Cum să construiți un cântec de blues

Blues este un gen de muzică cu rădăcini în cultura africană americană care acoperă o gamă largă de emoții și încorporează elemente din alte stiluri muzicale. "Senzație de albastru" este exprimată în melodii ale căror versuri vorbesc despre nedreptate sau exprimă o dorință pentru o viață mai bună. Între timp, blues este, de asemenea, o muzică de dans bruscă care sărbătorește fericirea și succesul. Ideea din spatele muzicii Blues este aceea că performanța sau ascultarea acestuia permite să depășiți tristețea și să pierdeți blues. Oricine poate crea blues atâta timp cât aveți pasiune, suflet și o înțelegere de bază a muzicii.

Pași

Partea 1 din 3:
Scrierea versurilor
  1. Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 1
1. Familiarizați-vă cu muzica iconică blues. Cea mai bună modalitate de a înțelege blues este să-l ascultați și să vă absorbiți în el. Pur și simplu ascultarea vă oferă o înțelegere de bază a structurii, emoției și a sunetului general. Luați ceva timp pentru a vă relaxa și a asculta o mână de artiști diferiți, jobându-i note în jos când auziți ceva ce vă simțiți inspirat de.
  • Câteva melodii clasice pe care le puteți asculta includ "Memphis Blues" de W.C. La îndemână, "Crazy Blues" de Mamie Smith, "Pin Top Boogie" de către Pine Top Smith, "praful meu" de Elmore James, și "Boogie Chillun" de John Lee Hooker.
  • Imagine intitulată Construiți un cântec de blues Pasul 2
    2
    Brainstorm. Obțineți un stilou și hârtie și începeți să faceți o listă a fiecărui concept, perspectivă sau potențialul liric care apare în cap. Amintiți-vă că muzica de blues este brută și plină de emoție, așa că vă lăsați să simțiți fiecare gând care vine în minte. Permiteți aceste idei să ghideze și să inspire conținutul piesei dvs. pe măsură ce vă deplasați înainte.
  • Cheia aici nu este legată de perfecțiune. Acest lucru este doar creativ Brainstorming menit să obțină idei care curg care va duce mai târziu la melodia dvs. perfectă.
  • Lăsați ideile să se prelească o vreme. Aduceți un notepad cu dvs. oriunde mergeți astfel încât, dacă vă simțiți inspirat, puteți captura gândul pe hârtie, indiferent dacă sunteți într-o întâlnire, la sala de gimnastică sau să gătiți o masă.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 3
    3. Alegeți subiectul. După ce ați petrecut timp Brainstorming idei, alegeți subiectul dvs. preferat pentru a începe să vă construiți cântecul. Ar trebui să fie ceva ce vă simțiți pasionat și vă puteți referi într-un fel sau altul. Vrei ca muzica ta să se simtă și să sune credibilă.
  • Unele subiecte comune de blues includ dragostea și durerile de dragoste, jocurile de noroc, depresia, discriminarea, vremurile bune, religia și superstiția.
  • Imagine intitulată Construiți un cântec de blues Pasul 4
    4. Stabiliți-vă contorul. Muzica blues are o structură versetă de trei linii în care a doua linie repetă primul - a b. În prima linie stați problema. În cea de-a doua linie repetați prima linie. În a treia linie stabilește soluția (sau consecința). În linia a patra, stați a doua jumătate a soluției (sau consecință.) Cea de-a treia și a patra linie pot fi scrise separat sau într-o singură linie, în funcție de preferința dvs.
  • De exemplu, "M-am dus la râu, am căzut în genunchi."" M-am dus la râu, am căzut în genunchi."" Ai mila Dragă Domn, "Salvați Mary dacă vă rog."
  • Repetarea primei linii a dat artiștilor timp să se gândească la a treia linie, deoarece cântăreții au improvizat adesea cuvintele.
  • Multe melodii Blues au o scurtă pauză instrumentală după fiecare linie, un fel de apel și răspuns.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 5
    5. Face ca versurile să curgă. Vrei ca versurile tale să curgă frumos de la linie la linie în loc să sune choppy sau ciudat. Observați că "M-am dus la râu, am căzut în genunchi" are 11 silabe. Apoi observați că liniile 3 și 4, "au mila Dragă Domn, salvați-vă pe Mary dacă vă rog," are și 11 silabe. Ca regulă de bază, cât de multe silabe sunt în prima linie ar trebui să fie aceleași sau aproape la fel, în al treilea și al patrulea combinat.
  • Deși nu toate melodiile Blues sunt construite cu această formulă, este o modalitate excelentă de a începe.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 6
    6. Asigurați-vă rima Lyrics. Pentru a continua să creezi un flux frumos la cântecul tău și să evite ciudat, veți dori să vă asigurați că versurile dvs. Lyrics. Primele două linii se repetă, al treilea nu contează, iar a patra linie ar trebui să rimeze cu prima linie.
  • Repetați acest model rhyming pentru fiecare verset al versurilor.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 7
    7. Finalizați scrierea melodiei. După formula A B, scrieți aproximativ patru versete sau așa mai departe pe subiectul ales. Utilizați inspirația dvs. de la brainstorming pentru a vă scrie versurile și pentru a rămâne adevărat la emoția voastră. Vrei ca ascultătorul tău să înțeleagă cum vă simțiți și relaționați într-un fel sau altul.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 8
    8. Revizuiți, revizuiți, revizuiți. Doar dacă nu sunteți un artist de blues de top, primul proiect al piesei dvs. probabil că nu va fi perfect. Este în regulă! Luați-vă timpul să mergeți peste versuri și să faceți schimbări, astfel încât să aveți mai puternic material.
  • Dacă vă luptați să veniți cu conținut, faceți o pauză pentru câteva ore sau chiar zile, pentru a vă da mintea o odihnă. Poate asculta mai mult muzica blues pentru idei sau doar du-te la o plimbare pentru a-ti șterge capul. Când sunteți gata, revizuiți-vă melodia și lăsați-vă noua inspirație să se scufunde.
  • Partea 2 din 3:
    Crearea tonului
    1. Imagine intitulată Construiți un cântec de blues Pasul 9
    1. Înțelegeți elementele de bază. Majoritatea muzicii blues are patru bătăi într-un bar, folosește trei fraze de patru baruri și sunt construite pe forma de bluze de 12 baruri. Cunoașterea acestui formular de bază va pune bazele cântecului dvs.
    • În timp ce majoritatea muzicii Blues urmează aceste trei reguli, amintiți-vă că muzica dvs. poate fi orice doriți să fie, deci nu ezitați să jucați în jur și să faceți modificările pe care le doriți.
    • Conectați-vă la Blues, 3, 5 și 7 din scară ar trebui să fie plat. Aceste tonuri creează un sentiment de disconfort sau care sunt nerezolvate, ceea ce va emula sentimentul că blues este menit să-și exprime.
  • Imagine intitulată Scrieți o melodie pentru Pianul Pasul 8
    2. Decideți ce coarde pe care le veți folosi. Opțiunile dvs. de coardă sunt A, B, C, D, E, F și G. Muzica blues utilizează doar 3 coarde: tonic (coarda 1), subdominantul (coarda IV) și dominantul (coardă v), astfel încât să alegeți cele trei coarde preferate de utilizat.
  • De exemplu, dacă prima dvs. coardă este C, atunci al patrulea ar fi F pentru că este al patrulea din partea principală. Cordul al cincilea ar fi G pentru că este al cincilea din partea principală.
  • Dacă vă veți cânta cântecul, asigurați-vă că acordurile pe care le alegeți potrivite gama vocală. Dacă vor exista note mari în melodie, asigurați-vă că le puteți cânta în mod clar și fără efort.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 11
    3. Creați trei bare. După ce ați stabilit cele trei corzi pe care le veți folosi, doriți să vă creați barele. Există patru bătăi în fiecare bară și există un model de bază pentru aceste bare care urmează muzica Blues.
  • Formularul este destul de simplu. Prima dvs. bară este 1 (tonic), 1 (tonic), 1 (tonic), 1 (tonic). Al doilea bara este de 4 (subdominant), 4 (subdominant), 1 (tonic), 1 (tonic). Al treilea bar este de 5 (dominant), 5 (dominant), 1 (tonic), 1 (tonic).
  • O nouă bară este indicată cu | astfel încât forma este scrisă ca 1 1 1 1 | 4 4 1 1 | 5 5 1 1.
  • Imagine intitulată Construiți un cântec de blues Pasul 12
    4. Aplicați formularul la cheia pe care ați ales-o. Dacă lucrați cu cheia primelor trei baruri sunt CCCC | FFCC | GGCC
  • La fel ca și cum ați creat un formular de 12 bar blues! Aveți patru bătăi în barul dvs. și trei bare, care toate adaugă să fie 12.
  • Ascultați "Crossroad Blues" a lui Robert Johnson "sau" Dulce Home Chicago "pentru câteva exemple de formular de blues A B / 12 bar.
  • Partea 3 din 3:
    Punând laolaltă
    1. Imagine intitulată Construiți un cântec de blues Pasul 13
    1. Structurați-vă cântecul. Acum că aveți versurile și barurile voastre, trebuie să o puneți împreună. Aranja versurile în versete dacă nu sunt deja și asigurați-vă că urmează barele cu care ați venit. Doar continuați să repetați formularul de 12 bar pe care ați venit până când veți avea o bătaie pentru fiecare vers.
    • Poate fi util să vă scrieți versurile pe un notepad cu barele de sub ele. De exemplu: "Nu-mi place să văd soarele de seară să coboare" cu CCCC scris sub ea. "Nu-mi place să văd soarele de seară să coboare" cu FFCC scris sub ea. "Pentru că omul meu a făcut-o părăsi acest oraș" cu GGCC scris sub ea. Continuați să repetați această ordine de bare în toate versurile dvs. până când ați terminat.
  • Imagine intitulată Construiți un cântec de blues Pasul 14
    2. Practică și perfecționați. Aproape nici un melodie nu va fi un showstopper prima dată. Începeți să vă practicați melodia și să continuați să practici până când vă place modul în care sună. Cântați versurile până când le-ați memorat. Nu vă fie frică să faceți revizii aici și acolo pentru a obține cântecul dvs. acolo unde doriți.
  • S-ar putea să-l considerați util pentru prima practică pe instrumentul dvs. și să stăpâniți tonul înainte de a începe să practicați versurile.
  • Amintiți-vă, practica face perfect, așa că nu vă descurajați dacă nu vă iubiți cântecul primele câteva ori pe care îl auziți.
  • Imagine intitulată Construiește un cântec de blues Pasul 15
    3. Produceți cântecul dvs. Dacă doriți ca lumea să audă creația dvs., contactați un producător sau auto-produceți cântecul dvs. Puteți să o împărtășiți cu prietenii și familia, astfel încât toată lumea să vă poată aprecia munca!
  • SoundCloud este o modalitate excelentă de a împărtăși muzică nouă cu lumea. Creați un cont, editați profilul dvs. și apoi încărcați pista. Utilizați Hashtags pentru a obține atenția oamenilor și pentru a ține pasul cu întrebările și comentariile tuturor.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil împărtășind muzica, nu vă simțiți ca și cum trebuie. Puteți crea muzică pentru plăcerea proprie.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Blues folosește o mulțime de instrumente diferite, astfel încât să puteți juca cu chitara, armonica etc.
  • Blues pot fi jucate în orice cheie, astfel încât să alegeți ce vă sună bine și să nu vă fie frică să experimentați cu chei diferite.
  • Amintiți-vă că aveți întotdeauna libertate creativă. Muzica Blues urmează o structură generală, dar artiștii iau răsturnări creative pentru a-și da muzica și mai multă viață.
  • Versurile sunt întotdeauna opționale, deci dacă preferați să creați doar bare și să săriți versurile, să vă simțiți liberi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un instrument.
    • O cunoaștere muzicală de bază.
    • Hârtie.
    • Pix.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar