Cum se calculează procentele

Știind cum să calculeze procentele vă va ajuta să nu doar înscrieți bine pe un test de matematică, ci și în lumea reală. Acestea sunt folosite pentru calcularea sfaturilor în restaurante, aflând conținutul nutrițional al alimentelor dvs. sau chiar determinând statistici ale echipei dvs. sportive preferate. În timp ce limba poate părea inițial confuză, procentajele de calcul pot fi de fapt destul de ușor.

Pași

Practici de practică

Calculați procentele Practice Probleme
Calculați procentele Practice Probleme de răspuns Cheie
Metoda 1 din 3:
Calculul procentului unui întreg
  1. Imagine intitulată calculează procentele Pasul 1
1. Vizualizați ce reprezintă un procent. Un procent este o expresie a unei părți a întregului. 0% reprezintă nimic, iar 100% reprezintă întreaga sumă. Totul este undeva între ele!
  • De exemplu, spuneți că aveți 10 mere. Dacă mâncați 2 mere, atunci ați mâncat 2 din întreaga 10 mere (2/10 × 100% = 20% consumate). Dacă 10 mere este de 100% și ați mâncat 20%, apoi 100% - 20% = 80% din mere rămân.
  • Termenul "la sută" În limba engleză provine din latină per centime, adică "până la 100" sau "pentru 100".

Simbolul procentual este doar un format. În statistici, procentele sunt adesea lăsate în forma lor de bază de 0 - 1, unde 1 reprezintă întregul. Numai multiplicați o zecimală cu un factor de 100% pentru a forma răspunsul.

  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 2
    2. Determină valoarea întregului. În unele cazuri, vi se va da valoarea pentru o parte a întregului și întregul. Alteori, puteți obține două părți care alcătuiesc întregul. Este important să distingem ceea ce este procentul "."De exemplu, să spunem că avem un borcan care conține 1199 de marmură roșii și 485 de marmură albastră, făcând-o în total 1684 de marmură în total. În acest caz, 1684 reprezintă un borcan întreg de marmură, eu.E. 100%.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 3
    3. Găsiți valoarea pe care doriți să o transformați într-un procent. Să spunem că vrem să aflăm procentul de borcan care este preluat de marmura albastră. Apoi procentul întregului pe care îl căutăm este 485 (numărul de marmură albastră) din 1684 (întreaga sumă).
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 4
    4. Puneți cele două valori într-o fracțiune. Partea merge pe partea superioară a fracției (numărător), iar întregul merge în partea de jos (denominator). Prin urmare, fracțiunea în acest caz este de 485/1684 (partea / întregul).
  • Când creați două proporții, este mai ușor să le stabiliți atât ca partea din întreaga parte a fiecărei părți a ecuației.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 5
    5
    Conversia fracțiunii într-o zecimală. Procentele sunt cel mai bine calculate din forma zecimală. Pentru a transforma 485/1684 într-o zecimală, împărțiți 485 cu 1684 utilizând un calculator sau un creion și hârtie. Acest lucru vine la 0.288.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 6
    6. Convertiți zecimalele într-un procent. Înmulțiți rezultatul obținut în etapa de mai sus cu 100% (la 100 = la sută). Pentru acest exemplu, 0.288 multiplicate cu 100% este egal cu 28.8%.

    • O modalitate simplă de a multiplica o zecimală cu 100 este de a muta zecimalele la dreapta două cifre.
    • Simbolul procentuală este apoi atins la sfârșit, cum ar fi o unitate de măsură.

  • Metoda 2 din 3:
    Care lucrează înapoi de la un procent
    1. Imagine intitulată calculează procentele Pasul 7
    1. Identificați numerele date cu care lucrați. Spuneți că ați împrumutat bani de la un prieten care vă va percepe interesul zilnic. Suma împrumutată a fost inițial de 15 USD, iar rata dobânzii este de 3% pe zi. Acestea sunt singurele două numere de care aveți nevoie pentru calcul.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 8
    2. Convertiți procentajul într-o zecimală. De lucru înapoi de la înainte, împărțiți procentajul cu 100%, sau vă puteți înmulți cu 0.01 (sunt exact aceleași).3% / 100% = 3/100 = 0.03.
  • Cu alte cuvinte, puteți traduce orice procentaj într-o zecimală prin împărțirea cu 100. De exemplu, 26% = 26/100 = .26
  • De asemenea, puteți să mutați zecimalele la stânga două locuri.

  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 9
    3. Re-cuvânt problema cu noile dvs. valori. Ajută la reformarea problemei dvs. cu noua valoare acum sub forma "X de Y este Z."X este forma zecimală a procentului dvs." de "înseamnă a multiplica, Y este întreaga sumă, iar Z este răspunsul. Deci, 0.03 x 15 $ este de $ 0.45.
  • În acest exemplu, $ 0.45 este cantitatea de interes acumulată în fiecare zi că nu vă plătiți prietenului înapoi.
  • Dacă aveți nevoie să calculați în continuare totalul datorat după o zi, ați adăuga suma pe care ați împrumutat-o ​​la valoarea timpului de date numărul de zile. Deci 15 $ + ($ 0.45 x 1 zi) = $ 15.45.
  • Metoda 3 din 3:
    Calcularea reducerilor
    1. Imagine intitulată calculează procentele Pasul 10
    1. Notați prețul inițial și procentajul de reducere. Prețul inițial este, de obicei, numărul mare pe care comercianții cu amănuntul îl vor marca sau vor face deosebit de mare, astfel încât să știți cât de bine de o "înțelegere".
    • Asigurați-vă că acordați, de asemenea, atenție dacă procentajul redus se aplică unui singur element sau totalului.

    Dacă este totalul, veți adăuga toate prețurile inițiale pentru a vă obține întreaga sumă la care aplicați reducerea procentuală. În caz contrar, veți aplica numai reducerea la prețul original unic.

  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 11
    2. Găsiți opusul procentului de reducere. Acest truc vă permite să efectuați 1 calcul în loc de 2! Opusul unui procent este de 100% minus procentul cu care lucrați, eu.E. Cantitatea elementului pe care îl plătiți în continuare. Dacă doriți să cumpărați o cămașă de 30% reducere, opusul acestui lucru este de 70%, ceea ce înseamnă că ar trebui să plătiți 70% din prețul inițial.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 12
    3. Convertiți procentul opus într-o zecimală. Pentru a converti un procent într-o zecimală, împărțiți cu 100%, multiplicați ori 0.01 sau mutați zecimale două locuri la stânga. În acest exemplu, 70% / 100% = 70/100 = 7/10 = 0.7.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 13
    4. Înmulțiți prețul inițial prin noul zecimal. Dacă cămașa pe care o doriți este de 20 de dolari, înmulțiți 20 $ cu 0.7. Acest lucru vine la 14 dolari, adică cămașa este acum în vânzare pentru 14 dolari.
  • Imagine intitulată calculează procentele Pasul 14
    5. Calculați-vă economiile după aceea să se simtă mai bine. Odată ce ajungeți acasă, poate fi o idee bună să vă verificați încasările, nu numai pentru a vă asigura că reducerile au fost aplicate corect, dar pentru a vedea cât de mult ați salvat cu totul. Aici puteți scădea pur și simplu prețul de vânzare de la prețul inițial ($ 20 - $ 14 = $ 6 salvate)!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    X% din y este același cu Y% din x. De exemplu, 10% din 30 = 3 = 30% din 10.

    Ajuta la calcularea procentelor

    Conversia zecimal la Procentul de cheat foaie
    Conversia fracției la Procentul de cheat foaie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar