Cum se proiectează un set de scenă

Proiectarea unui set de teatru artistic, eficient și practic reprezintă multe provocări. Vestea bună este că, deși setările setate diferă foarte mult, există mai multe principii de bază pe care le puteți urma pentru orice joc, operă sau alt tip de performanță. Începeți prin citirea jocului și a imaginilor care stabilesc componentele stadiului Membrii audienței trebuie să vadă pentru a aduce jocul la viață. De asemenea, țineți cont de restricțiile bugetare și nivelul de producție pe care îl stați.

Pași

Partea 1 din 3:
Să cunoaștem scriptul
  1. Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 1
1. Citiți scriptul și notați cerințele specifice despre set. Înainte de a începe să vă proiectați setul de scenă, este important să înțelegeți detaliile scriptului și ale cerințelor de staționare. Acordați o atenție deosebită oricăror scene care necesită anumite piese fizice fizice pentru a fi scene pentru a fi utilizate. De exemplu, anumite părți ale scriptului pot necesita setul dvs. să aibă scări sau uși plasate pe scenă. Sau, poate exista o scenă dramatică în jurul unei mese de masă de familie.
  • În acest moment, puteți observa, de asemenea, starea de spirit a jocului și a emoțiilor comune care apar și începeți să vă gândiți cum să potriviți aceste emoții cu designul set (e.G., cu culori sau texturi).
  • Chiar dacă piesa sau operele pe care le proiectați un set este o faimoasă literatură (E.G., Othello), încă întrebați directorul pentru o copie a scenariului.Directorii adesea omite scene sau fac modificări în direcțiile de scenă etc.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 2
    2. Rețineți perioada de timp în care este setată producția. Aceste specifice vă vor ajuta să alegeți mobilierul și decorațiunile adecvate, deoarece acestea vor trebui să se potrivească cu obiectele descrise în script și vor trebui să fie adecvate perioadei de timp. Puteți utiliza mobilier contemporan și setați piese pentru producții stabilite în timpul secolului al XX-lea. Pentru piesele anterioare, este posibil să aveți nevoie de un inventar antique specific pentru a se potrivi cu precizie în timpul setat.
  • Magazinele locale antice sau vintage pot fi o resursă excelentă pentru o producție bugetară. De asemenea, verificați vânzările de garaj.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 3
    3. Identificați setarea și peisajul piesei sau a Operei. Unele piese și opere se bazează foarte mult pe decorarea scenei pentru a comunica un sentiment de locație, indiferent dacă majoritatea scenelor au loc în interior sau în aer liber. Puteți face acest lucru cu elemente de stadiu specific locului și prin utilizarea culorii și albe de perete pentru a comunica locul. De exemplu, pentru o producție stabilită în Vermont, ați dori mobilier practic, din lemn, în timp ce pentru o piesă stabilită la Paris, un set generos și arătos ar fi mai potrivit.
  • Rețineți că aceste detalii și detalii privind perioada de timp au fost incluse pentru un motiv, astfel încât să vă asigurați că stabiliți setul după intențiile autorului.
  • Producțiile stabilite în perioadele de timp istorice necesită o atenție sporită detaliilor și preciziei actualității dressingului.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 4
    4. Aflați câte piese diferite de care aveți nevoie pentru a construi. În multe producții, acțiunea are loc în diferite perioade de timp sau în diferite locații. Doar dacă nu stați un joc minimalist, fiecare dintre aceste setări diferite va avea nevoie de un aspect distinct. Când vă apropiați de construirea seturilor reale, încercați să ciocniți mai multe foi mari de plăci aglomerate sau placaj, apoi pictura pe cei să aducă terenurile la viață.
  • Dacă există o secțiune a fundalului set care va rămâne aceeași prin toate actele de producție, puteți închide fundalul cu foi de hârtie de măcelărie în mod corespunzător.
  • De exemplu, pentru o organizare a Peter Pan, Ați putea crea o scenă interioară caldă și capricioasă pentru dormitorul copiilor și un fundal tematic nautic pentru scene pe nava de pirat a căpitanului Hook.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 5
    5. Discutați despre aspectul general și simțiți cu directorul și designerul de costume. Directorul va avea probabil câteva gânduri despre modul în care setul de scenă ar trebui proiectat și stabilit. De asemenea, discutați cu designerul de costum pentru a vedea ce estetic pe care intenționează să îl folosească, deoarece acest lucru va influența designul dvs. set. Dacă directorul dorește ca producția să aibă o estetică caldă, care va primi publicul, intenționează să folosească culori calde galbene și albastre și să seteze scena cu gesturi blânde.
  • Este deosebit de important ca costumele și setarea etapei să utilizeze aceeași paletă de culori.
  • De exemplu, ar confunda publicul pentru a vedea costume fanteziste, bogate pe personaje într-o performanță de Romeo si Julieta lângă o setare rară a etapei.
  • Partea 2 din 3:
    Proiectarea setului de podea
    1. Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 6
    1. Planificați un aspect de scenă care se potrivește în spațiu și permitetul actorilor să se miște în mod natural. În funcție de locația în care se stabilește producția, este posibil să aveți o etapă mică sau ciudată pentru a lucra cu. Planificați unde să puneți diferitele obiecte fizice care vor fi pe scenă, de la mese și scaune la balcoane și scări. Pentru cele mai multe piese, pentru ca scena stabilită să se simtă realistă și delicată, planificați să aflați 3-4 bucăți de mobilier în jurul scenei, în plus față de elementele de fundal, cum ar fi imaginile, rafturile sau un dresser.
    • Lăsați cel puțin 4-5 ft (1.2-1.5 m) între piesele setate, deoarece actorii vor trebui să se deplaseze prin set fără a fi bumping în mobilier.
    • De asemenea, aveți intrări și ieșiri clare pe ambele părți ale setului (stadiul Drept și Stadiu Stone), astfel încât actorii nu vor fi confuzi cu privire la modul în care ar trebui să meargă și să de pe scenă. Acest aspect este adesea menționat ca un "plan de la sol."
    • Lucrează cu regizorul pentru a se asigura că actorii vor putea să se deplaseze în mod natural între piesele stabilite.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 7
    2. Schițați un aspect al podelei set cu hârtie și stilou. Designul tipic set de scenă are nevoie de minim 3 pereți, deci luați în considerare faptul că ați început aspectul cu acestea. Apoi schițați în celelalte piese set pentru a vă oferi - și constructorii setați - o idee despre modul în care totul se va potrivi împreună. Includeți tabele, scaune, scări sau platforme ridicate care vor fi scene. Asigurați-vă că includeți deschiderile ușii și ferestrele din pereți.
  • Dacă proiectați un set de scenă mare, plasați pereții din stânga-dreapta și stadiul din stânga la un unghi care permite o zonă maximă setată.
  • Schiță unde toate piesele mobile (cum ar fi platformele și mobilierul) vor fi plasate folosind o perspectivă deasupra capului.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 8
    3. Desenați o altă schiță a setului din perspectiva audienței. Setul este o parte crucială a oricărei performanțe și va fi primul lucru pe care membrii audienței le văd. Schițați setul din punctul de vedere al auditoriului pentru a afla liniile vizuale ale publicului. Asigurați-vă că nici unul dintre punctele focale cheie dintr-o scenă nu este blocat de alte piese setate și să profite de spațiul complet al scenei pentru a răspândi mobilierul și piesele de fundal. Faceți ajustări la designul setat după cum este necesar.
  • De exemplu, dacă vă dați seama că un candelabru agățat va bloca actorii vorbind în partea de sus a unei scări, mutați locația planificată a scării.
  • Când faceți această schiță, nu uitați să includeți specifice cum ar fi culorile, draperii de perete și corpurile de iluminat în planul dvs.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 9
    4. Proiectați scena stabilită pentru a ajuta la aducerea de scene la viață pentru audiență. Întregul punct al unei setări de etapă proiectate cu succes este de a face ca audiența să se simtă ca și cum ar fi într-adevăr în fiecare scenă. Compuneți designul set de scenă pentru fiecare scenă, astfel încât să concentreze atenția publicului asupra elementelor majore ale acțiunii. De asemenea, utilizați culorile de fundal - cum ar fi culorile deșeurilor de perete și piesele de fundal pictate - pentru a transmite o dispoziție specifică pe care ați dori să o simțiți în timpul fiecărei scene.
  • De exemplu, în faimoasa scenă de balcon din Romeo si Julieta, compuneți scena stabilită cu balconul din centru, astfel încât audiența să își concentreze pe deplin atenția asupra dialogului.
  • Dacă o anumită scenă dispune de ticălosul și ar trebui să excită sau să sperie publicul, setul de scenă ar trebui să aibă culori îndrăznețe ca roșu și galben. Pentru o scenă mai caldă, mai plăcută, utilizați culori cum ar fi albastru, verde deschis sau gri deschis.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 10
    5. Creați un model scalat 1:25 al setului dvs. pentru o producție profesională. Un model de scară vă va ajuta să vă aduceți scena setată la lumină și vă va permite să vizualizați modul în care scena va arăta când este o dimensiune completă. Un model scalat de design set de scenă poate fi construit cu plăci aglomerate, carton, lemn de balsa și mobilier model. Asigurați-vă că setul dvs. este construit pe scară sau riscați să vă ocupați de complicații atunci când începe lucrul real de construcție.
  • Dacă lucrați la o performanță amator (e.G., o producție de teatru comunitară sau o performanță de liceu), puteți sări peste acest pas. În majoritatea cazurilor, seturile de scenă amator nu vor fi suficient de complexe pentru a justifica realizarea unui model.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbrăcați setul
    1. Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 11
    1. Design dependenți, draperii și alte elemente pentru pereții seturi. Stadiul SET Design nu este limitat numai la aspectul mobilierului și obiectelor de pe etajul etajului. De asemenea, va trebui să selectați elemente pentru pereții setului. Modul în care zidurile sunt decorate pot merge mult timp în a oferi producției un simt și ton unic și va fi o parte esențială a realizării estetica pe care o doresc tu și directorul. Încercați perdele ornamentate ornamentate pentru un aer de lux. Sau, puteți picta o fereastră cu o vedere în aer liber pe peretele din spate al setului pentru a da actorilor un aspect "în afara."
    • De exemplu, dacă proiectați setul pentru o producție de Alba ca Zapada, Este important să aveți o oglindă "magică" impresionantă pe 1 perete. Agățați-o în siguranță la un zid de placaj robust, astfel încât să nu cadă peste mijlocul producției.
    • Faceți dragi de perete prietenos cu bugetul achiziționând câteva metri de țesături dintr-o țesătură cu discount sau un magazin de hobby și lewing-le împreună cu o mașină.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 12
    2. Selectați recuzită fizică pentru a ajuta la aducerea performanței la viață. În toate producțiile cele mai rare și minimaliste (e.G., În așteptarea lui Godot), vor fi elemente de recuzită pe care actorii o vor atinge, ridica și vor interacționa cu. Acestea sunt adesea achiziționate sau făcute de aceeași persoană care proiectează scena stabilită. Multe elemente comune (e.G., Săbii și scuturile, florile, pălăriile sau ceasurile) pot fi achiziționate de la un magazin local de propulsie. Pentru mai multe elemente unice, încercați să utilizați un cuțit utilitar pentru a le scoate dintr-o bucată mare de Styrofoam, apoi pictați-le o culoare realistă.
  • De exemplu, într-o producție de Cătun, Asigurați-vă că găsiți un craniu de plastic pentru scena cimitirului. Într-o producție de Menajarea sticlei, Va trebui să umpleți un raft cu animale delicate de sticlă.
  • În funcție de buget, este posibil să fie necesar să reutilizați recuzită de la producțiile anterioare pe care teatrul a organizat.
  • Imagine intitulată Design Un set de scenă Pasul 13
    3. Proiectați mai multe piese setate și grupuri de propulsie pentru diferite acte. Priviți înapoi la notele pe care le-ați făcut atunci când vă imaginați câte seturi de scenă diferite ar trebui să construiți. Scopul de a avea cel puțin 5-6 recuzită distinctă ca acești actori să poată utiliza în timpul fiecărui act. Discutați cu regizorul pentru a vedea ce tipuri de recuzită ar dori să cumpere sau să creeze pentru fiecare dintre actele de performanță.
  • Setarea modificărilor apar de obicei în timpul tranziției de la 1 ACT la alta. O modificare eficientă a setului nu ar trebui să dureze mai mult de 1-2 minute.
  • Dacă actorii vor trebui să utilizeze diferite seturi de recuzită pentru diferite acte, asigurați-vă că schemele știu care corespund elementelor de recuzită.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă stați un joc de liceu, luați în considerare păstrarea unui simplu pansament de scenă, care nu va aglomera setul și nu va diminua publicul de acțiunea piesei. Scopul pentru un set bine definit, curat și minim pentru a spori podiția piesei.
  • În unele cazuri, directorul poate supraveghea direct achiziția de recuzită sau poate solicita designerului de costume să achiziționeze recuzită.
  • Termenul "veverițe" este utilizat adesea în etapa Set Design. O vedere de vedere se referă la linia de vedere a unui membru al audienței pe măsură ce privesc pe scena de la scaunele auditoriului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar