Cum să devii un cursant rapid

Învățarea rapidă depinde de înțelegerea bună și de ruperea informațiilor în bucăți mici și ușor digerabile. Deși nu toată lumea se naște cu capacitatea de a înțelege informația și de ao înțelege rapid, oricine își poate dezvolta și îmbunătăți abilitățile de învățare și memorare. Aceste tehnici nu pot lucra neapărat în toate situațiile, deoarece subiectele complexe vor necesita uneori mai multă reflecție și studiere, dar cu practică și răbdare vă puteți îmbunătăți cu ușurință abilitățile de învățare și înțelegere.

Pași

Partea 1 din 3:
Practicarea tehnicilor de învățare
  1. Imaginea intitulată deveni un animator Pasul 2
1. Ia interesul activ în ceea ce învățați. Acest lucru poate suna evident, dar este mai ușor să înveți ceva când ai interesul în care învățați. Indiferent dacă este vorba de un instrument muzical, un capitol din manualul școlar sau ceva ce trebuie să înveți pentru muncă, găsind modalități de a deveni interesate de acest subiect vă va ajuta să vă dedicați învățarea și dezvoltarea de noi abilități.
  • Încercați să găsiți modalități de a relaționa subiectul la ceva ce vă interesează. Dacă învățați despre ceva pentru școală, de exemplu, încercați să găsiți modalități de a relaționa acest subiect la un subiect pe care îl interesează de fapt.
  • Chiar și căutarea conexiunilor poate face ca subiectul să fie mai interesant pentru dvs. Dacă puteți găsi modalități de a explora subiectul din termenii dvs., vă puteți găsi mai mult angajați și interesați de timp.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 17
    2. Concentrați-vă numai pe ceea ce învățați. În timp ce vă puteți simți că puteți multi observa și împărțiți atenția în mod egal, realitatea este că acest lucru nu este întotdeauna eficient atunci când învățați ceva nou. Fie că este vorba de o nouă limbă, o nouă abilitate sau o nouă informație, dedicându-vă timp și atenție exclusiv la noul lucru pe care îl învățați vă va ajuta să învățați mai repede și cu o mai mare retenție.
  • Imagine intitulată Recunoașterea compensării pentru Whiplash Pasul 7
    3. Întrerupeți informații în bucăți gestionabile. Învățarea de informații noi pot fi dificile, mai ales dacă informațiile sunt vastă și complexe. Studiile au arătat, totuși, că ruperea informațiilor în jos în componente mai ușor de gestionat, numite "Chunking," poate face mult mai ușor să înveți mai repede informații noi.
  • Deja practicați chuncking la o scară mai mică, deși este posibil să nu fiți conștienți de acest lucru ca atare. De exemplu, atunci când memorați un număr de telefon, de obicei memorează codul zonal, primele trei cifre și finale patru cifre, mai degrabă decât ca un singur număr.
  • Încercați să împărțiți informații în secțiunile și componentele sale logice. De exemplu, dacă încercați să învățați istoria lumii din secolul al XX-lea, ați putea să o întrerupeți în războaie / conflicte majore, oameni notabili în politică etc.
  • Pe măsură ce practicați chuncking, încercați să rămâneți conștienți de relația dintre fiecare componentă, așa cum se referă la subiectul mai mare.
  • Imaginea intitulată deveni un om de afaceri de succes Pasul 7
    4. Aflați lucruri noi în după-amiaza. Cel mai bine este să învățați ceva nou atunci când nu adormiți sau să vă luptați să vă treziți. Indiferent dacă vă considerați o persoană de dimineață sau o bufniță de noapte, unele studii au arătat că sunteți cel mai atent și alertă în după-amiaza. Din acest motiv, poate fi cel mai bine să dedicați timp de studiu / practică în după-amiaza ori de câte ori este posibil.
  • Imagine intitulată Verificați mucusul cervical Pasul 6
    5. Petreceți timpul de învățare în fiecare zi. Orice abilitate nouă, subiect sau talent pe care doriți să o dezvoltați va avea timp și efort. Cu cât aveți mai mult timp să învățați că noul subiect, cu atât mai repede veți învăța cum să deveniți competenți în acest subiect. Unele studii sugerează că practica zilnică vă ajută să păstrați cel puțin 54% din materialul pe care îl revizuiți, dar după două săptămâni de a nu practica veți pierde mai mult de jumătate din informațiile pe care le examinați anterior.
  • Setați un program pentru dvs. și respectați-l în mod consecvent.
  • Dacă nu puteți face timp să practicați / să învățați în fiecare zi, programați timp pentru el cât de frecvent puteți gestiona.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor colegiu Pasul 11
    6. Căutați feedback imediat. Când învățați ceva nou în școală, aveți un profesor acolo pentru a vă corecta când vă înșelați. De asemenea, atunci când studiați cum să jucați un nou instrument în clasa muzicală sau efectuați exerciții cu o echipă sportivă. Acest feedback imediat vă ajută să vă ascuți abilitățile și să găsiți modalități de îmbunătățire.
  • Fiind spus când faceți ceva incorect (și când faceți acest lucru corect) vă poate ajuta să identificați ce trebuie să vă schimbați, astfel încât să nu pierdeți timpul să învățați lucrurile incorect.
  • Încercați să practicați noul dvs. material de calificare / studiu / etc. cu cineva care este familiarizat cu acel concept. Dacă nu cunoașteți pe nimeni care este un expert, un prieten de încredere, a cărui intrare pe care o valoare îl va fi încă de ajutor.
  • Imaginea intitulată deveni un luptător mai bun de liceu Pasul 13
    7. Asigurați-vă că obțineți suficient somn în fiecare noapte. Somnul este important pentru simțul dvs. de bunăstare, dar somnul vă poate afecta și capacitatea dvs. de a păstra informații pe perioade lungi de timp. Dacă vă apropiați de o sesiune de studiu / practică bine odihnit și urmați-l cu un somn bun la sfârșitul zilei, sunteți mult mai probabil să păstrați mai multe informații despre aceste informații.
  • Majoritatea adolescenților au nevoie de 8 până la 10 ore de somn în fiecare noapte, deși unii ar putea avea nevoie de mai mult de somn.
  • Adulții au nevoie, în general, de șapte până la nouă ore de somn în fiecare noapte, deși unii adulți pot avea nevoie de mai mult de nouă ore de somn.
  • Partea 2 din 3:
    Îmbunătățirea abilităților dvs. de memorare
    1. Imaginea intitulată deveni un om de afaceri de succes Pasul 20
    1. Utilizați memorarea vizuală. Mulți oameni care au probleme cu memorarea termenilor sau a numelor consideră că tehnicile de asociere vizuală / memorarea pot ajuta la procesul de învățare. Încercați să vă concentrați asupra unui element vizual real al lucrurilor pe care încercați să le memorați, apoi să dezvoltați un anumit tip de asociere memorabilă în mintea voastră.
    • Memoria este în mare măsură vizuală, astfel încât fixarea unui anumit tip de element vizual la cuvântul, numele sau seria de acțiuni pe care încercați să le memorați vă pot ajuta la ciment în memoria dvs.
    • Dacă încercați să vă amintiți că cineva pe care l-ați întâlnit este numit Nathan, de exemplu, vă puteți gândi la nasul lui Nathan pentru a asocia numele Nathan cu forma fizică sau dimensiunea nasului său.
    • Orice alte informații senzoriale pe care le puteți asocia cu o memorie vizuală va întări numai acea memorie în mintea voastră.
  • Imaginea intitulată deveni un om de afaceri de succes Pasul 12
    2. Includeți repetarea noilor informații / abilități. Repetiție sau ceea ce unii psihologi se referă la învățare, este una dintre cele mai bune modalități de memorare a oricărei noi abilități sau a informațiilor. Repetarea aceleiași acțiuni vă ajută să construiți memoria musculară și repetarea acelorași informații vă ajută să cimentați acele date ca o memorie nouă.
  • Practica și repetarea dvs. ar trebui să fie efectuate în mod regulat. Încercați să evitați înghesuirea, deoarece aceasta nu este o modalitate bună de a memora sau de a învăța lucruri noi.
  • Spațiu repetiția pe o perioadă mai lungă de timp pentru a maximiza rezultatele.
  • Imaginea intitulată deveni un profesor de colegiu Pasul 13
    3. Încercați să utilizați un dispozitiv mnemonic. Un dispozitiv mnemonic este orice tehnică mentală care vă ajută să memorați și să reamintiți informații. Ele sunt deosebit de utile pentru memorarea unor cantități mici de informații pe termen scurt. Există multe tipuri diferite de dispozitive mnemonice, dintre care unele datează de mii de ani. Câteva dintre cele mai frecvente dispozitive mnemonice includ:
  • Acronyms - aceasta implică utilizarea primei litere sau litere de la un nume sau o expresie pentru a forma un nou cuvânt sau o expresie care este mai ușor de reținut. Una dintre cele mai frecvente acronime utilizate de studenții muzicali își aminti personalul muzical EGBDF cu fraza "Fiecare băiat bun merită fudge."
  • Rhymes - mulți studenți rimă nume, date sau fraze pentru a ajuta la realizarea acestor concepte să se amintească. De exemplu, înlocuirea cuvintelor unei melodii pe care le doriți cu numele / termenii de la un plan de lecție poate facilita amintirea acelor termeni pe un examen.
  • Metoda de loci - Acest dispozitiv mnemonic utilizează o imagine mentală a unui loc pe care îl cunoașteți intim (cum ar fi dormitorul dvs. sau camerele casei dvs. ca întreg). Apoi atribuiți fiecare termen / nume într-un loc în acea locație și vizualizați-l ca și cum ar fi un obiect tangibil în acel spațiu.
  • Partea 3 din 3:
    Achiziționarea de noi competențe
    1. Imaginea intitulată deveniți un animator Pasul 10
    1. Concentrați-vă pe obținerea abilităților, mai degrabă decât să o obțineți perfectă. Mulți oameni care încearcă să învețe o nouă abilitate se așteaptă să obțină perfecțiunea. În timp ce este posibil să stăpâniți o abilitate până la punctul de perfecțiune în timp, este mai bine să vă concentrați asupra învățării și dobândirii acestei abilități la un nivel mai de bază atunci când începeți doar. Odată ce eliminați așteptările perfecțiunii imediate, vă deschideți la progresul incremental fără riscul de frustrare.
  • Imaginea intitulată sparge o luptă între două persoane Pasul 7
    2. Practica abilitatea în mod consecvent. Unele studii au arătat că puteți obține o abilitate de bază, la nivel de intrare în cele mai noi abilități după aproximativ 20 de ore de practică. Amintiți-vă, totuși, asta înseamnă 20 de ore practice actuale, nu doar 20 de ore după ce ați practica mai întâi ceva. Învățarea oricărei noi abilități necesită repetare și răbdare, dar cu practică va începe să vină mai ușor.
  • Dacă aveți un timp greu de a renunța la bucăți mari de timp pentru a practica, încercați să faceți un punct de a practica în orice trepte mici pe care le puteți rezerva.
  • De exemplu, dacă nu puteți sta într-o oră în fiecare zi pentru a practica, să se angajeze să practice în blocuri de 15 minute de patru ori pe zi.
  • Imaginea intitulată deveni un pas oncolog 23
    3. Quiz dvs. pentru a identifica ce trebuie să se îmbunătățească. O modalitate bună de a măsura progresul dvs. este testarea a ceea ce știi. Acest lucru vă poate ajuta să identificați zonele care necesită îmbunătățiri în timp ce consolidează lucrurile care funcționează bine.
  • Dacă încercați să stăpâniți un nou instrument, să vă practicați scalele sau cordurile și să vedeți câte puteți completa prin memorie.
  • Dacă ați încercat să învățați o nouă abilitate, încercați să vă forțați să completați primii pași fără a consulta instrucțiunile. Acest lucru vă va oferi un ecartament bun despre cât de mult ați învățat până acum și vă puteți extinde recitațiile memorate pe măsură ce progresați.
  • Dacă studiați subiectul școlar (luați cuvinte vocabulare, de exemplu), încercați să vă testați cu carduri flash. Scrieți un nume / termen pe o parte, definiția de pe cealaltă parte, și pe măsură ce vă interesează atenția asupra condițiilor / numelor pe care le luptați cu.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă trebuie să demonstrați că sunteți un cursant rapid în timpul unui interviu de angajare, puteți face acest lucru ascultând în mod activ și rezumând înapoi ceea ce vi sa spus. O altă opțiune este pur și simplu să întrebați întrebări cu atenție despre organizație. Nu încercați să arătați că voi "știți totul," deoarece acest lucru se poate încheia înapoi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar