Cum să devii un controler de zbor

Conducătorii de zbor colaborează îndeaproape cu programele naționale de spațiu pentru a face ca misiunile spațiale să fie un succes. S-ar putea să fi văzut controlorii de zbor în filme ghidând nave spațiale și asistarea echipajului în misiunea lor. Pentru a prelua această responsabilitate, controlorii de zbor trebuie să fie motivați, indivizi educați. Ei primesc o mulțime de formare înainte ca ei să înceapă oficial să lucreze în acest domeniu competitiv.

Pași

Partea 1 din 3:
Obținerea educației potrivite
  1. Imaginea intitulată deveni un controlor de zbor Pasul 01
1. Completați o diplomă în ingineria aeronautică sau în subiect conex. Controlerele de zbor provin din tot felul de zone de studiu diferite. Mulți dintre aceștia obțin o diplomă în ingineria aeronautică sau studiază o știință fizică sau naturală, cum ar fi fizica, astronomia și biologia. Alții merg la școală pentru matematică sau informatică.
  • Pentru a vă mări șansele de a fi angajat ca controlor de zbor, studiați un câmp tehnic. Ingineria, matematica aplicată și știința sunt cele mai comune câmpuri legate de zborurile spațiale.
  • Fizica, matematica, fiziologia, computerele, mecanica orbitală și generarea de energie sunt câteva zone care trebuie luate în considerare indiferent de gradul pe care îl urmăriți.
  • Imaginea intitulată deveni un controlor de zbor Pasul 02
    2. Luați cursuri pe sisteme informatice și alte interese de specialitate. Echipele de control al zborurilor constau dintr-o distribuție diversă a specialiștilor. Fiecare echipă are nevoie de un specialist medical și un Inginerul biomedical, de exemplu. Unii controlori de zbor funcționează pe sistemele electronice, în timp ce altele se specializează în gestionarea datelor sau logistica. Studiați diferite zone pentru a afla unde se află abilitățile și interesele dvs.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat de gestionarea datelor, puteți lua unele clase pentru sistemele informatice și baze de date. Dacă sunteți interesat de componente mecanice, aflați despre circuitele electrice și mașinile de construcție.
  • Nu trebuie să fii expert într-un domeniu specific, deși specializarea vă sporește șansele de a fi angajat. Agențiile spațiale oferă o pregătire suplimentară după angajarea de noi controlori de zbor.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 03
    3. Alegeți activitățile bazate pe comunicații pentru a învăța abilitățile de lucru în echipă. Cunoașterea nu este tot ce trebuie să reușească ca un controlor de zbor. Controlerele de zbor funcționează în echipe mici, fiecare echipă răspunzând unui director de zbor și comunicator spațiale. Pentru a vă îmbunătăți abilitățile de comunicare, luați câteva cursuri de vorbire publică. Profitați de oportunitățile de lider prin proiecte de grup sau prin voluntariat.
  • Misiunile spațiale sunt complicate, cerând mulți oameni diferiți să lucreze împreună pentru a reuși. Abilitățile interpersonale puternice sunt un plus, mai ales dacă doriți să vă promovați dintr-o poziție inferioară la o agenție spațială.
  • Recrutorii apreciază candidații care arată inițiativa. Ca controlor de zbor, depinde de tine să-ți faci vocea. Cereți ceea ce doriți și vorbiți când observați o problemă.
  • Imaginea intitulată deveni un controlor de zbor Pasul 04
    4. Competențe de management al timpului pentru a rămâne organizat sub presiune. Misiunile spațiale sunt despre echipe, astfel încât să știm cum funcționează o echipă de succes este un avantaj pentru orice candidat. Echipele de succes funcționează bine împreună și rămân organizate în ciuda tuturor sarcinilor și rolelor de documente, cum ar fi controlorii de zbor. Gestionarea scenariului de înaltă stres este o parte esențială a misiunilor de zbor. Aceste abilități provin din practică și experiență.
  • Unii controlori de zbor primesc a doua grad în managementul afacerilor sau comunicări. Trecând prin școală, a doua oară nu este obligatorie, dar vă poate ajuta să obțineți abilități pe care altfel le puteți pierde.
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând o experiență relevantă
    1. Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 05
    1. Aplicați pentru stagii legate de spațiu înainte de absolvire. Chiar dacă nu vă antrenați ca un controler de zbor imediat, lucrați până la el. NASA, de exemplu, oferă multe poziții de stagiu diferite pentru persoanele cu abilități de la fotografie la inginerie. Verificați alte agenții spațiale sau contractori privați pentru oportunități similare.
    • NASA are oportunități de stagiu pentru studenți cu vârsta de 16 ani sau mai mult. Aplicați la HTTPS: // intern.NASA.Gov /.
    • Încercați să vă îndreptați spre un stagiu care vă pregătește să fiți un controlor de zbor. De exemplu, lucrul ca inginer sau un tehnician de calculator oferă adesea o experiență valoroasă. Fiecare misiune spațială cere oamenilor cu aceste abilități.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 06
    2. Aplicați pentru rolurile rapide legate de zborul spațial după absolvire. Experiențele de lucru sunt cele mai bune modalități de a vă arăta adecvarea pentru camera de control al zborului. În mod ideal, experiența dvs. de lucru va fi legată de spațiu, cum ar fi printr-o agenție spațială sau contractor privat. Dacă aceasta nu este o opțiune, căutați oportunități care se potrivesc fundalului dvs. educațional și vă permit să crească ca lider.
  • De exemplu, lucrul la o afacere rapidă vă poate ajuta să învățați cum să gestionați o echipă. Îmbunătățirea ca programator de calculator sau inginer biomedical vă poate pregăti un rol specific ca controlor de zbor.
  • Lucrarea exactă pe care o faceți nu este la fel de importantă ca și trăsăturile pe care le-ați afișat. Cel mai mare avantaj al tău se dovedește că ești o persoană motivată, orientată spre echipă care prosperă sub presiune.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 07
    3. Practicați zborul prin instruirea unui simulator de zbor spațial. Controlerele de zbor câștigă experiență prin utilizarea simulatoarelor care replică mișcările planelor sau a navetei spațiale. NASA are un program gratuit numit GMAT care vă permite să gestionați suportul misiunii spațiale. Nu are grafică, deci este posibil să aveți nevoie să achiziționați un joc realist de simulator de zbor pentru a câștiga și mai multă înțelegere despre cum să manevrați navele spațiale.
  • GMAT este disponibil la https: // software.NASA.GOV / Software / GVC-17177-1.
  • Încercați programul de spațiu Kerbal sau X-plan pentru câteva simulatoare grafice.
  • Agențiile spațiale au, de asemenea, propriile lor simulatoare de zbor, astfel încât să obțineți mai multe formări practice după ce ați fost angajați. Practicarea în avans mărește șansele de a deveni un controlor de zbor.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 08
    4. Primiți o pregătire de specialitate de la o agenție spațială odată ce sunteți angajat. Când vă angajați, agenția spațială vă pune într-o echipă cu alți solicitanți noi. Controlorii de spațiu experimentați vă pun prin formare de bază, care durează aproximativ 4 săptămâni. După formarea de bază, un supraveghetor vă oferă o pregătire suplimentară în specialitatea dvs. aleasă.
  • Fiecare parte a controlului misiunii necesită o bază de cunoștințe diferită. Dacă sunteți pregătit să intrați într-o asamblare logistică sau echipament, aveți un avantaj și este mai probabil să ajungeți la tipurile de sarcini pe care le bucurați.
  • Agenția spațială vă va monitoriza abilitățile și aptitudinile în formare. Ei folosesc rezultatele pentru a vă aloca o pregătire mai specializată care determină rolul dvs. ca controlor de zbor.
  • Partea 3 din 3:
    Aplicarea pentru pozițiile controlerului de zbor
    1. Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 09
    1. Deveniți cetățean al țării în care doriți să lucrați. În U.S., De exemplu, acest lucru înseamnă să fii născut în u.S., fiind născut la părinții americani sau devenind a cetățean naturalizat. Oamenii din alte țări pot lucra pentru NASA printr-un program de schimb cu programul spațial al țării de origine. Conducătorii de zbor au fost în mod tradițional angajați guvernamentali, dar companiile private care proiectează misiuni spațiale civile pot oferi mai multe oportunități de angajare.
    • Verificați programul spațial al țării dvs. sau aplicațiile de locuri de muncă pentru cerințele lor oficiale. Dacă nu vă calificați ca controlor de zbor, este posibil să puteți găsi încă un alt rol la o agenție spațială.
    • Vârsta nu este în apropierea cât mai importantă ca și cetățenia și alți factori. De fapt, mulți oameni devin controlori de zbor imediat după terminarea educației.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 10
    2. Înscrieți-vă prin recentul program de absolvent dacă ați terminat școala. Programul recent de absolvent al NASA Hayways se ocupă de cineva mai puțin de 2 ani eliminat de la finalizarea educației. Aceste locuri de muncă sunt postate prin USAJOBS, deși le puteți găsi listate pe site-ul NASA. Programul recent de absolvent este destinat instruirii de locuri de muncă, deci este o modalitate excelentă de a vă face piciorul în ușă după terminarea școlii.
  • Găsiți liste de locuri de muncă pentru absolvenții recenți la https: // nasajobs.NASA.Gov / Studentopps / Ocuparea FOGID / RGP.HTM.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 11
    3. Trimiteți o cerere de angajare printr-un site web al agenției spațiale. Dacă doriți să ocoliți formarea și programele de locuri de muncă și vă simțiți gata pentru tranzacția reală, aplicați direct pentru o deschidere a controlerului de zbor. În U.S., Încercați să aplicați pentru NASA prin USAJOBS. Contractorii care lucrează în mod privat sau cu agenții spațiale guvernamentale pot, de asemenea, să posteze locuri de muncă, pe care le puteți găsi printr-o căutare rapidă online. Trimite o relua Listați experiența dvs. de lucru, educația și alte calificări.
  • Solicitanții noi se confruntă cu o mulțime de concurență, astfel încât să puteți crește șansele de a fi angajat prin a rămâne alertă. Dacă sunteți în u.S., Urmăriți postările noi pe https: // USAJOBS.Gov /.
  • Păstrați un ochi pe site-uri precum Glassdoor, LinkedIn și Ziprecruiter pentru a găsi oportunități suplimentare.
  • Imaginea intitulată deveni un controler de zbor Pasul 12
    4. Suferă un control de fond atunci când agenția spațială o solicită. După ce ați auzit de la agenția spațială, urmați instrucțiunile pe care le oferă despre completarea aplicației. Dacă sunteți luat în considerare pentru slujbă, agenția vă va cere să obțineți o verificare de fond. Odată ce acordați permisiunea pentru cecul, agenția analizează istoria dvs. penală pentru a face o decizie de angajare.
  • Deoarece mulți controlori de zbor lucrează cu guvernul, securitatea este o mare preocupare. Conducătorii de zbor primesc autorizații de securitate de la agenție. Dacă aveți un cazier judiciar, cererea dvs. poate fi descalificată.
  • sfaturi

    Cei mai mari angajatori ai controlorilor de zbor din U.S. sunt NASA în Washington D.C. și Centrul Space Johnson din Houston. Relocarea este necesară pentru formare și angajare.
  • Controlerele de zbor funcționează cu ore lungi în timpul misiunilor, astfel încât alimentele și băuturile sunt permise în interiorul camerei de control.
  • Controalele de zbor bune pot deveni directori de zbor. Directorii de zbor servesc drept control al misiunii, conducând alți controlori de zbor și luarea deciziilor rapide în caz de urgență.
  • Unii controlori de zbor devin astronauți. Dacă ați visat că deveniți un astronaut, puteți obține o șansă prin experiența dvs. în misiunile de zbor.
  • Conducătorii de zbor stau în jurul multor misiuni, astfel încât să nu treceți prin intermediul unei formări fizice semnificative atunci când aplicați. Sănătatea fizică devine mai importantă dacă intenționați să deveniți un astronaut mai târziu.
  • Avertizări

    Nivelul de stres pentru controlorii de zbor poate deveni destul de mare. Conducătorii de zbor sunt de așteptat să lucreze cu schimbări lungi în timp ce fac încă o decizie dificilă sub presiune. Dacă vă place un ritm mai relaxat, fiind un controler de zbor nu este ideal.
  • Orele de lucru netradiționale sunt o necesitate pentru controlorii de zbor, ceea ce poate provoca probleme de programare. Misiunile spațiale nu iau pauze, astfel încât centrul de operare va fi activ toată ziua în fiecare zi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 4 ani de licență de licență
    • Simulator de zbor spațial
    • Computer cu o conexiune la internet
    • Cetățenia în țară Agenția spațială este în
    • Experiență în medii de conducere sau de echipă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar