Cum să depreciați echipamentul

Deprecierea este o metodă Contabilii Utilizați pentru a răspândi costul echipamentului de capital asupra duratei de viață utilă a echipamentului.Înregistrarea deprecierii privind situațiile financiare este guvernată de practici contabile general acceptate (GAAP).Contabilii trebuie să respecte aceste regulamente la înregistrarea amortizării.Companiile pot alege din mai multe metode diferite de depreciere a înregistrării.Metodele bazate pe timp includ linia dreaptă, în declinarea echilibrului și amortizarea sumărilor de ani.Din când în când, Congresul modifică regulile IRS privind amortizarea pentru a încuraja investițiile în echipamentele de capital. De exemplu, secțiunea 179 și deprecierea bonusului este un cod fiscal care permite întreprinderilor să deducă prețul de achiziție complet al echipamentelor de capital, până la 500.000 de dolari, în anul curent.

Pași

Metoda 1 din 4:
Calculul duratei de viață utilă a echipamentului
  1. Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 1
1. Înțelegeți sensul vieții utile.Orice piesă de echipament care se așteaptă să dureze mai mult de un an este luată în considerare, în termeni de contabilitate, un bun fix.Contabilii trebuie să cunoască durata de viață utilă așteptată sau cât timp este de așteptat să dureze echipamentul înainte de a fi înlocuit și valoarea estimată a salvarelor, pentru a calcula cu exactitate deprecierea situațiilor financiare.Tipurile de active fixe achiziționate variază de la companie la companie.Exemplele includ mobilierul, echipamentele de birou, echipamentele medicale și vehiculele.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 2
    2. Să înțeleagă de ce deprecierea este importantă.Întreprinderile trebuie să corespundă cheltuielilor lor la venitul lor anual.Dacă au înregistrat costul total al unui activ fix în anul, acesta a fost achiziționat, declarația de profit și pierdere pentru acea perioadă ar fi inexactă.Este mai precis să se răspândească costul acelui echipament în timpul perioadei în care întreprinderea o va folosi.
  • De exemplu, să presupunem că o companie achiziționează un vehicul de 75.000 de dolari care va fi folosit timp de cinci ani.Compania nu trebuie să înregistreze întregul cost al acelui vehicul în anul în care a fost achiziționat.Deoarece va folosi vehiculul pentru întreaga durată de viață utilă, este mai precisă pentru a răspândi costul vehiculului pe o perioadă de cinci ani privind situațiile financiare.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 3
    3. Determinați durata de viață utilă a echipamentului.IRS a publicat un tabel care enumeră durata de viață utilă anticipată a diferitelor categorii de active fixe.Astfel, companiile sunt coerente în modul în care se calculează amortizarea pentru diferite active fixe.Acest tabel este cunoscut ca Publicația 946.
  • În această publicație, IRS se referă la o durată de viață utilă ca perioadă de recuperare a unui activ fix.
  • Vehicule, cum ar fi autoturisme, taxiuri, autobuze și camioane, de exemplu, au o perioadă de recuperare de cinci ani.Deși o afacere poate deține un vehicul de mai bine de cinci ani, IRS consideră că nu este probabil să continue să o folosească în scopuri de afaceri după cinci ani.Astfel încât IRS permite afacerii să deprecieze costul vehiculului de peste cinci ani.
  • Metoda 2 din 4:
    Calcularea deprecierii liniei drepte
    1. Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 4
    1. Să înțeleagă definiția deprecierii liniei drepte.Costul articolului este distribuit uniform în situațiile financiare asupra duratei sale de viață utilă.Deprecierea liniară este metoda implicită utilizată majoritatea companiilor mele.Se utilizează atunci când niciun model particular guvernează utilizarea echipamentului.Este ușor de calculat, reducând apariția erorilor.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 5
    2. Strângeți informațiile relevante.Pentru a calcula deprecierea liniară, trebuie să cunoașteți costul activului fix.De asemenea, trebuie să cunoașteți valoarea salvare estimată și durata de viață utilă estimată a activului.
  • Includeți taxa pe vânzări, costurile de transport și de instalare în costul total al activului.
  • Valoarea de salvare este suma pentru care ați putea vinde elementul la sfârșitul duratei sale de viață utilă.Este scăzută din detrimentul elementului atunci când se calculează costul care urmează să fie depreciat.
  • Utilizare Publicația 946 de la IRS pentru a determina durata de viață utilă a activului.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 6
    3. Calculați deprecierea liniei drepte.Calculați costul net al activului prin scăderea valorii salvării din cost.Calculați o rată de depreciere utilizând durata de viață utilă în anii.Înmulțiți costul elementului Rata de depreciere pentru calcularea sumei anuale de depreciere.
  • De exemplu, să presupunem că o companie a achiziționat un vehicul pentru 60.000 de dolari, iar vehiculul are o valoare de salvare de 10.000 $ și o viață utilă de cinci ani.
  • Calculați costul amortizabil al activului cu ecuația 60.000 $ - $ 10.000 = 50.000 $.
  • Împărțiți durata de viață utilă (în ani) în 1 pentru a calcula rata de amortizare.Utilizați ecuația 1/5 = .2.Rata de depreciere este de 20%.
  • Înmulțiți viteza de depreciere prin costul amortizator al activului pentru a calcula suma anuală de amortizare.Utilizați ecuația 50.000 $ x .2 = 10.000 $.Compania va înregistra 10.000 de dolari de depreciere pe vehicul în fiecare an.
  • Metoda 3 din 4:
    Calculul deprecierii soldului în declin
    1. Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 7
    1. Să înțeleagă definiția metodei de echilibrare în declin.Această metodă este o metodă de depreciere accelerată.În loc să răspândească costul activului în mod egal pe parcursul duratei sale de viață utilă, o rată mai mare de depreciere este înregistrată la început, iar rata deprecierii scade în timp.Această metodă ar fi utilizată pentru echipamentele utilizate mai mult în primii ani ai vieții sale.
    • Ideea este că echipamentul generează mai multe venituri în primii ani ai vieții sale decât în ​​anii următori, deoarece devine mai puțin productiv.Prin urmare, este mai precis să înregistrați mai multe cheltuieli prin depreciere mai devreme și mai puțin mai târziu, deoarece productivitatea echipamentului scade.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 8
    2. Înțelegeți metoda de depreciere a soldului dublu în declin.În această metodă, rata de amortizare liniară este dublată pentru a calcula amortizarea accelerată.Rata de depreciere accelerată este aplicată la valoarea contabilă sau la valoarea contabilă rămasă, pentru a determina cantitatea de amortizare a activului în fiecare an.
  • De exemplu, dacă o rată de amortizare liniară pentru un activ este de 20%, atunci contabilul ar folosi dublu această sumă sau 40%, pentru metoda de depreciere a echilibrului dublu în declin.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 9
    3. Calculați deprecierea anuală utilizând metoda de depreciere a echilibrului dublu în declin.În primul rând, calculați viteza de depreciere liniară folosind costul, valoarea salvării și durata de viață utilă a activului.În primul an, aplicați rata dublă de depreciere la costul activului de a calcula cheltuielile de depreciere.În al doilea an și pentru toți următorii ani, aplicați rata dublă de depreciere la valoarea contabilă (suma depreciată din punct de vedere) a activului.
  • Folosind același exemplu ca mai sus, să presupunem că o companie a achiziționat un vehicul pentru 60.000 de dolari, iar vehiculul are o valoare de salvare de 10.000 $ și o viață utilă de cinci ani.
  • Calculați viteza de depreciere a liniei drepte cu ecuația 1/5 = .2.
  • Dublu rata de depreciere cu ecuația .2 x 2 = .4.Rata de depreciere dublă este de 40%.
  • Calculați deprecierea pentru primul an cu ecuația 60.000 $ x .4 = 24.000 $.Aceasta este suma deprecierii care va fi înregistrată în anul unu.
  • Calculați valoarea cărții prin scăderea cantității de depreciere deja înregistrată de la costul inițial.Utilizați ecuația 60.000 $ - 24.000 $ = 36.000 de dolari.Aceasta este valoarea echipamentului care nu a fost depreciat.
  • Calculați suma de amortizare pentru anul doi prin înmulțirea valorii cărții prin rata de depreciere accelerată.Utilizați ecuația 36.000 $ x .4 = 14.400 $.Aceasta este suma deprecierii care va fi înregistrată în anul doi.
  • Calculați valoarea de carte rămasă utilizând ecuația 60.000 $ - 24.000 $ - 14.400 $ = 21.600 $.Aceasta este suma care rămâne de a fi amortizată.
  • Calculați deprecierea pentru anul trei prin înmulțirea valorii cărții prin rata de depreciere accelerată.Utilizați ecuația $ 21,600 x .4 = $ 8,640.Aceasta este valoarea deprecierii care trebuie înregistrată în anul trei.
  • Calculați valoarea de carte rămasă utilizând ecuația $ 60.000 - $ 24,000 - $ 14,400 - $ 8,640 = $ 12,960.
  • Calculați deprecierea pentru anul patru prin înmulțirea valorii cărților prin rata de depreciere accelerată.Utilizați ecuația $ 12,960 x .4 = $ 5,184.
  • Ajustați deprecierea pentru anul patru pentru valoarea salvării.Amintiți-vă că echipamentul are o valoare de salvare de 10.000 $.Dacă ați aplicat întreaga sumă de depreciere de 5.184 USD la valoarea cărții, vă va lăsa cu 7.776 USD, ceea ce este mai mic decât valoarea salvării.
  • Puteți înregistra doar deprecierea până la cantitatea în care valoarea contabilă este egală cu valoarea salvării.Prin urmare, anul patru valoare de depreciere trebuie calculată prin scăderea valorii salvare din valoarea cărții utilizând ecuația $ 12.960 - 10.000 $ = 2.960 $.
  • Metoda 4 din 4:
    Calculul de depreciere a cifrelor sum-of-the-anilor
    1. Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 10
    1. Să înțeleagă metoda sum-of-the-anilor (SYD).Aceasta este, de asemenea, o metodă de depreciere accelerată în care cea mai mare parte a deprecierii este înregistrată la începutul duratei de viață utilă a activului.Este mai corectă decât amortizarea liniei drepte dacă activul devine mai puțin util ca vârstele IT.
    • Să înțeleagă fluxul de numerar și implicarea fiscală a utilizării deprecierii accelerate.Dacă o companie a unei deprecieri mai mari în termenul apropiat, atunci pentru acel an fluxul său de numerar va fi redus.De asemenea, reduce cantitatea de venituri impozabile, amânarea plăților fiscale în următorii ani.
  • Imagine intitulată Echipamente depreciate Pasul 11
    2. Calculați Syd.Înmulțiți viața utilă prin viața utilă + 1.Împărțiți acest produs cu 2.Împărțiți numărul de ani rămași în viața utilă de către SYD pentru a obține rata de amortizare pentru acel an.
  • Folosind același exemplu ca înainte, să presupunem că o companie a achiziționat un vehicul pentru 60.000 de dolari, iar vehiculul are o valoare de salvare de 10.000 $ și o viață utilă de cinci ani.
  • Calculați Syd. Utilizați ecuația 5 (5 + 1) / 2 = 15.
  • Calculați rata de depreciere pentru anul întâi prin împărțirea anilor rămași în viața utilă de către SYD.În anul întâi, anii rămași în viața utilă este de 5.Utilizați ecuația 5/15 = .3333.Aplicați această rată la costul echipamentului, mai puțin valoarea de salvare pentru a calcula suma de depreciere pentru anul 1.Utilizați ecuația (60.000 $ - 10.000 $) x .3333 = $ 16,665.Înregistrați 16.500 de dolari în deprecierea cheltuielilor pentru un an.
  • Calculați rata de depreciere pentru anul doi.În anul doi, anii rămași în viața utilă este de 4.Împărțiți 4/15 = .2667.Aplicați această rată pentru a calcula amortizarea.Deprecierea este ($ 60,000 - 10.000 $) x .2667 = $ 13,335.
  • Calculați rata de depreciere pentru anul trei utilizând ecuația 3/15 = .2.Deprecierea este ($ 60,000 - 10.000 $) x .2 = 10.000 $.
  • Calculați rata de depreciere pentru anul patru utilizând ecuația 2/15 = .1333.Deprecierea este ($ 60,000 - 10.000 $) x .1333 = 6,665 $.
  • Calculați rata de depreciere pentru anul cinci utilizând ecuația 1/15 = .0667.Deprecierea este ($ 60,000 - 10.000 $) x .0667 = $ 3,335.
  • Dacă adăugați toate ratele de depreciere pentru cei cinci ani, vine vorba de 100% (.333 + .2667 + .2 + .1333 + .0667 = 1).
  • Dacă adăugați cheltuielile totale de depreciere pentru cei cinci ani, acesta va fi total prețul de achiziție al vehiculului mai puțin valoarea Salvare, care este de 50.000 $ ($ 16.665 + $ 13.335 + $ 10.000 + $ 6,665 + $ 3.335 = $ 50,000 = $ 50,000.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar