Cum să fii o fiică bună adolescentă

Fiind o fată adolescentă poate fi dură. Aveți de-a face cu schimbări fizice și psihologice complexe, precum și cu stresul școlii, sporturilor și relațiilor. Poate părea nebun să adăugați o altă slujbă în lista dvs., dar fiica bună este importantă din mai multe motive. Concentrându-vă asupra relației dvs. cu părinții dvs., veți câștiga abilități valoroase în ceea ce privește, responsabilitatea și empatia. În plus, vă veți stabili pentru o relație minunată cu ei, pe măsură ce vă confruntați cu mai multe provocări în anii următori.

Pași

Metoda 1 din 3:
Respectând pe alții și pe tine însuți
  1. Imagine intitulată face față unui adolescent moody Pasul 11
1. Să fie respectuos părinților și regulilor acestora. Ca adolescent, uneori pare ca regulile părinților dvs. să fie stricte și inutile. Pentru a fi o fiică bună, cu toate acestea, este esențial să vă respectați părinții. Urmați chiar și regulile cu care nu sunteți de acord și nu vă plângeți de ele. Mai degrabă, discutați cu părinții dvs. dacă doriți să ia în considerare schimbarea acestor reguli. Întrebați calm pentru mai multe privilegii și nu vă strigați la părinții dvs. Strigând va părea lipsit de respect, și veți apărea imatur.
  • Adresați-vă părinților dvs. dacă vă puteți revizui periodic regulile de la Curcuw, nopți sau privilegii de conducere.
  • Spuneți lucruri cum ar fi: "Înțeleg că vă îngrijorați de mine când sunt afară, dar mi-ar plăcea cu adevărat permisiunea dvs. de a rămâne până la miezul nopții uneori" sau "într-adevăr am muncit din greu pe clasele mele în ultima vreme, este bine Dacă ieșesc o noapte suplimentară în acest weekend pentru a vedea prietenii mei?"
  • Evitați argumentul că prietenii dvs. ajung să facă anumite lucruri pe care nu le faceți. În schimb, concentrați-vă asupra modului în care ați demonstrat că puteți fi și identificați modalitățile potențiale pe care le puteți câștiga privilegii.
  • Imaginea intitulată fugă cu prietenul tău Pasul 7
    2. Îndeplinește treburile și îndatoririle de uz casnic. O familie este un sistem care se bazează pe fiecare membru care își îndeplinesc responsabilitățile pentru a ajuta lucrurile să funcționeze fără probleme. Dacă sunteți responsabil de curățarea băilor sau de a începe cina în timpul nopții, asigurați-vă că păstrați-vă deasupra acestora. Părinții dvs. vor aprecia ajutorul, iar responsabilitatea dvs. va fi evidentă.
  • Oferiți-vă să ajutați și mai mult când părinții dvs. sunt ocupați.
  • Realizați-vă treburile fericite, fără plângere. Dacă anticipați un motiv pentru care nu puteți face acest lucru, încercați cel mai bine să discutați cu părinții dvs. despre el înainte de timp, astfel de aranjamente alternative pot fi făcute.
  • Imaginea intitulată Stați la dușmanii voștri la școala Pasul 4
    3. Să înțeleagă și să acționeze pe propriile dvs. valori. Acest lucru vă va ajuta să evitați presiunea de la egal la egal și comportamentul problematic care poate veni cu el. Dacă vă simțiți presați, discutați cu părintele dvs. sau cu un alt adult de încredere.
  • Alegeți prieteni cu valori și perspective similare pe cont propriu. Luați timp pentru a formula o listă a ceea ce face un prieten o influență bună și să vadă dacă prietenii dvs. se întâlnesc suficient de aceste criterii. Dacă vă prioritizați implicarea în cluburile școlare și în sport, petreceți cu prietenii din aceste grupuri.
  • Practicați-vă pentru tine în chestiuni relativ minore, cum ar fi alegerile în restaurante sau magazine de îmbrăcăminte. Dacă puteți să nu fiți de acord cu prietenii cu privire la opiniile dvs. despre aceste subiecte oarecum neimportante, vă veți stabili pentru a vă vorbi pe subiecte mai mari.
  • Când evitați presiunea de la egal la egal, nu faceți scuze. Mai degrabă, spune lucruri cum ar fi: "Nu vreau să-mi pierd controlul asupra modului în care acționez, de aceea nu vreau să beau" sau "Vreau să am grijă de mine și să fiu sănătos, așa că aleg să nu fumez."
  • Metoda 2 din 3:
    Consolidarea relației dvs. cu familia dvs
    1. Imagine intitulată face față unui adolescent moody Pasul 12
    1. Petreceți timp cu părinții dvs. În câțiva ani scurți, veți fi plecați la colegiu sau aveți o carieră. Profitați de momentul în care acum aveți să vă distrați cu părinții dvs. și să construiți împreună câteva amintiri bune. Dacă urăști lucrurile pe care părinții tăi le place să facă, să fie proactivi și să sugereze planuri pe tine însuți, astfel încât acestea să fie mai în concordanță cu interesele voastre. În plus, puteți beneficia de acest timp suplimentar pe care îl cheltuiți împreună. Adolescenții care petrec mai mult timp cu părinții lor au o stima de sine mai mare.
    • Vedeți dacă există filme sau arată că vă puteți bucura împreună.
    • Dacă tu și părinții tăi sunteți "alimente", încercați să luați masa împreună de câteva ori pe lună și încercați restaurante noi.
  • Imaginea intitulată petrece noaptea la un băiat
    2. Introduceți prietenii dvs. părinților dvs. Probabil că petreceți mai mult timp cu prietenii dvs. decât părinții dvs. în acest moment în viața voastră și arată foarte mult respect părinților dvs., lăsându-i să-și cunoască prietenii. Ei se vor simți siguri știind caracterul oamenilor pe care îi alegi să ai în jurul tău și poate face mai ușor să ceri privilegii suplimentare dacă părinții tăi plătesc prietenii tăi.
  • Discutați cu părinții dvs. despre prieteniile dvs. și conflictele sau dificultățile pe care le puteți avea. Acest lucru îi va ajuta să aibă încredere mai mult și puteți câștiga și înțelepciune valoroasă.
  • Întrebați dacă prietenii dvs. pot veni după școală sau la cină.
  • Dacă părinții dvs. frecventează o funcție școlară, faceți un efort să le aduceți pentru a vă întâlni cu câțiva dintre prietenii dvs.
  • Imagine intitulată Spune-ți părinților despre prietenul tău de lungă distanță Pasul 8
    3. Păstrați liniile de comunicare deschise cu părinții dvs. Poate părea că părinții tăi nu vă ascultă pe dvs. sau pe sentimentele dvs., dar puteți ajuta să remediați acest lucru, făcând un efort pentru a comunica cu adevărat cu ei. Dacă puteți, programați un "timp de chat" obișnuit pentru a vorbi cu ei despre ziua dvs. sau ce se întâmplă în viața voastră. De asemenea, întrebați despre ei! Să se intereseze și în viața lor. Comunicarea obișnuită este una dintre cele mai bune modalități de a dezvolta o relație bună cu părinții dvs.
  • Începeți pur și simplu, spunând ceva de genul ", azi a fost grozav. Am prezentat proiectul meu la clasa de biologie și am terminat toată temele mele în sala de studiu."Schimbul de părți ale zilei dvs. ca acesta vă va ajuta să începeți cu ușurință o conversație și puteți duce la discuții ulterioare.
  • De asemenea, puteți vorbi cu părinții dvs. despre provocările cu care vă confruntați: "Prietenul meu a început să ia medicamentul ADHD al fratelui său și nu știu ce să fac pentru ao ajuta."Părinții voștri vor fi fericiți că ați mărturisit și că vor putea oferi sfaturi valoroase cu privire la modul de față de aceste tipuri de probleme.
  • Imagine denumită discuții cu copiii despre evenimentele tragice Pasul 8
    4. Fi un frate bun. Nu uitați de relațiile pe care le împărtășiți cu frații și surorile dvs. atunci când vă gândiți să fiți o fiică bună adolescentă. Dacă sunteți unul dintre copiii mai mari din familia dvs., puteți modela un comportament bun celor mai tineri. Ei se vor uita în mod invariabil la tine, așa că dacă tratezi părinții tăi bine, ei vor fi mai probabil să. Părinții dvs. vor fi recunoscători pentru dvs. oferirea unui bun exemplu fraților dvs. mai tineri.
  • Vedeți dacă vă puteți ocupa de dispute între dvs. și frații dvs. între voi, dacă este cazul. Apoi puteți vorbi cu părinții dvs. despre cum a mers acest lucru.
  • De asemenea, puteți fi un frate bun, petrecând timp cu ei, ajutându-i cu temele și participarea la activitățile lor sportive sau de dans.
  • Oferiți-vă să vă urmăriți frații, astfel încât părinții dvs. să aibă ceva timp împreună.
  • Dacă sunteți cel mai tânăr din familia dvs., încercați să păstrați în contact cu frații care pot fi departe de colegiu sau să trăiască într-un alt oraș pentru un loc de muncă. Puteți învăța din experiențele lor și găsiți modalități bune de a interacționa cu părinții dvs.
  • Metoda 3 din 3:
    Dezvoltarea abilităților și a intelectului
    1. Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 12
    1. Ia-ți un job cu jumătate de normă. S-ar putea să vă simțiți ocupați cu activitățile școlare și extra-curriculare, dar un loc de muncă cu fracțiune de normă poate oferi mai mult de câțiva dolari în buzunar în buzunar. Veți putea să vă dezvoltați abilitățile de lucru în echipă și de gestionare a timpului și veți afla despre cum să fiți un angajat bun.
    • Oferiți-vă să utilizați unele dintre câștigurile dvs. noi pentru a vă ajuta să plătiți pentru hainele din spate sau o parte din asigurarea auto.
    • Puteți privi în jurul cartierului dvs. pentru oportunități la restaurante sau brutării. Saloanele de păr sau birourile medicului pot avea nevoie de ajutor de birou cu fracțiune de normă în weekend sau în timpul verii.
  • Imagine intitulată Reinventa după o ruptură (fete) Pasul 3
    2. Fă sport regulat. Exercițiul consecvent, fie singur, fie printr-un sport de echipă, duce la o imagine de sine superioară și o stima de sine mai mare pentru adolescenți. Exercițiul poate fi un mare ameliorat de stres și poate duce, de asemenea, la creșterea încrederii. Părinții dvs. vor fi bucuroși să vă vadă să luați o inițiativă pentru a menține un stil de viață sănătos.
  • Utilizați exercițiul ca o oportunitate de a lega cu părinții dvs. Sugerează luarea unor plimbări regulate sau plimbări cu bicicleta împreună.
  • Imaginea intitulată face ca fiind agresată ca un adolescent pas 14
    3. Concentrați-vă pe școală. Scopul fiecărui părinte este de a ridica un copil într-un adult de succes care poate avea grijă de ea însăși. Făcând bine în școală și învățând tot ce puteți, vă veți pregăti pentru un viitor puternic în colegiu sau într-o carieră.
  • Provocați-vă prin înscrierea la clase avansate.
  • Completați toate lucrările la timp și cereți-vă părinților să vă intereseze pentru examene.
  • Cereți ajutor dacă aveți nevoie de ea - mai repede decât mai târziu!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar