Cum să devii administrator de sistem linux

Administratorii de sistem Linux fac bine ca profesioniștii din domeniul calculatorului. Ei sunt căutați și pot câștiga venituri cu șase cifre. Dar dacă nu există nici un program dedicat major sau un program de instruire, cum deveniți unul? Mulți administratori de sisteme Linux intră în profesia lor accidental, după ani de învățare cum să utilizeze Linux ca parte a unui alt loc de muncă legat de calculator. Dacă doriți ca o cale mai eficientă să devii un administrator de sistem Linux, utilizați programe de certificare și criterii pentru a vă ajuta să vă ghideze educația și formarea în sistemul de operare.

Pași

Metoda 1 din 2:
Începând cu Linux
  1. Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 1
1. Câștigați o diplomă de licență în domeniul informaticii. Spre deosebire de alte sisteme de operare, nu puteți merge la colegiu pentru a fi un administrator de sistem Linux. Cu toate acestea, dacă este în interiorul mijloacelor dvs. de a face acest lucru, obținerea unei diplomă în știința informatică vă va oferi o fundație puternică pentru a începe de la cum învățați Linux.
  • Mergând la școală, de asemenea, vă oferă posibilitatea de a face stagii și de a construi o rețea profesională.
  • Dacă o diplomă de licență nu este la îndemână pentru dvs. acum, există încă o mulțime de cursuri online pe care le puteți lua gratuit, ceea ce vă va învăța câteva elemente de bază despre hardware și software de calculator.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 2
    2. Luați oferta LFS101X gratuită în cursul Linux. Cursul LFS101X vă începe să instalați și să configurați Linux, precum și să vă învățați administratorii de sistem de sistem de zi cu zi completați în mediul Linux. Acest curs vă permite să navigați mai ușor Linux, astfel încât să aveți o înțelegere solidă de lucru a sistemului de operare.
  • În timp ce nu aveți nevoie de nici o experiență în Linux pentru a excela la acest curs, ar trebui să fiți încă un utilizator de computer experimentat. Dacă nu aveți multe cunoștințe despre alte sisteme de operare, începeți acolo înainte de a vă deplasa la Linux.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 3
    3. Utilizați alte cursuri de Fundație Linux pentru a vă extinde cunoștințele. Fundația Linux oferă o serie de alte cursuri pentru a vă ajuta să vă antrenați ca administrator de sistem Linux. Cu toate acestea, numai cursul intro este gratuit. Dacă simțiți că ați ieșit mult din acest curs, merită să vă uitați la cursurile suplimentare.
  • Certificarea Fundației Linux se bazează pe materialul din cadrul cursurilor LFS101x și LFS201, astfel încât să planificați cel puțin cursul 201 dacă intenționați să obțineți certificat. Va reveni doar câteva sute de dolari.
  • Dacă nu vă puteți permite să plătiți pentru un curs, Fundația Linux are, de asemenea, videoclipuri gratuite și alte resurse pe site-ul său care vă poate ajuta să crească cu Linux.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 4
    4. Practicați lucruri diferite în mediul Linux. După cum se spune, practica face perfect. În timp ce puteți petrece mii de dolari pe cursuri care vă vor învăța diferite aspecte ale administrației sistemului Linux, puteți învăța aceleași lucruri prin încercare și eroare doar jucând în jurul mașinii dvs. la domiciliu.
  • Uită-te la zonele pe care le-ați fi testat pentru certificare și concentrați-vă pe acestea. Completați-le cu orice alte zone care vă interesează pentru dvs.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 5
    5. Citiți prin documentația inclusă când vă blocați. Linux vine cu o documentație încorporată care ar putea să vă scoată dintr-un gem. Utilizați comenzile "om" (pentru manual), "Info," sau "Ajutor" Pentru a accesa documentația încorporată.
  • Chiar dacă vă dați seama cum să faceți ceva singur, este încă merită să vă întoarceți și să vă uitați la documentație. S-ar putea să existe un mod mai eficient pe care l-ați trecut cu vederea.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 6
    6. Alăturați-vă grupurilor de utilizatori Linux pentru ajutor și asistență în timp ce învățați. Căutați online pentru grupuri de utilizatori Linux și forumuri. Acolo, veți găsi alți utilizatori Linux la toate nivelurile de experiență care sunt dispuși să vă ajute să crească și să învețe.
  • Fundația Linux are forumuri de formare pe site-ul său web. Există, de asemenea, un administrator Linux Subreddit unde puteți vorbi cu alți utilizatori Linux.
  • Căutați pe Internet, prin intermediul universității locale sau pe un site web, cum ar fi întâlnirile.COM pentru un grup local de utilizatori Linux (Lup). Veți întâlni oameni de diferite vârste și niveluri de experiență în zona dvs. care nu numai că vă pot oferi sfaturi și asistență, dar, de asemenea, ajută la rețeaua atunci când căutați un loc de muncă.
  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea certificată
    1. Imagine intitulată deveni Administrator de sistem Linux Pasul 7
    1. Treceți cele două examene pentru a obține certificarea LPIC-1. Du-te la site-ul Institutului Professional Linux pentru a vă înscrie pentru examenele LPIC-1. Costul pentru examen diferă în funcție de țara în care locuiți, dar, în general, vă puteți aștepta să plătiți echivalentul a câteva sute de dolari SUA. Examenul este disponibil online în limba engleză și japoneză sau în centrele de testare live în engleză, germană, portugheză braziliană, chineză simplificată, chineză tradițională și spaniolă. Cele două examene testează capacitatea ta de a:
    • Înțelegeți arhitectura sistemului Linux
    • Instalați și mențineți o stație de lucru Linux și configurarea clientului de rețea
    • Face comenzi comune GNU și Unix
    • Manipulați securitatea sistemului și permisiunile de acces la fișiere
    • Efectuați sarcini comune de întreținere, inclusiv backup, restaurare, oprire și repornire
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 8
    2. Luați examenul pentru a deveni expert Microsoft Certified Solutions (MCSE). Examenul MCSE este un test cu mai multe opțiuni de 2 ore, care costă mai puțin de 200 USD pentru a lua. Există multe cursuri de pregătire și instruire disponibile care vor face acest examen o briză.
  • Chiar dacă accentul dvs. este pe Linux, există multe sisteme Linux într-un cadru Microsoft. După ce am demonstrat cunoștințele despre sistemul de operare Windows mărește atractivitatea ca un candidat la locul de muncă.
  • MCSE este cea mai mare acreditare Microsoft și se bazează pe abilitățile certificării Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA), așa că ar trebui să luați mai întâi.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 9
    3. Accesați certificarea CompTIA Server + odată ce aveți experiență. Înainte de a putea lua examenul pentru a vă califica pentru această certificare, aveți nevoie de 18 până la 24 de luni de experiență profesională care lucrează cu hardware și software de server. În timp ce cursul în sine este intens, trebuie doar să treci un singur examen lung de 90 de minute pentru a deveni certificat.
  • Examenul costă aproximativ 300 USD și constă în 100 de întrebări cu răspunsuri multiple. Pentru a trece acest test, trebuie să demonstrați că ați stăpânit conceptele de virtualizare, depozitare, securitate și depanare.
  • Acest certificat nu expiră, deci este unul bun ca.
  • Imagine intitulată devine administrator de sistem Linux Pasul 10
    4. Adăugați certificarea Red Hat după ce ați lucrat ca administrator de sistem. Cele două certificări Red Hat costă aproximativ 400 USD fiecare și sunt examene practice bazate pe performanță. În timp ce experiența nu este necesară, sunt recomandate 12-36 luni de experiență de administrator de sistem.
  • Acreditarea administratorului de sistem certificat Red Hat (RHCSA) este o certificare la nivel inferior și validează că aveți abilitățile de bază necesare pentru a fi un administrator de sistem Linux. După aceasta, puteți merge la certificarea Certificat Inginer Certificat Red Hat (RHCCE).
  • Cursurile de formare sunt disponibile, dar nu vin ieftine. Se așteaptă să plătească cel puțin 3.400 $ pentru un curs de formare de 4-5 zile.
  • sfaturi

    Dacă intenționați să lucrați pentru o corporație, actualizați-vă cunoștințele despre alte sisteme de operare actualizate până în prezent. Frecvent, veți opera într-un mediu care utilizează mai multe sisteme de operare și va trebui să înțelegeți cum funcționează toți împreună.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar