Cum să devii un inginer de sisteme

Fiind un inginer de sisteme este o provocare, interesantă și necesită o fundație în diverse Domenii de inginerie. La fel ca dirijorul unei orchestră, un inginer de sisteme gestionează proiectarea, producția și implementarea software-ului sau a tehnologiei. Inginerii de sisteme lucrează în câmpuri din aerospațiale la comunicații, deci va trebui să alegeți focalizarea. Cu combinația potrivită de educație și experiență, ați putea supraveghea dezvoltarea de programe și produse care beneficiază de milioane de oameni.

Pași

Partea 1 din 4:
Obținerea unei educații în inginerie
  1. Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 1
1. Înscrieți-vă într-un program de inginerie de licență. Se aplică unui colegiu sau universității cu un program de inginerie puternic. Verificați listele de facultăți ale programelor și căutați profesori care au ani de experiență profesională. Profesorii cu ani de experiență practică și rețele puternice vă pot ajuta să vă aterizați un loc de muncă după absolvire.
  • Există zeci de câmpuri de inginerie și posibilele majore includ managementul ingineriei, tehnologia informației, ingineria mecanică și Inginerie aerospațială.
  • Când vă întâlniți cu șefii departamentului și vizitați campusurile, puneți întrebări cum ar fi: "Cum interacționează programele specifice de inginerie? Sunt mai specializate și mai murdare sau școala are o abordare mai interdisciplinară a ingineriei?"
  • Inginerii de sisteme trebuie să știe despre o serie de domenii de inginerie specifice, deci mergeți la o școală care vă încurajează să interacționați cu profesorii din mai multe departamente de inginerie.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 2
    2. Decideți ce fel de sisteme doriți să gestionați. Un inginer de sisteme trebuie să aibă cunoștințe tehnice generale, dar va trebui să alegeți o zonă de focalizare. Industrii posibile includ sisteme de comunicații, inginerie civilă, Inginerie biomedicala, și inginerie aerospațială.
  • Un sistem este o definiție largă. Ar putea include o infrastructură de oraș sau un software și hardware al rachetelor ghidate. Cunoașterea și experiența de care aveți nevoie depinde de tipul de sistem care sunteți interesat de gestionarea.
  • Gândește-te la interesele tale. Dacă sunteți în codificare, algoritmi și dezvoltarea de software, un loc de muncă în managementul sistemelor de comunicații ar putea fi cel mai bun traseu. Ați dori o fundație solidă în tehnologia informației și ingineria software-ului. Pe de altă parte, dacă doriți să dezvoltați sisteme de apărare sau rachete, ați dori să vă concentrați asupra aerospațială, electric, sau inginerie mecanică.
  • Imaginea intitulată Deveniți un inginer de sisteme Pasul 3
    3. Familiarizați-vă cu multe câmpuri de inginerie. În timp ce un grad de specializare este important, un inginer de sisteme trebuie să înțeleagă toate aspectele unui proiect. De exemplu, dacă dezvoltați o rachetă, trebuie să înțelegeți totul din algoritmii care controlează sistemul său de orientare la mecanica sistemului său de propulsie.
  • În timp ce ați putea importa într-un anumit domeniu de inginerie, luați cursuri în alte domenii pentru a vă extinde cunoștințele. În timpul liber, citiți despre alte câmpuri, Tinker cu Electronice, practicați scrierea programelor de calculator și încercați să învățați cât de mult puteți despre tehnologii legate de domeniul dvs. de interes.
  • Câmpurile de inginerie specifice vorbesc diferite limbi. Un inginer de sisteme este un lider care trebuie să aibă cunoștințele tehnice necesare pentru a vorbi limba fiecăruia.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 4
    4. Aflați programe și limbi de calculator. Luați cursuri de programare, informatică și cursuri de tehnologie a informațiilor. Va trebui să cunoașteți limbile de programare generală, cum ar fi C ++ și software-ul analitic și modelat, cum ar fi Matlab, Simulink sau CAD. Un inginer de sisteme utilizează aceste instrumente pentru a proiecta o soluție de inginerie, cum ar fi software-ul de securitate al unei companii și pentru a modela și evalua performanța sa.
  • Programele specifice de care trebuie să știi depind de industria dvs., dar ar trebui să dezvoltați abilitatea de a învăța rapid și adapta la noi programe.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 5
    5. Luați elective de afaceri și de gestionare a proiectelor. În plus față de aspectele tehnice ale unui proiect de inginerie, cum ar fi designul și mecanica, un inginer de sisteme trebuie să se gândească la rentabilitatea costurilor, relațiile cu clienții și la utilizatorul final. Dacă dezvoltați software pentru compania dvs. sau un client, trebuie să fie ușor de utilizat, instalat sau implementat eficient și ușor și accesibil pentru a menține.
  • Cursurile de afaceri și managementul proiectelor vă pot oferi o bază în aspectele practice ale ingineriei sistemelor. Dacă urmăriți studii postuniversitare în ingineria sistemelor, curriculumul dvs. va include cursuri necesare pe aceste subiecte.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 6
    6. Obțineți un certificat de absolvent. Dacă ați câștigat o diplomă de licență în inginerie sau aveți experiență profesională comparabilă, ați putea să vă înscrieți într-un program de certificat de absolvent. O educație de licență vă oferă o fundație tehnologică, dar un program de studii sau un program de absolvent vă va ajuta să dezvoltați abilitățile practice și stilul de gândire necesare pentru a gestiona un sistem.
  • Multe programe oferă cursuri online, astfel încât să puteți obține un certificat fără a trebui să vă mutați.
  • Imaginea intitulată Deveniți un inginer de sisteme Pasul 7
    7. Câștiga un grad avansat. Dacă doriți să avansați în câmpul dvs. și deveniți un inginer de sisteme senior sau un om de știință șef, trebuie să urmați o diplomă avansată în Ingineria Sistemelor. Cercetare și aplicați școlilor cu maeștri puternici sau programe doctorale legate de industria dvs.
  • Solicitați coordonatorilor programului și șefilor departamentului în cazul în care școala are o abordare multidisciplinară a ingineriei. Întrebați dacă veți putea să luați cursuri și să urmăriți cercetări cu profesorii dintr-o serie de domenii specifice.
  • Dacă ați câștigat o diplomă avansată în ingineria sistemelor, veți avea o șansă mai mare de a deveni un inginer de sisteme imediat după absolvire. În timp ce ați putea merge direct la un program de absolvent după obținerea gradului de licență, este înțelept să luați cel puțin un an pentru a obține experiență practică prin lucrul sau interferul în câmpul dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Obținerea experienței în câmpurile de inginerie
    1. Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 8
    1. Căutați oportunități de umbrire a muncii. În primii câțiva ani ca un student, umbra cu companii din industria dvs. în timpul pauzelor de la școală. Veți obține o introducere la aspectele practice și profesionale ale industriei dvs. Companiile mai mici permit adesea studenților studenților să umbrească un tehnician, inginer sau alt profesionist timp de o săptămână.
    • Adresați-vă profesorilor, consilierului academic și serviciilor de carieră ale școlii și birourilor de stagiu pentru găsirea oportunităților de umbrire. Căutați companii relevante din zona dvs., urmăriți numele și informațiile de contact ale unui inginer de sisteme (sau altă poziție relevantă) și întrebați dacă sunt deschise la umbră.
  • Imaginea intitulată Deveniți un inginer de sisteme Pasul 9
    2. Intern cu mai multe companii. Veți avea nevoie de o mulțime de experiență practică pentru a reuși ca inginer de sisteme. Încercați să aterizați cel puțin 2 până la 3 stagii (sau mai mult, dacă este posibil) în timpul și imediat după studiile dvs. de licență.
  • Intern cu mai multe companii din industria dvs., astfel încât să puteți învăța diverse metode de proiectare și fabricare a produselor sau a unui software similar.
  • De asemenea, ar trebui să încercați să lucrați cu companii din afara domeniului dvs. de interes. De exemplu, dacă doriți să vă concentrați asupra ingineriei aerospațiale, interferența cu o companie de software vă va oferi o mai bună înțelegere a algoritmilor care operează tehnologiile pe care le-ați dezvoltat în cele din urmă.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 10
    3. Căutați inginerul de nivel de intrare și pozițiile tehnician. După ce ați câștigat o diplomă de licență, probabil că veți avea nevoie de mai multă experiență înainte de a putea gestiona un proiect pe cont propriu. Căutați poziții la nivel de intrare, cum ar fi deschiderile engineerice asociate și junior.
  • În mod obișnuit, tehnicienii din industriile legate de inginerie aerospațială sau mecanică au nevoie doar de un grad asociat. După ce ați terminat jumătate din cerințele dvs. de licență, ați putea încerca să obțineți un loc de muncă ca tehnician și să completați restul programului dvs. de gradul de part-time.
  • Partea 3 din 4:
    Obținerea unui inginer de sisteme
    1. Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 11
    1. Căutați deschideri de ingineri asociați. Inginerul de sisteme asociate va fi probabil primul dvs. titlu de angajare. Căutați online pentru deschideri și verificați site-urile de companii din industria dvs. Deveniți membru al Consiliului Internațional privind Ingineria Sistemelor (Incose) pentru a accesa postările de locuri de muncă și a oportunităților de dezvoltare a rețelelor și a dezvoltării profesionale: http: // Incose.Org / Despre / membru.
    • Căutați poziții deschise unde ați intervenit. Conexiunile dvs. la acele companii vă pot oferi o șansă mai bună de a ateriza un loc de muncă.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 12
    2. Taiați-vă relua la fiecare cerere de muncă. CV-ul dvs. trebuie să arate cum ați dezvoltat abilitățile enumerate într-o descriere specifică a postului de deschidere. O secțiune care enumeră abilitățile și contribuția programului este de ajutor. Cu toate acestea, veți dori să includeți exemple concise în secțiunea de experiență a CV-ului dvs. care explică modul în care ați dezvoltat și aplicați aceste abilități.
  • Includeți cuvinte de acțiune în descrierile dvs. De exemplu, scrieți-l ca inginer de software, ați proiectat, implementat și monitorizat software-ul de rezervare și contabilitate "sau" îmbunătățirea performanței de procesare prin optimizarea aplicațiilor bazei de date."
  • Dacă sunteți în școală, primiți să vă asigurați CV-ul de la departamentul dvs. și la Biroul de Servicii de Carieră. Indiferent dacă sunteți sau nu în școală, aveți pe cineva cu experiență de inginerie Citiți CV-ul dvs., ca un fost profesor sau supervizor.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 13
    3. Cercetați o companie cu atenție înainte de un interviu. Când primiți un apel pentru un interviu, începeți să cercetați imediat. Aflați despre istoria și valorile sale, modul în care se încadrează în industrie în general și modul în care produc un produs sau dezvoltă software-ul.
  • Căutați lucruri specifice pe care le puteți îmbunătăți sau de contribuțiile pe care le puteți face. Gândiți-vă cum ați putea raționaliza un proces de fabricație sau să conduceți eficient o echipă.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 14
    4. Subliniază caracteristicile personale de dorit în timpul unui interviu. Atenție la detalii, conducere, încredere și abilitatea de a vedea imaginea de ansamblu sunt trăsăturile cheie ale unui bun inginer de sisteme. Numai un CV nu va traduce aceste calități. În timpul interviului, trebuie să transmităm că puteți identifica o problemă, să conduceți un grup de oameni diverși pentru a proiecta o soluție, prevede cele mai bune modalități de implementare a soluției și corectați orice problemă care apar.
  • Când practicați pentru interviu, pregătiți răspunsurile la întrebările potențiale care detaliază modul în care ați tratat obstacolele, gestionarea unei echipe și a angajat o serie de câmpuri de inginerie.
  • Partea 4 din 4:
    Avansându-vă cariera în ingineria sistemelor
    1. Imaginea intitulată Deveniți un inginer de sisteme Pasul 15
    1. Aplicați pentru o certificare INCOSE. Fiind Certificat InCose va crește perspectivele dvs. de muncă și oportunitățile de avansare. Pentru a obține certificat, va trebui să treceți un examen și să îndepliniți cerințele minime de educație și experiență. Există 3 nivele de certificare profesională:
    • Un inginer asociat Sisteme profesionale (ASEP) trebuie pur și simplu să treacă un examen.
    • Un Inginer Certified Systems Professional (CSEP) are nevoie de 5 ani de experiență, o diplomă și 3 referințe profesionale. De asemenea, trebuie să treacă un examen.
    • Un EXPERT SYSTEMS ENGINEER (ESEP) are nevoie de 25 de ani de experiență, o diplomă, referințe și trebuie să se afle într-o poziție de conducere. În loc de un examen, trebuie să treacă o revizuire a panoului.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 16
    2. Căutați inginer de sisteme de senior și poziții de știință șef. Un inginer Senior Systems este următorul pas după pozițiile asociate și junior la nivel de intrare. Dincolo de aceasta, un șef de știință sau ofițer științific șef supraveghează toate aspectele operațiunilor de cercetare sau tehnologice ale unei organizații.
  • Pentru a vă maximiza venitul și experiența, fiți întotdeauna în căutarea unor noi oportunități.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de sisteme Pasul 17
    3. Obtine o clearance-ul de securitate. Deși există mai multe ingineri de sisteme care lucrează în sectorul privat decât în ​​trecut, guvernele și militarii conduc cererea de ingineri de sisteme. Dacă doriți să vă concentrați asupra ingineriei de apărare și aerospațială, lucrați pentru guvern sau lucrați pentru un contractor guvernamental, probabil că aveți nevoie de o autorizație de securitate. Veți avea nevoie de o ofertă de muncă condiționată care necesită clearance-ul pentru a aplica cu departamentul de stat al națiunii dvs. sau alte agenții adecvate.
  • Va dura ceva timp pentru a ateriza un loc de muncă cu un angajator dispus să sponsorizeze cererea dvs. Dacă sunteți pentru un loc de muncă împotriva unei persoane care are deja clearance-ul, șansele sunt înalte, angajatorul va merge cu concurentul dvs.
  • Imaginea intitulată Deveniți un inginer de sisteme Pasul 18
    4. Rămâneți curentul cu progrese în industria dvs. Indiferent de industria dvs., progresul științific și tehnologic îl vor schimba în timp. Rămâneți la curent cu progresul din industria dvs., mergând la conferințe, seminarii și alte oportunități de dezvoltare profesională. Luați cursuri pe programe de calculator noi, procese de fabricație și alte subiecte emergente care influențează câmpul dvs.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar