Cum să devii un lyricist

Un compozitor poate fi fie un lyricist, un compozitor, fie ambele. În timp ce un compozitor creează melodia, este lyricistul care scrie cuvintele pe care alții le fac la acea melodie. A deveni lyricist necesită dedicare și practică pentru a stăpâni abilitățile necesare pentru a scrie versuri eficiente și memorabile melodii. Dacă veți deveni un lyricist, va trebui să învățați ambarcațiunile, să scrieți câteva melodii și să găsiți lucrări în câmpul dvs. Veți dori, de asemenea, să colaborați cu alții și să căutați feedback pentru a vă îmbunătăți munca pe măsură ce vă dezvoltați ca scriitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea locurilor de muncă ca lyricist profesionist
  1. Imaginea denumită devine un pas lyricist 1.Jpeg
1. Creați un portofoliu al muncii dvs. pentru a arăta potențialilor angajatori. Va trebui să arătați ceea ce sunteți capabil să faceți înainte de a fi angajat să scrieți ceva. Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de un portofoliu al muncii dvs. Un portofoliu ar trebui să prezinte cele mai bune lucruri de lucru și de obicei va fi între 3-5 melodii. Dacă melodiile au fost deja înregistrate, ar trebui să includeți încă o copie a versurilor scrise.
  • Veți dori să vă asigurați că vă puteți împărtăși cu ușurință portofoliul online, punând toate versurile dvs. de melodie într-un singur document PDF sau Word.
  • Puteți folosi orice pe care l-ați scris în portofoliul dvs. Nu este nevoie să conțină melodii pe care le-ați creat deja pentru clienți. Doar fiți cinstit despre experiența dvs. de lucru atunci când discutați melodiile dvs.
  • Luați în considerare realizarea unui site web personal pentru a vă prezenta munca față de potențialii angajatori.
  • Imaginea denumită devine un pas lyricist 2.Jpeg
    2. Căutați deschideri online pentru a vedea ce oportunități există. Căutați în jurul site-urilor de locuri de muncă și a panourilor de mesaje pentru a încerca să găsească orice deschideri potențiale pentru un lyricist. Deoarece majoritatea lucrărilor de compoziții pot fi finalizate la domiciliu, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la aplicarea pentru anumite lucrări din zona dvs.
  • Cele mai frecvent utilizate site-uri de locuri de muncă pentru scriitorii independenți sunt FlexJobs, SolidGigs, Upwork și Fiverr.
  • Cele mai multe site-uri independente necesită să creați un profil online și să încărcați un portofoliu. Încărcați întotdeauna o imagine prietenoasă cu dvs. pentru a vă face să parcă mai mult!
  • Imaginea intitulată deveni un pas vertical 3.Jpeg
    3. Evaluați oportunitățile de scriere independente pentru a vedea dacă sunt o potrivire bună. Când vă uitați la prospective de locuri de muncă, luați în considerare dacă aveți timpul necesar și nivelul de expertiză pe care îl solicită locul de muncă. Acordați o atenție deosebită fiecărui loc de muncă de postare sau rezultatul necesar, deoarece acesta vă va spune ce trebuie să creați. Odată ce aplicați, angajatorii potențiali vor ajunge și vă angajează să lucrați la distanță, fie să solicitați informații suplimentare.
  • Când căutați oportunități, încercați să căutați prin utilizarea cuvintelor cheie care se referă la specialitatea dvs. De exemplu, dacă vă concentrați în întregime pe scrierea baladelor populare, încercați să introduceți "folk" sau "Dragoste melodii" în căutările dvs.
  • Lucrul de la domiciliu poate fi destul de plăcut, dar asigurați-vă că nu vă distrați și luați prea mult timp pentru a vă completa munca!
  • Plata este de obicei primită prin intermediul platformei pe care le-ați angajat și majoritatea site-urilor web vă vor cere să conectați un cont bancar sau un cont PayPal pentru a vă trimite câștigurile dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un pas lyricist 4.Jpeg
    4. Rețea cu muzicieni și artiști pentru a găsi deschideri posibile. Construirea unor relații puternice cu colegii dvs. este o modalitate bună de a obține un start pentru locurile de muncă pentru lyriciștii. Ajungeți la alți compozitori pe social media și conectați-vă cu scriitorii locali, invitându-i pentru cafea sau prânz. Multe oportunități de angajare pot fi găsite înainte de a fi chiar la dispoziția publicului dacă un coleg vă spune despre el în avans.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de lyricist 5.Jpeg
    5. Nu vă descurajați dacă vă luptați să găsiți locul de muncă. Songwriting este un câmp dificil pentru a intra în cazul în care nu aveți experiență. Nu vă luați prea jos dacă vă luptați să găsiți imediat munca. Fiecare lyricist a început undeva!
  • Dacă vă dezactivați frecvent, luați în considerare căutarea unor oportunități care nu necesită în mod explicit experiență în domeniul dvs.
  • Luați în considerare revizuirea portofoliului dvs. dacă nu obțineți multe oferte. Poate că alegeți să arătați o muncă care nu își demonstrează abilitățile!
  • Metoda 2 din 3:
    Crafting o melodie
    1. Imaginea intitulată deveni un pas lyricist 6.Jpeg
    1. Identificați ceea ce doriți să scrieți despre. Începeți să vă gândiți la ceea ce ar fi interesant pentru dvs. Jot în jos idei simple de o singură linie pentru o melodie și gândiți-vă la care ar putea fi distractiv să lucrați cu. Odată ce ați identificat subiectul dvs., puteți începe să vă gândiți la Lyrics.
    • Unele comprimate încep cu aranjamentul muzical. Luați în considerare modul în care o melodie vă face să vă simțiți și să încercați să scrieți versuri care se potrivesc.
    • Scris despre lucruri pe care le cunoașteți este o modalitate bună de a începe. Modul în care vedeți lumea este unică pentru dvs. și oferă o varietate de subiecte pentru a vă săturați.
    • Subiecte comune pentru cântece, cum ar fi dragostea sau moartea unui iubit, sunt puncte de plecare excelente dacă nu ați scris niciodată o melodie înainte.
  • 2. Brainstorm câteva versuri inițiale pentru a crea corul cântecului dvs. Majoritatea computerelor încep cu corul. Începând cu corul va ancora melodia într-o expresie repetată, care va face să intre cu idei pentru versetele mult mai ușor. Începeți prin scrierea oricărui lucru. Nu există greșeli în această etapă a procesului de scriere. Odată ce ați dat peste o idee sau o expresie pe care credeți că ați putea lucra, edita și adăuga la ea, dezvoltați-vă corul.
  • Evitați cuvintele inutile cum ar fi "dar" sau "pentru că" ori de câte ori este posibil. Ei vor face ca corul tău să sune ascuțit și pot fi îndepărtate adesea.
  • Imaginea intitulată deveni un pas lyricist 8.Jpeg
    3. Compuneți versetul pe baza ideilor corului cântecului dvs. Chorusul ar trebui să vă ofere direcția pentru versetele dvs. Începeți prin utilizarea unor fraze expresive sau detalii interesante. Dacă cântecul dvs. este o narațiune, începeți cu începutul povestii dvs. și adăugați-l la el. De asemenea, puteți alege să scrieți o grămadă de versuri mai mici și să găsiți o modalitate de a le potrivi împreună într-un mod care are sens.
  • Încercați să arătați ceva în loc să-i spuneți. Spunând "Te iubesc" este abstract și nu-i dau cititorului prea mult să mestece, în timp ce o expresie ca "mâna mea tremură când te țin" oferă ascultătorului detalii senzoriale pentru a crea o imagine în capul lor.
  • Nu vă repetați în versetele dvs. Chorusul dvs. ar trebui să vă ofere cântecul cu o repetare suficientă.
  • Imaginea intitulată deveni un etape de lyricist 9.Jpeg
    4. Creați o schiță pentru melodia dvs. Acest pas este în întregime opțional, dar unii lyriciști preferă să înceapă cu o schiță. Pentru a crea o schiță, hartă structura piesei dvs. pe hârtie notebook. Această metodă este o idee bună dacă nu aveți niciun control sau introduceți muzica pe care o scrieți versuri, deoarece va fi sarcina dvs. pentru a se potrivi cu versurile muzicii.
  • Imaginea intitulată devine un lyricist pas 10.Jpeg
    5. Revizuiți și editați versurile dvs. pentru a vă asigura că se potrivesc. După ce ați terminat proiectul dvs., recitiți și recitați versurile dvs. Dacă ei au sens, lucrează bine împreună, și sună plăcut pentru tine, atunci ai terminat! Dar șansele sunt bune că veți dori să vă întoarceți și să schimbați lucrurile pentru a vă face cântecul mai fluid.
  • Arătați versurile dvs. unui prieten sau unui coleg dacă nu știți ce să vă schimbați. Un alt set de ochi poate prinde ceva pe care l-ai pierdut.
  • Concentrați-vă pe probleme mai mari la început. Poate fi posibil să aveți nevoie să rescrieți un verset întreg! Începeți acolo înainte de a vă concentra pe lucrurile mici.
  • Imaginea intitulată deveni un pas vertical 11.jpeg
    6. Alegeți un titlu atrăgător sau semnificativ pentru melodia dvs. Un titlu bun este informativ și memorabil. Un titlu puternic indică ce este vorba despre cântecul dvs. și ar trebui să fie suficient de scurt pentru ca ascultătorul dvs. să memoreze. Dacă aveți probleme să veniți cu un titlu bun, încercați să utilizați prima linie a melodiei sau cea mai repetată frază a corului.
  • O mulțime de computere își transmite cântecele după orice fraze sau versuri repetate, astfel încât audiența de ascultare să poată aminti cu ușurință titlul.
  • Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea abilităților tale
    1. Imaginea intitulată deveni un lyricist pas 12.jpeg
    1. Familiarizați-vă cu software-ul de prelucrare a compoziției și de procesare a cuvintelor. Va trebui să cunoașteți instrumentele comerciale dacă veți fi un lyricist comercial. Luați în considerare luarea unui curs la o colegiu comunitar local sau la Academia de Inginerie Audio pentru a afla programele comune de compoziție și software-ul de procesare a cuvintelor. Va trebui să știți cum să discutați despre aceste programe atunci când discutați cerințele posibile de locuri de muncă sau la primirea feedback-ului.
    • Software-ul de înregistrare audio este utilizat pentru inginer, înregistrare și muzică master. Din moment ce veți scrie versurile care intră în melodiile care ajung să fie înregistrate (sau să le înregistreze singur), veți dori să fiți familiarizați cu modul în care aceste programe funcționează.
    • Cele mai populare spații de lucru audio digitale (sau daws) sunt logice pro, pro unelte, Ableton și Cubase. Având cel puțin o înțelegere preliminară a acestor instrumente audio, ar putea ajuta cu adevărat să vă aterizeze un loc de muncă.
  • Imaginea intitulată devine un pas lyricist 13.jpeg
    2. Solicitați feedback cu privire la munca dvs. pentru a vă îmbunătăți scrierea. Obținerea feedback-ului de la alții este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți abilitățile ca lyricist. Critica vă oferă o perspectivă crucială asupra a ceea ce trebuie să vă îmbunătățiți sau să vă schimbați scrisul. Feedback-ul va fi o mare parte din contractele dvs. de compoziție oricum și obținerea practicii de partajare a muncii dvs. cu alții este esențială.
  • Nu luați critici negative asupra inimii. Dacă există ceva pe care îl puteți îmbunătăți, ar trebui să doriți să știți despre asta!
  • Imaginea denumită devine un lyricist pas 14.jpeg
    3. Participați la ateliere pentru a vă îmbunătăți procesul. Workshop-urile de scriere sunt mici comunități sau clase în care scriitorii își împărtășesc lucrarea unul cu celălalt. Scopul este de a auzi cât mai multe critici posibil pentru a vă face scrisul cât mai eficient poate fi. Căutați online sau întrebați artiști în zona dvs. despre atelierele locale.
  • Există, de asemenea, o mulțime de comunități online care se angajează în ateliere. Dacă nu aveți ateliere de scris în apropierea dvs., luați în considerare să vă alăturați unui online.
  • Imaginea intitulată deveni un lyricist pas 15.jpeg
    4. Studiați marii lyriciști din genul dvs. pentru a vedea ce fac. Fiecare gen de muzică are artiști clasici. Dacă dorești Scrieți un cântec pop mare, probabil că ar trebui să vedeți cât de stabili și iubiți artiștii au făcut-o mai întâi. Căutați scriitori și cântece celebre și dați seama ce le-a făcut minunat prin privirea direct la versurile lor. Luați note despre utilizarea inteligentă a structurii gramaticale sau a sentinței și acordați atenție modului în care marii lyriciști rimează cuvinte neconvenționale împreună.
  • Imaginea intitulată deveniți o etapă de lyricist 16.jpeg
    5. Colaborați cu alți scriitori pentru a vă îmbunătăți melodiile. Mulți scriitori aspiranți cred că procesul de scriere este solitar și făcut în izolare. Acest lucru nu putea fi mai departe de adevăr. Lyricistii aproape întotdeauna lucrează cu ceilalți și obținerea practicii necesare va fi esențială pentru îmbunătățirea abilităților dvs. Căutați alți scriitori să lucrați și întrebați cum vă vor îmbunătăți sau schimba versurile.
  • Nu trebuie să colaborați în persoană. Există o mulțime de forumuri online și panouri de mesaje în care scriitorii aspiranți se uită la munca celuilalt și colaborează.
  • Să fie deschise sugestiilor și nu luptați împotriva ideilor atunci când lucrați cu alții. Songwritingul poate fi un proces profund personal, dar nu merită să distrugeți o relație!
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar