Cum să devii un arhitect de software

Similar cu inginerii de software, arhitecții de software contribuie la planificarea, dezvoltarea, testul și furnizarea de diferite organizații cu sisteme informatice funcționale. Înainte de a aplica pentru un loc de muncă ca arhitect de software, petreceți ceva timp studiind știința și programarea calculatorului, astfel încât să puteți înțelege elementele de bază ale dezvoltării și gestionării unui sistem software. Odată ce aveți o diplomă profesională și o certificare, lucrați într-un mediu de echipă pentru a obține rulmenții în domeniu. Cu suficientă programare și practică activă sub cureaua dvs., veți fi gata să puneți cel mai bun picior înainte ca arhitect de software!

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea educației și certificării corespunzătoare
  1. Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 1
1. Primiți o diplomă de licență în informatică. Înscrieți-vă într-un program de licență în care puteți învăța programarea calculatorului în profunzime. Pentru a începe, uitați-vă la cel mai apropiat colegiu sau universitate pentru a vedea ce fel de programe pe care le oferă. Dacă nu puteți participa la școală în persoană, consultați dacă vă puteți înscrie într-un program online.
  • Programe cu accent pe acestea sunt, de asemenea, opțiuni bune de luat în considerare.
  • Dacă nu sunteți un fan al programului sau învățând diferite limbi de codificare, atunci arhitectura software-ului ar putea să nu fie cariera pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 2
    2. Luați cursurile corecte pentru a deveni fluent într-un limbaj de codificare. Dacă nu aveți un fundal profesional în diferite limbi de programare, căutați online gratuit informații și cursuri. Concentrați-vă pe limbile pe care probabil că veți întâlni în cariera dvs., astfel încât să puteți deveni fluent. Pentru lecții specifice, verificați site-urile individuale ale diferitelor limbi de programare. Într-un mediu de învățare activ ca o sală de clasă, ați putea avea un timp mai ușor de învățat să citiți codul înainte de a începe să îl scrieți.
  • Ruby, altfel cunoscut sub numele de Ruby pe șine, este un cod simplu utilizat pentru multe aplicații web diferite.
  • Java este folosit într-o varietate de medii, cum ar fi aplicații telefonice și jocuri video, în timp ce jаvascript este folosit pentru a adăuga elemente multimedia pe diferite site-uri.
  • Python este folosit într-o mulțime de aplicații web interactive, cum ar fi Instagram și Pinterest.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 3
    3. Înscrieți-vă în cursuri online pentru stiluri specifice software. Căutați online pentru a găsi cărți, cursuri și alte surse informative pe anumite interfețe software și modele. Concentrați-vă pe învățarea și înțelegerea modelelor cele mai de bază, cum ar fi strat, server-server, filtru de țevi și eveniment-autobuz. Dacă sperați să aterizați o carieră într-un anumit domeniu, studiați modelele de software pe care sunteți cel mai probabil să le faceți.
  • De exemplu, dezvoltarea de software Android utilizează modelul evenimentului, în timp ce multe programe de recunoaștere a vorbirii folosesc modelul de tablă.
  • Site-uri cum ar fi cursuri de ofertă udacity pe diferite stiluri de software / comunicare.
  • Unele programe de știință informatică de licență discută vor discuta diferite tipuri de stiluri software.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 4
    4. Completați un stagiu cu o companie de software. Căutați pe diferite site-uri de vânătoare de locuri de muncă pentru oportunități de stagiu deschise în domeniul arhitecturii software. Începeți să căutați locuri de muncă în luna august sau septembrie, concentrându-vă în mod specific pe poziții care oferă un fel de salariu. Dacă aveți în vedere anumite scopuri de carieră, căutați deschideri la companii pe care le puteți vedea mai târziu.
  • Dacă aplicați ca student colegiu, adresați-vă profesorului dvs. pentru recomandări de stagiu.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 5
    5. Urmăriți o diplomă de masterat pentru a vă promova calificările. Stabiliți-vă la distanță pentru mai multe locuri de muncă de înaltă calitate, obținând o diplomă de absolvent în ingineria software-ului sau un câmp similar. Alegeți un program care vă pregătește pentru pozițiile de conducere și vă învață cum să gestionați diferite proiecte. În plus, selectați un program care vă învață multe despre managementul riscului și planificarea tehnică, astfel încât să vă simțiți mai încrezători în combaterea proiectelor mari de software.
  • Institutele tehnologice oferă programe de absolvent specifice care vă pot ajuta să vă avansați cariera.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 6
    6. Testați pentru certificare în câmpuri specifice de codare. Căutați online pentru diferite examene de certificare pe care le puteți lua pentru diferite limbi de programare. Utilizați resursele furnizate pe site-ul oficial pentru a vă testa cunoștințele la nivel de intrare, intermediar sau profesional. Pentru a vă califica mai multe locuri de muncă la nivel înalt în domeniul arhitecturii software, completați și treceți cel mai avansat examen oferit.
  • Trebuie să obțineți certificări mai mici înainte de a solicita un certificat avansat.
  • Unele examene trebuie să fie luate în persoană, cum ar fi examenele de certificare Python asociat și profesional.
  • Metoda 2 din 3:
    Dezvoltarea experienței în domeniu
    1. Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 7
    1. Lucrați ca dezvoltator de software într-un mediu colaborativ. Înainte de gestionarea și testarea unui sistem software, căutați locuri de muncă la nivel inferior, unde puteți lucra ca parte a unei echipe de dezvoltare software. Uită-te la site-uri de căutare de locuri de muncă pentru diferite poziții de dezvoltator de software și vezi dacă oricare dintre ele se potrivește cu setul de calificări specifice. Pe măsură ce căutați diferite poziții, căutați locuri de muncă care vă vor extinde orizonturile, vă împingând, de asemenea, din zona dvs. de confort.
    • Câmpul de arhitectură implică proiectarea, testarea și menținerea diferitelor tipuri de software. Dacă sunteți mai familiarizați cu testarea și întreținerea unui program, căutați o poziție care se concentrează mai mult pe testarea.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 8
    2. Creați un site web sau o aplicație în care puteți practica codificarea. Utilizați un site web gratuit, open source pentru a practica și a testa codurile diferite pe care le-ați lucrat. Dacă doriți să obțineți mai mult într-un anumit limbaj de programare, proiectați un site de practică sau o aplicație care utilizează această limbă. Pe măsură ce vă perfecționați abilitățile, încercați să faceți complexul de proiect digital cu o codificare mai avansată.
  • GitHub sau Java este un loc minunat pentru a scrie, testa și practica diferite tipuri de coduri.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 9
    3. Rețea cu alți arhitecți prin conferințe. Uită-te online pentru a găsi o conferință tehnică, orientată spre software în apropierea dvs. În timp ce vizitați acest eveniment, participați la prelegeri care satisfac în mod specific arhitecturii de software. În timp ce la conferință, încercați să vă prezentați altor participanți și vorbitori - cu orice noroc, puteți face niște conexiuni profesionale noi!
  • Dacă lucrați ca dezvoltator de software sau arhitect, adresați-vă angajatorului dacă ar fi dispuși să vă sponsorizeze călătoria dvs. la conferință!
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 10
    4. Cereți un coleg cu experiență să vă îndrumați. Nu vă descurajați dacă vă luptați cu anumite aspecte ale locului de muncă, cum ar fi codificarea, testarea sau luarea deciziilor. În schimb, ajungeți la un coleg de senior și cereți-i să vă atingă printr-o sarcină deosebit de dificilă. În plus, întrebați dacă puteți vedea o parte din codul lor, deci aveți o idee mai bună despre ce să scrieți pentru proiectele viitoare.
  • Dacă nu găsiți un mentor la locul de muncă, verificați site-urile sociale și blogurile pentru profesioniștii din domeniul software cu sfaturi pentru a da.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 11
    5. Învățați începătorilor în domeniu pentru a obține mai multă încredere în abilitățile dvs. Nu trebuie să fii profesor sau un profesor pentru a-ți împărtăși cunoștințele cu alții! În schimb, utilizați un blog sau un forum online pentru a posta unele informații despre un anumit model de software sau un limbaj de programare. Pe măsură ce postați mai mult, ați putea face conexiuni valoroase cu alții de-a lungul drumului!
  • De exemplu, dacă vă simțiți încrezători în modelul de software client-server, creați un blog dedicat acestui subiect specific.
  • Predarea altora despre diferite subiecte vă poate ajuta să vă sporiți propriile niveluri de încredere!
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea muncii ca arhitect de software
    1. Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 12
    1
    Dezvoltați o CV-ul care vă arată acreditările profesionale. Când solicitați o poziție oficială ca arhitect de software, vă asumă CV-ul și scrisoare de intenție la potențialul dvs. angajator. Evidențiați-vă abilitatea de a planifica înainte și de a rezolva diferite probleme software pe care le apar. Menționați diferitele poziții și proiecte de înaltă presiune pe care ați lucrat-o în trecut și cum ați pregătit aceste experiențe pentru un loc de muncă în arhitectura software-ului.
    • Luați notă de abilitățile lingvistice de programare și de orice certificări pe care le aveți.
    • Dacă aveți o diplomă de masterat, evidențiați abilitățile avansate pe care le-ați învățat în program.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 13
    2. Aplicați pentru muncă ca inginer de lansare pentru a ajuta companiile să integreze un nou software. Dacă vă place să vă gândiți la picioarele dvs., căutați deschideri de locuri de muncă de lansare. În acest tip de loc de muncă, abilitățile dvs. ca arhitectwill de software se concentrează pe testarea și întreținerea software-ului și asigurarea faptului că un program software este complet funcțional. În plus, va trebui să dezvoltați diferite instrumente, cum ar fi construirea automatizării și a metricilor de proiect.
  • Englerii de lansare urmăresc să creeze construcții care nu necesită noi versiuni.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 14
    3. Lucrați ca arhitect aplicații dacă doriți să lucrați cu programe specifice. Dacă vă place să lucrați cu mai multe programe individualizate, cum ar fi jocurile și procesoarele de cuvinte, aplicați pentru un loc de muncă ca o aplicație sau arhitect de software. În funcție de poziție, s-ar putea să lucrați într-o organizație IT mare - cu toate acestea, accentul dvs. va fi pus pe dezvoltarea, testarea și întreținerea pieselor de software mai mici.
  • De exemplu, unele aplicații arhitecți ar putea lucra cu software-ul bazat pe cloud.
  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 15
    4. Găsiți un loc de muncă ca dezvoltator de software de sisteme dacă preferați să lucrați cu sisteme de operare. Căutați online pentru o carieră în dezvoltarea software-ului de sistem, unde vă concentrați pe dezvoltarea, testarea și menținerea interfețelor software. În funcție de loc de muncă, ați putea lucra pentru compania de producție a computerului sau o companie mai specifică. Alegeți un loc de muncă care se potrivește cel mai bine nișei dvs. speciale în domeniul arhitecturii software.
  • De exemplu, dacă sunteți familiarizat cu modelul software-ului client-server, este posibil să fiți bine echipat pentru a dezvolta și de a testa software-ul pentru o bancă.
  • Știați? Termenul "dezvoltator" poate fi folosit interschimbabil cu "arhitectul" atunci când vine vorba de cariere legate de software.

  • Imaginea intitulată deveni un arhitect de software Pasul 16
    5. Studiați industrii specifice dacă doriți să luați un loc de muncă specializat. În timp ce multe poziții deschise pentru arhitecții de software sunt cu companii de calculator și tehnologie, rețineți că există nenumărate grupuri independente care necesită îndrumare și asistență cu sistemele lor de software. Înainte de a solicita un loc de muncă într-o anumită industrie, cercetați nevoile tehnologice exacte ale acestei poziții. Luați ceva timp pentru a vă spăla limba de programare preferată a unei anumite cariere înainte de a căuta oportunitățile de angajare.
  • De exemplu, dacă lucrați pentru o corporație mare, cum ar fi Facebook sau WordPress, va trebui să fiți familiarizați cu PHP sau Hypertext Preprocessor. Dacă lucrați cu programe specifice Microsoft, va trebui să fiți familiarizați cu C #.
  • Încercați să rămâneți în partea de sus a cărei limbi de programare sunt cele mai relevante. De exemplu, în timp ce C este un limbaj de programare util, nu este la fel de practic sau folosit ca descendenții săi, Java și C #.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar