Cum să obțineți grade bune în clasa de biologie

A fi de succes într-o clasă de biologie necesită timp, dedicare și memorare.Chiar dacă nu intenționați să urmăriți o carieră în biologie, există modalități în care vă puteți angaja cu materialul astfel încât să puteți afișa următorul test. Începeți prin concentrarea pe pregătirea și înțelegerea conceptelor de biologie pentru a face bine în curs.

Pași

Partea 1 din 5:
Venind la clasă pregătită
  1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 1
1. Citiți cartea dvs. de biologie înainte de timp. Citiți toate capitolele relevante înainte de clasa, astfel încât să puteți înțelege mai bine prelegerea. Veți fi, de asemenea, conștienți de orice concepte pe care le aveți dificultăți în înțelegerea. Puteți să întrebați profesorul înainte de clasă sau în timpul clasei pentru a clarifica aceste concepte.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 2
    2. Luați notă de concepte importante de biologie. Pe măsură ce citiți și studiați înainte de clasă, ar trebui să luați note. În acest fel, solidificați materialul în mintea voastră. De asemenea, trebuie să scanați sau să redrăsăm orice cifre sau diagrame importante (e.G. Acestea arată de mai multe ori în capitol).
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 3
    3. Aduceți note la clasă. Pentru fiecare clasă, ar trebui să aduceți note din clasele anterioare. De asemenea, ar trebui să vă aduceți notele din studiile independente, inclusiv imaginile. Acest lucru vă poate oferi o margine pentru a lua note în clasă, care va elibera mai mult timp pentru a absorbi ceea ce spune profesorul.
  • Partea 2 din 5:
    Concentrarea în clasele de cursuri
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 4
    1. Ia notite. În timp ce sunteți în clasă, va trebui să fiți diligenți luând note pe teme importante. Tot ceea ce profesorul scrie pe consiliu ar trebui să fie în notele dvs. De asemenea, dacă vi se spune să scrieți ceva în jos, faceți-o. Nu presupuneți niciodată că vă veți aminti subiecte importante.
    • De asemenea, luați note atente despre misiuni și teste, acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce caută instructorul.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 5
    2. Acordați o atenție deosebită cursurilor de biologie. Biologia este un subiect complex, iar prelegerile se pot implica foarte mult. Evitați nevoia de a utiliza telefonul sau chat-ul cu colegii de clasă de lângă dvs. Se concentrează numai pe ceea ce discută instructorul.
  • Este o idee bună să înregistrezi prelegerile, dar trebuie să aveți permisiunea instructorului înainte de timp.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 6
    3. Întreabă întrebări. Locul de muncă al instructorului dvs. este de a vă ajuta să învățați. Când te lupți să înțelegi ceva pe care îl învață, vorbește și le întreabă. Puteți aștepta chiar până la orele de birou sau după clasă dacă sunteți incomod vorbind în fața clasei.
  • De exemplu, ați putea întreba "profesor, cum se replică o celulă?"
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 7
    4. Completați toate temele. Temele sunt date din două motive. Fie instructorul dvs. dorește să-l grad sau că vor să înveți materialul, astfel încât să vă poată califica pe concepte similare mai târziu. Ambele sunt importante pentru succesul dvs. în clasă. Dedicați timpul în fiecare zi după clasă pentru a face temele de biologie.
  • Partea 3 din 5:
    Concentrarea în clasele de laborator
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 8
    1. Citiți laboratorul înainte de timp. Când citiți laboratorul înainte de timp, știți ce să fiți pregătiți pentru. Asigurați-vă că înțelegeți conceptele și procedurile abordate în experiment. Notați orice întrebări, în special cele referitoare la siguranță, înainte de laborator.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 9
    2. Urmați instrucțiunile de siguranță. Laboratoarele de biologie sunt folosite pentru a consolida conceptele învățate în prelegere și pentru a pregăti studenții pentru o muncă mai avansată de laborator. În urma măsurilor de siguranță, nu numai că vă protejează, este adesea o parte a clasei dvs. În plus, laboratorul general regulă că instructorul dvs. vă oferă, ar trebui să căutați măsuri speciale de siguranță menționate în literatura de specialitate pentru fiecare experiment.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 10
    3. Alegeți un partener bun. Dacă aveți privilegiul de a alege partenerul dvs. de laborator, asigurați-vă că ați ales pe cineva care este acolo pentru a face bine. Succesul dvs. poate fi ajutat sau împiedicat de unitatea partenerului dvs. Un singur pe cineva pe care îl cunoașteți este să se angajeze în biologie și să le adreseze înainte de a fi partenerul dvs.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 11
    4. Împărțiți lucrarea. Cele mai multe laboratoare sunt concepute pentru a fi o lucrare de două (sau mai multe) persoană. Evitați nevoia de a face totul și delegați unii lucrări partenerului dvs. Dacă partenerul dvs. pare să facă majoritatea lucrării, se află și să vă asigurați că înțelegeți conceptele. Laboratoarele sunt concepute pentru a consolida conceptele acoperite în clasa dvs. de biologie.
  • Partea 4 din 5:
    Studierea eficientă a biologiei
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 12
    1. Face un program de studiu. Răspândirea timpului de studiu este esențială pentru succesul într-un curs de biologie. Această tehnică vă păstrează studiul disciplinat și previzibil.Regula generală a cursurilor de biologie este că ar trebui să renunțați la aproximativ două ore de studiu pentru fiecare oră de clasă.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 13
    2. Cunoașteți stilul dvs. de învățare. Înțelegeți ce tipuri de informații vă păstrați cel mai bine. Nu este posibil să aveți control asupra modului în care instructorul de cursuri, dar veți avea control asupra modului în care studiați. Utilizați acest lucru în avantajul dvs. și studiați materialele în modul în care învățați cel mai bine. Tipurile de învățare recunoscute sunt:
  • Visual - preferați să includeți imagini, imagini, videoclipuri etc.
  • Auditiv - vă plac informațiile de audere și / sau integrarea muzicii și a sunetelor.
  • Lingvistic - învățați informații când este sub formă de limbă (scrisă sau vorbită).
  • Kinesthetic - ești un cursant "mâini pe". Mișcarea și atingerea fizică vă ajută să păstrați informații.
  • Matematică - vă bazați pe sistemele de logică pentru a învăța.
  • Interpersonal - cea mai mare parte a învățării dvs. are loc într-un cadru de grup.
  • Numai intrapersonal - Învățare vă convine cel mai bine.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 14
    3. Evitați sesiunile de agitație. Cercetările arată că aglomerarea este ineficientă. Utilizarea aceleiași cantități de timp de studiu, răspândirea timp de zile sau săptămâni, va permite creierului dvs. să păstreze mai multe informații decât o singură sesiune de cramă. Concentrați-vă pe un concept biologic la un moment dat și răspândiți procese complicate pe mai multe sesiuni. Amintiți-vă să faceți o pauză de studiu la fiecare patruzeci și cinci de minute pentru a vă odihni creierul.
  • Chiar și doar 15 minute de studiu în fiecare zi vă poate ajuta să păstrați informațiile.
  • Revizuiți materialul vechi fiecare sesiune.
  • Utilizați cărți de notă pentru rapid, în studiul Go.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 15
    4. Participați la un grup de studiu. Studierea ca activitate socială poate fi foarte benefică. Vă permite să vedeți diferite puncte de vedere asupra conceptelor biologice și diferite tehnici de studiu. Oferiți-vă să luați și lucrurile, puteți găsi că știți lucruri pe care alții din grup le-au pierdut.
  • În grupul dvs. de studiu, încercați să explicați un proces biologic cu voce tare tuturor, în timp ce verifică ceea ce spui cu notele dvs. Apoi, ei vă pot spune dacă există lacune în înțelegerea voastră.
  • Partea 5 din 5:
    Aplicarea conceptelor de biologie de bază
    1. Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 16
    1. Înțelegeți că toate organismele sunt compuse din celule. Fundația cea mai de bază a biologiei este că toate organismele sunt compuse dintr-un număr de celule independente unul de celălalt, dar funcționează ca organism multicelular. Numărul de celule variază de la organismele celulare unice la organismele cu trilioane de celule. Țineți minte că nu toate celulele dintr-un organism trebuie să fie identice între ele (e.G. Celulele creierului și celulele inimii).
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 17
    2. Amintiți-vă moleculele esențiale. Celulele funcționează prin mișcarea moleculelor și a energiei înainte și înapoi. Există un număr de molecule care sunt esențiale pentru viață, așa cum o știm. Ar trebui să aveți o înțelegere a acestor molecule semnificative din punct de vedere biologic și ceea ce fac. Acest lucru va face mai ușor înțelegerea biologiei.
  • De exemplu, ATP (adenozină trifosfat) este molecula de stocare a energiei. Permite celulelor să stocheze energie și să o folosească mai târziu.
  • Imaginea intitulată Obțineți grade bune în clasa de biologie Pasul 18
    3. Analizați trăsăturile moștenite. Nici un organism nu trăiește pentru totdeauna. În schimb, organismele reproduc o singură generație după alta. Informațiile lor genetice sunt transferate prin ADN (acid deoxiribonucleic) pentru a ghida dezvoltarea descendenților lor. Trăsăturile care ajută un organism să supraviețuiască în mediul său, sunt favorizați și reproduse mai frecvent, în timp ce alte trăsături mor. Aceasta formează baza pentru concepte precum moștenirea și evoluția și este esențial pentru domeniul biologiei.
  • sfaturi

    Uită-te online pentru testele de practică și chestionare pe care le puteți lua.
  • Când studiați, faceți o listă a lucrurilor cu care sunteți încrezători că înțelegeți. Apoi, concentrați-vă asupra lucrurilor pe care nu sunteți atât de sigur.
  • Obiceiurile de studiu bune ajută la scorurile dvs. în testele de biologie. Amintiți-vă câteva sfaturi aici: Înțelegeți, imaginați-vă și relaționați. Conceptele și ideile legate de relația este cea mai importantă cheie pentru a înscrie rezultate bune în biologie, deci practicați acest lucru! Puteți face acest lucru folosind lucruri precum analogii și mnemonics.
  • Scrierea tot ceea ce vă puteți aminti va avea nevoie de timp și răbdare, dar va merita în cele din urmă. Din moment ce ați scris răspunsurile în propriile dvs. cuvinte, este probabil că va rămâne în memoria dvs. pe termen lung după ce a trecut ziua de testare, ceea ce înseamnă că ați învățat cu adevărat materialul. Această metodă este cea mai eficientă în clasele de biologie datorită cantității mari de materiale care trebuie memorate și utilizate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar