Cum să devii poliglot

Fiind un poliglot înseamnă a învăța cel puțin 4 limbi și a fi capabil să le folosească în conversație. Cea mai ușoară cale de a ridica mai multe limbi este de a stăpâni limbi similare 1 la un moment dat. Practica de multe ori pentru a vă îmbunătăți abilitățile și pentru a vorbi cu alți oameni care cunosc limba. Atingerea statutului Polyglot poate părea foarte dificilă, dar odată ce vă stăpâniți prima limbă nouă, învățarea limbilor ulterioare devine mult mai ușoară.

Pași

Partea 1 din 4:
Devenind fluent într-o limbă
  1. Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 1
1. Citiți regulile limbii privind gramatica. De multe ori structura sentințelor este cea mai confuză parte a învățării unei limbi. Fiecare limbă are propriile reguli și înțelegerea acestor reguli este o parte esențială a formării sentințelor. Citiți o grămadă de propoziții și traduceri, încercând să determinați modul în care sunt combinate subiecte, acțiuni și cuvinte descriptive.
  • Puteți găsi informații despre structura propoziției prin citirea cărților de studiu sau prin căutarea unor lecții gratuite de limbă online.
  • De exemplu, limba engleză urmează un model subiect-verb-obiect, cum ar fi în "el a fugit la magazin."Japonezii utilizează un model de obiecte-verb, așa că" RAN "ar apărea la sfârșitul unei propoziții.
  • Imaginea intitulată deveni o POLIGLOT PASUL 2
    2. Master Fraze de bază care sunt utile în viața de zi cu zi. Veniți cu o listă cu cele mai esențiale cuvinte pe care trebuie să le cunoașteți. Nu există nici o utilizare învățarea cuvântului pentru "Aardvark" din Swahili dacă nu sunteți niciodată probabil să o utilizați. Gândiți-vă la cuvinte pe care le folosiți tot timpul și să vă familiarizați mai întâi cu ei.
  • De exemplu, dacă sunteți un student de schimb în Rusia, este posibil să aveți nevoie să vă prezentați, să cereți instrucțiuni și să comandați alimente.
  • În timp ce este posibil să aveți nevoie să cunoașteți cuvântul Swahili pentru "Aardvark" într-o zi, îl puteți învăța la o dată ulterioară când vine timpul.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 3
    3. Traduceți cuvintele în capul tău. Cel mai mare pas pe care îl puteți lua în stăpânirea unei noi limbi învață să gândească în ea. Nu trebuie să începeți cu o conversație fluentă. Pe măsură ce sunteți afară și despre aproximativ, faceți un punct de traducere a ceea ce vedeți în limba pe care doriți să o învățați. S-ar putea să aflați în curând abilitățile lingvistice s-au îmbunătățit fără să se amestece prin intermediul unor pari de ore la un moment dat.
  • Vorbind cuvintele cu voce tare, vă pot ajuta să le solidificați în memoria dvs. În cele din urmă, veți putea să traduceți automat cuvintele fără să le spuneți.
  • Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 4
    4. Utilizați vocabularul pentru a scrie în noua dvs. limbă. Scrierea implică mai mult decât punerea cuvintelor pe carduri flash. Încercați să generați câteva paragrafe descriptive sau propoziții care fac ceea ce știi. Scrisul vă ajută să puneți cuvinte în acțiune, imaginându-vă cum sunt utilizate în conversație. Pe măsură ce învățați noi cuvinte și fraze, le puteți combina în moduri noi de a vă îmbunătăți abilitățile.
  • Începeți mici. Când începeți, ați putea să rămâneți la descrieri simple, cum ar fi: "Bună, numele meu este John Doe. Am 18 ani. Sunt din America."
  • Scrierea implică fluență Nu puteți obține de la recitarea FlashCards, astfel încât să o utilizați ca o oportunitate de a vă extinde vocabularul și de a vă face abilitățile lingvistice mai dinamice.
  • Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 5
    5. Vorbiți cât mai mult în limba dvs. nouă posibilă. Încercați să vorbiți numai în noua dvs. limbă când puteți. Gândiți-vă la ceea ce doriți să spuneți, traduceți-l, apoi spuneți-l cu voce tare. Făcând acest lucru vă ajută să memorați limba și să deveniți mai fluenți în el. Dacă nu vă puteți gândi la o modalitate de a spune ce doriți, utilizați asta ca o oportunitate de a căuta cuvinte noi.
  • Amintiți-vă că este un poliglot înseamnă utilizarea limbilor în conversație. Dacă memorează doar liste de cuvinte, vă puteți găsi în imposibilitatea de a forma propoziții într-o conversație.
  • Partea 2 din 4:
    Alegerea unui stil de învățare
    1. Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 6
    1. Obțineți FreeBooks pentru a începe să studieze terminologia de bază. Freedbooks sunt liste de expresiuni făcute pentru călătorii în țări străine. Aceste liste vă oferă un exemplu de structură a propoziției o utilizare a limbii și ce fel de cuvinte sunt utile. Găsiți o fotografie în limba pe care doriți să o învățați și să o tratați ca o bază pe care o puteți construi pe măsură ce aflați mai multe.
    • Uită-te online pentru fraze sau liste de fraze. Verificați, de asemenea, la librări sau la biblioteca locală.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 7
    2. Face Flashcards cu imagini pe ele. Flashcards sunt cele mai elementare materiale de studiu și majoritatea oamenilor le fac așa. Pentru mai multe flash-uri eficiente, proiectați-le să fie memorabile. Băieții buni îți provoacă simțurile. O modalitate bună de a face acest lucru este să găsiți o imagine memorabilă legată de cuvântul pe care doriți să-l memorați, apoi să-l lipiți pe spatele FlashCard.
  • De exemplu, dacă doriți să învățați cum să spuneți "pisica" în limba rusă, puneți o imagine a pisicii dvs. sau găsiți o imagine de pisică amuzantă online pentru a pune pe spatele cardului. Acest lucru face ca cuvântul să fie mult mai ușor de reamintit decât atunci când scrieți "pisică" pe spate.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 8
    3. Descărcați aplicațiile de limbă vorbind pentru a vă ajuta să practici. Aplicațiile telefonice vă oferă șansa de a se potrivi într-o sesiune de studiu rapidă atunci când sunteți în mișcare. Acestea sunt similare cu cărțile flash, sunt disponibile pentru multe limbi diferite și sunt adesea libere de utilizare. Mulți dintre ei au poze și audio pentru a vă ajuta să învățați.
  • De exemplu, încercați Duolingo sau Anki. Ambele sunt disponibile pentru dispozitivele Apple și Android.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 9
    4. Ia cursuri pentru a vă ajuta să învățați în persoană. Dacă preferați angajarea cu un profesionist, o clasă vă poate începe. Trebuie să respectați curriculumul cursului, dar acest lucru poate fi potrivit pentru dvs. dacă vă luptați să programați timp pentru a studia pe cont propriu. Căutați clase la colegii comunitare din zona dvs. sau căutați tutori privați.
  • Adresați-vă profesorului întrebări pe care le aveți, inclusiv despre cum să vă îmbunătățiți sesiunile de studiu. De asemenea, se angajează cu alți studenți, astfel încât să puteți învăța mai repede.
  • De asemenea, este posibil să puteți găsi clase online. Citiți despre modul în care funcționează clasa, costul implicat și modul în care alți studenți au evaluat clasa.
  • Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 10
    5. Citiți cărți în mai multe limbi pentru a vă îmbunătăți fluența. Cel mai bun mod de a deveni mai fluent este să vezi cum se combină cuvintele și propozițiile. Obțineți o traducere profesională a unei cărți pe care o cunoașteți bine, apoi utilizați-o pentru a stăpâni cuvinte noi și structura propoziției. Începeți cu cărți scrise în prima limbă pe care o planificați la învățare. Ulterior, puteți încerca chiar să traduceți acele cărți în diferite limbi pe care doriți să le învățați.
  • Alegeți cărți care sunt relativ simple și simple. De exemplu, cărți cum ar fi Harry Potter sau Jocurile foamei sunt concepute pentru a include publicul mai tânăr, astfel încât acestea sunt mult mai ușor de tradus decât un tratat filosofic.
  • Este posibil să puteți achiziționa cărți care includ o traducere încorporată în limba dvs. maternă. Dacă aceasta nu este o opțiune, păstrați o copie a cărții în limba dvs. maternă în apropiere și utilizați-o pentru referință.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 11
    6. Ascultați dialogul înregistrat pentru a învăța prin Audio. S-ar putea să fi auzit povestiri despre oameni care iau o limbă de la vizionarea desenelor de desene animate sau alte spectacole. Emisiuni TV, jocuri și melodii sunt câteva resurse care vă pot ajuta să învățați. Când ascultați audioul, utilizați cuvintele și contextul lor să-și dea seama de semnificația lor. Uită-te la orice cuvinte pe care nu le știi.
  • TV este un loc bun pentru a găsi dialogul. De exemplu, vizionați spectacolele americane pentru a învăța limba engleză sau spaniolă săpun pentru a învăța limba spaniolă.
  • Este posibil să găsiți podcast-uri care conțin dialogul vorbit în limba pe care doriți să o învățați. Arătați, de asemenea, online pentru videoclipuri YouTube sau alte mijloace media.
  • Partea 3 din 4:
    Practicându-ți abilitățile cu alții
    1. Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 12
    1. Participați la întâlniri în care oamenii vorbesc în limba pe care doriți să o învățați. Luați vreo șansă să discutați cu alți oameni care cunosc limba pe care doriți să o învățați. Căutați grupuri de limbi în zona dvs. sau vizitați întreprinderile în care vor aduna vorbitorii. Ascultați-le și discutați cu ei pentru a vă îmbunătăți abilitățile.
    • Difuzoarele esperanto, de exemplu, adunări gazdă din întreaga lume. Aceste întâlniri sunt locul perfect pentru a învăța și a practica limba dvs.
    • De asemenea, căutați site-uri web sau aplicații precum HelloTalk care vă permit să vă conectați cu alții de departe.
  • Imaginea intitulată deveni o etapă Polyglot 13
    2. Difuzoare de limbă gazdă Dacă aveți loc în casa dvs. Dacă nu găsiți oameni care vorbesc limba pe care doriți să o practicați, aduceți-i la voi. Puteți invita oamenii să vă viziteze de oriunde în lume. Oferindu-le un loc unde să rămână, veți obține o mulțime de oportunități de a avea conversații în limba pe care doriți să o învățați.
  • Înscrieți-vă pe un site, cum ar fi Couchsurfing, apoi înregistrați-vă ca gazdă. Puteți invita persoane care vă interesează întâlnirea sau participarea la evenimente comunitare în zona dvs.
  • Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 14
    3. Călătoriți într-o țară străină pentru a-și învăța limba. Nu există o modalitate mai bună de a învăța o limbă decât să vă scufundați în el. Dacă sunteți în stare, faceți o călătorie. Luați în considerare starea cu o gazdă sau o pensiune. Aveți timp să discutați cu rezidenții țării și să aflați mai multe despre limba.
  • Puteți descărca aplicații de traducere, cum ar fi Google Translate, pe telefon, dar încercați să nu depindeți de ea. Faceți-vă obiectivul de a învăța cum să vorbiți fluent pe cont propriu.
  • Partea 4 din 4:
    Mastering multiple limbi
    1. Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 15
    1. Alegeți o primă limbă simplă pentru a învăța. Cele mai ușoare limbi de învățat sunt cele care nu au o mulțime de reguli dure, nefamiliare. Dacă noua limbă este sălbatică diferită de ceea ce știi, va fi foarte greu de învățat. Dacă aveți o dorință puternică de a afla o anumită limbă, ar trebui să începeți acolo, dar căutați opțiuni mai ușoare dacă nu sunteți pasionați de orice limbă în special.
    • Când alegeți o limbă, căutați structura gramaticală a unei propoziții, ce fel de alfabet utilizează limba și alte caracteristici distinctive care pot provoca un nou cursant.
    • De exemplu, mulți Engleză Vorbitorii încep cu limbile românești din Europa de Vest Spaniolă, limba franceza, și Italiană Pentru că sunt foarte asemănătoare.
    • Proximitatea este o modalitate adecvată de a alege o limbă. Mulți oameni din China, de exemplu, învață amândouă Mandarin și Cantoneză.
    • Pentru o alegere simplă, încercați esperanto. Deși este un limbaj inventat, acesta este folosit peste tot și nu are norme complicate de gramatică sau vocabular.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 16
    2. Ridicați o nouă limbă pentru că aveți dorința de ao învăța. A deveni un poliglot nu înseamnă că arata rece. Mulți oameni pot încerca să învețe câteva cuvinte vocabulare într-o grămadă de limbi diferite. Deoarece nu cunosc limba și nu pot organiza o conversație în ea, nu sunt cu adevărat poligloți. Având o dorință de a stăpâni o limbă face ca procesul de învățare să fie mult mai ușor.
  • Dacă nu aveți dorința de a învăța un limbaj complex ca japonez, de exemplu, nu puteți studia adesea sau amintiți cuvintele. Fiind pasionat împinge să înveți.
  • De exemplu, cineva din Belgia ar putea învăța limba franceză, limba germana, Olandeză, și engleză pentru că îi ajută să comunice cu oamenii din jurul lor.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 17
    3. Studiați o limbă la un moment dat. S-ar putea să vă simțiți tentați să vă scufundați în mai multe limbi, dar sunteți mai bine să vă concentrați pe 1 până când aveți o înțelegere fermă a acesteia. Limbile multiple înseamnă multiple focus, astfel încât nu veți fi suficient timp la oricare dintre ele. În plus, veți sfârși probabil cuvinte confuze și reguli de gramatică între ele.
  • Dă-ți o mulțime de timp pentru a obține o bună înțelegere a modului de a vorbi prima dvs. limbă. Evitați să vă grăbiți prin el. Veți afla mai multe pe termen lung dacă vă luați timpul.
  • Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 18
    4. Practicați limba de studiu cât mai des posibil. Găsiți tehnici de studiu care funcționează pentru dvs. și lipiți de ei. Flashcards sunt un bun punct de plecare, dar gândiți-vă să vă puneți abilitățile lingvistice de utilizat. Vorbind limba cu voce tare, ascultând alte persoane vorbesc, iar scrisul de scriere sunt câteva modalități de a vă ajuta să vă solidificați abilitățile.
  • Scopul de a studia limba dvs. aleasă în aproximativ 15 minute pe zi, dacă este posibil. Dacă puteți studia de cel puțin câteva ori pe săptămână, ar trebui să aveți un timp mult mai ușor de amintit și să utilizați ceea ce învățați.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 19
    5. Mutați o altă limbă după ce ați ajuns la un nivel intermediar. Nu trebuie să fii la fel de bun ca oamenii care au crescut vorbind limba, dar să poată avea o conversație în prima voastră limbă. În momentul în care ridicați oa doua limbă nouă, trebuie să cunoașteți regulile primei limbi și o selecție de cuvinte de vocabular utile. În acest fel, nu veți uita ce ați învățat în timp ce studiați limba nouă.
  • De exemplu, dacă puteți avea o conversație ocazională în limba franceză, șansele sunt că nu vor interfera cu studiile dvs. de limba engleză. Știi francez suficient de bine pentru a nu-l confunda cu engleza.
  • Gândiți-vă că sunteți la nivel intermediar ca fiind la un nivel de conversație. Este posibil să nu fiți un traducător profesionist, dar știți cum să utilizați formulare verbale și fraze de conversație.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 20
    6. Concentrați-vă pe limbile din aceeași familie pentru o învățare mai ușoară. Alegerea unei limbi strâns legate de prima limbă pe care ați învățat-o vă oferă un avantaj. Începeți când învățați noua limbă, dar limbile conexe sunt foarte asemănătoare. Ele au adesea o structură similară a sentinței și chiar folosesc unele dintre aceleași cuvinte. Aceasta nu este singura modalitate de a alege limbi noi, dar este cea mai rapidă modalitate de a deveni un poliglot.
  • De exemplu, limbile europene nordice precum suedeză, danez, iar norvegiană sunt similare. Odată ce învățați 1 dintre ei, restul devine mai ușor de ridicat.
  • Dacă sunteți pasionați de o anumită limbă, ar trebui să o studiați chiar dacă nu este ca prima limbă pe care ați învățat-o. Învățarea pe care o va simți probabil mai ușoară pentru că aveți acum practicarea limbilor străine.
  • Imaginea intitulată devine o Polyglot Pasul 21
    7. Traduceți cuvintele din prima dvs. limbă la noua dvs. limbă. Imaginați-vă o scară cu trepte. Cuvântul din limba dvs. de origine se află în partea de jos, în timp ce cuvântul echivalent din a doua limbă este pe următoarea treaptă. De fiecare dată când înveți o nouă limbă, traduceți cuvântul de la cea mai înaltă rundă și plasați-o pe o nouă treaptă.
  • Dacă traduceți totul din limba pe care o cunoașteți cel mai bine, puteți să vă confundați rapid. Vizualizarea unei scări vă poate ajuta să păstrați cuvintele separate, astfel încât să nu amestecați limbile când încercați să vorbiți.
  • De exemplu, dacă vorbești engleza, imaginați cuvântul "câine."Plasați traducerea spaniolă" perro "deasupra ei. Faceți același lucru pentru orice alte limbi pe care le învățați.
  • Imaginea intitulată deveni o Polyglot Pasul 22
    8. Studiați până când sunteți fluent în mai multe limbi. Numărul de limbi pe care trebuie să știți că este un poliglot diferă în funcție de cine vorbiți. Scopul de a stăpâni în jurul valorii de 4 dintre ele, ajungând la un nivel de conversație în fiecare. Fluența înseamnă că înțelegeți limba și puteți să o vorbiți.
  • O parte importantă a unui poliglot este capabilă să folosească limbile. Memorarea unor cuvinte vocabulare nu sunt suficiente.
  • Dacă sunteți ambițioși, vă puteți stabili atracțiile de a deveni o hiperglot. Hypergloturile sunt fluente în 10 sau mai multe limbi.
  • sfaturi

    Se întâmplă greșeli. Când învățați o limbă, puteți spune un lucru greșit. Majoritatea oamenilor nu vă vor vina pentru acest lucru, deci utilizați greșelile dvs. ca oportunități de învățare.
  • Practicați cât de mult puteți. A deveni un poliglot este foarte greu dacă nu luați timp pentru a studia.
  • Conversia este o parte importantă a limbilor de învățare. Din fericire, puteți utiliza site-urile web online și programele de chat pentru a vă conecta cu alte difuzoare.
  • Învățând o limbă necesită timp, poate chiar ani. Evitați grăbirea. În schimb, concentrați-vă pe mastering fiecare limbă înainte de a vă deplasa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar