieșiți doar pentru a corecta sau a confirma ipotezele lor. Vino doar pentru că este ceea ce vrei să faci.
  • Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas cu 4
    4. Listează oamenii de susținere din viața ta și alegeți una pentru a spune mai întâi. Este o idee bună să alegeți un confident de încredere înainte de a ieși în lume. Doar amintiți-vă, identitatea dvs. este afacerea dvs. și nu trebuie să o împărtășiți cu nimeni pe care nu doriți. Jot în jos câteva nume de oameni pe care le poți conta pe. Cineva din această listă este probabil o persoană bună pentru a începe.
  • Lista dvs. ar putea include părinții dvs., un frate, un prieten sau un alt membru al familiei.
  • Este o idee bună să alegeți doar o persoană pentru a începe, deoarece una pe o singură conversație se poate simți mai puțin intimidantă decât să vorbească cu mai mulți oameni.
  • Dacă doriți să le spuneți ambii părinților dvs. în același timp, este cu siguranță bine să alegeți 2 persoane să le spuneți.
  • Sfat de experți
    Jin S. Kim, Ma

    Jin S. Kim, Ma

    Căsătoria licențiată și familia Therapistjin Kim este o căsătorie licențiată și terapeut de familie bazat din Los Angeles, California. Jin este specializată în lucrul cu persoanele fizice LGBTQ, persoanele de culoare și cele care pot avea provocări legate de reconcilierea identităților multiple și intersectuale. Jin a primit maeștrii săi în psihologia clinică din Universitatea Antioh Los Angeles, cu o specializare în psihologia afirmativă LGBT, în 2015.
    Jin S. Kim, Ma
    Jin S. Kim, Ma
    Căsătoria licențiată și terapeut de familie

    Gândiți-vă că ați ieșit ca un proces. Toată lumea își experimentează călătoria lor într-un mod diferit. Un lucru important de realizat este că ieșirea nu este un eveniment unic. Din moment ce trăim într-o lume heteronormativă, ieșirea este o experiență pe care o va trebui să o faceți în mod repetat pe tot parcursul vieții.

  • Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 5
    5. Așteptați o gamă largă de reacții posibile. Sperăm că oricine pe care îi spuneți este imediat de susținere și amabilitate. Din păcate, nu este întotdeauna cazul. Înainte de a ieși, gândiți-vă la celelalte reacții posibile pe care le pot avea persoane, cum ar fi:
  • Şoc
  • Furie
  • Confuzie
  • Frică
  • Tristeţe
  • Dacă întâmpinați aceste reacții, este bine să faceți o perioadă de timp. Poti spune, "Văd că ești supărat. Poate că puteți ajunge la mine când vă simțiți mai calme."
  • Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 6
    6. Planificați ce veți face dacă obțineți o reacție negativă. Când sunteți tineri, vă bazați probabil pe părinții dvs. pentru toate elementele esențiale, cum ar fi mâncarea, îmbrăcămintea și adăpostul. Dacă aveți sensul că părinții dvs. ar putea să nu vă sprijine, luați în considerare așteptarea să iasă. Nu există absolut nici o rușine în așteptare până când nu trăiți pe cont propriu pentru a spune părinților voștri. Între timp, puteți încerca să ajungeți la o relativă mai susținătoare, înțelegere. Ei vă pot ajuta să navigați în această situație dificilă.
  • Dacă sunteți îngrijorat de reacția lor, aveți un plan de back-up. Adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei dacă puteți rămâne cu ei pentru o vreme dacă părinții dvs. vă dau afară. Sperăm că nu se va întâmpla, dar este întotdeauna cel mai bine să fii pregătit.
  • Metoda 2 din 3:
    Vorbind cu părinții și prietenii tăi
    1. Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas cu 7
    1. Alegeți un timp și loc fără distragere. Asigurați-vă că puteți vorbi în mod privat și fără întrerupere. Spuneți-vă părinţi, "Aveți timp să vorbiți după cină în seara asta? Am ceva important să vă spun."Cere-i să stea cu tine undeva confortabil, cum ar fi camera de zi sau dormitorul tău. Încercați să nu începeți conversația atunci când sunt ocupați sau încearcă să îndrepte ușa.
    • Dacă vrei să ieși la un prieten, poți spune: "Hei, vrei să vii după practica de fotbal? Am ceva ce aș vrea să vorbesc cu tine."
    • Dacă vă îngrijorați că cealaltă persoană ar putea să se înfurie, alegeți să aveți conversația undeva publică, ca o cafenea din apropiere.
  • Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 8
    2. Concentrați-vă pe pozitive. Nu vrei să faci sunet ca și cum ai împărtăși știri proaste. Puteți fi mândru de cine sunteți! Utilizați un ton pozitiv de voce și faceți contact vizual. Puteți spune ceva de genul ", am vrut să vă spun că sunt gay. În cele din urmă mă simt foarte confortabil cu mine."
  • De asemenea, ați putea încerca: "Sunt o lesbienă și sunt gata să încep fetele. Acesta este un pas mare pentru mine!"
  • Sperăm că cealaltă persoană va lua un indiciu de la pozitivitatea dvs. și va reacționa într-un mod similar.
  • Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 9
    3. Fii sincer despre emoțiile tale. De asemenea, este bine să împărtășiți alte sentimente pe care le-ați putea avea. Poate că te simți anxios, nervos sau speriat. Puteți să împărtășiți acea parte din dvs. și să cereți sprijin.
  • Încercați să spuneți: "Sunt încântat să vă spun, dar sunt nervos cu privire la modul în care alții ar putea reacționa. Poate că mă poți ajuta să dau seama cine altcineva vreau să-i spun?"
  • De asemenea, ați putea spune: "Mă bucur că ți-am spus, dar asta a fost un proces cu adevărat emoțional pentru mine. Aș putea folosi ceva suplimentar."
  • Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 10
    4. Să ofere resurse educaționale pentru a le ajuta să înțeleagă. Alți oameni, în special părinții dvs., ar putea să nu știe exact ce înseamnă să identificați ca LGBTQ. De asemenea, ar putea avea nevoie de informații despre cum să vă sprijine. Le puteți da o mulțime de informații bune. Aruncați o privire la site-urile web ale grupurilor cum ar fi Pflag (https: // pflag.Org /). Puteți imprima informații sau le puteți spune doar despre site.
  • Dacă există un centru comunitar LGBTQ în orașul dvs. sau la școala dvs., puteți să vă mișcați acolo pentru a apuca niște broșuri utile.
  • Ai putea spune: "Știu că nu înțelegi. Iată câteva informații care ar putea ajuta lucrurile mai clare."
  • Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian Pasul 11
    5. Așteptați să răspundeți la întrebările personale. Părinții sau prietenii dvs. ar putea avea multe lucruri pe care doresc să le cunoască. Dacă vă vor întreba o mulțime de întrebări, probabil provin dintr-un loc de susținere de a vrea să vă înțeleagă. Puteți răspunde la întrebări dacă doriți, dar este bine să spuneți: "Chiar nu mă simt confortabil vorbind despre asta."
  • O întrebare comună este "sunteți sigur?"Puteți spune ceva de genul" Da, sunt foarte clar pe tipul de persoană pe care aș dori să o întâlnesc. Nu sunt confuz."
  • De asemenea, s-ar putea întreba: "Sunteți gata să vă schimbați viața?"Un răspuns bun ar putea fi:" Sunt puțin nervos, de fapt. Sper că pot conta pe sprijinul dvs."
  • Imaginea intitulată ieșim ca un adolescent homosexual sau lesbian Pasul 12
    6. Fi foarte clar despre cine pot spune. Amintiți-vă că aceasta este informațiile dvs. personale. Este normal ca alți oameni să vrea să discute știri mari, așa că fiți conștienți de faptul că ar putea dori să vorbească despre acest lucru cu altcineva. Lăsați-i să știe dacă acest lucru este sau nu în regulă.
  • Ai putea spune părinților tăi: "Aș aprecia cu adevărat dacă nu-i spui altora membrilor familiei. Te voi anunța când sunt gata să fac asta."
  • Pentru un prieten, ați putea spune: "Să ne păstrăm asta acum. Vă rugăm să nu împărțiți acest lucru cu ceilalți prieteni noștri decât dacă spun că este în regulă."
  • Metoda 3 din 3:
    Trăind deschis la școală
    1. Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian pas 13
    1. Cercetarea regulilor anti-agresiune și protecții pentru studenți înainte de a ieși. Multe școli în aceste zile au reguli stricte despre modul în care elevii se tratează reciproc. Chiar dacă vă aflați la o școală de susținere, unii oameni ar putea să nu vă accepte dacă ieșiți. Uită-te online la site-ul școlii pentru a afla despre protecții împotriva agresiunii. Dacă nu există niciunul, este posibil să nu doriți să ieșiți la școală.
    • De asemenea, puteți cere părinților dvs. să privească acest lucru pentru dvs. Ai putea spune: "Vreau doar să mă asigur că nu există o politică de toleranță pentru agresiune la școala mea. Poți să te uiți la asta pentru mine?"
  • Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian Pasul 14
    2. Alegeți un profesor de încredere sau antrenor pentru a spune mai întâi. Un adult ar putea fi o persoană bună care să vă ajute să navigați la școală. Ele vă pot oferi sfaturi și vă pot ajuta să vă ocupați de orice probleme care apar. Dacă aveți o relație bună cu un profesor sau un antrenor, luați în considerare ieșirea la ei. Un consilier de îndrumare ar fi, de asemenea, o alegere excelentă.
  • Programați o întâlnire pentru a vorbi. Ai putea spune: "Am vrut să vă spun că vreau să ieșesc ca LGBTQ. Școala are orice servicii de sprijin pentru mine?"
  • Imaginea intitulată ieșim ca un adolescent homosexual sau lesbian Pasul 15
    3. Căutați cluburi de asistență pentru studenți pentru a vă alătura când sunteți gata. Uitați-vă la lista activităților studențești la școala dvs. S-ar putea să existe o alianță homosexuală pe care ați putea să vă alăturați, de exemplu. Este un pariu destul de sigur ca acei oameni să se accepte și să vă sprijine.
  • Este absolut bine să ieșiți la un mic grup de oameni selectați. Nu trebuie să ieșiți tuturor.
  • Imaginea intitulată vin ca un adolescent homosexual sau lesbian pas cu 16
    4. Utilizați media socială sau cuvântul de gură dacă doriți să ieșiți la toată lumea. S-ar putea să vă simțiți foarte încântați să trăiți în mod deschis la școală. Dacă doriți să lăsați întreaga școală să știe, puteți face unele schimbări în mass-media socială. De exemplu, unele site-uri precum Facebook vă permit să vă exprimați identitatea în profilul dvs. De asemenea, puteți posta o imagine de susținere LGBTQ pe Instagram și scrieți o legendă ca, "vin afară!"
  • Lăsați prietenii dvs. să vă ajute să răspândiți cuvântul. Poti spune, "Simțiți-vă liber să le spuneți oamenilor vestea mea. Sunt încântat să trăiesc mai deschis!"
  • Imaginea intitulată ieși ca un adolescent homosexual sau lesbian pas cu 17
    5. Ia măsuri pentru a vă proteja de reacțiile negative. Dacă ieșiți la alți studenți, ar trebui să ieșiți la un adult. În acest fel, dacă există o agresiune, cineva vă va înțelege deja situația. Sperăm că toată lumea vă tratează cu respectul pe care îl meritați. Dar dacă elevii sunt medii sau fac amenințări, luați măsuri de precauție.
  • Adresați-vă unui prieten să mănânce prânzul cu dvs. și să meargă la clasă împreună. Există forță în numere!
  • Raportați orice incidente atât părinților, cât și autorităților școlare. Nimeni nu are dreptul să vă trateze într-un mod care vă face să vă simțiți incomod.
  • sfaturi

    Încercați să scrieți câteva puncte cheie înainte de a ieși. Care te-ar putea face să te simți mai încrezător.
  • Construiți-vă încrederea prin sărbătorirea punctelor forte. Gândiți-vă la toate lucrurile pe care sunteți bune și vă simțiți minunat despre voi înșivă.
  • Procesul care iese este diferit pentru toată lumea. Arătați-vă răbdare și bunătate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar