Cum să fii asistentă medicală

Lipsa de îngrijire a asistenței medicale sunt comune. Asistentele medicale sunt necesare în spitale, clinici, birouri medicale, case de îngrijire medicală și îngrijirea sănătății la domiciliu. Învățarea cum să fie o asistentă medicală este o modalitate excelentă de a intra în profesia de asistență medicală.

Pași

Partea 1 din 3:
Început
  1. Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 1
1. Obțineți diploma de liceu sau GED. Pentru a finaliza calea spre a deveni orice tip de asistentă medicală (fie că este un LPN, un RN sau orice altceva), trebuie să completați liceul. Pentru a intra într-o bună școală de îngrijire medicală, aveți nevoie de grade decente, de asemenea.
  • Multe școli de îngrijire medicală necesită ca un examen de pre-intrare să fie acceptat și în programul de îngrijire medicală. Multe școli oferă programe diferite, dar știu că toate necesită cursuri prealabile. Cursurile tipice prealabile au până la patru ani cerute de la liceul și colegiul de engleză, matematică, știință, studii sociale și, eventual, chiar câțiva ani de limbă străină.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 2
    2. Obțineți un loc de muncă la nivel de intrare în arena de sănătate. Deși nu este întotdeauna obligatoriu, unele școli necesită o experiență anterioară de asistență medicală pentru a fi acceptată la programul lor. Dacă aveți timp și dorința de a deveni un CNA (un asistent medical certificat), acesta este un prim pas mare. Nu numai că veți începe să obțineți experiență, dar dovedește că sunteți serios.
  • Când sunteți CNA înainte de o asistentă medicală, vă oferă o piatră bună în lumea asistenței medicale, iar viitorii dvs. colegi de îngrijire medicală vor aprecia că ați fost un aide înainte de o asistentă medicală.
  • Chiar și voluntariatul la un spital local sau la lucrările de administrare la o clinică arată grozav pe CV-ul dvs. și vă expune în mediul înconjurător. Dacă vă place mediul spitalicesc, veți avea o idee mai bună despre realitățile de îngrijire medicală ca o carieră. Cu cât aveți mai multă experiență în acest cadru, cu atât mai bine - indiferent de ce fel de experiență este.
  • Unii ar putea găsi că efectuarea lucrării AIDE le face să-și realizeze că alăptarea nu este și pentru ei.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală 3
    3. Decideți dacă a deveni un LPN / LVN este potrivit pentru dvs. Într-un spital, probabil că veți intra în CNAS, LPN și RNS. LPN-urile sunt licențiate asistente medicale practice (vocaționale). O asistentă medicală licențiată (LPN) sau asistentă vocațională licențiată (LVN) poate face grija esențială de bază a pacientului, va transmite medicamente și raportează statutul pacientului direct la asistenta medicală înregistrată (RN) sau medicul, de obicei sub supraveghere a unui RN. Ei sunt încă asistente medicale, doar cu mai puțină autonomie. Cele mai multe asistente medicale pot deveni LPN în aproximativ 18 luni.
  • LPN / LVN iau examinarea NCLEX-PN, spre deosebire de examinarea NCLEX-RN.
  • Tendințele recente din profesie au arătat că LPN-urile se estompează din setarea spitalului și în instalații și birouri de îngrijire pe termen lung.
  • Imaginea numită Fii o asistentă medicală 4
    4. Decideți dacă devii un RN este potrivit pentru dvs. RNS se concentrează pe patofiziologia din spatele ei. În mod normal, există un RN în "încărcare" ale LPN-urilor, dar împreună cu acest lucru, RN este responsabil pentru pacienții LPN. Prin urmare, LPN și RN trebuie să înțeleagă și să comunice unul cu altul adesea pentru siguranța pacientului.
  • RNMUST gândește critic la locul de muncă, mai degrabă decât pur și simplu îndeplinirea sarcinilor. Analizând rezultatele de laborator, trecând medicamente, educarea pacienților de ce iau medicamente, efectuând planuri de îngrijire, iar rolurile de supraveghere sunt adesea parte din locul de muncă al RN.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 5
    5. Decideți ce program se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. A deveni o asistentă medicală este mai ușoară decât oricând cu opțiunile de școală online și de weekend. Lucrarea este încă dificilă, dar flexibilitatea este acum disponibilă. Unele programe sunt exclusiv online. Acest lucru poate fi ideal pentru cei cu familii. Unii studenți au nevoie de un cadru de clasă pentru a învăța și beneficia de acel mediu. Diferite opțiuni sunt disponibile pentru fiecare tip de asistentă medicală.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 6
    6. Uită-te la programele LPN. Există programe care sunt accelerate pentru LPN-uri. Uită-te la starea dvs. specifică pentru programe acreditate, precum și ratele de trecere pentru studenții lor de pe NCLEX-PN.
  • Pentru majoritatea, aceasta este doar o oprire a groapelor pe drumul spre a fi rn. Dacă vă vorbește, discutați cu școala dvs. despre programul ADN sau BSN. Ei pot avea o desemnare LPN construită odată ce sunteți la jumătatea drumului. În caz contrar, știți că puteți deveni un LPN după aproximativ optsprezece luni sau așa de antrenament (mai ales prin spitale sau colegii comunitare).
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală 7
    7. Uită-te la programele RN. Calea tipică de a deveni o RN include o diplomă asociată în asistență medicală (ADN) urmată de o licență de știință în asistență medicală (BSN). Există un impuls recent pentru RNS pentru a avea BSN pe o diplomă ADN. Gradul BSN se concentrează mai mult pe cercetarea în îngrijirea medicală. Asistentele medicale au, de asemenea, mai multe perspective cu un BSN, deoarece mulți angajatori necesită noi solicitanți de asistență medicală să o aibă.
  • Vă puteți aștepta să vă petreceți doi-la trei ani obținerea unui ADN și un BSN este o diplomă completă, de patru ani pentru un student cu normă întreagă, ceea ce înseamnă că BSN este o opțiune mult mai scumpă.
  • Ambele grade permit destinatarilor să stea pentru examenul NCLEX la absolvire.
  • Saltul în programele RN-la-BSN oferite a crescut mai popular în ultimii ani, un 22.2% salt între 2011 și 2012.
  • Obținerea BSN vă permite să urmăriți în cele din urmă poziții de leadership, să învățați studenții care alăptează, să conducă partea administrativă etc. Având o diplomă de patru ani în societatea de astăzi este de neprețuit, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 8
    8. Luați în considerare rutele alternative. O pereche de alte căi există pentru a deveni și o asistentă medicală.
  • Programele de diplomă de îngrijire medicală au scăzut dramatic din anii 1970. Deși acestea devin din ce în ce mai puțin frecvente, este încă o opțiune viabilă.
  • Trece prin armată. Puteți să vă antrenați timp de doi ani printr-un program Rotc Nursing la un colegiu sau universitate.
  • Dacă aveți deja o grad de patru ani, dar nu este în îngrijire medicală, ar trebui să puteți crea un program accelerat. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți transcrierile dvs. la noua dvs. școală și să începeți să puneți întrebări. Este un lucru foarte, foarte comun. Unele state au chiar și denumiri speciale pentru acest lucru.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală 9
    9. Aplicați la o școală de îngrijire medicală. Odată ce ați decis cum doriți să atingeți acest obiectiv de carieră, uitați-vă la școli și spitale (unele spitale oferă și programe) în jurul dvs. Va trebui să decideți dacă doriți să luați cursuri complete sau cu fracțiune de normă, cât de mult puteți cheltui, dacă doriți să trăiți în campus și dacă doriți să luați oricare dintre clasele online.
  • Fiți conștienți de faptul că deficitul de îngrijire medicală pe scară largă a condus la liste lungi de așteptare la unele școli. Cel mai bine este să întrebați acest lucru înainte de a vă pune inima pe una.
  • Dacă lucrați deja pentru un spital, vedeți dacă există programe afiliate. Puteți primi reduceri dacă este așa.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 10
    10. Obțineți acceptat. Odată ce ați ales o școală, trebuie să aplicați și să intrați. Cum faci asta? Cele mai multe programe vor necesita transcrieri (liceu sau colegiu), scoruri SAT / ACT și eseul și scrisorile de recomandare. Experiența la locul de muncă este întotdeauna o perk, de asemenea.
  • Dacă puteți, obțineți scrisori de recomandare de la persoanele care lucrează și în domeniul asistenței medicale. Adresați-vă referinței profesionale în persoană, mai degrabă decât prin e-mail. Dacă nu lucrați în asistență medicală, solicitați o scrisoare de recomandare de la altcineva care vă cunoaște etica muncii și dorința de a deveni o asistentă medicală. Întrebați-vă în avans. Nu grăbiți persoana.
  • Pe eseu, nu scrieți despre ceea ce credeți că este un răspuns bun - scrieți ceea ce credeți. Folosirea cuvintelor din inimă vă va face să rămâneți de la alți solicitanți.
  • Partea 2 din 3:
    Studierea și obținerea licenței
    1. Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 11
    1. Fi un student de top. Veți studia anatomia, fiziologia, microbiologia, chimia, nutriția, psihologia și alte științe sociale și comportamentale. Pregătiți-vă să petreceți mult timp studiind greu de făcut bine în astfel de cursuri intensive.
    • Dacă aveți nevoie de inspirație pentru a studia, amintiți-vă că viața oamenilor va fi în mâinile dvs. odată ce sunteți o asistentă medicală. Dacă aveți nevoie de mai multă motivație, amintiți-vă că examenul de absolvire costă 200 de dolari pentru a lua de fiecare dată. Dacă o faci, nu o poți lua pentru încă 45 de zile.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 12
    2. ACE Clinicele dvs. Clinicele fac parte din educația dvs., dar sunt în afara sălii de clasă și în acțiune. Dacă sunteți o mână pe cursant, vă veți bucura cu adevărat de clinice. Cele mai multe clinice se fac în înlocuirea unei zile școlare și durează în întregul program de îngrijire medicală. Ei se concentrează asupra unei specializări, cum ar fi medical-chirurgicale, pediatrie, maternitate sau psihiatrie. Veți învăța multe abilități aici, dar trebuie să fiți dispuși și sunteți gata să învățați.
  • Clinicele sunt o zi normală de lucru, cu excepția faptului că nu sunt plătiți ca rezidenții într-un program de diplomă medicală.
  • Este normal să fii stresat în timpul clinicilor. La urma urmei, lucrați cu oameni reali și sunteți încă newbie. Toată lumea trece prin asta, iar sentimentul pleacă. Continuați să studiați și să căutați oportunități.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 13
    3. Pregătiți-vă pentru NCLEX-RN. Examenul este, de asemenea, cunoscut sub numele de "plăcile."Este o serie de întrebări (între 75 și 265) care vă vor testa cunoștințele într-o varietate de domenii diferite. Vi se administrează cinci ore pentru a finaliza testul.
  • Numărul de întrebări variază de la persoană la persoană. Testul va continua până când computerul simte că a determinat cu precizie nivelul de cunoștințe cu încredere de 95%. Finalizarea la 75 de întrebări înseamnă că ați făcut magnific sau foarte prost, deci nu vă faceți griji cu privire la numărul pe care îl obțineți.
  • Imaginea denumită să fie o asistentă medicală 14
    4
    Trece examenul și a obține licențiat. Cea mai bună modalitate de a trece este de a studia din greu și de a obține o mulțime de somn între studiu. Știți că 81% dintre candidații trece la prima încercare, deci aveți o șansă mare dacă vii pregătiți.
  • Luați în considerare profitând de unul dintre cursurile de pregătire disponibile pentru a ajuta la studierea eventual covârșitoare a informațiilor.
  • Numărul mediu de întrebări este de aproximativ 125, iar testul mediu durează aproximativ 2.5 ore.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 15
    5. Căutați un loc de muncă în departamentul dvs. dorit. Cele mai multe asistente medicale vor avea o idee în care doresc să lucreze prin acest punct. Vă puteți bucura de graba adrenalină a ER, concentrarea sau lucrul cu copiii din pediatrie, Lucrul cu bebelușii în muncă și livrare, lucrează cu pacienții cu vârstnici și pe termen lung, etc. Dacă nu sunteți sigur, o unitate medicală-chirurgicală va ajuta la solidificarea abilităților și prioritizării.
  • Luați în considerare faptul că boomers pentru copii sunt destul de mult preluați. Lucrul cu demografia 55+ ar asigura stabilitatea locului de muncă.
  • Lucrul cu copiii este mare, dar poate fi, de asemenea, foarte trist. Dacă alegeți să intrați în pediatrie, veți fi confruntați cu o mulțime de situații care nu sunt corecte. Există câteva opțiuni în zona pediatrică, inclusiv pediatrie generală, unități de îngrijire intensivă pediatrică, unități de oncologie pediatrică și îngrijire la domiciliu pentru pediatrie.
  • Unitățile mamei / copilului pot fi foarte greu de intrat. Toată lumea vrea să lucreze cu pacienții care sunt fericiți, excitați și sănătoși. Amintiți-vă, aceste zone sunt, de asemenea, foarte ridicate stresate cu două vieți în mâinile dvs. la un moment dat. Când este trist în aceste unități, este foarte trist.
  • Dacă intrați în această unitate, fiți gata să vă angajați într-o slujbă de schimbare de noapte de mulți ani, deoarece majoritatea asistenților care lucrează în OB nu pleacă.
  • Cele mai multe intervenții chirurgicale sunt programate în zilele noastre. Dacă preferați să lucrați ore normale (o mulțime de asistente medicale nu), fiind o asistentă chirurgicală poate fi în jos pe alee. În caz contrar, pregătiți-vă pentru posibilitatea de a lucra schimbări de noapte.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală 16
    6. Luați în considerare mediul dvs. de lucru ideal. Deoarece asistentele medicale sunt necesare peste tot și în orice moment, vă puteți imagina multitudinea de forme pe care le iau. Ei lucrează în spitale, desigur, dar lucrează și în case private, în clinici, în birourile medicului, în casele de îngrijire medicală etc.
  • Există, de asemenea, opțiunea Fiind o asistentă de călătorie.
  • Multe locuri au asistente medicale care lucrează a treia schimbare, on-apel sau în standby. Mediul dvs. ideal vă poate permite să alegeți între orele opt, zece sau doisprezece ore. Floating între diferite departamente poate fi, de asemenea, o opțiune.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală
    7. Aplicați pentru locuri de muncă. Dacă ați lucrat la sau printr-un spital, acesta este primul dvs. Go-To. Dacă nu, aplicați oriunde și oriunde puteți. Din păcate, cu criza economică recentă, devine mai greu și mai greu de găsit locuri de muncă, inclusiv locuri de muncă de îngrijire medicală.
  • Cu toate acestea, unele locuri preferă noi grade (costă mai puțini bani), iar nevoia de asistente medicale este în plină expansiune.
  • Practicați întrebările de interviu adesea și să fiți pregătiți pentru orice. Întrebați despre rata potențialului dvs. de afaceri a angajatorului dvs., de asemenea. Dacă este de 20% sau mai mare, este posibil ca acesta să nu fie locul de început.
  • Cereți să umbră o zi sau două înainte de a vă decide că doriți să lucrați acolo. Atitudinile colegilor tăi pot avea un impact asupra deciziei dvs.
  • Întrebați despre îndrumare. Se așteaptă ca să aveți pregătire cu un preceptor. Depinde ce unitate lucrați, dar veți fi instruiți. Cele mai multe programe de orientare durează între 6-12 săptămâni.
  • Partea 3 din 3:
    Avansându-vă cariera
    1. Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală 18
    1. Fiți specializați. După x numărul de ore în departamentul dvs., probabil că există o anumită certificare pe care o veți putea obține. Realizarea unui certificat vă face să arătați ca un expert în domeniul dvs. și puteți deschide ușile pentru mai multe oportunități. Spitalul dvs. ar trebui să vă ofere un curs, un seminar sau o clasă de formare pentru a vă certifica în acest domeniu.
    • Unele certificări disponibile includ: îngrijire ambulatorie, asistență medicală cardiacă-vasculară, asistență medicală legală, asistență medicală, îngrijire medicală, îngrijire medicală, îngrijire medicală, asistență medicală, medical de îngrijire medicală, asistentă medicală, asistență medicală Dezvoltare profesională, asistență medicală de îngrijire a durerii, asistență medicală pediatrică, asistență medicală psihiatrică, asistență medicală de sănătate publică - Avansat, Reumatologie Nursing, etc.
    • Cu aceasta ar trebui să fie o ușoară creștere a salariilor, iar certificările arată grozav pe un CV. Dacă vine ocazia, ia-o!
    • Aveți nevoie de atâtea ore pe podeaua acestui departament înainte de a fi eligibilă pentru aceste certificări. Gândiți-vă mai mult ca o insignă de onoare în loc de o specializare sau certificare.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală Pasul 19
    2. Fii mental gata. Asistentele medicale trebuie să facă față multor situații dificile. Fie că este o infecție deosebit de urâtă, voma și excremente peste tot sau un copil foarte bolnav, slujba este greu. Nu este pentru nepotrivită mental (nici fizic).
  • La un moment dat, s-ar putea să vă simțiți vinovăție pentru ceva care sa întâmplat cu cineva, fie că a fost în afara controlului tău sau nu. Această profesie nu este ceva care este întotdeauna lumină asupra spiritului. Dacă încă nu ați urmărit acest lucru ca carieră, gândiți-vă la acest lucru înainte de a face saltul.
  • Multe instituții au grupuri când se întâmplă incidente pe unități. Aceste grupuri ajută la situațiile de dezbatere și sunt susținute emoțional pentru personal.
  • Programul unei asistente medicale poate fi destul de intens. Ați putea lucra trei schimbări de douăsprezece ore la rând înainte de a obține patru zile libere. Dacă lucrați ore suplimentare, ar putea fi mai mult. Ar putea însemna și schimbări de noapte. S-ar putea chiar să vă prezentați și în zilele libere. Somnul nu poate fi însoțitorul tău constant. Rămâneți conștienți de programul dvs. și evitați orice state de oboseală.
  • Imaginea numită Fii o asistentă medicală Pasul 20
    3. Mențineți-vă licențiarea și credibilitatea. Cerințele de eligibilitate pentru a avea o licență variază de stat sau zonă, astfel încât întreținerea dvs. depinde de locul în care locuiți. Cu toate acestea, angajatorul dvs. vă va avea, probabil, în mod obișnuit în ateliere, seminarii și cursuri de certificare pentru a vă ține la curent.
  • Este totuși responsabilitatea dvs. profesională să fiți actualizați cu privire la certificările dvs. actuale. Fiecare departament va avea cerințe pentru slujba dvs. Cerințele comune sunt suport de bază de viață, suport avansat de viață cardiacă și altele specifice departamentului dvs. de alegere. Pentru muncă și livrare, de exemplu, bls, acls, resuscitare neonatală și monitorizarea fetală sunt adesea necesare.
  • A fost că dacă ați fi licențiat într-o stare, nu ați fost licențiată în altul. În timp ce este încă adevărat din punct de vedere tehnic, se schimbă încet. Unele state au intrat în Acordul Compact de licențiere a asistentei medicale, permițându-și asistenților medicali să lucreze în limitele lor. În prezent, este la douăzeci și patru de state și numărare.
  • Va trebui să vă retrageți examenele de câte ori, în funcție de locul în care locuiți și dacă ați practicat sau nu. Căutați legile din zona dvs. pentru a vă asigura că licența dvs. rămâne activă. Căutarea Internetului pentru cerința statului dvs., veți găsi un site specific pentru consiliul de îngrijire al statului dvs.
  • Cu excepția cazului în care vă expiri în reînnoire, nu veți fi niciodată să reluați NCLEX.
  • Imaginea intitulată Fii o asistentă medicală
    4. Urmărește educația ulterioară. Indiferent dacă ați primit LPN-ul, ADN-ul dvs. sau BSN dvs., există întotdeauna loc pentru mai multe educaționale. Puteți obține Maestrul de Științe al Științei în numai doi ani, permițându-vă să deveniți un practicant asistentă medicală, specialist în asistenți medicale, anestezist asistentă medicală sau moașă. Atunci puteți face destul de mult și mergeți destul de mult oriunde.
  • Dacă aveți doar un ADN, puteți urmări un BSN / MSN comun în doi-trei ani. Va trebui să îndepliniți cerințele de certificare și licențiere suplimentare. Cu toate acestea, merită să vă uitați la salariul mediu mai mare de 27% în comparație cu RN-urile obișnuite. În 2011, ADNS a câștigat aproximativ 64 de dolari în timp ce BSNS a câștigat 76k $.
  • sfaturi

    Experiența clinică este adesea furnizată într-un cadru spital, dar poate apărea și în clinici, case de îngrijire medicală și departamente de sănătate.
  • Mai multe entități oferă acreditare, inclusiv Liga Națională pentru Nursing și Centrul de Creditare American de Nursing.
  • Salariile și oportunitățile de avansare sunt cele mai ridicate pentru asistenții medicali înregistrați de patru ani.
  • Programele de îngrijire medicală trebuie să fie acreditate de Liga Națională pentru Comisia de Acreditare de Nursing.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar