Cum să se comporte bine acasă

Bun comportament este ceva ce toți părinții doresc și se așteaptă de la copiii lor.Majoritatea copiilor, la rândul lor, doresc să-i placă părinții și să-i facă mândri.Dar pe măsură ce creșteți și deveniți adulți, uneori puteți intra în dezacorduri cu părinții dvs.Comportându-se bine la domiciliu este, prin urmare, uneori mai ușor de spus decât făcut.Formula pentru a avea un comportament bun la domiciliu este relativ simplă - evitând comportamentul rău cum ar fi vorbirea înapoi, arătând părinților dvs. că sunteți responsabili și sunteți atenți și atenți, puteți obține mai bine acasă și să evitați problemele.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evitând comportamentul rău
  1. Imaginea intitulată Ascundeți un copil
1. Discutați cu părinții dvs. despre regulile lor.Poate că ați fost în dificultate în ultima vreme la domiciliu și nu sunteți sigur de ce.Sau poate vă simțiți că regulile părinților dvs. se simt nedrept pentru dvs. uneori.Dacă este cazul, discutați cu părinții dvs. despre restricțiile lor și de ce le găsesc importante.S-ar putea să existe factori subiacenți la joc pe care nu știți că o vor ajuta să le înțelegeți și regulile lor mai bine.Acesta este, de asemenea, un timp pentru ca ei să vă înțeleagă mai bine.
  • Spuneți ceva de genul "Hei Mama și tata, știu că am avut probleme foarte mult pentru a-mi rupe curfea de ora 10 cu câteva minute.Chiar vreau să fiu un copil mai bun și nu vreau niciodată să vă accenturez sau să vă faceți griji pentru mine.Dar am avut aceeasi curfew acum un an si m-am intrebat daca in viitor v-ar lua in considerare extinderea la 11, dupa ce am demonstrat ca pot fi acasa cu 10 consecvent?"
  • Poate că părinții dvs. sunt foarte stricți asupra dvs., deoarece există o mulțime de copii din zona dvs. care fac droguri sau intră în accidente de mașină fatală.Dacă da, le puteți liniști prin a fi liber de droguri și prin conducerea cu atenție.
  • Imaginea intitulată Lăsați-vă mama să știe când tu
    2. Recunoașteți ce cauzează comportamentul dvs. rău.De multe ori, există anumite situații pe care le puteți obține în faptul că știi că va duce la probleme.Ia ceva timp să vă gândiți la ocazii că ați intrat în necazuri.Lucrați pentru a evita un astfel de comportament și circumstanțe negative în viitor.
  • De exemplu, dacă intri în necazuri aproape de fiecare dată când stai cu un anumit prieten, luați în considerare cheltuielile semnificativ mai puțin timp cu acel prieten.De asemenea, puteți încerca să discutați cu prietenul, astfel încât amândoi să puteți fi mai buni prieteni unul cu celălalt și să evitați probleme.
  • Imaginea intitulată Fii un student excelent la școala Pasul 1
    3. Evitați problemele la școală.Un alt mod de a fi bun la domiciliu este să fii bun la școală.Nici un părinte nu dorește să audă vestea că copilul lor a fost disruptiv la școală, și astfel poate garanta aproape că părinții dvs. vor fi supărați și dezamăgiți de dvs.Să lucreze pentru a fi bun la școală și pentru a evita problemele, astfel încât părinții dvs. nu primesc niciodată un raport rău.
  • Examinați manualul școlii dvs. în ceea ce privește politicile de conduită, precum și politicile din clasă pe care le au profesorii dvs. la nivel individual.Urmați aceste reguli și veți evita pedeapsa.
  • Imaginea intitulată Fii un student excelent la școala Pasul 10
    4. Nu discutați cu părinții dvs.O altă problemă pe care mulți părinți au este frustrarea atunci când copiii lor susțin sau vorbesc înapoi la ei.Trebuie să vă amintiți că sunteți copilul, chiar dacă sunteți în liceu, iar părinții dvs. sunt autoritatea figura asupra voastră.Deși vă puteți bucura de o relație apropiată și prietenoasă cu ei, ei sunt încă părinții dvs. și merită respect.Prin urmare, dacă nu sunteți de acord cu ei despre ceva, prezentați-vă problema cu respect și fără să vă certați.
  • De exemplu, dacă părintele dvs. nu vă va permite să mergeți la mall cu prietenii dvs., acceptați decizia lor.Poți să spui ceva de genul "Știu că ai spus că nu pot merge la mall cu prietenii mei și accept deciziile tale ca părintele meu, dar tot vreau să merg.Dacă vă răzgândiți, vă rog să-mi spuneți.De asemenea, dacă există vreun fel de a vă simți mai confortabil cu mine, am putea vorbi despre asta?"
  • În viitor, cereți-i puțin în avans, astfel încât ei să aibă mai mult timp să se gândească la asta și să nu solicite imediat un răspuns.
  • Niciodată, în niciun caz, părinților tăi îi urăști.
  • Imaginea intitulată are ultimul dvs. somn în fața școlii de mijloc 26
    5. Face pace cu frații tăi.Puteți intra într-o mulțime de probleme la domiciliu din lupte cu frații și surorile dvs.Aceste lupte, totuși, pot fi de obicei evitate.Stați cu frații dvs. și discutați despre terminarea problemelor dintre dvs. și discutați căile de a evita luptele ar trebui ca temperaturile să înceapă să se aprindă.
  • De exemplu, ar trebui să luați întotdeauna un minut pentru a vă liniști odată ce fratele dvs. a făcut ceva pentru a vă supăra.Plecați pentru o clipă, adunați-vă gândurile și apoi reveniți să discutați
  • Nu ți-ai lovit fratele în nici un caz.
  • Imaginea intitulată Organizarea și curățarea unui adolescent
    6. Respectați casa părinților dvs.Amintiți-vă întotdeauna că trăiți sub acoperișul părinților dvs., nu în viceversa.Părinții dvs. probabil lucrează din greu pentru a oferi o casă, mâncare și îmbrăcăminte pentru dvs. și nu doriți ca nimic mai mult decât să vă îngrijiți.Respectați lucrurile pe care le-au dat dvs. și regulilor pe care le-au pus în aplicare.Când sunteți mai în vârstă și aveți propria casă, veți putea să vă stabiliți propriile reguli.
  • De exemplu, nu vă jucați prea tare muzica.
  • Păstrați camera în mod rezonabil îngrijorat.
  • Aveți grijă de lucrurile pe care v-au dat-o.
  • Nu invitați prieteni fără să verificați mai întâi cu ei.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind responsabil la domiciliu
    1. Imaginea intitulată Curățați când într-adevăr nu don
    1. Faceți treburile.Părinții tăi probabil ți-au dat anumite treburi pe care trebuie să le faci în fiecare săptămână, cum ar fi să faci feluri de mâncare sau să scoți gunoiul.În fiecare săptămână, asigurați-vă că faceți parte din casa dvs. pentru ao menține curat și a funcționa eficient.Amintiți-vă că sunteți o parte a familiei dvs. și dacă lucrați împreună, faceți lucrurile mai ușoare pentru părinții dvs.
    • Păstrați un planificator și lăsați-l deoparte pentru a face aceste treburi, astfel încât să nu uitați.Ar trebui să vă completați întotdeauna treburile fără a fi reamintit.
  • Imaginea intitulată nu uită misiunile în școala Pasul 1
    2. Termină-ți tema.Părinții dvs. pot veni acasă în fiecare zi de la serviciu și vor cere să vă vadă temele astfel încât să le poată verifica.Asigurați-vă că vă completați temele în fiecare zi după ce ați ajuns acasă de la școală, astfel încât părinții dvs. să nu accentueze despre munca neterminată.Deoarece școala este probabil singura slujbă, ar trebui să o faceți cu sârguință și să vă asigurați că toată afacerea dvs. este îngrijită fără a fi amintită.
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 5
    3. Ajutați-vă să aveți grijă de frații dvs.Deși nu sunteți părintele lor, dacă aveți frați mai tineri, vă puteți ajuta să aveți grijă de ele.Acest lucru va semnala părinților dvs. că sunteți responsabili și deveniți mai maturi și probabil că vă vor avea încredere mai mult și vă vor gândi mai favorabil.Dacă știți cum să faceți anumite lucruri pe care frații tăi se bazează de obicei pe părinții dvs., puteți să faceți ocazional pentru a vă ajuta.
  • De exemplu, dacă mama sau tata îți primește de obicei fratele o gustare pe timp de noapte, o puteți obține pentru ei niște nopți în schimb.
  • Le puteți ajuta, de asemenea, cu părul lor sau când își iau hainele.Întrebați-le dacă doresc mai întâi ajutor, totuși.
  • Imaginea intitulată Fii fericit la o singură școală sexuală Pasul 5
    4. Ascultați și respectați părinții voștri.Chiar dacă părinții tăi fac reguli pe care credeți că sunt stricte sau poate chiar un pic dur, ar trebui să le ascultați întotdeauna.Multe probleme pot fi evitate dacă ați respectat instrucțiunile înțelepte ale părinților dvs.Au fost locul în care sunteți acum și tind să faceți reguli pentru a vă împiedica să faceți greșelile pe care le-au făcut.Așa că faceți tot ce puteți pentru a vă menține promisiunile și pentru a vă arăta respectul.
  • Arătați întotdeauna respect.Nu lăsați niciodată prietenii sau alții să vorbească rău despre ei.
  • Este sarcina părintelui tău să te ghideze și să te împiedice de rău.Amintiți-vă că regulile lor provin din această dorință.
  • Evitați compararea părinților la părinții prietenilor dvs. Fiecare gospodărie are propriile reguli și stil. Amintiți-vă că alți părinți ar putea fi lax și nu oferă suficientă îndrumare.
  • Imagine intitulată găzduiește o fete numai de somn (pentru preteens) Pasul 6
    5. Respectați-vă curfew-ul.Dacă părinții dvs. v-au dat un anumit timp pentru a fi acasă, respectați acel moment.Părinții dvs. au stabilit probabil acest timp pentru a vă asigura că sunteți acasă în siguranță, așa că nu trebuie să vă faceți griji despre dvs.Cel mai bine să nu vă provocați niciodată părinților dvs. stres inutil.
  • Vino acasă cu câteva minute mai devreme când este posibil.
  • Setați o alarmă pe telefon, astfel încât să știți când să părăsiți casa prietenului sau la altă locație pentru a fi acasă la timp.
  • Imagine intitulată Deal cu favoritismul în familia ta Pasul 2
    6. Fi politicos și respectuos.Părinții tăi te iubesc și doresc doar cele mai bune pentru tine.Întotdeauna le arătați respectul pe care îl merită, ceea ce este mult pentru că ți-au dat viață și ai grijă de tine.Fi pozitiv cu ei, nu argumentați și le arătați întotdeauna bunătate.
  • Întotdeauna tratați-le cum doriți să fiți tratați.
  • Gândiți-vă la tot ceea ce fac pentru a avea grijă de tine.
  • Niciodată nu ți-ți strigi sau nu-ți ridici vocea.
  • Metoda 3 din 3:
    Mergând în plus
    1. Imaginea intitulată Organizarea și curățarea unui adolescent
    1. Faceți treburi suplimentare.Deși ar trebui să prioritizați treburile pe care le-ați fost deja oferite de părinții dvs., ar trebui să încercați să faceți ceva mai mult pentru a le ajuta la fiecare atât de des.Părinții dvs. pot lucra 40 de ore sau mai mult pe săptămână și trebuie să aibă grijă de dvs. și de frații dvs., așa că au destul de puțin pe placa lor, în plus față de îngrijirea casei.Ia ceva timp în timpul săptămânii pentru a curăța un pic suplimentar pentru a ușura o parte din povara părinților dvs.
    • Faceți câteva încărcături suplimentare de rufe atunci când aveți timp sau spălați mâncărurile dacă vedeți unele în chiuvetă.
  • Imaginea intitulată lăsați un băiat să știe că îl iubești Pasul 3
    2. Faceți ceva frumos pentru părinții dvs.Părinții tăi foarte probabil fac lucruri frumoase pentru tine de multe ori, probabil chiar mai mult decât observați.Luați ceva timp să vă gândiți la modalități de a reveni la favoarea, dar și pentru a arăta părinților dvs. cât de mult vă place și apreciați-le pentru tot ceea ce fac ei.Aceasta este o modalitate excelentă de a merge dincolo de a fi bun la domiciliu, dar pentru a arăta părinților tăi cât de mult proprietatea lor este importantă pentru dvs.
  • De exemplu, ați putea scrie părinții dvs. o scrisoare care vă exprimă dragostea pentru ei.
  • Ați putea să le coaceți un lot de cookie-uri sau să vă salvați banii pentru a le cumpăra un cadou.
  • Imagine intitulată BabyProof o cameră de joacă Pasul 7
    3. Oferiți-vă să vă babysit frații.Dacă părinții dvs. sunt împreună și ambii lucrează, ei ar putea să fie greu să găsească timp pentru a ieși la o întâlnire, ca și cum ai făcut-o înainte de a te naște.Dacă sunteți suficient de vechi, sugerează că babysitting frații tăi mai tineri, astfel încât părinții tăi să aibă ceva timp pentru ei înșiși.Ei vor aprecia gestul și veți putea să vă petreceți timp cu frații și surorile dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un scriitor medical Pasul 4
    4. Luați în considerare obținerea unui loc de muncă cu jumătate de normă.Bani în plus ajută la orice gospodărie.Dacă aveți vârsta de 16 ani sau mai mult, luați în considerare obținerea unui loc de muncă cu jumătate de normă dacă părinții dvs. sunt acordați.Acest loc de muncă nu numai că vă va oferi bani pentru a cheltui bani, astfel încât să vă întrebați părinții mai rar, vă va face, de asemenea, mai responsabili și vă va oferi abilități importante pentru forța de muncă.Părinții dvs. vă vor aprecia că luați această inițiativă și vă va oferi o oportunitate de a ieși din casă pentru un pic.
  • Luați în considerare căutarea unui loc de muncă la mall sau la un restaurant.
  • Puteți, de asemenea, să babysit copii în cartierul dvs. sau să faceți comisioane pentru vecinii dvs.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă bunăstarea și rămâneți sănătoasă din punct de vedere mental
    5. Arată empatia și înțelegerea părinților dvs.Amintiți-vă că, chiar dacă nu sunteți părinte, părinții este cel mai greu loc de muncă de pe planetă.S-ar putea să fiți primul copil al părinților dvs. și în timp ce fac întotdeauna ceea ce cred că este cel mai bun, ei nu au toate răspunsurile.Știți că nu le luați pe ele când simțiți că sunt nedrepți sau nerezonabili.
  • Puneți-vă în pantofii lor și imaginați-vă ce ați face dacă ați avea un copil.Gândiți-vă la cât de protejați ar fi.
  • Fii atent.Puteți face acest lucru în moduri mici, cum ar fi să nu lăsați podeaua de baie după ce faceți un duș, precum și în moduri mai mari, cum ar fi părinții dvs. un spațiu după o zi lungă la locul de muncă.
  • Imaginea intitulată Îmbunătățiți-vă bunăstarea și rămâneți sănătoasă din punct de vedere mental 3
    6. Faceți-vă familia prioritatea dvs.Nu va fi niciodată nimeni sau ceva mai important în viață decât familia ta.Amintiți-vă că dragostea părinților dvs. pentru dvs. este mai profundă decât oricine altcineva pe care îl cunoașteți, mai mult decât prietenii dvs. și mai mult decât celălalt dvs. semnificativ dacă aveți unul.Întotdeauna onorați, respectați și iubiți-i și le puneți mai întâi și nu veți avea nici o problemă la domiciliu!
  • sfaturi

    Spuneți-le cum le iubiți și spuneți "vă rog" și "vă mulțumesc".
  • Ziua Mamei și Ziua Tatălui sunt sărbători speciale.Puteți face un pic suplimentar pentru a arăta cât de mult vă iubiți părinții și exprimați cât de bine vă simțiți despre munca voastră bună!
  • Respectați-vă părinții, chiar dacă credeți că unele dintre regulile lor sunt nedrepte. Dacă spun că trebuie să te culci mai devreme, nu-ți da drumul. Să vorbească calm și să încerci să vezi dacă există vreo șansă să rămâi mai târziu. Dacă încă mai spun că nu, nu aruncați un tantrum. Mergeți în camera dvs. și citiți o carte sau faceți ceva temă.
  • Ascultați părinții voștri și rezistă la ignorarea acestora, chiar dacă vă spun ceva ce nu vă place.
  • Fii cinstit cu părinții tăi și să eviți minciuna.
  • Nu aruncați un tantrum când sunteți supărat. Când arunci un tantrum, părinții dvs. se pot simți jenați pentru că ar putea pune o întrebare că pot avea informații private.
  • Respectați toți oamenii din jurul vostru, în special a celor care sunt mai în vârstă decât voi.
  • Evitați să jurați sau să fiți violenți dacă ceva vă supără.
  • Dacă aveți oaspeți, fii politicos și respectuos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar