Cum să acționeze într-o piesă

Gândul de a acționa într-o piesă poate părea copleșitor sau chiar înfricoșător. Deși există multe de făcut, nu este nevoie să vă faceți griji - dacă citiți și înțelegeți întreaga piesă pe care sunteți deja la jumătatea drumului! Petreceți timp de crafting personajul dvs., astfel încât să puteți juca rolul convingător. Participați la fiecare repetiție, blocarea etapei de practică și lucrați din greu pentru a vă memora toate liniile. Nu uitați să vă bucurați de voi înșivă.

Pași

Partea 1 din 3:
Crafting personajul tău
  1. Imagine intitulată act într-un joc de joc 1
1. Citiți întregul script. Chiar dacă aveți doar o linie sau sunteți doar într-o singură scenă, ar trebui să citiți tot timpul întregului script. Pentru a vă ajuta să determinați cum să vă apropiați cel mai bine rolul propriu, să studiați genul, complotul, conflictele și evoluțiile caracterului.
  • Dacă aveți întrebări, discutați cu scriitorul sau directorul și obțineți mai multe informații despre script.
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 2
    2
    Intrați în caracter. Familiarizați-vă cu rolul personajului dvs. în piesă și acordați atenție tot ceea ce vi se spune despre caracter, inclusiv vârsta, educația, statutul social, place și nepotrivirile și punctele de vedere politice sau religioase. Gândiți-vă la ceea ce motivează personajul dvs. de a spune și face ceea ce fac, ceea ce se tem și de ceea ce speră.
  • Alcătuiesc informațiile pe care nu le-ați dat pentru a ieși complet la caracterul. De exemplu, gândiți-vă la ceea ce era copilăria lor, care relațiile sunt cele mai importante în viața lor, cum au manipulat adversitatea sau dezamăgirea și așa mai departe.
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 3
    3. Conectați-vă cu caracterul dvs. emoțional. Chiar dacă nu vă place comportamentul personajului, va trebui să vă conectați cu ele pentru a juca rolul cât mai bine posibil. Să înțeleagă unde se află caracterul în viața lor și ce răscruceturi se confruntă. Gândiți-vă la ceea ce doresc și de ce. Apoi, găsiți experiențe emoționale similare în propria voastră viață pe care o puteți utiliza pentru a juca personajul în mod credibil.
  • De exemplu, este posibil să fie greu să vă referiți la moartea soțului personajului dvs. dacă nu sunteți văduvă. Cu toate acestea, gândiți-vă la o altă pierdere pe care ați experimentat-o, ca și moartea unui bunic, pentru a vă ajuta să vă conectați cu emoțiile personajului.
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 4
    4. Vorbiți ca personajul tău. Dacă personajul tău are un accent, ia timpul să înveți cum să-l emulați în mod corespunzător. Vizionați filme, emisiuni TV sau clipuri video ale oamenilor care vorbesc cu accentul pe care trebuie să-l înveți. De asemenea, ajustați tonul și viteza de vorbire a vocii dvs. pentru a vă face ca personajul să vină în viață.
  • De exemplu, dacă se joacă CEO-ul unei companii majore, poate doriți să vorbiți rapid și forțat pentru a arăta că personajul este atât ocupat cât și important.
  • Dimpotrivă, dacă se joacă un copil mic, poate doriți să vorbiți într-o voce de cântare pentru a arăta nevinovăția și imaginația personajului.
  • Imagine intitulată act într-o PAY PASUL 5
    5. Utilizați limba corpului pentru a arăta personalitatea. Nu este suficient să spuneți pur și simplu liniile într-un anumit ton de voce. De asemenea, trebuie să utilizați corpul pentru a demonstra personalitatea personajului dvs. Gândiți-vă la modul în care se va mișca caracterul dvs. (e.G., O persoană tânără se poate mișca rapid și are o mulțime de energie, în timp ce un personaj mai vechi are mai lent, mai multe mișcări). Faceți mișcările dvs. puțin mai mari decât în ​​mod normal, ar putea fi văzute de oriunde în public.
  • De exemplu, faceți contact vizual dacă personajul dvs. este asertiv sau evitați privirea dvs. dacă sunt timizi.
  • Dacă personajul dvs. este anxios, de exemplu, arătați că jucând cu tivul cămășii sau mușcându-vă buza. Alternativ, dacă personajul dvs. este înclinat, zâmbește luminos și acționează energizat.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătirea pentru scenă
    1. Imagine intitulată acționează într-o piesă Pasul 6
    1. Conectează-te cu castmatele. Este important să dezvolți o relație bună cu alte persoane din piesă, mai ales dacă personajul tău este aproape de caracterul lor. Petreceți timp împreună în afara repetiției - a se vedea un alt spectacol, ieșiți să mâncați, vizitați o galerie de artă sau un muzeu sau mergeți la o plimbare de natură sau o excursie. Dacă vă simțiți confortabil în jurul lor, va fi evident publicului și faceți relațiile dvs. în etape mai credibile.
  • Imaginea intitulată acționează într-un joc de joc 7
    2. Participa la fiecare repetiție. Prima dvs. repetiție poate fi de fapt o tabelă citită, unde toată lumea participă și citește prin întreaga piesă. Ar fi trebuit să citiți piesa și să aveți o înțelegere de bază a caracterului dvs. și a liniilor lor în acest moment. Vor fi multe repetiții înainte de prima dvs. performanță și ar trebui să participați la fiecare, chiar dacă nu sunteți în scenele repetate.
  • Utilizați timpul pentru a viziona jocul astfel încât să aveți o înțelegere puternică a ceea ce se întâmplă și de ce sau să vă practicați liniile până când este rândul tău pe scenă.
  • Imagine intitulată act într-o PAY PASUL 8
    3. Practicați blocarea etapei. În timpul repetițiilor tehnice, vă veți concentra pe blocarea scenei sau despre modul în care și când caracterele se deplasează în jurul scenei și veți utiliza spațiul. Uneori, markerii sub formă de bandă de mascare vor fi plasați pe podea pentru a ajuta caracterele să-și găsească petele. Amintiți-vă să vă gândiți la modul în care personajul jucați ar merge și va mișca în viața reală. Practicați-vă intrările și ieșirile din scenă, de asemenea.
  • De exemplu, dacă personajul pe care îl jucați este stângace, bateți într-o masă sau altă piesă de mobilier sau pretindeți-vă că ați călătorit în timp ce treceți peste scenă.
  • Imagine intitulată act într-o PAY PASUL 9
    4
    Memorați liniile. Este esențial să știți toate liniile dvs. înainte ca jocul să fie efectuat. Evidențiați-vă liniile și practicați-le în fiecare zi în afara repetițiilor. Citiți liniile cu voce tare, astfel încât să puteți experimenta cu ton și livrare. Adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei să vă ajute să practici scene dificile.
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 10
    5. Luați serios notele directorului. Să se abțină de la a argumenta cu regizorul sau ignorând sfaturile lor. Directorul a făcut timp pentru a face note despre performanța dvs. pentru a se asigura că piesa este cea mai bună pe care o poate fi. Puneți întrebări sau obțineți clarificări dacă nu înțelegeți ceva ce vă spun. Luați sfatul lor la inimă și faceți tot posibilul pentru ao încorpora în rolul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Efectuarea piesei
    1. Imaginea intitulată acționează într-un joc de joc 11
    1. Apăsați la timp și fiți pregătiți. Ultimul lucru care are nevoie de castmatele și regizorul dvs. este cineva care întârzie și / sau nu este pregătit pentru performanță. Ajungeți la etapă devreme pentru a călca în orice riduri de ultimă oră și pentru a vă oferi timp să se încălzească. Dacă aveți nevoie să aduceți ceva, să faceți acest lucru și să urmați orice directive date de la departamentul de garderobă sau machiaj (e.G., purtați un sutien fără bretele sau nu vă tăiați părul înainte de spectacol).
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 12
    2
    Calmeaza-te înainte de spectacol. Nervii pot obține uneori cele mai bune dintre cei mai condimentați actori. Înainte de începerea jocului, luați ceva timp pentru a participa Activități de calmare. Practică respirație adâncă, Meditează pentru câteva minute sau scrieți în jurnalul dvs.
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 13
    3. Fi prezent în acest moment. Nu vă gândiți la audiență sau despre spectacolele anterioare sau viitoare. Lăsați-i tot ce sa întâmplat în repetiție și se concentrează numai pe spectacol. Permiteți-vă să vă prindeți în joc ca și cum evenimentele au avut loc efectiv în timp real. Deveniți personajul dvs. și faceți tot posibilul pentru a experimenta emoții așa cum ar fi.
  • Imaginea intitulată acționează într-un joc de joc 14
    4
    Proiect vocea ta și enunțați cuvintele tale. Este esențial ca toată lumea din audiență să vă poată auzi și să vă înțeleagă. Luați respirații adânci de la burtă, astfel încât să aveți suficient aer pentru a vă elibera cu voce tare și clar liniile. Asigurați-vă că vorbiți în mod clar fiecare silabă a fiecărui cuvânt pe care îl spuneți astfel încât să nu existe confuzie. Nu uitați să vă variați viteza de vorbire și tonul pe baza liniilor pe care le spuneți.
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 15
    5. Face față greșelilor în caracter. Dacă ceva nu merge bine, nu ignorați problema. Gândiți-vă la modul în care caracterul vostru ar face față acestei provocări și acționează în consecință.
  • De exemplu, dacă cuțitul trebuie să tăiați o frânghie lipsește de la set, nu vă prefaceți că tăiați coarda. Spune ceva de genul: "Cuțitul meu a dispărut!"Și uită-te în jur pentru un alt suport de la setul de a folosi în locul lui, ca un poker de pompieri.
  • Alternativ, dacă renunți și rupeți ceva pe care personajul tău ar trebui să-l dea ca un cadou, arată publicul că ești supărat de accident. Spune ceva de genul: "Nu pot să cred că am rupt acea vază de 400 de ani. Ce voi da bunica pentru ziua ei de nastere, acum?"
  • Imagine intitulată acționează într-un joc de joc 16
    6. A se distra! Toată munca ta grea și timpul pe care l-ai pus în joc se plătesc în cele din urmă. Bucurați-vă de tine în timp ce urmăriți magia piesei desfășurate. Complimentați castmatele și echipajul după spectacol și vă felicitați pe un loc de muncă bine făcut.
  • sfaturi

    O regulă bună de lucru este cea de-a doua regulă. Atunci când cineva își uită liniile și nu le poate aminti în trei secunde, un alt actor preia. Dacă sunteți cel care uită linia lor, nu obțineți acru la cel care a completat-o ​​și nu repetați niciodată linia.
  • Nu vorbi backstage. Orice mai mult decât o șoaptă poate fi auzită în mulțime. Salvați sillies pentru interesiune sau pauză. Tăcerea în culise, în afara vocii.
  • Când vă îmbrăcați, fiți rapid, dar asigurați-vă că totul este corect. Dacă este posibil, obțineți un membru al colegului pentru a vă ajuta să vă asigurați că totul este în regulă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar