Cum să devii un scriitor tehnic

Scriitorii tehnici pregătesc manuale, cum să ghideze și articole care descriu informații complexe în moduri simple. Dacă vă place să scrieți și sunteți interesați de raționalizarea subiectelor dificile pentru a le face mai ușor de înțeles, scrierea tehnică ar putea fi cariera pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Câștigând experiența necesară
  1. Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 1
1. Obțineți o diplomă de licență în scrisul tehnic. Scriitorii tehnici au de obicei un grad de colegiu. Având o diplomă sau o formare relevantă în domeniu vă poate multiplica șansele de a ateriza locuri de muncă tehnice de scriere. Dacă sunteți în căutarea de a începe școala, explorați grade în scris și comunicare.
  • Diplomele tehnice de scriere vă oferă în mod normal opțiunea de opțiuni tehnice, medicale și științifice pentru gradul dvs. Trebuie să selectați opțiunea care vă interesează cel mai mult.
  • Puteți merge la un dublu major în scris și un alt domeniu care vă interesează, cum ar fi biologia, informatica, designul grafic, pre-drept, inginerie sau mecanică.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 2
    2. Adăugați un grad asociat sau o certificare. Dacă aveți deja o diplomă, continuați să actualizați acreditările dvs. printr-o diplomă sau o certificare asociată în scrisul tehnic. Luarea claselor vă va ajuta să obțineți o practică cu scrierea tehnică și să învățați sfaturi ale comerțului. Adăugarea de acreditări vă va oferi un avantaj competitiv și poate însemna mai multe oportunități de angajare.
  • De asemenea, puteți obține o diplomă sau un certificat asociat în comunicații, engleză sau jurnalism. Aceste trei domenii vă antrenează, de asemenea, în scris, iar unele oferă o concentrare în scrisul tehnic.
  • Obținerea unui grad asociat este mai lungă decât obținerea unui certificat. Un certificat oferă, de asemenea, clase mai concentrate pe un subiect, în timp ce un grad asociat vă va oferi mai multe opțiuni în tipurile de clase pe care le puteți lua.
  • O mulțime de programe de certificate tehnice de scriere sunt disponibile online. Luarea unei clase online este ceva ce puteți face în timpul dvs. liber pentru a vă construi cunoștințele și abilitățile.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 3
    3. Îmbunătățiți-vă abilitățile de software și tehnologie. Scriitorii tehnici nu scrie doar - ei pregătesc, de asemenea, documente cu diagrame, imagini și videoclipuri. Efectuarea unui document cu diferite medii necesită cunoașterea unei varietăți de programe software, cum ar fi Microsoft Office Suite, Adobe Framemaker, Madcap Flare, Adobe Creative Suite, Lotus Notes și Microsoft Visio. Ia ceva timp pentru a cerceta aceste programe și pentru a le folosi. Fiind competente cu aceste programe este, de obicei, o condiție prealabilă atunci când solicitați o slujbă tehnică de scriere.
  • Dacă nu aveți deja acces la aceste programe, le achiziționați sau utilizați o versiune de încercare pe computerul dvs. personal.
  • De asemenea, este util să cunoașteți un anumit cod, cum ar fi C ++, Python, HTML și jаvascript.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 4
    4. Voluntar pentru experiență. Voluntariatul va spori experiența dvs. în scrierea tehnică. Apelați întreprinderile locale și întrebați dacă au nevoie de nimeni pentru a-și scrie documentele tehnice. Dați-le un eșantion de muncă pentru a le convinge. Majoritatea întreprinderilor ar fi dispuși să își scrie manualul de la o persoană calificată la un cost redus sau gratuit.
  • Lucrările de voluntariat este, de asemenea, un CV și un constructor de portofoliu și poate deschide mai multe oportunități de angajare pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 5
    5. Obțineți locuri de muncă contractuale. Lucrarea contractului este o modalitate de a vă construi CV-ul în scrierea tehnică și poate duce la mai multe oportunități cu normă întreagă. Dacă găsiți companiile care caută independent, munca contractuală, exprimă interesul dvs. Freelance de lucru este o modalitate de a intra un câmp atunci când sunteți nou pentru aceasta, deoarece o companie nu trebuie să vă angajeze mult timp.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea portofoliului dvs.
    1. Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 6
    1. Colectați articole pe care le-ați scris. Doriți să arătați angajatorilor potențiali că știți cum să scrieți despre subiecții complexi într-un mod simplu și ușor de înțeles. Un portofoliu este o colecție de mostre de scriere care afișează aceste abilități. Dacă ați scris deja manuale, cum să ghideze sau instrucțiuni, să le imprimați și să le stocați într-un dosar pentru a aduce la interviuri.
    • Dacă ați scris de la o slujbă anterioară, obțineți permisiunea de la acel angajator pentru a utiliza lucrările din portofoliul dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 7
    2. Scrieți propriile articole. Dacă nu aveți deja exemple de scriere sau scriere tehnică care arată abilitățile necesare în scrisul tehnic, scrieți un nou articol. Pentru a scrie un articol, găsiți un site web care oferă un serviciu, ca un magazin unde puteți cumpăra îmbrăcăminte. O mulțime de magazine de îmbrăcăminte au ghiduri despre cum să cumpere, să plătească și să facă schimb sau să returneze o achiziție. Dacă un magazin nu are un ghid ca acesta, scrieți unul pentru ei.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 8
    3. Utilizați lucrări pe care le-ați scris în școală. Dacă ați luat cursuri, probabil că ați scris scrisori. Chiar dacă nu ați scris un manual sau how-to-ghid, un eseu care descrie un subiect complex într-un mod simplu este un exemplu excelent de scriere tehnică. Așadar, uitați-vă prin misiuni vechi și găsiți piese pe care le puteți pune în portofoliul dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 9
    4. Traduceți un loc de muncă curent în domeniul scrisului tehnic. Dacă sunteți angajat într-un domeniu în afara scrisului tehnic, vedeți dacă puteți face scrisul tehnic pentru loc de muncă. Un manual de instruire a oamenilor este un tip de scriere tehnică. Deci, întrebați-vă managerul dacă puteți scrie un manual de instruire pentru noi angajați. Apoi adăugați acest manual în portofoliul dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Găsirea unui loc de muncă în scrierea tehnică
    1. Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 10
    1. Rețea în domeniu. Networking într-un câmp vă aduce aproape de alte persoane care lucrează în el care vă poate conecta la locuri de muncă. O modalitate ușoară de a începe crearea de rețele în domeniul scrisului tehnic este să se alăture unei asociații. Asociațiile au adesea întâlniri lunare unde puteți întâlni alți scriitori, auziți despre experiențele lor și aflați despre oportunitățile de angajare.
    • Societatea pentru comunicarea tehnică este o asociație tehnică de scriere. https: // STC.Org /
    • Asociațiile au, de asemenea, o mulțime de resurse, cum ar fi cursurile online și webinarii.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 11
    2. Găsiți un mentor printr-o agenție de publicare. O altă modalitate de a intra în domeniul scrisului tehnic și de a vă conecta la oportunitățile de angajare este de a găsi un mentor. Contactați editorii la agențiile de publicare și spuneți-le că sunteți interesat de scrierea tehnică. Încercați să le oferiți un eșantion de lucru, așa că știu că sunteți serios. Este posibil să trebuiască să contactați mai mulți editori înainte de a obține un răspuns.
  • Un mentor vă poate arăta și frânghiile comerțului și vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor tehnic Pasul 12
    3. Căutați site-uri tehnice de scris. Există o mulțime de site-uri web pentru a căuta locuri de muncă, dar multe dintre ele enumeră toate tipurile de locuri de muncă, de la babysitting la managementul biroului. Pentru a face găsirea unui loc de muncă mai ușoară, căutați site-uri web care sunt specifice locurilor de muncă tehnice sau scrise. Pentru a găsi astfel de site-uri web, tastați "Lucrări tehnice de scriere" sau "Joburi de scriere" din motorul de căutare.
  • Acest lucru va avea un pic de timp și cercetare, dar va plăti pe termen lung atunci când aveți o listă de site-uri care sunt specifice locurilor de muncă pe care le doriți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cunoașteți publicul dvs. și personalizați-vă conținutul în consecință.
  • Atribuiți întotdeauna ceva timp pentru corectare. Nu numai că elimină erorile, dar vă oferă idei noi pentru a vă îmbunătăți piesa.
  • Pentru a fi un scriitor bun, trebuie să fii un cititor bun. Citiți ziarul zilnic. Citirea frecventă vă va ține, de asemenea, actualizată cu noi tendințe și evoluții în tehnologie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar