Cum să apreciezi diferite stiluri de muzică

Învățarea de a aprecia diferite stiluri de muzică poate fi o experiență plină de satisfacții pentru oricine caută să-și lărgească orizonturile muzicale. În timp ce toată lumea are propriile preferințe atunci când vine vorba de muzică, puteți învăța să apreciați muzica pentru ceea ce este chiar dacă nu preferați personal să îl ascultați. Aprecierea muzicii la acest nivel nu necesită nici o expertiză muzicală, dar câteva sfaturi simple vă pot ajuta să găsiți, să înțelegeți și să respectați diferite stiluri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Explorarea diferitelor genuri
  1. Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 1
1. Testați subgenre diferite de muzică pe care le-ați dori deja. Poate fi mai ușor să apreciați muzica care este similară cu ceea ce sunteți deja familiarizat. Pentru a începe, aruncați o privire la playlisturile dvs. obișnuite și Clasificați muzica preferată după gen. Dacă nu sunteți sigur exact ce stiluri se încadrează trupele preferate, încercați să căutați numele pe un site ca http: // onoise.COM. Apoi căutați online pentru a face o listă de subgenre diferite în acest stil.
  • De exemplu, dacă vă place Punk Rock, ați putea face calea prin subgenre diferite de punk, cum ar fi Anarko-Punk, Punk Celtic, Cowpunk (o combinație de rocă de țară și punk), Punk Christian, Punk Ghipsy, Hardcore, Pop Punk, Psihobilly, Riot Grrrl, Ska și Punk Street.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 2
    2. Ascultați stiluri de muzică asociate pentru a trece mai departe în afara zonei dvs. de confort. Multe genuri muzicale moderne sunt legate între ele prin faptul că s-au dezvoltat din aceleași stiluri. Jazz, de exemplu, puternic influențată atât muzica modernă, cât și muzica contemporană. Încercați să explorați atât genurile aferente, cât și influențenii rădăcinii stilurilor preferate. Pentru mulți oameni, poate fi mai ușor să apreciem un nou stil de muzică dacă puteți recunoaște instrumentele familiare, progresul chordului, temele lirice sau formatele de cântece.
  • De exemplu, dacă sunteți un fan al muzicii de țară contemporane, ați putea încerca să ascultați stilurile moderne de albastru sau americana. Ați putea, de asemenea, să ascultați rădăcinile muzicii țării în muzica populară sau în vest.
  • Pentru a găsi genuri și trupe legate de stilurile preferate, utilizați site-uri cum ar fi http: // MusicMap.Info și http: // onoise.COM.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 3
    3. Încercați ceva pe capătul opus al spectrului. O altă modalitate excelentă de a învăța și de a aprecia diferite stiluri de muzică este să asculți ceva complet în afara domeniului dvs. de ascultare normală. În timp ce acest lucru poate fi jarring, vă poate ajuta să vă lărgiți înțelegerea a ceea ce este acolo. Dacă aveți nevoie de inspirație, găsiți genurile preferate http: // onoise.COM și defilați la numele celor mai îndepărtați pe pagină.
  • De exemplu, dacă sunteți într-adevăr în metal negru, încercați ceva complet diferit, cum ar fi Reggae sau Cumbia. Iubesc jazzul neted? Ascultați câteva melodii punk hardcore.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 4
    4. Eșantionați câțiva artiști diferiți în fiecare gen. Chiar dacă nu vă place sau apreciați imediat un nou stil de muzică, încercați să ascultați câteva benzi diferite. Majoritatea genurilor includ multe tipuri diferite de artiști, fiecare dintre aceștia interpretează stilul în propriile moduri unice.
  • Dacă încercați un fel de muzică complet nou, ascultați muzicieni din diferite subgenre în acest stil. Spune, de exemplu, ascultați pentru prima dată muzică de țară. În timp ce s-ar putea să nu vă place muzica pop-pop ca Luke Bryan și Taylor Swift, puteți aprecia cântăreții din anii 1970s-1980, cum ar fi Willie Nelson sau Hank Williams JR.
  • Metoda 2 din 3:
    Învățați mai multe despre stilurile noi
    1. Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 5
    1. Cercetarea istoriei și contextului genului online. Toate stilurile muzicale sunt influențate de contextele în care s-au dezvoltat. Pentru a înțelege mai pe deplin și a aprecia de ce un stil muzical pare așa cum face, poate fi util să faceți niște cercetări în ceea ce fel de muzică a crescut (sau în reacție la), ce mișcări sociale a fost influențată și Ce tipuri de persoane au fost implicate în crearea sa.
    • De exemplu, dacă doriți mai bine Apreciați muzica de jazz, Poate fi util să înțelegeți că a fost dezvoltată din muzica populară din Africa de Vest și muzica populară europeană la începutul anilor 1900. Acest lucru vă poate ajuta să identificați anumite elemente muzicale în jazz și să vă apreciați mai bine inovațiile.
    • În mod similar, dacă lucrați pentru a aprecia Gangsta Rap, veți dori să știți că a fost pionierat la mijlocul anilor 1980 ca o modalitate de a picta o imagine a vieții orașului interior. Înțelegerea contextului istoric și social al rapperilor precum Tupac Shakur, dr. Dre, Snoop Dogg, și Biggie Micile vă pot ajuta să înțelegeți mai bine și să apreciați atât versurile, cât și sunetul.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 6
    2. Adresați-vă unui prieten sau unui membru al familiei pentru o prezentare generală a genului lor preferat. Adesea, poate fi util să aveți un adevărat fan care vă prezintă un stil de muzică nou. În timp ce ei nu pot ști multe despre dezvoltarea istorică a genului, fanii vă pot oferi, de obicei, cu un nivel general al terenului, inclusiv muzicienii majori, influențenii și subgenres într-un anumit stil. Cereți-i să recomande câteva dintre melodiile preferate, albumele sau trupele lor, astfel încât să aveți undeva să începeți să ascultați. Entuziasmul lor se poate freca, de asemenea, de tine și vă poate ajuta să apreciați un stil necunoscut.
  • Interesați de învățarea despre un stil mai vechi de muzică? Încercați să vorbiți cu părinții sau bunicii dvs. despre ceea ce îi plăturise când erau mai tineri. Ei pot avea o colecție veche CD sau record că ați putea asculta.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 7
    3. Citiți despre artiști cu care nu sunteți familiarizați. În timp ce nu trebuie neapărat să citiți o întreagă biografie, poate fi utilă pentru a afla un pic mai mult despre muzicienii specifici pentru a-și aprecia munca. Căutați online sau la biblioteca locală pentru a afla despre fundalul unui artist și care a fost viața lor la momentul în care au scris un anumit album sau cântec. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți mai bine munca lor și să apreciați ce înseamnă.
  • Bob Dylan, de exemplu, este renumit pentru unele dintre melodiile sale de protest. Pentru a înțelege pe deplin și a aprecia munca sa, ați putea face unele săpat în implicarea sa cu mișcarea drepturilor civile și a contextului ca activist politic.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 8
    4. Încercați un cântec într-un stil diferit dacă jucați un instrument. Dacă sunteți un muzician singur, încercați să jucați o melodie într-un gen nou vă poate ajuta să apreciați mai bine stilul. Încercarea unui sunet nou vă poate ajuta să identificați acordurile, ritmurile și stilurile genului nefamiliar, constrând, de asemenea, o apreciere pentru abilitățile care intră în crearea acestui tip de muzică.
  • Chiar dacă nu jucați un instrument, având o familiaritate de bază cu acordurile comune ale unui anumit stil de muzică, poate ajuta la eliminarea disonanței unui sunet nefamiliar și a face mai plăcut să ascultați.
  • Metoda 3 din 3:
    Ascultarea activă pentru a aprecia mai bine sunetele noi
    1. Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 9
    1. Găsiți un mediu liniștit, fără a vă distrage nimic. În viața noastră de zi cu zi, auzim muzică în multe setări diferite: la magazinul alimentar, în timp ce suntem în așteptare, la baruri sau petreceri. Dar dacă încercați să apreciați mai bine un stil nou, este important să fiți capabili să o ascultați, mai degrabă decât să o auziți în fundal. În general, cel mai bun mod de a face acest lucru este de a elimina alte distrageri - în special cele mai zgomotoase. Încercați să găsiți o cameră liniștită pentru a vă ajuta să vă concentrați și să vă concentrați asupra multor aspecte ale muzicii.
    • Dacă locuiți cu alții sau aveți vecini apropiați, luați în considerare investiția într-o pereche bună de căști. În acest fel, veți putea să transformați volumul suficient de puternic pentru a auzi toate elementele diferite ale muzicii fără a deranja pe alții.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 10
    2. Fiți atenți la versuri pentru a descifra mesajul din spatele cântecului. Dacă cântecul pe care îl ascultați are versuri, vă pot ajuta Aflați ce este melodia generală. Chiar dacă nu iubiți stilul muzicii, decripționarea versurilor pot ajuta la aducerea unui sentiment de semnificație și o apreciere mai mare a cântecului și a genului.
  • Poate fi dificil să auziți versurile în anumite genuri, cum ar fi moartea metalului sau rapul deosebit. Dacă nu puteți descifra cuvintele, încercați să căutați versurile online.
  • Anumite site-uri, cum ar fi cântecele, songfacturile și lyricinterpreturile, vă pot ajuta, de asemenea, să interpretați semnificațiile melodiilor.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 11
    3. Rețineți tipurile de instrumente și sunete utilizate în gen. Unul dintre cele mai bune lucruri despre explorarea diferitelor tipuri de muzică este descoperirea unor noi sunete care pot fi unice pentru stil. De exemplu, dacă sunteți nou la muzica clasică, puteți fi surprins de modul în care instrumentele de șir pot fi utilizate pentru a construi tensiune și comunicarea emoției. Sau, dacă nu ați ascultat niciodată o capella, veți fi prezentați în multe moduri diferite de a folosi doar vocea umană.
  • Deși majoritatea melodiilor sunt destinate să fie sunete holistice cu diferite voci și instrumente care lucrează împreună, poate fi interesant și util să se concentreze pe un singur instrument pentru a aprecia mai mult piesa. Încercați să izolați un instrument, menționând când intră, când se stinge și cum acceptă celelalte sunete. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți mai bine noul stil.
  • Imaginea intitulată Apreciază diferite stiluri de muzică Pasul 12
    4. Încercați să nu criticați prima dată când ascultați. Amintiți-vă că puteți aprecia un stil de muzică diferit fără să-l placă personal. Dacă nu vă bucurați de o melodie în primele câteva secunde, încercați oricum să ascultați întreaga melodie. Puteți lua în continuare notă de versuri, melodii, instrumente și formular pentru a obține o mai bună apreciere a artei din spatele cântecului.
  • Nu scrieți un întreg gen de muzică doar pentru că nu vă place un cântec: amintiți-vă că există adesea o mulțime de diversitate în fiecare stil. Încercați câțiva muzicieni sau subgenre diferite înainte de a vă deplasa.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar