Cum se calculează câștigurile reținute

Câștigurile reținute este partea din venitul net al unei companii care este păstrat de companie în loc să fie plătit ca dividende la deținătorii de capitaluri proprii. Acești bani sunt de obicei reinvestiți în companie, devenind combustibilul primar pentru creșterea continuă a firmei sau folosite pentru a plăti datoriile. Calcularea câștigurilor reținute și pregătirea unei declarații de câștiguri reținute este o parte importantă a postului contabilului. De obicei, câștigurile reținute pentru o anumită perioadă de raportare se găsește de către Scăderea dividendelor o companie a plătit acționarilor din venitul său net.

Pași

Partea 1 din 2:
Înțelegerea câștigurilor reținute
  1. Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 1
1. Știți unde se înregistrează câștigurile reținute ale afacerii. Câștigurile reținute este un cont permanent care apare în bilanțul unei afaceri sub Acționarea acțiunilor rubrica. Soldul contului reprezintă câștigurile cumulate ale companiei de la formarea care nu au fost distribuite acționarilor sub formă de dividende. Dacă contul câștigurilor reținute are un echilibru negativ, se numește "deficit acumulat."
  • Cunoașterea câștigurilor cumulative reținute cumulative ale unei companii, deoarece formarea vă permite să găsiți echilibrul câștigurilor reținute ale companiei după următoarea perioadă de raportare. De exemplu, dacă compania dvs. are câștiguri cumulative reținute de 300.000 de dolari și faceți 160.000 de dolari în câștigurile reținute în timpul perioadei de raportare actuale, veți ști că noua dvs. valoare cumulată pentru câștigurile reținute este de 460.000 $. Perioada următoare, dacă faceți 450.000 de dolari în câștigurile reținute, veți avea total de 910.000 $. Cu alte cuvinte, de la formarea companiei dvs., ați făcut suficient "a pastra" 910.000 de dolari pentru companie după salarii, cheltuielile de exploatare, dividendele plătite acționarilor etc.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 2
    2. Să înțeleagă relația dintre investitorii unei companii și câștigurile reținute. Investitorii unei companii profitabile se vor aștepta la o rentabilitate a investițiilor plătite sub formă de dividende. Cu toate acestea, investitorii doresc, de asemenea, compania să crească și să devină mai profitabilă, astfel încât prețul acțiunilor să crească, câștigând investitorilor mai mulți bani pe termen lung. Pentru ca o companie să crească efectiv, trebuie să-și investească câștigurile reținute înapoi în sine. De obicei, aceasta înseamnă utilizarea câștigurilor reținute pentru a îmbunătăți eficiența și / sau pentru a extinde afacerea. Dacă reușind, această reinvestiție determină compania să crească, ridicând profitabilitatea și prețul acțiunilor și câștigarea investitorilor mai mulți bani decât dacă au cerut inițial dividende mai mari.
  • Dacă o companie generează profit și păstrează o cantitate semnificativă de câștiguri, dar nu este în creștere, investitorii solicită, de obicei, dividende mai mari, deoarece banii pe care îi permit companiei "a pastra" nu este efectiv folosit pentru a le face mai mulți bani.
  • Dacă o companie nu păstrează câștigurile sau Plata unui dividend, este puțin probabil să câștige orice investitori.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 3
    3. Cunoașteți forțele care afectează câștigurile reținute. Câștigurile reținute ale unei companii pot fluctua dintr-o perioadă de raportare la alta. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna rezultatul unei schimbări în fluxul de venituri al unei companii. Mai jos sunt factori care pot afecta soldul câștigurilor reținute ale unei companii:
  • O schimbare a veniturilor nete
  • O schimbare a sumei de bani plătite ca dividende către investitori
  • O schimbare a costului bunurilor vândute
  • O modificare a costurilor administrative
  • O schimbare de impozite
  • O schimbare a strategiei de afaceri a companiei
  • Partea 2 din 2:
    Calculul câștigurilor reținute ale unei companii
    1. Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 4
    1. Dacă puteți, să aduni datele necesare din situațiile financiare ale companiei. Companiile sunt obligate să-și documenteze oficial istoria financiară. Dacă puteți gestiona, este de obicei mai ușor să calculați câștigurile reținute curente prin utilizarea acestor valori oficiale pentru câștigurile reținute la o companie până la data, venitul net și dividendele plătite, mai degrabă decât de calcularea acestora cu mâna. Câștigurile reținute de companie până la cea mai recentă perioadă de înregistrare și capitalul său de proprietate ar trebui să apară în bilanțul actual, în timp ce venitul său net ar trebui să apară pe o declarație de venit curentă.
    • Dacă puteți găsi toate aceste informații, în esență, tot ce trebuie să faceți pentru a calcula câștigurile reținute este urmați această formulă: Venitul net - Dividende plătite = câștiguri reținute.
    • În continuare, pentru a găsi câștigurile reținute cumulate ale afacerii, adăugați valoarea câștigurilor reținute pe care tocmai ați calculat-o la cel mai recent echilibru câștig câștigat.
  • De exemplu, să spunem că la sfârșitul anului 2011 afacerea dvs. are 512 milioane de dolari în câștigurile cumulative reținute. În 2012, afacerea dvs. a făcut 21 de dolari.5 milioane în venitul net și plătiți 5 USD.5 milioane în dividende. Balanța actuală a afacerii dvs. pentru câștigurile reținute este:
  • 21.5 - 5.5 = 16
  • 512 + 16 = 528. Afacerea dvs. a făcut 528 milioane de dolari în câștigurile reținute.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 5
    2. Dacă nu aveți acces la informațiile despre veniturile nete, începeți prin calcularea marjei brute. Dacă nu aveți acces la o singură valoare definitivă pentru venitul net, puteți calcula câștigurile reținute manual ale unui proces ușor de întreprindere. Începeți prin găsirea marjei brute ale companiei. Marja brută este o cifră prezentată pe o declarație de venit cu mai multe etape și este determinată prin scăderea costurilor bunurilor unei companii vândute de banii generați de vânzări.
  • De exemplu, să spunem că o companie face 150.000 de dolari în vânzări pentru un sfert, dar a trebuit să cheltuiască 90.000 de dolari pentru a cumpăra bunurile necesare pentru a face de 150.000 de dolari. Marja brută pentru acest trimestru ar fi de 150.000 $ - 90.000 $ = 60.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 6
    3. Calculați venitul din exploatare. Venitul din exploatare reprezintă venitul unei companii după toate cheltuielile de vânzări și cheltuielile de operare (în desfășurare), cum ar fi salariile, au fost plătite. Pentru a le calcula, scade cheltuielile de exploatare ale afacerii (în afară de costul bunurilor vândute) de la marja brută.
  • Să spunem că, în același trimestru că afacerea noastră a făcut 60.000 de dolari în marjă brută, a plătit 15.000 de dolari în cheltuieli administrative și salarii. Venitul operațional al afacerii ar fi de 60.000 $ - 15.000 $ = 45.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 7
    4. Calculați venitul net înainte de impozitare. Pentru a face acest lucru, reduceți cheltuielile din cauza interesului, amortizării și amortizării din venitul operațional al companiei. Deprecierea și amortizarea - Reducerea valorii activelor (tangibile și necorporale) asupra vieții lor - sunt înregistrate ca cheltuieli privind declarațiile de venituri. Dacă o companie cumpără un echipament de 10.000 de dolari, cu o durată de viață de 10 ani, ar duce la o cheltuială de depreciere de 1.000 de dolari în fiecare an, presupunând că valoarea sa depreciază la o rată uniformă.
  • Să presupunem că compania noastră avea 1.200 de dolari în cheltuieli de dobândă și 4.000 de dolari în cheltuielile de depreciere. Venitul net de impozitare al companiei noastre ar fi de 45.000 de dolari - $ 1.000 - $ 4.000 = $ 39,800.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 8
    5. Calculați veniturile nete după impozitare. Cheltuielile finale pe care trebuie să le ținem cont de impozite. Pentru a face acest lucru, aplicați mai întâi rata de impozitare a companiei la venitul net înainte de impozitare (prin înmulțirea acestora împreună). Apoi, pentru a obține venituri nete după impozitare, scade această sumă din figura pre-taxă.
  • În exemplul nostru, să presupunem că suntem impozitați la o rată plată de 34%. Cheltuielile noastre fiscale ar fi 34% (0.34) × $ 39,800 = $ 13,532.
  • În continuare, am scăpat acest lucru de la suma pre-taxă după cum urmează: $ 39,800 - $ 13,532 = $ 26,268.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 9
    6. În cele din urmă, scade dividendele plătite. Acum că am găsit venitul net al companiei, după ce toate cheltuielile au fost luate în considerare, avem o valoare pe care o putem folosi pentru a găsi câștiguri reținute pentru perioada de înregistrare curentă. Pentru a găsi această valoare, scăderea dividendelor plătite din venitul net de taxă.
  • În exemplul nostru, să presupunem că am plătit 10.000 de dolari investitorilor noștri în acest trimestru. Câștigurile reținute ale perioadei actuale ar fi de 26.000 de dolari - 10.000 $ sau $ 16.268.
  • Imagine intitulată Calculați câștigurile reținute Pasul 10
    7. Calculați balanța actuală a contului câștigurilor reținute. Nu uitați că câștigurile reținute sunt un cont cumulativ care reprezintă schimbarea netă a câștigurilor reținute de la formarea unei afaceri în prezent. Pentru a ajunge la câștigurile globale reținute, adăugați câștigurile reținute ale perioadei actuale la soldul contului de la sfârșitul ultimei perioade contabile.
  • Să presupunem că compania noastră a păstrat 30.000 de dolari în câștiguri până în prezent. Contul câștigurilor reținute ar avea acum un echilibru de 30.000 $ + $ 16.268 = $ 46.268.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Rețineți că exemplele de mai sus vor funcționa la fel de bine atunci când sunt exprimate în alte valute.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bilanț
    • Adeverinta de venit
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar