Cum să citezi în stilul turabian

Dacă scrieți un eseu, hârtie de cercetare, teză sau un alt tip de hârtie, este de obicei necesar să vă compilați referințele într-o bibliografie sau într-o secțiune de referință la sfârșitul lucrării. Stilul Turabian este un stil de citare obișnuit folosit pentru a face acest lucru. Este compus din două stiluri diferite: stilul de note-bibliografie și stilul de date. Elevii istoriei, literaturii și artelor utilizează în mod obișnuit stilul note-bibliografiei pentru a-și cita materialul. Pe de altă parte, studenții din științele fizice, naturale și sociale folosesc în mod obișnuit stilul de date pentru a cita materialul lor. Stilurile sunt foarte asemănătoare, dar au diferențe minore.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind stilul note-bibliografieSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 1
1. Citează o carte. Începeți citația prin inversarea numelui autorului, eu.E., ultima, mai întâi și închideți-o cu o perioadă. Urmați numele autorului cu titlul de carte italicizată. Urmați acest lucru cu o perioadă, de asemenea. Apoi introduceți locația editorului, un colon, editorul, o virgulă și anul de publicare. Încheie citația cu o perioadă. Încercați-o pentru dvs!
  • De exemplu: Eckhardt, Daisy. Plante de vindecare. New York: Presa universitară, 2002.
  • Dacă cartea dvs. are doi sau mai mulți autori, atunci inversați numele primului autor. Restul numelor autorilor ar trebui să fie în format regulat. De exemplu: Eckhardt, Daisy, John Sticlă și Michael Briggs. Plante de vindecare și medicină. New York: Presa universitară, 2005.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 2
    2. Citează un articol de jurnal. Începeți citația prin inversarea numelui autorului, eu.E., ultima, mai întâi și urmați acest lucru cu o perioadă. Introduceți și citați titlul articolului de jurnal și urmați titlul cu o perioadă. Apoi tastați și italicizați numele jurnalului cu numărul său de volum. Urmați numărul de volum cu o virgulă și numărul de emisiune. Plasați anul de publicare în paranteză urmată de un colon și numerele de pagini incluzive. Încheie citația cu o perioadă.
  • De exemplu: Richard, Anna. "Race și gen în sala de clasă." Studii de rasă și de gen 30, nr. 2 (2010): 65-81.
  • Dacă articolul din jurnal are mai mult de un autor, atunci inversează doar numele primului autor. Introduceți restul numelor autorilor în format regulat.
  • Dacă ați preluat articolul de jurnal de la Online, urmați numerele de pagină incluzive cu data de acces și o adresă URL (dacă este un site internet) sau numele bazei de date dacă a fost recuperat dintr-o bază de date online. De exemplu: Accesat la 15 martie 2015. https: // loc.Gov /. Sau, accesate la 15 martie 2015. Academic OneSearch.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 3
    3. Citează un articol de reviste. Începeți citația prin inversarea numelui autorului, eu.E., În primul rând, ultimul și închideți-l cu o perioadă. Introduceți și citați numele articolului revistei și închideți-l cu o perioadă. Tipul și italicizează numele revistei urmat de o virgulă și data publicată. Este atat de simplu!
  • De exemplu: Doe, James. "Cum să adoptăm o pisică." Pisicile ca animale de companie, 15 august 2009.
  • Dacă articolul are mai mult de un autor, apoi inversează doar numele primului autor.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 4
    4. Citează un articol de ziar. Citând articolele de ziar este ușor! Începeți citarea prin inversarea numelui autorului urmat de o perioadă. Introduceți și citați titlul articolului și închideți titlul cu o perioadă. Tipul și italicizează numele ziarului urmat de o virgulă și data la care a fost publicată. Apoi tastați data la care ați accesat articolul, o perioadă și adresa URL (dacă a fost accesată online). Încheie citația cu o perioadă.
  • De exemplu: Moore, Katherine. "Femeile în luptă." Houston Times, 16 ianuarie 2007. Accesat la 11 iunie 2009.
  • Dacă articolul are mai mult de un autor, apoi inversează doar numele primului autor.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 5
    5. Citează un site web. Începeți citarea prin inversarea numelui primului autor urmat de o perioadă. Introduceți și citați titlul articolului și închideți-l cu o perioadă. Introduceți numele site-ului și închideți-l cu o perioadă. Apoi tastați data publicării, o perioadă, data la care ați accesat articolul, o perioadă și adresa URL. Încheie citația cu o perioadă.
  • De exemplu: Davis, Ashley. "Zece locuri pe care ar trebui să le vizitați în această vară."Călătorie. 21 mai 2016. Accesat la 5 iunie 2016. http: // voiaj.COM / 2016/98/02 / TEN-TOUS-YE-ar trebui-vizita-acest-vara-555849578.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind stilul de dateSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 6
    1. Citează o carte. Începeți citarea prin inversarea numelui primului autor urmat de o perioadă. Introduceți anul publicării și închideți-l cu o perioadă. Introduceți și italicizați titlul cărții și închideți-l cu o perioadă. Apoi tastați locația editorului, un colon și editorul. Încheie citația cu o perioadă. Acum este rândul tău să încerci!
    • De exemplu: BEAL, KRISTIN. 2008. Imperiul mongolian. Chicago: presa universitară.
    • Dacă cartea are mai mult de un autor, atunci inversează doar numele primului autor. Restul numelor autorilor ar trebui să fie în format regulat. De exemplu: Beal, Kristin, Kathy Davis și flori Brent. Imperiul mongolian. Chicago: presa universitară.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 7
    2. Citează un articol de jurnal. Citing articolele jurnalului este simplu! Începeți citarea prin inversarea numelui autorului și închideți-o cu o perioadă. Tipul anului de publicare. Introduceți și citați titlul articolului și închideți-l cu o perioadă. Introduceți și italicizeaza numele jurnalului cu numărul său de volum. Urmați numărul de volum cu o virgulă, numărul de emisiune, luna publicării / sezonul în paranteză, un colon și numerele de pagini incluzive. Încheie citația cu o perioadă.
  • De exemplu: Grant, Allen. 2007. "Grădinițe și sex." Jurnalul de Studii de gen 35, nr. 10 (iunie): 30-45.
  • Amintiți-vă să inversați numai numele primului autor dacă există mai mult de un autor.
  • Dacă ați preluat articolul din domeniu sau o bază de date, urmați numerele de pagină incluzive cu data de acces și adresa URL sau numele bazei de date. De exemplu: 30-45. Accesat la 15 decembrie 2011. https: // loc.Gov /, sau OneSearch Academic.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 8
    3. Citează un articol de reviste. Începeți citarea prin inversarea numelui autorului și închideți-o cu o perioadă. Introduceți data publicării și închideți-o cu o perioadă. Introduceți și citați titlul articolului urmat de o perioadă. Introduceți și italicizeaza numele revistei. Urmați numele cu o virgulă și luna și ziua publicării. Încercați-o pentru dvs!
  • De exemplu: Rodgers, Will. 2005. "Continuă să înoți." San Diego Times, 18 iulie.
  • Doar inversați numele primului autor dacă articolul are mai mult de un autor.
  • Dacă ați accesat articolul online sau printr-o bază de date, urmați luna și ziua publicării cu adresa URL și data accesată în paranteză. De exemplu: Rodgers, Will. 2005. "Continuă să înoți."San Diego Times, 18 iulie. http: // web.Lexis-Nexis.COM / Universe / Document?_Z = MLFJKCUNUM = 4 & 68DFD = KJLJLKJL (accesat la 29 mai 2005).
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 9
    4. Citează un articol de ziar. Începeți prin inversarea numelui autorului. Închideți-o cu o perioadă. Introduceți data publicării și o perioadă. Introduceți și citați titlul articolului și închideți-l cu o perioadă. Introduceți și italicizeaza numele ziarului. Urmați numele cu o virgulă, luna publicării și ziua și o perioadă. Apoi tastați data la care ați accesat articolul. Urmați acest lucru cu o adresă URL dacă ați accesat articolul online. Întoarceți întotdeauna citarea cu o perioadă. Incearca!
  • De exemplu: Collins, Brigette. 2004. "Opriți și miroși trandafirii." Los Angeles Times, 29 octombrie. Accesat la 4 noiembrie 2004.
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 10
    5. Citează un site web. Porniți citația prin inversarea numelui autorului. Închideți-o cu o perioadă. Introduceți anul publicării și o perioadă. Introduceți și citați titlul articolului și închideți-l cu o perioadă. Introduceți numele site-ului și o perioadă. Introduceți luna publicației, ziua și o perioadă. Urmați acest lucru cu data la care ați accesat articolul, o perioadă și adresa URL. Încheie citația cu o perioadă. Este într-adevăr atât de ușor!
  • De exemplu: Tidwell, Charles. 2006. "Festivaluri de muzică de vară din Chicago."Evenimente Chicago. 15 mai. Accesat la 20 iulie 2006. http: // chicagovente.COM / 2006 / Summer-Music-Festivals-In-Chicago.HTML
  • Imagine intitulată citează în stilul Turabian Pasul 11
    6. Păstrați numele de familie și data autorului. Faceți acest lucru dacă faceți o citare în text. Dacă citiți direct pe cineva, apoi plasați numărul paginii în paranteză. Plasați citatia înainte de perioada de la sfârșitul propoziției.
  • De exemplu: durează 365 de zile pentru ca Pământul să călătorească în jurul soarelui (Davis 2007).
  • Dacă este un citat direct: "Este nevoie de 365 de zile pentru ca Pamantul să călătorească în jurul soarelui" (Davis 2007, 65).
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar