Cum să se ocupe de un frate mai mic

Are fratele tău mai mic în camera ta și a mâncat bomboanele tale de Halloween? A repetat vreodată ceva rău că te-a auzit spunând? Cel mai rău dintre toate, ai strigat vreodată la el sau l-ai rănit și l-ai făcut să plângă și apoi ți-a făcut probleme?Este normal ca frații să argumenteze, iar mulți copii sunt supărați de fratele lor mic. Dacă vrei să te înțelegi, poți să-ți dai seama cum să rezolve conflictul și să acționezi cu respect față de el. Ia-ți părinții implicați dacă nu pari să lucrezi la lucruri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tratarea fratelui tău cu respect
  1. Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic pas 1
1. Gândește-te cum îți tratezi fratele pe tot parcursul zilei. Îl împingeți când îl treceți în hol? Îl blocați din baie doar pentru al supăra? Îți iei lucrurile fără să întrebi? Poate fi ușor să alegeți pe un frate mai mic, fără să vă gândiți nici măcar despre asta, mai ales că este mai mic decât tine și nu puteți face nimic despre asta. Începeți să observați cum îl tratați pe tot parcursul zilei.
  • În unele cazuri, poate fi feellike este vina fratelui tău pe care o alegi pe el. El te deranjează, ca să-l alegi, așa că te deranjează mai mult ... Este un ciclu care nu se va opri până nu încerci ceva diferit.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 2
    2. Gândiți-vă cum trebuie să se simtă. Poate fi greu să fii un frate mai mic. Probabil crede că ești răcoros și vrea să fie cu tine, dar nu este suficient de matur pentru a juca genul de jocuri pe care le place sau stai cu tine ca prietenii tăi. S-ar putea să înceapă lupte sau să te deranjeze pentru că vrea atenție.
  • Când vă imaginați cum se simte altcineva, se numește empatie. Empatia vă ajută să decideți cum să acționați față de cineva imaginându-vă modul în care se simt și apoi răspunzând cu ceea ce s-ar simți cel mai util sau liniștitor pentru dvs. dacă ați fi în locul lor.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic pas 3
    3. Tratați-l cum doriți să fiți tratați. Probabil ați auzit această afirmație, numită "regula de aur," și este o modalitate foarte bună de a trata fratele tău. Doar pentru că el este fratele tău mai mic, nu înseamnă că nu merită respect regulat!
  • Tratați-l cum doriți să vă trateze. Nu striga la el, iau lucrurile fără să-i întrebi sau să-l uit la el. S-ar putea să nu te trateze la fel, dar dacă ești respectuos și bun cu el, nu poți fi învinuit pentru el să lupte.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 4
    4. Apropiați-l într-un ton bun. Nu începe niciodată o conversație țipând. Își doare sentimentele când îl vei prinde și îl va face să se întoarcă înapoi.
  • Încercați să spuneți "Buna dimineata!" Într-o voce veselă în fiecare zi. Setează tonul potrivit pentru restul zilei.
  • Metoda 2 din 3:
    Rezolvarea conflictelor cu fratele tău
    1. Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 5
    1. Stai jos și au o vorbă de inimă. Dacă tu și fratele tău ai luptat mult în ultima vreme sau dacă a făcut lucruri care te enervează, ar trebui să ai o conversație cu el să-l lase să știe cum simți tu.
    • Asigurați-vă că nu îl faceți să plângă. Încercați să nu vorbiți la el într-un mod bossy sau spune-i ce să facă. Să participe la conversație și să vă spună cum se simte și el.
    • Încercați să utilizați "I-Declarații" Pentru a explica cum vă simțiți. În loc să-l învinovățească spunând lucruri cum ar fi "Sunteți întotdeauna atât de nosy și nepoliticos!" Ai putea spune, "Mă simt frustrat când veniți în camera mea fără să bateți. Mă face să cred că nu-mi respectați intimitatea."
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 6
    2. Ne cerem scuze de ori că ați fost înviat pentru el. Probabil ați luat-o pe fratele vostru sau ați strigat la el când v-a enervat. Spune-i că îți pare rău pentru acele vremuri și că vrei să ai o prietenie mai bună cu el.
  • Încercați să spuneți, "Îmi pare rău că am fost rău pentru tine și am strigat la tine. Nu știu de ce fac asta uneori, dar vreau să încerc să fiu mai frumos pentru tine."
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 7
    3. Faceți o listă de lucruri pe care ambele le puteți schimba. Amândoi sunteți probabil vinovați de enervant și de a fi rău unul față de celălalt. Scrieți ceea ce doriți ca fratele tău să nu facă și să-i ceri ce lucruri nu vrea să faci.
  • Păstrați lista scurtă și concentrată pe cele mai importante lucruri ... Încercați câte două sau trei lucruri fiecare.S-ar putea să-i cereți să nu întrerupă când aveți prieteni, bateți înainte de a veni în camera dvs. și nu vă împrumutați jucăriile fără să vă întrebați.
  • Sunt de acord cu el că veți lucra atât la faptul că nu faceți lucrurile care ne deranjează reciproc.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 8
    4. Rămâi calm chiar și atunci când acționează imatur. Poate fi greu să ai o conversație serioasă cu un frate mai mic. Dacă el face zgomote nepoliticoase sau face fețe în timp ce vorbești, pur și simplu stai în sus și spune liniștit, am încercat să vorbesc, dar...`, și plecați.
  • Dacă te sfătuiește să te uiți la el (fără să spună nimic) și să aștepte până când vorbește. Când o face, stai lângă el și terminați conversația.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 9
    5. Ascultați fiecărui cuvânt pe care-l spune și arată că îți pasă ce crede. Când se va face să vorbească, să-l îmbrățișeze și să-i reamintească că îl iubești, chiar dacă voi doi luptați uneori.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 10
    6. Știți cum să reacționați când veți lupta cu două. Chiar dacă vă așezați cu fratele dvs. și sunteți de acord să vă întâlniți mai bine, veți avea în continuare unele lupte în viitor. Dacă credeți că veți începe să strigați la el spunând: "Nu mă voi lupta cu tine."
  • Dacă începeți să vă argumentați, lăsați-l să câștige uneori. Care îl poate surprinde și poate tăia lupta scurtă. Spune, "Ai dreptate, îmi pare rău. Voi merge în camera mea și voi citi o vreme."
  • Dacă ești foarte supărat la el, pleacă și spune-i că nu vrei să fii rău, ca vrei să scape de el. Spune-i că nu vrei să se încheie cu tine două lupte.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsind modalități de a se înțelege
    1. Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 11
    1. Încercați să jucați jocul său preferat cu el sau să citiți cartea preferată. Petrecând timp cu fratele tău, făcând lucrurile pe care le place înseamnă că este mai puțin probabil să te bați pentru atenție atunci când prietenii tăi s-au terminat sau încerci să faci temele.
    • Încercați să programați timp regulat împreună pentru a juca, mergeți la parc sau doar imagini color împreună.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 12
    2. Ia-ți frații să joace împreună. Dacă aveți mai mulți frați mai mici, le-ați stabilit pentru a juca un joc între ele. În acest fel, vor fi preocupați între ele în loc de tine. Dacă încep să se certe, să intre în mod politicos și să le reamintească că sunt frați, nu dușmani. Jucați cu ei timp de câteva minute până când ele par a fi prieteni din nou, apoi du-te face tot ce ai de gând să faci.
  • S-ar putea să configurați un joc de medic veterinar cu animalele umplute sau să configurați un simplu joc de bord cum ar fi Hi Ho Cherry-O sau lăstari și scări.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 13
    3. Dați-i ceva de făcut când vă enervic. Dacă încercați să faceți ceva și nu vă va înceta să vă deranjeze, cereți-i să vă atragă o imagine sau o culoare o pagină pentru dvs. într-o carte de colorat. Faceți o mare afacere din cât doriți ca el să vă facă ceva și el se simte special în timp ce îl face.
  • Asigurați-vă că vă mulțumesc și agățați imaginea pe perete în camera dvs., așa că știe că într-adevăr o apreciați.
  • Imagine intitulată Deal cu un frate mai mic Pasul 14
    4. Lăsați-l pe fratele tău să știe că îl iubești. Asigurați-vă că îi spuneți că îl iubiți în mod regulat. Ar putea părea brânză, dar are nevoie să știe că ești acolo pentru el și ai grijă de el.
  • Încercați să spuneți "Te iubesc!" Dimineața când fratele tău pleacă pentru școală sau noaptea când te duci în camerele tale să doarmă.
  • sfaturi

    Dacă ați fost într-o luptă și el este încă îngrozitor, dă-i un spațiu pentru o vreme, așa că poate avea timp să se răcească.
  • Dacă dorește să joace în afara sau să joace un joc video, dar ești ocupat, cere-i să stabilească jocul în timp ce vă așteaptă. Dacă veți fi o vreme, sugerează-i să-și facă o parte din responsabilitățile sale.
  • Dacă încearcă să te enerveze, nu-l bateți la el. Țineți minte că încearcă doar să vă atragă atenția. Probabil că vă privește, așa că încercați să dezactivați un exemplu și să vă controlați mânia sau frustrarea.
  • Dacă el este enervant sau face ceva rău, ia niște respirații adânci și nu vei fi frustrat cu el.
  • Avertizări

    Dacă aveți probleme cu el și nu știți ce să faceți, nu încercați să vă ocupați de el, discutați cu un adult.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar