Cum să obțineți libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă

Fiind o fată adolescentă este greu. Trebuie să vă faceți griji cu privire la notele dvs., viața socială și despre toate schimbările pe care le faceți zilnic. Pentru a face lucrurile mai rău, s-ar putea să fi răsturnat părinții care au așteptări atât de nerezonabile încât nu au încredere în tine să părăsiți casa fără ca ei să fie la câțiva pași distanță. Următorii pași sunt concepuți pentru a vă ajuta să vă ocupați de părinții care ar putea fi puțin prea restrictivă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Învățând cum să comunice mai eficient
  1. Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 1
1. Repetați ceea ce doriți să spuneți înainte de a spune acest lucru. Nu există nici o modalitate de a schimba mintea părinților dacă nu încercați cel puțin să vă explicați gândurile în această privință. Dacă credeți că părinții dvs. vă tratează nedrept, ar trebui să fiți pregătiți să vă prezentați cazul.
  • Înainte de a vorbi cu ei, scrieți exact ce subiecte doriți să acoperiți. Vrei ca părinții tăi să te lase să mergi la dansul de acasă cu prietenii tăi? Faceți o listă cu cele mai bune motive pe care ar trebui să le aveți permis să faceți acest lucru. Doriți să începeți să purtați machiaj? Pregătiți un argument detaliat pentru motivul pentru care sunteți gata. Dacă nu puteți veni cu motive bune, nu vă așteptați ca părinții dvs. să vă găsească cazul credibil.
  • Alegeți cu atenție cuvintele pe care doriți să le utilizați pentru a deschide conversația. Nu începeți cu o acuzație, cum ar fi "Mamă, nu mă lăsa niciodată să fac ceva distractiv! Care trebuie să se schimbe."În schimb, încercați să spuneți ceva cum ar fi, "Mamă, știu că ți-e frică să mă lași să merg în public fără să fii acolo, dar aș vrea să merg la un film cu prietenii mei vineri noaptea. Mă întrebam dacă ar fi putut face ceva pentru a câștiga mai multă libertate." Abordați situația cu umilință și respect, iar părinții dvs. vor avea mai multe șanse să asculte ceea ce aveți de spus.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 2
    2. Planificați negocierea. Ar putea părea ciudat să negociezi cu părinții dvs., dar trebuie să le oferiți un stimulent pentru a vă gândi la ideile dvs.
  • Există ceva ce puteți oferi părinților dvs. în schimbul acestora, slăbind regulile lor? Dacă nu vă vor permite să vedeți un film cu prietenii dvs. Vineri, ați putea promite să aspirați casa sâmbătă dacă vor permite să plecați. Gândiți-vă la ce sarcini vă urăsc părinții. Le-ai putea face? Dacă da, este posibil să aveți un chip excelent de negociere.
  • Fi gata să negocieze ceea ce ar trebui să fie pedeapsa ta dacă nu reușiți să vă țineți sfârșitul afacerii. Dacă spui părinților tăi că vei fi acasă la 10:00 p.M., și vii acasă la 10:45, ce ar trebui să fie repercusiunile? Dacă spui că vei spăla mâncărurile timp de o săptămână, dar opriți după trei zile, cum ar trebui să fiți penalizați? Veniți cu câteva pedepse posibile înainte de a vă apropia de părinții dvs. cu oferta dvs. Arătați-le că vă puteți asuma responsabilitatea pentru acțiunile dvs.
  • Oferă un compromis. Dacă nu vi se permite să mergeți la un film care începe la 9:30 p.M., Poate ai putea vedea 6:30 p.M. arătând în schimb. Dacă nu vor să mergi la o petrecere la casa unui prieten, promiteți-le să le trimiteți la fiecare 30 de minute. Ar fi enervant, dar cel puțin aveți șansa să vă dovediți.
  • Aveți grijă să nu intrați în această conversație ca și cum ar fi o negociere între egali. În cele din urmă, nu sunteți în control asupra acestei situații și va trebui să respectați oricare ar fi părinții dvs. Nu țineți puterea în această situație și nu doriți să pari exigenți și aroganți.
  • Alegeți cuvintele care vor comunica tonul corespunzător. Nu spuneți, "Mamă, voi aspiră casa în dimineața zilei de sâmbătă, dar va trebui să mă lași să merg la film în noaptea de vineri." În schimb, ai putea spune "Mamă, mi-ar plăcea foarte mult să merg la film vineri seara. Știu că urâți aspirarea casei, așa că ați considera că m-ați lăsat să mă duc dacă îți promit să o fac sâmbătă dimineața?" Dacă puteți propune să faceți ceva care să-și facă viața mai ușoară, îi dai un stimulent pentru a vă considera oferta.
  • Imaginea denumită obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 3
    3. Rămâneți calm și mențineți-vă calmul. Dacă doriți să fițiți ca un adult, trebuie să puteți comunica ca unul.
  • Încercați să vă apropiați de părinții dvs. într-o manieră calmă și atentă. Abordați-le atunci când sunt relaxați - poate după cină - și le spune politicos că doriți să vorbiți. Odată ce aveți atenția lor, explicați de ce vă simțiți ca și cum limitele sunt plasate pe tine sunt nedrepte.
  • Când părinții dvs. oferă motivele pentru stabilirea limitelor asupra dvs., rămân compuse și cordiale, menținându-vă poziția. Dacă vă pierdeți temperamentul sau furtuna din cameră, veți da doar părinților dvs. să credeți că nu sunteți suficient de maturi pentru a face față mai multă libertate.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 4
    4. Acceptați faptul că nu vă puteți schimba mintea. Șansele sunt, dacă părinții dvs. au plasat restricții grele asupra dvs., nu își vor schimba imediat mințile după o conversație. S-ar putea să trebuiască să le acordați pentru a le oferi ceva de gândit mai târziu.
  • Amintiți-vă, nu trebuie să câștigați acest argument pentru a vă face punctul. În această etapă, doriți ca părinții tăi să se gândească la ceea ce spui și să fii fericit că ai putea să le abordezi într-o manieră considerată, chiar dacă nu sunt de acord.
  • Fiți pregătiți pentru ca părinții dvs. să reacționeze prost. Având în vedere că întrebați abilitățile de părinți, s-ar putea chiar să se înfurie că ați avut îndrăzneala de a le confrunta. In mod deosebit Dacă părinții dvs. refuză să se bască, ar trebui să vă ocupați de această situație cu maturitate și poin. În acest fel, ați putea să le impresionați și să le faceți să întrebați dacă sunt prea stricte.
  • Metoda 2 din 3:
    Câștigând încrederea părinților
    1. Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 5
    1. Urmeaza regulile. Este firesc să vă testați limitele atunci când sunteți adolescent, dar ruperea regulilor părinților dvs. nu le va convinge că sunteți gata pentru Mai mult responsabilitate.
    • Chiar dacă regulile părinților dvs. par stivi sau prea restrictive, aceste reguli vor rămâne probabil în loc sau vor deveni chiar mai stricte dacă nu le puteți urma. Dacă le puteți arăta că respectați regulile lor, ar putea fi mai probabil să aibă încredere în tine să se ocupe de mai multă libertate.
    • Să comunice părinților dvs. că înțelegeți că vă iubesc și doresc doar ce este mai bine pentru dvs. Odată ce părinții dvs. văd că vă apreciați îngrijorarea pentru dvs., vor fi mai probabil să asculte explicațiile dvs. pentru motivul pentru care credeți că vă puteți ocupa mai multă responsabilitate. Ai putea spune, "Știu că vrei doar să mă țină în siguranță, dar sper că putem să ne dăm seama de o cale în care aș putea fi în siguranță și încă mai fac niște lucruri cu prietenii mei. Putem vorbi despre asta?"
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 6
    2. Arată respect și au o atitudine bună, chiar dacă regulile părinților dvs. nu se schimbă. Nu fi un adolescent furios, furios.
  • Dacă creați un mediu tensionat și furios la domiciliu, părinții dvs. probabil că nu vor dori să vă răsplătească comportamentul prin schimbarea regulilor acestora. Fiți o persoană plăcută și ușoară, iar părinții dvs. vor avea mai multe șanse să ia în considerare lucrurile din perspectiva voastră.
  • Nu încercați să vă purtați părinții în jos, făcându-le viața mizerabilă. Te vor rezista, și nu le vei respecta când se înclină.
  • Este natural că vă veți simți frustrat și supărat din când în când. Când faceți, încercați să vă exprimați într-o manieră calmă și rezonabilă, în loc să vă rostogoli ochii sau să ieșiți din cameră. Nu faceți comentarii sarcastice despre modul în care sunt regulile lor "prost" sau "nepotrivit" sau cum doriți că ar fi mai mult ca părinții prietenilor tăi.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 7
    3. Fii persistent. Nu renunța la prima dată când părinții dvs. refuză să-și schimbe regulile.În schimb, vă puneți mintea să vă dovediți că vă puteți ocupa mai multă responsabilitate prin păstrarea regulilor lor și continuați să faceți argumente bine gândite, atent.
  • Fii clar despre faptul că încă vrei ca părinții tăi să-și relaxeze regulile. Când părinții dvs. nu vă vor permite să faceți ceva pe care credeți că ar trebui să-l faceți, să le asigurați că veți urma regulile lor pentru că le respectați. Dar, de asemenea, amintiți-le că tot credeți că ați putea face mai multă libertate și că încercați să câștigați încrederea lor. În timp ce nu ar trebui să vă plângeți în mod constant de comportamentul lor suprotector, de asemenea, nu ar trebui să vă ascundeți sentimentele.
  • În schimb, faceți un plan de revizuire a subiectului o dată la câteva săptămâni. Marchează o dată pe un calendar și urmăriți zilele de la ultima oară când ați avut o discuție serioasă cu părinții dvs. Odată ce ați făcut progrese în a fi respectuos și urmărind regulile lor, veți avea o experiență de urmărire pe care o puteți îndrepta pentru a dovedi că meritați mai multă libertate.
  • Ca întotdeauna, fii foarte tact în modul în care te apropii de părinții tăi. De exemplu, în loc să spună "Am făcut o treabă bună ca urmare a regulilor dvs. Acum este timpul să le schimbați pentru mine," Ar trebui să spui ceva cum ar fi, "Mă întrebam dacă am putea vorbi. M-am făcut tot posibilul pentru a-ți respecta regulile, dar încă mai simt ca și cum aș vrea să am o libertate mai mică. Există ceva ce pot face pentru a-ți câștiga încrederea?"
  • Imaginea intitulată Obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 8
    4. Nu fi secretiv. Amintiți-vă, cea mai rea frică a părinților dvs. este că vă veți pune într-o situație periculoasă în care nu vă vor putea proteja. Nu doriți să le oferiți motive să credeți că veți abuza încrederea lor dacă vă permit să faceți mai multe decizii proprii.
  • Dacă treceți prin viața ascunsă de lucruri de la ei, vor presupune doar că vă veți ascunde motivele de la ei. Dacă dați părinților dvs. impresia că aveți o viață secretă pe care nu o doriți să știe, asta va crește doar anxietățile despre ceea ce veți face odată ce ați plecat de la ei. Ar trebui să încercați să păstrați liniile de comunicare cât mai deschisă posibil.
  • Nu este greșit să păstrați câteva lucruri private, desigur. Aveți voie să vă păstrați câteva gânduri pentru dvs. Dar nu ar trebui să le dați impresia că trăiți o viață acasă și altul când sunteți departe de ei.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 9
    5. Nu minți. Dacă spui că mergi la mall după școală, nu ajunge la casa unui prieten fără explicație. Dacă spui că te duci la casa unui prieten pentru a studia pentru un examen, nu-ți petreceți seara uitându-se pe Netflix la o casă de prieteni diferită.
  • Dacă părinții dvs. nu pot avea încredere în Cuvântul vostru, nu vor avea încredere în tine să păstreze orice promisiuni pe care le-ați făcut. Este greu de argumentat că meritați mai multă responsabilitate dacă deja luptați pentru a păstra regulile pe care le-ați dat.
  • Fi cinstit cu ei. Chiar dacă vă încurcați și faceți ceva pe care îl cunoașteți, îi veți face supărat, vor fi fericiți că îi respectați suficient pentru a vă recunoaște greșeala. Dacă mințiți și acoperiți-o, vă vor aștepta să faceți acest lucru și în viitor.
  • Metoda 3 din 3:
    Schimbarea modului în care vă gândiți la situația dvs.
    1. Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 10
    1. Discutați cu un prieten de familie sau cu un adult de încredere.Emoțiile se ridică la înălțime când sunteți adolescent și nu vă puteți percepe corect situația. La fel de greu ca și cum ar fi considerat, este posibil ca părinții dvs. să vă trateze de fapt în mod echitabil și cu cantitatea potrivită de precauție.
    • Aveți o mătușă de încredere, unchi sau bunic cu care ați putea discuta despre situația dvs? Credeți că consilierul dvs. de îndrumare al liceului vă poate oferi un sfat? Dacă nu vă simțiți că ați putea vorbi cu alți adulți, deoarece vă este frică să ajungă la siding cu părinții dvs. și de a fi de acord că în prezent aveți limitele corecte plasate pe dvs., care ar putea indica faptul că părinții dvs. sunt de fapt corecți. Dacă este cazul, trebuie să fiți sincer cu voi înșivă.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 11
    2. Păstrați un jurnal și scrieți despre sentimentele dvs. față de regulile părinților dvs. Te vei simți mai bine după ce ți-ai scris gândurile fără teama de a ofensa pe nimeni, și vei putea să-ți reciți jurnalul de-a lungul timpului pentru a vedea cât de bine vă urmați regulile părinților și comportamentului într-o manieră matură.
  • Jurnalul dvs. va oferi un istoric scris despre modul în care dumneavoastră și părinții dvs. negociați regulile dvs. Dacă vă urmați cu adevărat îndrumările și comportamentului pe măsură ce vă vor, veți putea să le arătați că ați păstrat cuvântul dvs. Acest lucru vă va permite să furnizați dovezi pentru argumentul dvs. și vă va ajuta să dovedim că pot avea încredere în tine cu mai multă libertate.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 12
    3. Gândiți-vă la regulile din perspectiva părinților dvs. Ia în considerare de ce regulile sunt în vigoare și ceea ce părinții dvs. cred că aceste reguli sunt realizate.
  • Dacă ați avea o fiică adolescentă, ați permite-o să meargă la o petrecere la casa unui prieten, fără adulți în jur? Ați permite fiicei dvs. de 14 ani să meargă la date fără supravegherea adulților? Părinții tăi au fost odată vârsta pe care o aveți acum și este foarte posibil ca ei să dispară cu un comportament pe care nu-l vor să repete.
  • Dacă nu puteți vedea niciun motiv pentru reguli, cereți-i părinților să le explice. De exemplu, ai putea spune, "Știu că vrei să mă păstrezi în siguranță, dar mă întrebam de ce crezi că îmi permite să merg la un film într-o noapte de vineri mă va pune într-o situație periculoasă." S-ar putea să aibă motive pe care nu le-au menționat niciodată sau că nu ați luat luat în considerare și ați putea să vă ușurați unele dintre temerile lor.
  • De exemplu, dacă doriți să participați la un film cu un grup de prieteni, dar părinții tăi se tem că cineva ar putea să-ți pună o amenințare pentru tine, ai putea spune "Înțeleg temerile tale, dar aș fi cu un grup de fete de vârsta mea și am fi în public tot timpul. Dacă cineva ne amenință, am să cerem ajutor și să lăsăm această situație."
  • Amintiți-vă că părinții dvs. au un motiv pentru regulile lor. Chiar dacă regulile lor par nerezonabile, părinții tăi le pun în aplicare pentru că vor să te protejeze și motivul pentru care doresc să te protejeze este că te iubesc. Într-o zi, le-ați putea mulțumi pentru asta.
  • Imaginea intitulată obține libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 13
    4. Nu uitați că această situație este doar temporară. Vei fi în noaptea ta într-o zi și vei fi liber să-ți faci propriile reguli. Chiar dacă părinții tăi stau limitări ridicole asupra comportamentului tău, vei fi un adult în curând. Dacă nu aveți de ales decât să suferiți prin această perioadă a vieții dvs., puteți folosi acest timp ca o oportunitate de a învăța disciplina și răbdarea.
  • sfaturi

    Dacă părinții dvs. acceptă oferta dvs. de a face o corvoadă pentru ei în schimbul relaxării regulilor dvs., fiți pregătiți să faceți o treabă bună în această sarcină. Dacă vă mențineți cu jumătate de inimă sfârșitul afacerii, părinții dvs. vor fi mult mai puțin probabil să ia serios ofertele viitoare.
  • Nu uitați să arătați recunoștință dacă părinții dvs. decid să-și schimbe regulile pentru dvs. Asigurați-vă că le mulțumiți pentru a vă gândi la punctul dvs. de vedere și asigurați-le că nu le veți lăsa jos. După ce vi se permite să faceți ceva care a fost interzis anterior, asigurați-vă că îi spuneți părinților dvs. Ceea ce a fost experiența și modul în care sunteți recunoscător pentru oportunitatea de a face ceva pe care l-au ezită să te lași. Dacă se simt ca și cum ai fi cinstit cu ei și de a învăța cum să ai grijă de tine, ei vor fi mai probabil să slăbească alte reguli.
  • Învață să recunoști semnele de abuz. Dacă părinții dvs. sunt abuzați fizic sau verbal ca parte a disciplinei lor, nu aveți un mediu periculos. Aflați definițiile abuzului și vizitați https: // copilul.Org / Hotline / daca ai nevoie de ajutor.
  • Dacă v-ați simțit deprimat sau anxios pentru o lungă perioadă de timp, întrebați-vă părinților dacă ați putea vedea un consilier. Părinții dvs. ar trebui să fie dispuși să vă ajute să găsiți ajutor dacă aveți nevoie de ea. Pur și simplu făcând această solicitare părinților dvs. să le forțeze să se confrunte dacă regulile lor sunt prea stricte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar