Cum să devii un scriitor de film

Scrierea scripturilor pentru filme este o slujbă interesantă și plină de satisfacții. Dacă sunteți hotărât să scrieți scenariile, trebuie să puneți o mulțime de muncă grea în ambarcațiunile dvs. Trebuie să aflați despre scenariu, lucrați la observarea și învățați cum să gestionați respingerea. Indiferent dacă îl faceți mare în Hollywood sau obțineți succesul pe circuitul independent, scenariul este o modalitate excelentă de a vă face să faceți ceva care vă place ceva.

Pași

Metoda 1 din 3:
Observați
  1. Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 10
1. Introduceți concursuri.Căutați concursuri care oferă burse anuale. Concursurile bune vor oferi, de asemenea, întâlniri cu profesioniștii care îi pot ajuta să obțină recunoașterea. Check out site-uri ca AFW.com și Goodinaroom.COM pentru liste de concursuri de top să intre în fiecare an.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 11
    2. Trimiteți scriptul dvs. la festivalurile de film. Nu trebuie să trăiți în New York sau Los Angeles pentru a intra în festivaluri de film. Orașele din întreaga lume găzduiesc-le. Faceți o foaie de calcul a festivalurilor care acceptă genul dvs. Comandați festivalurile prin limită de intrare. Înainte de a intra, citiți cu atenție instrucțiunile. Unele festivaluri consideră doar filme care nu sunt luate în considerare în alte locații.
  • Imaginea intitulată Deveniți un scriitor de film Pasul 12
    3. Obțineți flexibil cu genurile. Dacă vă place să scrieți scenarii pentru filmele Super Hero, încercați mâna la ceva diferit. Scrieți o aventură istorică sau un film scurt. Acest lucru va arăta producătorilor că sunteți flexibili. De asemenea, vă va ține angajat audiențele obosite de anumite genuri.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 13
    4. Obțineți un manager. Noi scenarii ar trebui să primească un manager înainte de a căuta un agent. Managerii ajută la dezvoltarea unor scripturi. Unii chiar servesc ca producători. Întotdeauna caută noi talente și vă vor oferi sfaturi pentru succesul pe care nu îl veți găsi cu un agent. În afara New York sau Los Angeles, puteți găsi manageri prin căutări pe Internet și reviste din industrie. Unele companii de top de management includ 3 divertisment de artă, grupul Gotham și divertismentul fără titlu.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 14
    5. Ia an agent. Agenții vă ajută Vindem filmele. Dacă locuiți în zona New York sau Los Angeles, găsirea unui agent este la fel de simplă ca deschiderea paginilor galbene.Dacă locuiți în afara acestor zone, puteți găsi agenți la festivalurile de film, la pitchfesturi sau seminarii din zona dvs. De asemenea, puteți vorbi cu managerul dvs. pentru recomandări.Căutați revistele de scenarii sau blogurile industriei pentru a afla când se întâmplă aceste evenimente.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 15
    6
    Reţea. Chiar dacă nu sunteți un fluture social, nu vă puteți baza numai pe agentul sau managerul dvs. pentru a obține scriptul dvs. observat. Dacă locuiți în afara Los Angeles sau New York, căutați evenimente de rețea online. De exemplu, Scriptmag.com are o pagină dedicată întâlnirilor fizice și online. Căutați producătorii și perfecționați-vă. Pregătiți-vă să răspundeți la întrebări cum ar fi:
  • "Ce face complotul dvs. diferit de orice altceva de pe piață?"
  • "Care este bugetul dvs. proiectat pentru acest film?"
  • "Ce este despre scenariul dvs. care va face o lovitură de box office?"
  • "În opinia dvs., care constituie distribuția ideală pentru acest film?"
  • Metoda 2 din 3:
    Educați-vă
    1. Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 1
    1
    Adoptați obiceiuri de scriere productivă. Scrieți în fiecare zi. Chiar dacă unele zile nu duc la nimic posibil, veți face scrierea obișnuită. Păstrați-vă răspunzător prin aderarea la grupuri de scris. Scrieți stilul Pomodoro pentru a vă rupe sesiunile de scriere în bucăți mai mici cu pauze. Scrieți timp de 25 de minute. Ia o pauză de cinci minute. Scrieți încă 25 de minute.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 2
    2. Construi o poveste. Direcționați scrisul dvs. pentru a construi caractere și linii de poveste. Scrierea nu este complet în legătură cu tastarea pe o pagină goală. Este vorba despre a învăța o audiență despre un personaj și a face ca publicul să se refere la acel caracter. Povestirile au un început, mijloc și capăt. Învață să construiești fiecare dintre aceste acțiuni la cele mai bune abilități.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 3
    3. Utilizați formatul de scenariu. Toate filmele utilizează un format standard atunci când scrieți un scenariu. Folosirea acesteia arată viitoare angajatori că știți ce se așteaptă de la tine. Pentru a afla elementele de bază ale formatului de scenariu standard, ați putea:
  • Verificați resursele gratuite la Academia de Film din New York (NYFA.edu).
  • Căutați software care vă ajută să stăpâniți formula. Unele exemple sunt celtx, trelby și writerduet.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 4
    4. Citiți cărți despre scenariu. Uită-te prin reviste din industrie pentru a vedea recomandările de top. Împrumuta cărțile din biblioteca locală sau le cumpără de la librării. Rețineți că unele cărți sunt specifice genului. Unele recomandări generale sunt:
  • Salvați pisica de Blake Snyder.
  • Arta scrisului dramatic de Lajos Egri.
  • Scenariul de către câmpul SYD.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 5
    5. Ia o clasă. Luând o clasă sau două vă va ajuta să vă ascuți abilitățile. Chiar dacă ați stăpânit deja formatul standard, veți ajunge să vă concentrați foarte mult pe a face scriptul dvs. la fel de bun cum poate fi. Dacă aveți abilitatea, luați o clasă la o școală de film. Acolo, veți putea crea scenariile cu ajutorul scriitorilor profesioniști.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 6
    6. Urmăriți un BFA sau un MAE. Programele de licență vă vor învăța despre elemente importante de scenariu, cum ar fi acționarea și cinematografia. Programele de absolvent oferă un studiu mai intensiv. Ei vă vor împerechea și cu profesioniști, a căror îndrumare vă poate oferi o margine în industrie. Dacă vă puteți permite sau puteți găsi finanțarea, aplicați școlilor de top de film. Unele dintre cele mai bune din Statele Unite sunt:
  • Universitatea din California Los Angeles (UCLA) Școala de Teatru, Film și Televiziune
  • Universitatea din California de Sud (USC) Școala de Arte Cinematografice
  • Universitatea din New York (NYU) Tisch Școala de Arte
  • Academia de Film din New York
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 7
    7. Obțineți critici constructive. Dacă luați cursuri sau urmăriți o diplomă, profesorii dvs. vor oferi feedback în munca dvs. clasificată. Dacă nu sunteți în școală, cea mai bună opțiune este să obțineți un manager, care va lucra cu dvs. în timp ce vă scrieți scriptul dvs. Satisfacem fiecare sugestie pe care o ofera profesorul sau managerul. Vă va ajuta să vă dezvoltați ca scriitor și să vă îmbunătățiți șansele de succes.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 8
    8. Achiziționați scenariul de succes. Acest lucru vă va permite să vedeți cum cuvântul scris se traduce într-un script complet. Începeți cu filme cu care vă familiarizați. Pe măsură ce vă îmbunătățiți abilitățile și decideți ce gen (cum ar fi drame, comedii sau documentare) doriți să vă concentrați, cumpărați scenariile care se potrivesc acestui gen. Puteți găsi scenariile prin:
  • Căutarea eBay sau motorul de căutare preferat utilizând ecranul cheie "."
  • Vizitarea librăriei de specialitate.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 9
    9. Urmăriți o varietate de filme. Scripturile sunt diferite de romane și de scrisul academic. Vizionarea filmelor vă va ajuta să învățați modul în care s-au gestionat ritmul filmului și să se ocupe de tehnici precum intonarea. Expuneți-vă la o varietate de genuri și o varietate de producători pentru a ridica diferențele subtile și evidente.
  • Metoda 3 din 3:
    Supraviețuirea respingerii
    1. Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 16
    1. Discutați cu scenaritățile veteranilor. Întreabă-i cum au făcut-o și s-au recuperat din respingere. Indiferent dacă găsiți sfaturile lor utile sau nu, pur și simplu vorbind cu alții care au fost acolo, poate ajuta la ameliorarea zgomotului. În timpul discuției dvs., jot în jos orice puncte majore care ar putea fi utile mai târziu.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 17
    2. Revizuiți și retrimiteți. Adresați-vă producătorului original de ce au respins filmul dvs. Lucrați la îmbunătățirea zonelor care țin de filmul înapoi. Obțineți feedback de la managerul și colegii dvs. în domeniu. Odată ce sunteți încrezător în scriptul nou și îmbunătățit, încercați norocul cu alți producători.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor de film Pasul 18
    3. Scrie un alt film. Un script nu este suficient. Adesea ia mai multe scripturi pentru scriitori pentru a-și obține pauza mare. După ce scrieți câteva scenarii, puteți trimite fiecare la un alt producător. Acest lucru vă va crește șansele de succes.
  • sfaturi

    În timp ce toată lumea vrea cariera de vis în Hollywood, nu toată lumea va ajunge acolo. De asemenea, puteți face o viață decentă de viață cu buget cu buget redus. Sărbători orice succes și fii mândru de realizările tale.
  • Încercați să găsiți inspirație pentru idei în viața de zi cu zi. S-ar putea să găsiți o idee minunată doar ascunsă, doar așteaptă să fie găsită.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar