Cum să compuneți primul verset al unei melodii

Primele câteva momente ale oricărui cântec sunt, fără îndoială, cele mai importante. Deoarece ascultătorul tinde să înceapă să formeze judecăți despre ceea ce aud imediat, este necesar să se adapteze la o deschidere care să le apucă și să le păstreze la apărus până la sfârșit. Indiferent de cât de multă experiență aveți ca compozitor, puteți face o mai bună impresie mai bună cu muzica dvs. prin ascuțirea focalizării lirice, inventarea melodiilor atrăgătoare și memorabile și asigurându-vă că se potrivesc împreună într-un mod care sună natural.

Pași

Partea 1 din 3:
Scrierea versurilor
  1. Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 1
1. Veniți cu o temă sau o idee centrală. Decideți ce trebuie să fie melodia dvs. Mai degrabă decât să aleagă un subiect general, cum ar fi dragostea sau greutățile vieții, brainstormind imagini specifice și modalități pe care le puteți dezvolta într-o bucată de muzică. O abordare concentrată vă va permite să generați mai mult material conceptual cu care să lucrați.
  • O premisă cu o premisă, cum ar fi "un om de afaceri fără compromisuri care se luptă pentru a forma o legătură cu tatăl său moartă" este mai puternică decât o barebone, cum ar fi "pierderea unui iubit."
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 2
    2. Aranjeaza scena. Utilizați liniile de deschidere pentru a stabili toate detaliile importante care vor intra mai târziu în cântec. Acest lucru va oferi ascultătorului elementele cheie pe care le vor avea nevoie de sens ceea ce auz. De asemenea, va servi pentru a le atrage, făcându-i să vrea să afle ce se întâmplă.
  • Descrieți personajul sau conflictul dvs. principal în primele dvs. câteva linii pentru a seta scena pentru Corus și versetele ulterioare.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 3
    3. Utilizați limba evocatoare. Începeți prin comiterea ideilor principale la hârtie, apoi reveniți și perfecționați-le mai târziu. Desenați dispozitivele precum Simile și Metafor pentru a vă spune povestea dvs. într-un mod care se angajează la ascultător. Nu explicați doar acțiunea - da viață prin imagini concrete și transformări neașteptate ale frazei.
  • Profitați de cuvinte colorate "sens", inclusiv vizuale, sunete și chiar mirosuri.
  • Limbajul viu este adesea diferența dintre a spune publicului ceea ce se întâmplă și pictează o imagine pentru ei.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 4
    4. Stabiliți o schemă de rimă. O schemă de rimă strânsă va menține mintea ascultătorului, încercând să completeze ceea ce vine în continuare. Acest tip de participare activă le primește efectiv mai implicați. Luați indicații de la compozitoarele dvs. preferate și acordați atenție modului în care folosesc rhyme pentru a evidenția idei proeminente și a atrage atenția asupra anumitor linii.
  • Începeți cu un simplu stil de rhyming A-B-A-B în care fiecare două linii se termină în același sunet sau încercați o structură mai complicată ca A-A-B-B.
  • Nu fiecare melodie trebuie să rimeze. În unele compoziții, un model de rimă va suna prea Songy, care poate diminua impactul conținutului muzical și lirical.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 5
    5. Determinați lungimea potrivită. Se străduiesc să scrie un verset care poate fi cântat în jurul unui minut sau mai puțin. Oricare mai mult decât atât și tu riscă să-ți plictisiți ascultătorul. Orice mai scurt și sosirea corului poate fi bruscă și jarring.
  • Numărul de linii din versetul dvs. va depinde în mare măsură pe tempo-ul unic al piesei.
  • Recitați versurile versetului înapoi la dvs. (sau mai bine, îl cântați dacă ați obținut deja o melodie) pentru a obține un sentiment de modul în care timpul va suna în performanță.
  • Partea 2 din 3:
    Crafting muzica
    1. Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 6
    1. Traduceți senzație de sunet. Luați în considerare starea de spirit pe care încercați să o capturați și ce fel de sunete se asociază cu această dispoziție. Pentru a menține lucrurile simple, restrângeți o singură cheie sau o gamă de note care reprezintă emoțiile pe care speră să le provoace. Puteți construi apoi de acolo cu o scară specială în minte.
    • Pentru un cântec optimist despre viu, veți dori cel mai probabil să apelați la scara majoră și un tempo snappy, în timp ce melodiile mai triste vor suna de obicei mai lentă și mai subtimă.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 7
    2. Creați o melodie distinctă. Păstrați tema de bază pe care încercați să o exprimați în prim-planul minții voastre în timp ce explorați diferite sunete. Notele și coardele pe care le strângeți împreună ar trebui să aibă propriul lor logic, dar nu să fie atât de complexe încât ascultătorul nu poate fi de-a lungul. Reacția lor va fi determinată de primele mici tulpini pe care le aud, așa că doriți să vă asigurați că sunt memorabile.
  • Stați jos cu un instrument sau utilizați-vă vocea la Tinker cu o melodie.
  • Este, în general, mai ușor să adaptați melodia la versuri și nu invers.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 8
    3. Selectați un tempo corespunzător. Ca și cheia, semnătura specială a timpului dvs. este scrisă în ar trebui să reflecte tonul dorit. În multe privințe, stimularea piesei va fi responsabilă pentru modelarea experienței ascultătorului. Nu există reguli setate atunci când vine vorba de Tempo - Lăsați-vă intuiția să vă ghideze și să mergeți cu ceea ce sună ca o potrivire naturală.
  • Experimentați cu semnături diferite de timp până când ați lovit pe una care poartă piesa dvs. de-a lungul vitezei corecte.
  • Partea 3 din 3:
    Aducându-l împreună
    1. Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 9
    1. Începeți la sfârșit. Dacă vă aflați în sus, ea poate ajuta uneori să lucrați în sens invers. Pornirea ordinului evenimentelor vă va permite să vă uitați la lucrurile dintr-un alt unghi. Ca rezultat, devine posibil să se potrivească bucățile disociate ale narațiunii dvs. împreună și să le refracționați într-un mod neconvențional.
    • De exemplu, într-o melodie despre o petrecere sălbatică, ați putea deschide prin descrierea ultimei - gunoiul împrăștiat despre cameră și oaspeții au trecut pe gazon - apoi să se întoarcă și să povestească cum au ajuns lucrurile în acel moment.
    • Nu vă fie frică să sari în timp dacă face povestea pe care o spuneți mai convingătoare. Dispozitivele cum ar fi flashback-uri și foreshowing-uri sunt un joc echitabil în compoziție.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 10
    2. Tranziția fără probleme în cor. Pe măsură ce lucrați spre cor, alegeți melodii care greșesc o altă coardă emoțională decât versurile. Aceasta este, fără îndoială, cea mai importantă secțiune din punct de vedere muzical, așa cum va veni cântecul să fie identificat. Odată ce sosește, ascultătorul ar trebui să se simtă ca și cum melodia este construită în acel moment.
  • Corul este adesea compus într-un pas mai mare decât versurile pentru a vă ajuta să sugerați că conținutul este încărcat mai emoțional.
  • Aceasta poate ajuta la încorporarea unei secțiuni de poduri scurte care face ca introducerea corului să fie puțin mai fină și creează contrast între ea și versurile.
  • Stick la aceeași cheie de bază și tempo, cel puțin pentru primele dvs. puține eforturi. O schimbare bruscă în mijlocul cântecului poate fi dezordonată.
  • Imaginea intitulată compune primul verset al unei melodii Pasul 11
    3. Scrieți mai multe proiecte. Șansele nu veți produce o lovitură în primele dvs. încercări și asta e în regulă. Uneori, un verset va trebui să treacă prin nenumărate rescrieri înainte ca muzica și versurile să se alăture doar dreptate. Păstrați-vă la ea - cu fiecare proiect nou, cântecul dvs. va fi atât de puternic.
  • După ce ați terminat scrierea versetului, ieșiți și reveniți mai târziu să vă uitați cu o perspectivă proaspătă.
  • Cu cât petreceți mai mult timp în faza de scriere, cu atât mai mult va trebui să vă distrageți ideile într-un format care este credincios viziunii originale.
  • sfaturi

    Songwriting este ca orice altă abilitate - obținerea mai bună doar practică. Pe măsură ce veți continua să creșteți ca scriitor, veți deveni mai adauptați să vă exprimați prin muzică.
  • Transportați un notebook de buzunar în jurul dvs. sau utilizați funcția de memorie vocală pe telefonul dvs. pentru a înregistra idei când vă lovesc.
  • Cultivați-vă urechea ascultând o mulțime de diferite tipuri de muzică. Acest lucru vă va expune, de asemenea, la noi melodii, tempos, scheme de rime și alte tehnici de compoziție.
  • Săriți ideile dvs. de cântec de un prieten de încredere pentru a obține un feedback cinstit despre ceea ce funcționează și ce nu.
  • Amintiți-vă, cântecele nu trebuie întotdeauna să rimeze!
  • Ideile și ritmurile bune pot veni în mod natural în timp ce fac ceva cum ar fi curățarea sau lucrul cu un nivel bun de energie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar