Cum să decoreze o cameră dreptunghiulară

Decorarea unei încăperi este un puzzle ca tetris, dar în loc să se potrivească împreună cât mai strâns posibil, obiectivul dvs. este de a crea un spațiu de locuit funcțional. Camerele dreptunghiulare sunt deosebit de dificil, deoarece tind să fie înguste și se simt mai mici decât ar putea fi de fapt. Pentru a decora o cameră dreptunghiulară și a face ca acesta să arate și plăcut estetic, trebuie să păstrați trei lucruri în minte: plasarea de mobilier, modalități de conservare a spațiului și metodele de a face camera să se simtă mai mare sau mai largă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Plasarea mobilierului
  1. Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 1
1. Utilizați mese rotunde și mobilier în loc de cele pătrate. Folosirea meselor rotunde pot reduce aspectul unghiular al unei camere dreptunghiulare, în timp ce utilizarea meselor pătrate și a mobilierului vor face ca camera să arate ca un coridor și în general să fie foarte neinvitând.
  • Plasați mesele rotunde în mijlocul camerei sau între scaune și canapele. Acest lucru poate sparge monotonia liniară și se poate adăuga o anumită varietate de formă în spațiu.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 2
    2. Evitați mobilierul îngust, care oferă camerei un efect de tunel. Mobilier îngust, subțire și dreptunghiular nu favorizează că încercați să vă simțiți încă o cameră și un loc confortabil pentru a petrece câteva ore. Mobilierul îngust plasat paralel cu pereții poate face ca camera să se simtă ca un hol, un efect de tunel dacă o veți face.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 3
    3. Plasați scaunele în colțuri, din cale. Scaunele și mobilierul de ședere ar trebui să fie plasate în colțuri pentru a rămâne în calea unei căi de mers pe jos, precum și pentru a evita atenția asupra formei pătrate a camerei.
  • Dacă blocați colțurile unghiulare inestetice, puteți crea un sentiment mai bun de adâncime în cameră.
  • Plasarea mobilierului în colțuri vă poate ajuta să creați o pasarelă înclinată prin cameră, mai degrabă decât o pasarelă dreaptă care merge în jurul camerei.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 4
    4. Unghi-ți mobila ușor. Dacă plasați totul paralel cu cei patru pereți ai camerei, veți crea un efect "cutie", făcând camera să se simtă mai mică și mai puțin invitată. Unghi-ți mobilierul și să le păstreze separat de un pic de spațiu pentru a face ca camera să se simtă mai deschisă.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 5
    5. Așezați mobilierul în mijlocul camerei pentru un efect estetic. Este posibil să nu fie bun pentru conservarea spațiului, dar plasarea mobilierului în mijlocul camerei poate aduce focalizarea la aranjamentul de ședere. De asemenea, va permite mai multe pasaje în jurul spațiului, precum și crearea unui sentiment de flux în jurul articolelor de mobilier.
  • Puteți împinge două locuri de dragoste opuse unul de celălalt în centrul camerei cu o masă de cafea în mijloc. Acest lucru creează două căi în jurul canapelei, una între, și lasă un mic spațiu la fiecare capăt al camerei pentru alte mici mobilier, cum ar fi dulapurile și sertarele.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 6
    6. Evitați să plasați canapele lungi lângă perete. Canapele lungi, în general, ar trebui evitate în camere dreptunghiulare, deoarece reduc cantitatea de spațiu de mers pe jos și aduce atenția la liniile paralele. În schimb, optați pentru canapele singure mai mici plasate în colțuri sau direct în mijlocul camerei.
  • Având bucăți mai mici de mobilier, mai degrabă decât lungi, cele mari vor păstra spațiul de podea clar și vor face ca camera să se simtă mai puțin îngustă.
  • Metoda 2 din 3:
    Conservarea spațiului
    1. Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 7
    1. Planificați camera pe verticală folosind rafturi înalte. De câte ori poți, ar trebui să încerci să ai rafturi, mobilier și alte esențiale de cameră nu atinge podeaua într-o cameră dreptunghiulară. În loc să folosiți un raft, instalați rafturi pe părțile superioare ale peretelui. Veți putea pune o canapea sau o masă sub ea, fără a avea un raft clocky care a luat spațiul.
    • Dacă nu vă puteți modifica pereții, utilizați un raft subțire, dar înalt ca alternativă care vă va permite să economisiți mai mult spațiu decât unul tradițional.
    • Având un spațiu disponibil este esențial pentru a asigura că camera se simte invitată și deschisă.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 8
    2. Design în jurul fluxului zonelor de mers pe jos. Gândiți-vă la modul în care doriți ca oamenii să navigheze în cameră. Luați în considerare dacă doriți ca camera dvs. să aibă o cale diagonală tăiată prin cameră, dacă doriți ca pasarea să fie în spatele canapelei și mobilierului și dacă oaspeții dvs. au spațiu pentru a naviga cu ușurință în cameră.
  • Planificați unde doriți ca oamenii să meargă înainte de timp și să locuiască mobilier și accesorii cu acea cale în minte.
  • Plasarea de canapele în colțuri este perfectă pentru o pasarelă diagonală, de exemplu, în timp ce are canapele aranjate în mijlocul camerei, funcționează bine pentru o pasarelă pe marginea camerei.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 9
    3. Împărțiți camera în două secțiuni pentru utilizarea eficientă a spațiului. Puteți avea o zonă de living și o zonă de luat masa, un birou și o zonă de joacă a copilului sau orice altă combinație de camere de bază. Fiecare spațiu ar trebui să fie de aproximativ jumătate din lungimea camerei și să fie capabil să se potrivească confortabil esențialele fiecărei camere.
  • Când camera a fost împărțită în două, proiectați fiecare zonă ca și cum ar fi propria sa cameră, permițând în același timp o amestecare. De exemplu, o zonă de luat masa și o combinație de cameră de zi vor avea nevoie să aibă o masă separată și o zonă TV, dar decorațiile și dulapurile de perete sunt potrivite pentru ambele tipuri de cameră.
  • Încercați să nu faceți camerele să se ciocnească în ceea ce privește fluxul de mers pe jos. Țineți cont de pasarele pentru oaspeții dvs. și faceți cât mai ușor posibil să obțineți de la o zonă la alta fără obstacole.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 10
    4. Utilizați mobilierul care acționează și ca stocare. Dacă camera dvs. dreptunghiulară este deosebit de îngustă sau strânsă, puteți reduce cantitatea de spațiu pe care îl ocupați prin cumpărarea de mobilier care vine cu depozitare. Puteți stoca DVD-uri într-un stand TV, jocuri pentru copii și jucării în interiorul unei otomani sau console și controlere într-o canapea cu un compartiment de depozitare.
  • Metoda 3 din 3:
    Luminat și decorarea camerei
    1. Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 11
    1. Vopsea pereții o culoare mai ușoară. Culorile mai ușoare tind să adauge volum într-un spațiu, în timp ce culorile întunecate tind să se simtă mai bine închise. Dacă pereții tăi sunt violet, roșu, albastru adânc, sau chiar gri deschis, ia în considerare repararea acestuia să fie mai inviovăție și reconfortantă, cum ar fi culori pastelate, albastru deschis sau chiar a încercat-și-adevărat bej.
    • Puteți picta camera orice culoare vă place, dar asigurați-vă că utilizați o versiune mai ușoară a acelei culori pentru a nu distrage atenția asupra ochilor sau pentru a fi combateți la alte caracteristici din cameră.
    • Obiectivul dvs. cu alegerea unei culori bune este de a atrage atenția asupra spațiului și a conținutului său, nu pe pereții care o conțin.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 12
    2. Permiteți spațiul pentru ferestre și utilizați oglinzi. Windows poate face o cameră să se simtă mult mai mare, oferind o vedere a lumii exterioare - Evitați să plasați mobilier în fața ferestrelor pentru a le concentra asupra lor. Oglinzile pot păcăli ochii privitorului în credința camerei este de două ori mai mare decât este.
  • O oglindă lungă așezată pe un perete lung sau o pereche de oglinzi mici îndreptate unul pe celălalt pe partea scurtă a camerei va crește foarte mult dimensiunea percepută a spațiului.
  • Dacă ați fost vreodată într-o mulțime de oglindă, acesta este conceptul care face ca labirintul să se simtă nesfârșit atunci când este într-adevăr destul de mic.
  • Imagine intitulată Decorează o cameră dreptunghiulară Pasul 13
    3. Utilizați plante și verdeață pentru a face camera să se simtă proaspătă. Având unele plante mici în jurul camerei, vă poate ajuta să se simtă mai confortabilă și mai energizantă. Există multe studii care arată că având plante în interior contribuie la senzația relaxantă pe care o simțim cu toții când suntem acasă și putem face o cameră îngustă să se simtă mai primitoare.
  • Nu trebuie să mergeți în nebunie pe plante - superbe suculente, răsuciți plante de șarpe, cactiere spiky și aloe liniștitoare sunt mici și ușor de a avea grijă de.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că luați măsurători ale camerei și știți unde se află ieșiri pe pereți. Cumpărați mobilier care nu va prelua o porțiune imensă a mărimii camerei și asigurați-vă că ați planificat în continuare unde pot fi plasate elemente electronice.

    Avertizări

    Nu pictați pereții sau faceți modificări în cameră dacă nu dețineți casa fără permisiunea proprietarului dvs. De multe ori aceste îmbunătățiri pot crește valoarea unei case, dar dacă se face fără notificare prealabilă și aprobare, ați putea face față comisioanelor abrupte.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar